Yang DiSaYAngi

Khamis, 26 Mac 2015

Dah tau Jantina ke????????



Salam khamis..lama tak bersiaran...aku ni BW je korang..tp up entry, slow sikit la sesejak ni...entah, macam tak da rasa nak bercerita sangat...banyak jugok cerita...tp tak tau....nak citer pasai kursus koir, futsal, anak2...macam2....


alhamdulillah sekarang soya sihat walafiat...dah 22 minggu allready....mmmmmm...kejap je masa berlalu..alhamdulillah dah terasa pergerakan BB...tak lama je lagi....bulan 7 bersalin...doa la...kali ni sempat raya, walaupun seminggu ye....nak bagi anak2 ngan en asbeen beraya...aku ni dah redho dari awal pregnant lagi, yg mmg aku takkan boleh beraya sangat..sebab dah menghitung hari....

dah scan ke...?????????

entah..jawapan aku..hahhahahhah...scan biasa kat klinik kesihatan tu adalah...setakat tgk tulang BB, kaki tangan, semua la..jantung..tgk melalui keratan rentas...ukur lilit kepala...semua...itu je..kalo scan tgk jantina...belom betoi2 tgk sepenuhnya....tp doc tu ada la bg hint...tp aku tak mengharap mana pon...pada aku sekarang satu je yg aku fikir...janji anak sihat tubuh badan akal fikiran, sempurna sifat....alhamdulillah...dah memadai buat aku....aku tak minta banyak pon....

ramai jugok yg bertanya...nape tak scan...entah...mmg waktu syawal N izz mmg aku excited abis nak scan, sanggup la 3D bagai kan....yg kali ni, excited jugok permulaannya nak scan...tp lama kelamaan...aku bgtau en asbeen aku takmo scan...bak kata aku, tak pe la..janji sihat...itu dah cukup...en asbeen tanya jugok, nape....aku kata entah...pada aku, aku cuma jawab gni je pada en asbeen....

"pada saya senang abg...sihat tubuh badan, sempurna sihat...alhamdulillah..tp kalo allah SWT nak bg jugok laki, saya terima dengan redho...sapa saya untuk melawan takdir kan....tp at least...saya dah senang...ada 3 hero + awak lagi...nanti kalo saya dah tak da kat muka bumi ni...hero2 saya ni la yg angkat keranda saya menunggu je kubur tau...dah sejuk kat situ...sebab saya tau hero2 saya yg bakal angkat saya kan...tp kalo rezeki saya allah SWT nak bg pompuan....alhamdulillah sesangat, syukur, sebab allah nak bg saya pengalaman baru jaga anak pompuan...sebab pengalaman jaga anak laki lain, pompuan lain kan...inshallah..apa pon saya terima..moga semua jalan lancar..."

respon en asbeen....dia ok je...ikut je binik kata apa....hahahhahaha....

mmg aku perasan pon...tak banyak gamba aku sejak pregnant ni...tak da rasa..tu yg penting...bukan takat gamba aku...gamba2 lain pon rasa M tu beso je...entah....padahal aku la yg kuat selpie kan...hahahhahah

Selasa, 24 Mac 2015

SAKITNYA TU DI SINI DI DALAM HATI KU


Ramai yang bertanya nape HP kesayangan aku tu rosak...

malas nak salahkan sesape...walaupun mmg salah someone kan....tp abaikan je la....geram pon ada....tp apakan daya...anggap je la yang HP tu mmg boleh bertahan dengan aku hanya 2 tahun sahaja dengan aku..mmg ngam2 bulan ni genap 2 tahun HP tu dengan aku...sayang sungguh....

HP tu so far ok dengan aku...tp apa kan daya, dah nak rosak kan...screen pon blank je..nak salahkan org pon...org tak rasa bersalah atau minta maaf balik pon...mmmm..sabo je la...

dok riki2 dah nak baiki skrin HP tu...tp semuanya rege sama je dengan beli sebijik HP baru....serupa beli baru kan...tp aku sayang sungguh ngan HP tu...jarang2 la aku nak sayang HP sedemikian rupa kan....mmg aku sayang sungguh....sanggup la aku call ke mana sahaja untuk repair...tp semuanya rege adoiii......mentang2 la esok gaji..time tu la nak rosak...mmg 3 hari ni aku tak da fon...no wassap, no visit MY IG, no FB...macam2...

mmmmmm...
SAKITNYA TU DI SINI DI DALAM HATI KU...SAKITNYA TU DI SINI DI DALAM HATIKU....


terus terang la aku kata HP tu bagaikan nyawa aku..ke mana saja aku bawak HP tu....bak kata org lain..tak pe tak da HP...boleh je hidup...kalo aku tak...no..no..no...mmg aku tak leh hidup tak fon..nak call senang...sebab bila dah anta wassap, mesej, sama je tak balas..senang untuk aku call terus....org pon bukan sebok suke nak call aku sangat pon...aku je yg selaloo call org....mmg benda tu senang buat aku...bior la org nak kata apa....yg aku tau..mmg HP tu senangkan semua keje aku...

Isnin, 23 Mac 2015

Smartphone soya was damage



hari ni..mmg no in mood...langsung....

hari ni jugok la check up...mmmm...hari ni jugok la malas nak makan suplement...semuanya gara2..

MY SMARTPHONE WAS DAMAGE.....

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


bukan je page blog...nak je BW...tp semuanya MALAS...

tekenangkan my soya sony tau....

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK