Yang DiSaYAngi

Jumaat, 5 Februari 2016

Izz dani aqlan pon kena refer hospital


cuti CNY korang ada G memana ke...
aku ngan en asbeen ada cadang egat nak balik kampung belah johhor...tapi tu la kami ni merancang, tuhan menentukan....bajet larik...tak leh kejar..hahahha...so elok la duduk rumah cuti yg panjang ni...jalan2 pon sini2 je...musim panas ni nak jalan lelebey pon tak boleh...aku ni sihat pon idok sangat...


tapi ada hikmah jugak di sebalik tak baik kampung cuti ni...elok mak aku baru pindah this week....so sessi mengemas rumah kena lakukan....kalo tak serabut otak aku tgk ada je tak terkemas kan....aku dah siap bahagi2 paort dengan en asbeen...tang mana aku kena kemas n cuci...tang mana en asbeen kena kemas n cuci...yg penting washing mechine port..en asbeen punya hal...dapoq aku punya...tang bilik lagi dua tu..esok lusa...bahagi sorang satu



setelah aku berfikir panjang...aku egat rabu depan lepas CNY aku nak bawak izz kuaq dari rumah subuh2 sepiaee...nak G klinik kesihatan, nak minta surat refer ke hospital bagi urusan hal izz dani aqlan...

urusan apa?????

urusan yg sama dengan abg nya...speech delay....tgk la pada OCCT (pemulihan carakerja) perlu atau tidak...mungkin perlu kot....

mesti ramai yg kata...syawal kena, izz pon kena ke...tak reti didik anak ke hape...???????

sape soya untuk menafikan setiap perkara yang berlaku dalam diri ini....soya sebagai ibu bapa kepada anak2...bukan perfect...pada soya, sebagus mana pon ibu bapa itu, setiap apa yg jadi adalah satu pelajaran baru buat kiter sebagai ibu bapa....org lain yg tak duduk tempat soya mungkin akan berkata begitu...mungkin akan berkata..."tak penat ke..nak ulang alik ke hospital...dengan check baby mirza lagi, check up diri lagi...syawal punya check up pon tak abis lagi....nak masukkan kes izz lagi...."

mmg kalo dengaq rasa banyaknya tugas yg perlu di selesaikan....tapi tu semua tanggungjawab aku sebagai ibu, mmg nak tak nak kena laksanakan...anak2 aku bukan macam anak2 org lain..laju dalam segala hal....mungkin ni bahagian aku yg dah di tentukan allah swt untuk hambanya macam aku..nak tak nak aku kena hadapi...

inshallah moga di permudahkan segala urusan
suke provok abg dia....suka sabo abg dia...suke gado ngan abg dia....
tapi suke main dengan abg dia....abg dia selaloo kata...
"saya sayang izz dani aqlan.."


hahahhaha


moga semuanya di permudahkan dalam membesarkan anak2 syurga ini..

muka tanpa secalit dosa...sucinya

Alhamdulillah Perkembangan Yang Sangat Bagus dari Syawal

selama ni aku pandang sepi je supliment ni...dok fikir dari syawal kecik, mmacam2 supliment aku bagi...tapi semuanya sama je tak nampak perubahan dalam diri syawal...almaklum la soya baru jadi mak2 waktu tu, semuanya tak kena kan...

sejak pada tu stop segala supliment untuk anak...entah....

selama ni nampak je dalam facebook...tapi di pandang sepi je bila setiap kali naik kat news feed FB soya ni...

caliph  suplement...

pada aku mahal...aku tak berapa nak mampu....tapi...alhamdulillah awal tahun ni, ada la rezeki sikit...egat nak membeli untuk anak2 caliph ni...

seronok tgk anak2 makan...sedap....rasa blackurrent..bau pon tahu...kikikiki....

macam2 khasiat buat ada dalam caliph ni.....mmg nampak sedap je semua buah2 tu....ni kalo bagi anak seketoi2 buah ni, mmg tak la makan...hahahhah...

perubahan pada syawal yang aku....dia dah semakin tak culas nak belajaq...bila aku ajak belajar, baca buku...dia terus semangat....dulu waktu kat sekolah lama, dia mesti tido dalam kelas...bila menulis tu dia rasa macam penat je...macam ada apa je kat dalam buku tu, macam kena hipnosis....tapi sejak dia pra sekolah ni, sebulan yang lalu, nampak perubahan besar kat dia...bila mana aku bertanya pada cikgu tentang syawal....cikgu kata so far sepanjang dia mengajar ni, dia tak nampak syawal tido....
yang aku suke, syawal pulok terlajak rajin buat keje yg cikgu bagi...yang cikgu belum bagi buat, dia dah buat dulu..kawan2 lain tak buat lagi, dia dah siapkan dulu..hahahhah...asik kena je ngan cikgu, rajin benor...

so far dari segi membaca...perkataan dua suku kata dia dah hampir lancar...yang lain sedang usaha la ni....nampak dia teruja je bila buat sesuatu keje yg melibatkan diri dia...alhamdulillah syawal pon dah pandai gunting dengan baik gamba yg di beri..dah pandai lekat...dah pandai menulis dengan elok...dah tak nampak dia macam penat bila menulis...

perubahan yang sangat la besar untuk syawal yafiq...


saya la ni...

izz dani aqlan???????????

ada jugak perubahan dia...izz seorang yg berat mulut...susah nak dengar dia cakap...susah nak dengar bait2 perkataan keluar dari mulut dia...banak bahasa jerman....hahahha...tapi alhamdulillah nampak dia senang nak bangun pagi, dah tak da sessi meraung bagai...senang bila nak ke taska...dah tak susahkan ibu dia..alhamdulillah....


suke la caliph ni....inshallah gaji bulan depan kena beli lagi....abis dah izz n syawal makan...
untuk dorang 5ml sebelum sarapan dan sebelom tido malam....

Khamis, 4 Februari 2016

3tan lori pon tak muat ye mak



alhamdulillah secara rasminya selasa aritu maktok dah duduk rumah sendiri...itu yg mak nakkan...mmm..sedey jugak....hampir 30tahun duk bawah ketiak mak...duk di bawah 1 bumbung dengan mak, walaupun dah kawen beranak pinak, still dengan mak....

korang tgk la barang maktok ni...lori 3tan pon tak muat segala mak nenek barang maktok ni..hahhahah....baju bajan tahun 70, 80an pon ada lagi..aku tak da lagi kat dunia pon dia simpan lagi...bukan dia pakai pon, bagi org je la mak...katanya sayang, kenangan...mmg kenangan, kenangan itu biar di jadikan kenangan saja...kalo mak pakia takpe..kikikikiki....

towel je 2,3 kotak...ko tgk banyak ke tak banyak..hahahhaha....mana taknya katanya last dia membeli towel tahun 80an.....yg lain semua org bagi, dia dapat...hadiah...segala bagai la....punya la banyak towel dia tu...

rasa lain je bila mak tak duduk sebumbung dengan aku...entah mungkin dah lama duduk dengan mak kan...mmmm...padahal mak pindah tak jauh pon, duduk rumah dia sendiri kat dalam putrajaya ni jugak

moga mak sentiasa ok ye