Yang DiSaYAngi

Jumaat, 3 Julai 2015

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2015

Arini punya entry,,,,terjebak dek eima pasai GA yang di anjurkan oleh nile.com.my nile.com.my
so..teringin jugak nak join, mana tau ada rezeki aku kat situ..mana tau kan...

Nile baik hati nak bagi 
5 x Pemenang Bertuah RM 150 Shopping Voucher Nile.com.my 

untuk blogger2 di luar sana...mana tau ada rezeki..join je la kan...
apa2 copy dolu banner kat bawah ni tau...




antara 5 barang yang aku inginkan untuk Jualan Raya Meletop 2015 ni....


Product: Hit Color Woman Bag
Price Meletop: RM7.90
Date: 03/07/2015
Time: start: 2.00pm 
Time End: When limited  quantity sold out
Limited Quantity: 300 pieces



Product: Haniya Shoulder Design Blouse
Price Meletop: RM14.90
Date: 06/07/2015
Time: start: 2.00pm 
Time End: When limited  quantity sold out
Limited Quantity: 140 pieces



Product: Men Sport Pant
Price Meletop: RM13.90
Date: 08/07/2015
Time start: 4.00pm 
Time End: When limited  quantity sold out
Limited Quantity: 350 pieces


Product: Haniya Mix Color Blouse
Price Meletop: RM19.90
Date: 06/07/2015
Time: start: 4.00pm 
Time End: When limited  quantity sold out
Limited Quantity: 80 pieces



Product: Travel Durable Backpack Malaysia
Price Meletop: RM19.90
Date: 10/07/2015
Time start: 4.00pm 
Time End: When limited  quantity sold out
Limited Quantity: 60 units


menarikkan...so jom apa lagi..jom kiter join...mana tau rezeki..akibat terjebak dek eima..aku pon gigih la buat entry ni, walaupun dalam kesejukkan kat opis ni..kalo bukak nile ni, mmg rambang mata sesungguh..sebab murah sesangat tau...

mana la tau...dalam list aku ni ada yg sangkut..kot la jugok dapat semua..hahahha...
takpe..bearangan dolu...


nak join boleh klik sini... tak susah pon...

TQ eima..jebakkan aku..hahahhahha

Khamis, 2 Julai 2015

36 weeks ago


salam khamis...salam 15 ramadhan..alhamdulillah masih kuat lagi berpuasa...kali ni berpuasa..mmg anak ibu ni bagi kerjasama yang memberangsangkan...alhamdulillah..tp sekali dia bergerak atau mengeliat...adoiiii terasanya sampai ke ulu hati tau...nasib la kamooo dapat ibu yg redho je...suke dengan keadaan kamoo...

arini check up untuk 36 minggu..tak lama lagi je lagi...
moga di permudahkan urusan...moga allah swt mendengar segala doa dan luahan hati soya ni...inshallah...



wooo baby dah beso....
inshallah tak lama lagi kiter tertentang mata ye wahai anak...abah kamoo dah excited sangat nak masuk labour room ni nak join sambut sekali..al maklum la sebelom2 tak penah masuk N tak dapat masuk...ini kali dia mau la....inshallah...

persiapan untuk bersalin, untuk baby, untuk pantang, alhamdulillah semua nya dah settle, siap masuk dalam kotak N tagging lagi..macam mana aku buat untuk barang2 persiapan raya, macam tu la aku buat untuk barang2 berpantang bersalin bagai ni...barang2 baby pon dah tersedia...saja packing...sebab tak tau akan bersalin kat mana...sama ada kat putrajaya atau johor...tak tau....kiter tgk la...sebab raya kali ni balik johor...dapat raya 3,4 hari jadi la...aku ni tak demand lebey pon...nak memudahkan urusan mereka yang tersayang...aku ni otak lebey penting kan dorang dari diri sendiri....nak senangkan dorang...lagi2 abg tecik en asbeen tu kan....



mak yong 36minggu....doa2 ye kengkawan, moga di makbulkan allah swt...kiter ni merancang dan DIA la yang menentukan segalanya..ammmiinnn


arini nak G check up....petang tarak...daaa....balik petang, tunggu en asbeen nak masak, sup ayam sama kangkung masak kicap...sup tu kompom aku yg kena buat rencah tu..alasannya..

"sayang..rencah awak best..awak buat ye...yg lain saya buat..."

mmm alasan semata kan...ye la en asbeen...TQ masak mee goreng macam kat kedai semalam..abis sampai sahur kiter makan berdua kan...bebudak dua tu payah nak makan mee goreng..si syawal, kena bising baru makan...izz kena paksa, sampai melalak..payah la si budak kecik tu...nasi jugak di carik....ni kalo arini makan, berbuka nasi ngan sup tu...laju la kena suap ngan abah dia tu..syawal aku tau mmg suke dengan nasi....

wahai anak2 cer la pelbagaikan menu tekak kamoo tu macam ibu ni....mmmmm...sebijik la macam abah..tak jumpe nasi, muka tak keruan....


ibu ni tolak kayu besi, batu je..hahahahhah

Rabu, 1 Julai 2015

Derian oh Derian



musim la sekarang ni mana2 derian....

aritu tgk tepi jalan kat bangi, kat equine tu ada je...tak terasa pon nak membeli..walaupun di offer oleh en asbeen kan...sekali tetibe terasa pulok tengahari tadi nak makan serawa derian...nak makan derian jugak....call la en asbeen...dia pon nak balik umah amik kuih yg mak aku buat untuk order dari opismate dia..aku pon ikut la sekali....

berjalan la kami guna kete soya yg tecik tu ke bangi, pusing2 port yg selaloo nampak ada je org menjual tepi jalan derian tu...tak la pulok..alahai....masalah sungguh...mmmmm...pusing punya pusing...last2 en asbeen kata G equine pulok...situ kompom ada...sebab port situ mmg akan ada...dah sampai sana...nan hadoooo...adoiii...kata musim sekarang ni, udah tu bakpe aku mencari tak da pulok...

call la geng gosip yg jalan2 kat alamanda, nak mint adorang beli yg by paket kat alamanda tu, walaupun mahal kan....sekali dorang pon bgtau yang dorang dah settle membayar..takkan nak suruh dorang masuk balik semata kerana aku kan..mmmmm...

sudahnya kembali ke pangkal jalan..pulang la dikau ke putrajaya...hahahha....bukak tepi...ngadap luar, termanggu kat situ..hahahhahaha....tgk jalan, elok pulok dah nak hujan, berangin je tampaq lelaju muka aku ni..hahahhahha...frust kot si mak yong tu..hahahha...en asbeen yang bawak kete pon kesian tgk....tepuk peha aku kata...

"tak pe la..nanti bebila kiter carik lagi yee....cakap ngan baby sabaq noo.."

yola en asbeen..apokan dayo kan....prgenant kali ni mmg en asbeen kerap je geleng kepala, tgk gelagat aku...asik teringin...teringin dan teringin...apo kan dayo...waktu tu baru rasa..

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK