Yang DiSaYAngi

Rabu, 29 Oktober 2014

Ada Yang Mencari ke


Salam Rabu kengkawan...

terasa macam lama sungguh tak update blog kan...rasanya time dalam pantang dolu pon tak selama ni kan...

menyusun 10 jari kemaafan kat kengkawan, sebab mmg tak berkesempatan nak update blog, nak BW korang apa tah lagi, nak menjengah korang kan..korang datang jengah jemah kat sini, jemah tak singgah, tak sedap la kan..maafkan saya..kikikikiki...

mmg BZ tahap gaban sangat2...tak penah rasa selama keje BZ gini kan...

dengan BZ sistem HRMIS..nak submit next week kan...dengan BZ koir sekarang ni..BZ jugak pasai karnival sukan KESKEP, BPSM yang dah nak start this week...kena pulok aku ni jaga sukan badminton untuk biro sukan ni, mmmm...masak jugak la kan...sebok ke sana sini, dengan training futsal, bola tampar, badminton bagai..macam2...dah semua aku yg main..hahhahah...ramai je org kat opis ni, semua pemalas nak main, geram aku...marah la aku...aku terhegeh-hegeh mencari nama, mengadap deme2 ni, last2 semua tak mo...tu yg main tu, semua muka lebey kurang je...muka yang sama...kang jap G cakap la...asik, main org yg sama je...yela dah k tak nak main kan...mula aku nak hangin ni...alasan, tak pandai la..apa la...ada anak la, payah la, weekend la....gaya cakap macam aku tak da anak, aku bujang je kan, gaya cerita sembang gaya macam aku ni tak da tanggungjawab sebagai seorang isteri dan ibu je kan deme....eiiiii....kecik besaq je tgk org gini tau...

tu yg aku nak minta maaf sesangat nak update, tak tejah korang...aku mmg nak sangat buat semua tu, kekangan kerja yang buat gitoo...nak je, autopublish entry, buat kat umah, keyboard lappy tu izz kasi tumpah air, abis huruf T dan Y tak leh tekan, kang aku buat, korang tak paham pulok...apa yg aku katakan..hahahhahah...

cerita mmg banyak gile...kisah gembira, suke, duka, sedih,excited, semua ada...

ni BZ pulok deme petik nama aku untuk AJK ibu bapa kat taska syawal N izz untuk majlis konvo syawal hujung minggu depan kan...mmmmm..nasib la aku boleh buat semua tu...


terima kasih semua yang bertanya, insyallah aku masih egat korang N aku akan cuba tejah korang...settle je HRMIS ni, aku carik korang tau...sayang korang ketat2 tau....

Khamis, 16 Oktober 2014

Celebrate Bufday Soya

kisah bufday semalam..TQ buat semua kengkawan sedaghra dan sedaghri sekalian ye yang wish bufday jemah semalam..touching je tau...ikikikikikiki...

tau tengahari en asbeen ajak lunch ngan dia..ke mana aku tak tau, katanya... "ikut je la.." hahahah..tau binik kepochi tak mo habaq mai kan....

last2 ke secret recipe je...jarang2 jugak kami makan kat SR ni..last kami makan berdua tahun lepas...haaa...lama tak lama la kan...berbulan jugak tu..mau makan tahu...al maklum la..en asbeen ni kureng sikit benda2 gini, cer bagi nasi dua pingan sama asam rebus N sambal belacan, tak pandang kiri kanan dah...jenis suke makanan kampong..aku ni semua aku telan..hahahhahah....

katanya en asbeen "awak nak makan apa, makan je la..saya bayar...arinikan bufday awak.." wahh baik hati lakik aku ni..jarang2 nak bayar tempat mahal2 gini..mahal jugak ni....SR kan...

1st menu yang aku pilih...
chocolate lava kek...adoii....menarik woo...cair je dalam mulut...mmm...thumb up dua jari begini la...

wooot...woot...

sampai sudah macaroni n cheesse aku ni....udang mmg best, masak tak over cook sgt..aku makan ni kat alamanda dolu, kureng sikit...ni kat presint 15 aku makan, better jugak la...

en asbeen mana la boleh larik sama tomyam dier..ni je  yang dier boleh telan pon....

udang untuk aku..dier gatai tekak makan ni, aku ni gatai mulut  terlebey moncong makan ni..hahahha..nak bercakap je bila makan udang ni..guano tu....mmg lemak la udang dia...

settle makan..sekali en asbeen belikan kek...1 slice..katanya nak celebrate ngan anak2 kat umah..ye la..sampai ke arini tak makan, last2 aku pesan ngan en asbeen makan la ngan anak2 balik ni ye..sebab arini aku tak da kat umah...kikikikiki...

aku keluar je dari SR tu...mengah muka, sampai tertunduk kejap...sekali en asbeen tanya...

"awak dah kenapa...kenyang makan banyak la tu..."

korang tau apa aku cakap...
"tak la..bukan kenyang..tp saya rasa nak membuang pulok...hahahhahahah...baru makan dah nak buang...hahahhahah...."

en asbeen bantai gelak...hahahhaha..."rugi saya bayar, makan mahai2 nak membuang..tahan sikit..kat opis jap G baru buang..hahahhahha"

boleh minta tahan lak..mmmm...
apa hadiah aku dapat...

haaa...ni la dia..

HP..sangat...aku dapat HP..mau satu donia tahu aku dapat HP dari en asbeen kan..hahahhahah..tak la tu HP en asbeen je, tu nanti aku citer..menyendeng jap...untung la HP baru..hahahhaha...

en abseen bagi hadiah kecik je, tapi mmg kena ngan aku...dier beli ni...

ni dia...bluetooth shutter..hahahhahha.,..

memahami binik suke selfie, suke masuk frame, suke bergamba kan..hahahhahaha....
sabo je la en asbeen....i ok je en asbeen..awak tak beli apa pon, saya tahu awak egat bufday saya walaupun awak tak wish N walaupun awak adalah last person yg wish..hahahhahahahha

Rabu, 15 Oktober 2014

Kluang Railway Station


Setiap kali balik kluang....asik tak berkesempatan je nak datang kluang railway station ni pekena kopi kluang ni....

tapi aritu B4 balik aku ajak en asbeen pekena breakfast kat situ..lama sungguh tak pekena...ramainya tak yah cakap....seperti biasa..beratuq kalo nak dapatkan tempat duduk....hari penuh....

muka org kluang dah lama tak layan kopi kluang..
berkerut-kerut dahi kan...


ni muka org jarang2 pekena kopi...tp sebab kopi kluang best...jemah ni layan kan je....air masak, wajib ada dalam setiap sessi bila makan..ni lebey pada anak2 N en asbeen yg suke sgt dengan air masak..lagi2 syawal...

budak yg teringin nak pekena kopi kluang jugak....
tak reti takut langsung si tecik ni tau...semua benda dier nak mencuba...

haa...tgk...telur separuh masak pon sama...syawal sekali rasa dah tak mo dah...ni si tecik apa saja..sua sajork.... 

mata yg makin nak beransur pulih.....syawal yang suke makan nasi lemak kluang ni sampai 3 bungkus dia sowang sajork..lepas bukak satu bungkus..bukak lagi..selagi adoo bungkusan nasi lemak, selagi tu dier nak makan...sampai la datang roti, baru stop...alahai anak..suke ibu tgk kamoo ni...

haaa..roti ni...syawal suke..kalo tau order lagi..tapi mengenang nak order n nak dapat lambat sebab ramai, tak jadi la...kesian kat deme yang menunggu ni..kami ni duduk, makan, minum, bangun, bayar, blah dari situ, malas nak lama2...lepak2..kesian kat yang menunggu...sebab kami pon merasa apa yang deme rasa kan....

sepertia biasa gamba aku mana ada yg nak snap..hahahha..
ni bukti kami dah ke sini kan....



bila lagi nak datang sini...walaupun en asbeen org kluang, tp dia pon jarang nak pekena kat sini, melainkan aku ajak...dia lebey suke air tangan mak dier..ye la katanya..dah balik umah mak, rasa la makanan mak, kalo tak buat apa balik kan..ye atk ye jugak...saya ikutkan sajork en asbeen......tapi alhamdulillah aku dapat husband yang pak penah bantah apa yg aku minta, selagi dia boleh bagi, tak penah bantah ke mana aku nak pegi, selagi dia boleh bawak...alhamdulillah...syukur dengan nikmat yg di beri...


biaqkan pon org kata kamoo adik jemah...gggrrrrrgggg...kat situ marah sat..hahahahha...


H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK