Yang DiSaYAngi

Rabu, 27 Mei 2015

Ballerina Beauty


Hari ni nak cerita sikit pasai bisnis yang adik aku tgh havoc dok join sekarang ni...adik aku ni laki, tapi dia ada minat nak berbisnis...so sebagai kakak dia yg poyo ni, suport la jugak kan untuk adik aku ni...

aku egat lagi, dia dolu, muka mmg teruk, gelap, jerawat batu sana sini...bersepah la kat muka dia..mmg serius aku kata...aku egat lagi, aku penah picitkan jerawat kat dia...waktu tu, dia minta aku picitkan...sebab dah "masak" ...katanya...macam buah dah ranum lak..hahahhah....aku takmo, dia nak jugak...aku picitkan la...mmg geram tak yah kata la...aku rembat dia lepas tu, bila time aku picitkan tu, terpancut abis nasi, kuah, nanah campoq ngan darah bagai kat muka aku..adoi...mmh nak lempang dia lelaju je...dia pulok boleh bantai gelak kat aku.....korang bayang la...

so bila dia mula start gunakan produk ni, nampak sikit demi sikit..hari demi hari, nampak perubahan pada muka dia....

adik aku guna ni...

tada....

laura foam by bellarina...
founder dia....kawan baik dia jugak....pompuan tu muka tak yah kata la kan..mmg cun, bersih la kan...


ni la adik aku...muka dia sebelom dan selepas.....
so far mmg nampak la perubahan sikit..kalo tak, aku jugak jadi mangsa dia nanti kan...



selain laura foam ni, banyak lagi produk yang di jual...

macam ni...

haaa....korang jangan kata tak kenai ok...ni kakak aku yg paling poyo dari aku...dia punya poyo lebey sikit dari aku....

dia gunakan ladiva foundation...

mmg selesa pakai ladiva ni....aku pon pakai gak tu...ringan....serap kat muka...pakai tu saja tanpa alas bedak pon tak pe...dah memadai...



ni kakak aku jugak...tp lain mak la...


ni akak ipar aku...tapi lain mak punya jugak..

mmg kami kebanyakkannya adik beradik mmg pakai produk ni..akak aku kat penang, kembaq nigina ni pon pakai produk ni...

ladiva foundation ni mmg jimat tau....aku start pakai bulan 3 aritu..sekarang dah nak masuk bulan 6, still ada lagi..padahal setiap kali kuar aku pakai....G keje pon pakai...

ni aku pakai lepas solat zohor kat opis....tanpa secalit bedak..hanya ladiva foundation...alhamdulillah mmg serasi...

aku sebelom pakai laura foam ni, aku penah rembat sikit adik aku punya..dia tertinggal kat umah aku, sape suruh tinggal, aku pakai...hahhahah...so bila pakai, picit sikit sangat kat tapak tangan, tapi buihnya banyak...bila aku pakai untuk 2hari, mmg nampak ketara tang dahi yang penuh ngan jerawat pasir kat dahi aku ni..mmg sepanjang pregnant ni, asik naik je jerawat pasir kat dahi aku ni...pening aku, macam2 try, last2 bila aku try yg laura foam ni..mmg serasi dengan aku..

bila aku berenti pakai, sebab adik aku amik balik..hahahha..kedekut punya kakak, tak beli ngan dia...aku pakai facial foam aku balik....mmmmm...naik balik jerawat2 pasir ni...jerawat seketoi dua pon naik merah2, geram je...

sekali lagi dia balik umah aku, dia tinggal lagi...hahhahahah..peluang weiii...seminggu aku guna...hari kedua aku pakai, kecut terus jerawat sengal kat dahi aku tau..so far sampai sekarang mmg aku guna adik aku bagi, mmg serasi dengan muka aku, bila dah bilas tu, rasa bersih je muka aku...ringan..tu yg penting....tunggu la han, akak ko beli nanti gaji bulan 6 ye..hahahhaha...



serum pon ada jugak...ni akak ipar aku...


sekarang ada promosi 3 barang, serum, laura foam dan ladiva foundation, hanya RM150.00...berbaloi..penggunaan kerap, tapi jimat..itu yg penting...

event kembaq adik aku ni pon pakai jugak produk ballerina ni...

BUKAN TAKAT PRODUK NI JE TAU DIA JUAL...ada lagi....perfume love dia..adoi...perfume tu mmg wangi....kecik je..tp sangat tahan lama...aku pakai pon, lepas basuh pon baju tu, lipat still ada bau dia lagi..kuat tak kuat la kan bau dia...


tak rugi...kalo korang nak terjah tgk...atau nak membeli, atau bertanya...boleh PM kat FM adik aku..

juz carik...

NI IG DIA
hunt_ballerina

NI FB DIA...
Hunt Ballerina

Alhamdulillah Semangat sudah ada



alhamdulillah hari ni mood kembali ok...ceria....aktif..alhamdulillah....sebok kembali...

semalam rasa moody, tak ceria...berat kepala..rasa tak sihat je semalam...

mungkin perkara tu mengatasi setiap inci fizikal aku gamaknya,,,tu yg mental aku terbabit sekali tu....tapi tak pe la...hari ni aku rasa positif...aku sentiasa berdoa yang Baby aku mmg seorang anak yg sangat kuat...aktif macam abang2 dia...

alhamdulillah...

think positif tu penting...

serius mmg bila kiter dekatkan diri pada Allah SWT , mmg terasa lapang hati, tenang, ceria...

TERIMA KASIH YA TUHAN, KERANA ENGKAU BERIKAN KEMBALI KECERIAAN, KEBAHAGIAAN, KETENANGAN DALAM JIWA DAN HATI AKU UNTUK MENEMPUH UJIAN DAN DUGAAN YG ENGKAU BERIKAN...AKU TAHU..ENGKAU SAYANGKAN HAMBA2 MU...SEBAB TU ENGKAU BERIKAN UJIAN SEBEGINI, SEBAB ENGKAU NAK HAMBAMU SAYANG DAN CINTAKAN SERTA INGATKAN MUSEPERTI ENGKAU SAYANG DAN CINTA PADA HAMBA2 MU INI...

Bila Akal mengatasi segalanya..terjadilah AQLAN


Salam Rabu kengkawan...

lama tak bercerita pasai si kecik yg bakal jadi abang ni....peelnya banyak, rajuknya ketara..nakalnya penuh di dada...akal dia...tak payah kata...laju bergerak..semuanya sel2 otak sedang berhubung...semuanya bekerja...macam2 pesen....

cerita minggu lepas...
jumpe je dia kat mana aku sorok, kat mana aku simpan..aku yg mengemas pon kadang tak egat kat mana aku simpan, kat mana aku sorokkan...mmmmmm....
nampak bijaksananya abg kecik ni....padahal tengah syiok buat hajat jugok sama tu..penyet la..hahhahaha...


saya sedang khusyuk melakukan sesuatu...

don't disturb me ok...

ko....gaya macam guna steteskop...check kayu sana....check kayu sini...mmmm....

akal tu bikin hati ni geram je..kecik beso je tgk dia..lucu, geli hati semua ada....mmg gaya, peel, akal tu mengatasi segalanya...kalah umo dia...tapi tu la bercakap..lahai...mmg satu butir pon tak paham, tak clear..langsung tak paham...mmg bahasa baby la org kata....tp itu bukan boleh menjatuhkan semangat aku untuk mendidik dia...aku tahu dia mungkin akan jadi sebijak dan sebagus abgnya di mata aku....

sampai mak aku kata la...syawal yafiq kalo cakap.."BAKU " sungguh...melayu dia..hahahhahha....bahasa buku sangat tau..hahhahahhaha....

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK