Yang DiSaYAngi

Isnin, 10 Oktober 2016

bersawang dah blog ni..

salam isnin kengkawan...sungguh la lama aku tak jenguk blog ni..mmg bersawang abis..last aku up entry pon rasa nya 15.07.2016...last..lama tu ..hampir 3 bulan jugak la...tu pon sebelom ni on off je aku ni up entry...tak tau mana pegi mood nak menaip cerita2 ni..mmmm...

bila tgk balik entry2 lama, terasa alahai, sayu je hati ni...

ok la nanti aku rajin, aku terjah korang ye....
meh aku tampai setepek gambo budak makin banyak akal, alhamdulillah makin sihat, makin membesar dengan jayanya, walaupun kuruih kan..makin banyak kuat makan, makin terasa macam dia mula nak keluarkan sesuatu perkataan..alhamdulillah...


kepochi pon dia, segalanya la...pantang org bawak makanan, dia yg sebok menyendeng dolu, minta bukak, sama la bila org sebok tgk HP, dia jugak la yg tala kepala dolu kat depan HP...




Jumaat, 15 Julai 2016

Kisah Iftar sebelom raya menjelma

minggu last2 puasa aritu...sebelom nak balik raya...nasib la aku ajak balik ahad lepas berbuka tu..kalo aku balik jumaat lepas keje, mau masak bontot aku hadap jammed tu...al maklum la aku n en asbeen kadang tak sabar jugak nak balik kampung..hahahha...nasib la gunakan inisiatif lain..

so sebelum balik rumah, kemas rumah, mop lantai, lap kipas semua...nak balik  sedap sikit hati ni tinggalkan umah dalma keadaan kemas kan....

menu sehari sebelom balik tu, bukak posa kat umah..ahad nak balik tu baru la bukak posa kat jalan...

sebelom kemas rumah, kasi budak2 ni makan dolu...aku buat dorang breakfast ni, aku pulok yg terliuq..hahahhaha...



menu iftar aritu....aku buat telur masak kura je...yg lain semua en asbeen buat..paling rasa menjilat jari tu, ikan goreng tepung..alamak......bikin sungguh dia punya sedap....

en asbeen nanti buat lagi ye....

Khamis, 14 Julai 2016

seronok anak2 balik johor

sepanjang raya tu..jalan2 situ je..paling jauh pon G umah abah aku kat segamat...
ni pon jalan2 pusing bandar kluang je..

terasa macam suke pulok tgk muka pepagi lepas mandi....suci murni mcm brand minyak suci murni tu...hahahhaha....padahal makeupless tu..hahahahh...
cuba korang tgk muka nak masuk tengahari...

muka minta tampa kan...hahahha...en asbeen redho je dapat binik gini....

tahniah izz dani aqlan awak dah boleh harap dah amik gamba ibu n abah ni....padahal waktu ni nenek sebok dok deal ngan org kedai jahit, nak tempah baju lagi...hahahah...kami kat sebelah sebok dok selfie....sengal anak menantu cucu cicit nenek ni ye....


malam tu lepak2 kat luar rumah...FIL cukup suke lepak kat luar tu...budak2 sebok la nak main kat luar tu jugak....di bentang la tikar kat luar....seronok ha....dengan angin2 malam bagai....tetibe MIL kuaq bawak air milo ngan kuih..alahai mak....nyaman pulok rasanya lahai....

korang tgk bebudak ni....sweetnya...

dah malas nak layan abang2 dia...ke sana  ke sini haa dia jalan


seronok dorang kalo balik rumah nenek tokwan...bebas je dorang nak ke sana sini