Yang DiSaYAngi

Rabu, 20 Ogos 2014

Selfie Time Wit Geng Gosip

di sebabkan BZ sangat hari jamuan raya tu....
tak sempat sangat nak gedixs2 lebey kat photo booth gerai memasing kan/....

elok lak si jemah ni tak datang waktu jamuan raya tu, sebab operate GG...hahahhahah dah tua la tu kena operate..hhahahahhaha....

so minah sengal ni kempunan nak gedix bagai..siap deal dalam group suruh kumpul kat aras 13...kat port member jemah aku sowang lagi..sebab gerai dier yg buat photo booth ni bagai kan...

siap dah remind....

"we...weii...guna kamera piranna ni...kamera piranna cantik"

...untung la kamera aku jugak kan..padahal HP korang lagi daebakkk dari aku kan...hahahhaha...note 3, note 2, tak yah kata...sony xperia Z jugak korang carik kan....
cantik pulok kain saree baju kurung dier ni..tapi tak mo puji depan dier..kang kembang semangkuk...dah dier pon dah semangkuk..hahahahhaha....

haa...kalo korang nak tau....ni semua kejadian 10 minit B4 lunch..hahahhahah..petang tu pulok elok ada majlis ramah mesra aidilfitri KPM 2014...

ni semua selfie...tak da masa nak susahkan org lain amik gambo gedixsss kami...aku sandar kan je HP aku kat mana2..janji nampak muka demo2 ni...

haaa...dah macam kassim selamat aku tu..hahhahahhaha....

deme ni stok nak belasah aku....katanya...
"aku bengang lak ngan minah sengal ni...muka nak selengge..."


aloorr korang cun, leh la buat muka cover cun..hahahhahaha....aku ni muka formal, rasa tak cun je..hahahahhah....

ehh...eh... ada lak selit si nasri geng gosip kami jugak ni...tp part laki..hahahhahah...ada lagi sowang..si selengge shafiq tu dah kuar dolu, berasap la tu....

muncung tu..muncung tu...tak menahan kan kak ida....dah boleh sangkut hanger dah tu....tapi tak leh menang ngan muncung aku kan kak...hahhahahahhah

haaa....
si jemah tu kata...

"muka minta lempang ni.."


hahahhahahah...en asbeen tgk pon kata...
"saya tak heran binik saya gini..."


hahahahahhaha..TQ en asbeen, memahami siapa suraya ni...


18 Syawal 1435H - Sambutan Aidilfitri di Opis


Salam syawal kengkawan...
alhamulillah walaupun still tak sihat banyak...sakit tekak, membawa ke batuk sekarang ni....insyallah aku akan puasa sehingga jumaat ni...lepas tu kite raya sungguh2 open house atau jemputan dari kengkawan ke rumah deme...yeeaayyyyyyy......sebab dah abis ganti pose..insyallah....

ni cerita minggu lepas...14 ogos 2014....BPSM dah deal nak buat sambutan hari raya sekali dengan perhimpunan bulanan BPSM..

macam biasa unit aku mmg jaga bahagian pendaftaran ngan jaga main menu...  

haaa.....kami la datang menyambut org..mmg suara aku je la riuh panggil org datang register dolu..kalo tak, menonong je masuk dalam dewan tak register..pastu bising tak dapat kupon..haahhahahhaha....

haaa...ni la kami....ira ni mmg pemalu gilo...kalo org membahan dier...dier gelak tak kuar suara...tp muka dier mesti merah....hahahhahha...kat unit kami ni....kami ni je otai pakai shawl...wahhh gelarkan diri otai ko..tak menahan...hahahhahah......ira ni pon 1 batch ngan aku masuk keje...6 tahun yang lepas, aku ngan dier je la...yang kekal kan....

ehh....ehh....rasa cun pulok pose aku tu..hahahhahahah....

haaa...ni la sebahagian unit kami....aku siap panjat kerusi ko....register tah ke mana...bergambo lebey...
sebelah tu bos aku jugak...nama dier syawal..sama ngan anak aku kan..hahhhahhah

haaa....time ni bos aku tak da lagi...cik haz tu....sebok ngan VIP hahahhhahahha.....aku je selengge kat situ kan

wahh rasa kurus pulok kat situ..nampak shape..tak menahan..aku ni selaloo org tgk flat je...macam rumah flat..hahhahhahah

ni la geng jemah aku yg kekal ngan aku..yg lain dah tukaq unit...tp still bersama jemah kalo kat luar...

haaa...ni la tiket yang akan deme2 ni dapat....

tiket kupon ni ada tema tau...tema MH17 dan MH370 serta PRAYFORGAZA

haaaa...yang tiket untuk malaysia airlines ni kami kasi kebab...sedap kan..kebab melawati....tak terasa makan, tau2 abis..hahahhahahha...

yang main menu PRAYFORGAZA tu nasi hujan panas,...tp aku tgk dah macam nasi tsunami dah..hahhahahah....

aku kalo org datang register aku akan kata...

"haaaa...kiter bg 1 tiket G dua tempat...GAZA ngan Ukaraine..."

bantai gelak deme kat aku...

dah settle semua dah masuk, kami paling last masuk..apa lagi gegas la masuk...sekali tgk deme dah nyanyi lagu negaraku N transformasi pendidikan....tgh lagu transformasi tu..apa lagi..sebab duduk belakang, berdiri jugak, tak da port...tgk sebelah tu ada photo booth..terus kami gedixs2 kat situ...


haa...tak menahan ko...nasib tak da yang perasan....

settle semua ucapan bagai, terus la VIP semua jelajah setiap gerai yang ada..macam2 da..desert, laksa penang, rojak buah, mihun sup, soto, aneka bubur, roti jala, lontong..macam2...tp otak aku waktu tu, nak cari sangat adalah ini...

lemang..

sepanjang raya ni, aku tak makan lemang tau, rasa teringin pulok nak makan lemang,...mmg gerai cawangan perkhidmatan aku terjah dolu, dapat gak makan lemang....

haaa...muka org seronok dapat makan lemang...
dapat makan 2round..yang banyak pon, bergamba la...selebihnya..

banyak acara yg deme buat...buat cabutan bertuah mengikut kategori yg dorang select...
selain tu ada acara persembahan...

ni la Mcee aritu.....dua2 bos....

haa..siap bergamba ngan MCee...sebelah tong air pon jadi la....

mmg deme kata aku paling havoc aritu..hahhahahah...maaf la suraya ni bukan jenis hipokrit sgt..nak diam2...mmg riuh dengar sore aku je..korang kenai kan sape suraya ni kan...tu yg balik umah, esoknya flat, nak demam, terus selesema...hhahhahahha...dah full energy satu hari tu kan....

aku buat jugak persembahan, nyanyi je ngan geng2 cawangan aku...biasa2 je..ahhahahahha

tp geng2 bos2 ni yg bes...deme mmg sporting abis...nyanyi tak hengat deme ni...mmg stok atas stage tu semua bos tau...

haa ni deme...yg baju biru ni en azamri mmg deabakk la sore dier..adoihai....sebelah dier ustaz tu pon mabeles..deme ni buat persembahan selawat, lepas tu sketsa sikit ala2 studio jalan ampas...lepas tu shoot nyanyi lagu raya ..tak egat tajuk, tapi yg nyanyinya nowseehat, raihan, ajai...ala..lagu lama tu...yg macam ni...

"mohon kemaafan tebus la dosa di tapak tangan ku, atas segala silap dan salah, bersatu membina ummah...."

haaa gitooo la liriknya....

ni la unit aku....

dapat gerai paling kreatif..mmg la kreatif....konsep pelamin ko..hahahhaha...siap ada pengantin lagi.....


ada lagi gamba..nanti aku share yee....


p/s : walaupun sambut dalam sederhana, tema MAS dan GAZA...tp alhamdulillah masih happening


Selasa, 19 Ogos 2014

Iklan Maggi Again


Kisah izz malam tadi...
malam tadi makan, aku juz buat asam pedas ayam ngan sayur sayur campur cendawan....
punya seronok la dier makan sup sayur sawi tu....
di tariknya mangkuk tu depan dier..abah dier amik, di bantai tangan abah dier ngan sudu yg dier pegang tu..hahahhaha..tak leh..izz punya..hahahhaha...

sedap makan ye dik.....
tak puas kan makan , hirup guna sudu...

haaa...amik ko....mmg sungguh2 la iklan mee maggi...

"mee maggi cepat di masak, lazat di makan..."

boleh jadi duta tak...duk sebelah ngan aaron aziz ni..hahahhahahah....

muncung2 kan dik mulut kamoo menghirup...sampai licin la di sentalnya sup sawi tu....
dah abis tu....di sendeng sebelah abah dier...nak minta hirup asam pedas...

apa...egat abah nak bg..awak dah ketuk tangan abah ngan sudu tadi..hahahhahah..mmg kena sorok la....kasi ratah ayam je...selagi tak abis tu, selagi depan, selagi tu dier nak abiskan....hahahhahahha....abah nak simpan buat sahur dik...


p/s : si tecik yang cepat turun berat badan, cepat naik berat badan


H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK