Yang DiSaYAngi

Jumaat, 10 Februari 2017

lama tak update cerita

salam jumaat kengkawan..

setelah hampir setahun jugak la kot, tak bersiaran di sini..mmg terasa sungguh lama...tak tau ada yg masih tahu atau tak soya masih wujud lagi ke tidak..

ada jugak yg bertanya..
"lama soya tak update blog...?????"

entah la..mood sesungguhnya kelaut sungguh...susah nak datang balik mood tu...

ok la..rasa nak jengah soya, soya ok je..alhamdulillah di beri kesihatan yg baik sepanjang hidup ni..anak2 dan suami pon, semua sihat...

kalo ada yang ingat pada soya, alhamdulillah N terima kasih...


Isnin, 10 Oktober 2016

bersawang dah blog ni..

salam isnin kengkawan...sungguh la lama aku tak jenguk blog ni..mmg bersawang abis..last aku up entry pon rasa nya 15.07.2016...last..lama tu ..hampir 3 bulan jugak la...tu pon sebelom ni on off je aku ni up entry...tak tau mana pegi mood nak menaip cerita2 ni..mmmm...

bila tgk balik entry2 lama, terasa alahai, sayu je hati ni...

ok la nanti aku rajin, aku terjah korang ye....
meh aku tampai setepek gambo budak makin banyak akal, alhamdulillah makin sihat, makin membesar dengan jayanya, walaupun kuruih kan..makin banyak kuat makan, makin terasa macam dia mula nak keluarkan sesuatu perkataan..alhamdulillah...


kepochi pon dia, segalanya la...pantang org bawak makanan, dia yg sebok menyendeng dolu, minta bukak, sama la bila org sebok tgk HP, dia jugak la yg tala kepala dolu kat depan HP...




Jumaat, 15 Julai 2016

Kisah Iftar sebelom raya menjelma

minggu last2 puasa aritu...sebelom nak balik raya...nasib la aku ajak balik ahad lepas berbuka tu..kalo aku balik jumaat lepas keje, mau masak bontot aku hadap jammed tu...al maklum la aku n en asbeen kadang tak sabar jugak nak balik kampung..hahahha...nasib la gunakan inisiatif lain..

so sebelum balik rumah, kemas rumah, mop lantai, lap kipas semua...nak balik  sedap sikit hati ni tinggalkan umah dalma keadaan kemas kan....

menu sehari sebelom balik tu, bukak posa kat umah..ahad nak balik tu baru la bukak posa kat jalan...

sebelom kemas rumah, kasi budak2 ni makan dolu...aku buat dorang breakfast ni, aku pulok yg terliuq..hahahhaha...



menu iftar aritu....aku buat telur masak kura je...yg lain semua en asbeen buat..paling rasa menjilat jari tu, ikan goreng tepung..alamak......bikin sungguh dia punya sedap....

en asbeen nanti buat lagi ye....