Yang DiSaYAngi

Selasa, 25 November 2014

Tournement Badminton KESKEP, BPSM, KPM

Salam selasa kengkawan..

alhamdulillah agak lapang sikit minggu ni, sebab tak perlu struggle nak fikir pasai sukan lagi...sukan pon almost done...yahooo.....family time is a first kan....

minggu lepas mmg BZ seminggu dengan tournement badminton...alhamdulillah semua berjalan seperti yang di jadualkan dan di rancangkan....dalam masa 4 hari tu mmg aku muka balik lambat je la, settle game ni...sebab aku ni bukan setakat urus, tapi player jugak..hahahahhaha..ko tengok tamat tak tamak kan...hahahhaha...

serius aku kata aku tak reti mengurus sesuatu game, tapi aku main untuk sesuatu game, insyallah hidup jugak la aku dalam game tu kan..kikkikikkikik.....

haa...nampak, kantoi kan org yg snap pic aku yg ngah khusyuk ni kan..hahahahhaha....semangat nak mengurus punya pasai....
4 hari berturut-turut....

sekitar 4 hari berturut-turut kami KESKEP, BPSM, KPM menjayakan game minggu tu..macam2 ragam yang korang boleh tengok....

muka macam tak terrer kan..hahahahhah....

ini kak ceka ni hebat wooo...bola nak laju,...
nasib jugak la boleh handle...handle pon, dup dap, dup dap jugak ni....



ni otai, tak yah pandang la, kompom menang..hahahahhaha....

wooooo si zaki ni nampak je beso macam bas, tapi hebat jugak die..sama la si rosli, bila smash...alamak, bikin sengsara je tau...


haaaa,.....ni la star umah oren ni....abg yoep sama CC remon...deme pair yang mmg daebak....
kire org gerun jugak la sebenarnya....

pengurus pasukan yang lain, sudi menjayakan game minggu tu....alhamdulillah muka2 ni sangat membantu aku....TQ kengkawan...

haaaa..nampak pengurus curik tulang yg senget..hahahhahah...kasi org yg daebak la jadi reff....tu yg si gemok tu jadi reff..aku tukang peneman kat sebelah..hahahahhahah.....





alhamdulillah settle jugak...dapat la umah oren masuk final...yeeayyy...tp naib juara je la..hahahhahahah...

JUARA - HIJAU
NAIB JUARA - OREN
TEMPAT KE3 - UNGU
TEMPAT KE4 - MERAH


alhamdulillah.....ada jugak nama team oren lead dalam mana2 game kan..kkikikikiki...
ohhh besan, i bawak fav colour u jaa tau...hahhahhahahaha.....

Isnin, 24 November 2014

Majlis Graduasi Taska De Sayang KPM 2014


awal bulan aritu berlangsung majlis graduasi taska  syawal kat putrajaya ni...gabungan dari 3 kementerian...taska de asayang KPM, KKM dan kementerian luar negeri...

tahun ni aku rasa bangga sikit sebab tahun aku arrage untuk majlis anak aku sendiri..tahun ni anak aku naik stage amik sijil...suke3...

ni pembukaan dari semua kanak2...nampak syawal..tak nampak..dia belakang sekali....


haa atu syawal....baju biru tu..segak je tau...

ni la pengusaha taska de sayang ni...
dato' amnah binti daud

laungan azan dari tasaka de sayang KKM...kementerian kesihatan malaysia

ni skesta dari taska de sayang KPM...syawal tak da time ni...



syawal lepas buat persembahan....suke dia ngan lagu ana muslim tu...














sessi pemberian sijil...
sayang sungguh la aku ngan qamarul ni...ni la anak angkat aku...aku kalo tak bertegur ngan dia tak sah..sampai dia suke citer ngan ibu dia...aunty soya tu...aunty soya ni...hahahhahahah...


syawal...nasib la behave sepanjang majlis tu, tak nangis...tak mencari aku....abah dier bangga je anak dia naik stage...

tahun depan dah tadika dah sayang....timblah ilmu selagi boleh yee sayang


syawal bagai mutiara


Salam isnin semua...
hari ni kembali bersiaran....setelah sekian lama kan...

maaf la kalo korang terpaksa baca luahan hati aku minggu lepas...mungkin waktu tu aku tgh down, semua bercampur baur dalam otak...tapi alhamdulillah aku dapat kengkawan alam maya yang sangat2 la prihatin terhadap ketidak selesaan aku ni kan....macam ni kalo nak membesarkan anak2 kan...sekarang baru la aku sedar akan pahit jerih mak aku besarkan kami 6 beradik sowang2....sangat la memcabar....

syawal sekarang banyak peningkatan dari segi percakapan dia sekarang...alhamdulillah syawal dah mula banyak bercakap, mula nak berkawan dengan org, tak takut sama org yg dia tak kenal, senang bergaul...yang penting banyak butir perkataan keluar dari mulut syawal...

aqulilia dia still ada, tapi dah tak banyak dah...sangat2 tak  banyak...kalo kiter bg soalan kat dia, dia akan repeat..tu bermaksud dia tak tau apa maksud, tapi kalo aku soal dia, dier jawab, bermaksud dia paham soalan tu...tu yg aku mahukan sekarang..kire aku ni mencapai KPI yang di beri oleh doc pakar syawal ni la....

tu antara yang doc nakkan bila kami sebagai parent bersama dengan anak ni kan...ramai yang pertikai N soalan2 yang akan selaloo bertandang kat telinga aku...
"apa yang nakkan pada anak ko...??????"
"apa yang ko expertkan bila anak ko dah bercakap macam org lain...????????"
"ko nak anak ko hebatnya tinggi mana bila anak ko dapat bercakap tu??????"

korang rasa berapi tak bila org kata gitoo.....
hahahhahahha..silap banyak tu tanya ngan soya...mmg soya bidas balik..egat soya boleh duduk diam kaa...aku tahu tahap mana kelebihan dan kekurangan anak aku tu....aku tahu siapa syawal yafiq...aku tahu mana yang terbaik buat die...aku tak harapkan yang tinggi2 pencapaian anak aku....cukup la anak aku seperti kanak2 lain...pandai demand, pandai berkata-kata, paham setiap soalan dan jawapan yang di berikan, pandai berborak dengan aku...itu dah memadai bagi aku...aku jugak mengikut piawaian yang di berikan oleh doc...setakat-takat mana perkembangan syawal...aku tahu syawal makin berkembang tumbesaran dia...sebab doc yang buat treatment kat dia pon kata nampak banyak word dah keluar dari mulut dia, dah nampak kemas berbanding budak2 yang normal...

aku ni kire doc kata antara ibu bapa yang bertuah sebab tahu banyak benda tentang anak ni, cara penjagaan anak begini, lebih dari ibu bapa normal...doc tak penah push aku as a parent mahupon syawal dalam mencapai apa yang kami inginkan...syawal pon aku tak penah paksa dia untuk terus bercakap...tp aku rangsangkan dia lebey dari segalanya...

si izz tu pon doc  klinik kesihatan bagi masa sehingga bulan 3 ni waktu umur dia menjangkau 2 tahun 6 bulan,....kalo masih belom boleh bercakap lebeih dari 2 patah perkataan, doc akan refer hospital...itu semua aku dah redha N pasrah dengan ketentuan illahi...yang penting anak2 aku sihat..N aku suraya kenai siapa anak aku....

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK