Yang DiSaYAngi

Selasa, 24 Mei 2016

kerja...kejar..kerja..kejar


salam selasa..mulakan hari dengan senyuman ye kawan2..walaupun pelbagai dugaan dan ujian yg melandakan...

ha...gasak la korang, tgk sampai muntah, dapa kawan kaki selfie...redho la kawan korang ni poyo kan...

suke pulok aku kalo pakai baju N shawl ni, mesti nak mix n match dengan lipstik fame color nude ni...rasa natural je....



sekarang ni sangat2 la BZ dengan kerja yg sangat la menimbun ni..semua nya kena kejar sebelom gaji bulan julai ni...pakat nak merasa  gaji baru kekdahnya....kami kat sini la pulun lebey ni,,,,,mmmm...

minta maaf la kawan2 kalo soya lama tak menjengah ye....ni pon tengah menaip, terasa macam tak nampak je meja kaler ceklat ni haa....penuh dengan fail, penuh dengan keje....

ok la daa


Jumaat, 20 Mei 2016

Hantu novel sudah mari



Korang mesti tau cerita ni kan...

soya ni kaki novel...tak kisah la ada yg tak suke akan kualiti filem or drama sekarang, semua nak adaptasi bagai...yg soya tau, soya suke.. n soya baca novelnya...kikikiki...

1st episod pon dah buat soya cukup la suke dengan jalan ceritanya...
pujuk en asbeen esoknya jalan ke pesta buku antarabangsa kat maeps khamis tu....sanggup lahai redah hujan...punya sayang binik, abg kecik soya tu....memenuhi permintaan poyo binik dia kan...



ko tgk sanggup redah hujan...en asbeen pon sanggup la bergomoi ngan anak2 dalam kete...janji binik dia dapat novel yg di inginkan...

tujuan yg satu, ke jalan yg benar sahaja...hahahahha...terus carik booth kaki novel...dah jumpe...sekali boleh sold out...katanya akan re stock balik jumaat..lahai....sayang sungguh....

jumaat tu sanggup redah jammed kat maeps tu, semata...ajak la geng jemah semua ikut G sana...nasib la geng jemah ni semua memahami akan kepoyoan kawan dorang akan ketabsuban kawan dorang ngan novel kan...layankan je la meroyan kawan dorang ni..kalo tak, nanti telinga dorang bernanah pulok aku asik dok membebel kat telinga dorang kan...hahahha..

finally...berada di tangan..yahoo...dua hari je baca...belom masuk ep5, aku dah siap baca...ahahhaha...punya la addict kan....

asal ada masa, time melipat kain pon mencelah, time masak, time nak tido, time berguling guling, time nak mandi...hahahha...segala macam la...asal ada masa terluang, takkan terlepas soya membaca...tu abis dua hari tu N dah tau la ending...so idok la meroyan sgt, lepas membaca..hahahhaha...

harag memang berbaloi...dari harga semasa RM26...jatuh dengan harga RM12 bila memborang kat pesta buku antabangsa kat maeps ni...
pada aku yg mmg addict membaca novel dan mengumpul novel ni mmg berbaloi la kan dengan harga tu...


selain dia semanis honey ni ada satu lagi soya rembat kat pesta buku tu...


tadaa....citer ni...

pon rasanya bakal di adaptasi jugak novel ni...
hero dia aku boleh la terima jugak..
Shukri yahaya...

heroinnya...mmmmmm....
emma maembong...boleh la dari takda...kikikiki..

pon dah siap abis baca....yahoo....

Khamis, 19 Mei 2016

ibu..ibu...ibu


salam khamis kengkawan....
maaf la lama sungguh tak bersiaran....kekangan kerja yg membataskan soya nak berblogging di kala ini...tapi soya terjah tau blog kengkawan..rindu tau, cuma tak tinggai comment je..mana soya rasa dia nak tinggai comment, laju je la dia menaip...

mulakan hari dengan senyuman...inshallah arini last ganti puasa....lagi dua minggu lagi ramadhan bakal menjelma....ganti la selagi boleh kan...

arini nak sharing dengan korang semua akan keterujaan soya apabila menjadi seorang ibu kepada 3 hero ni...walaupun dah ada pengalaman N merasainya...tak setiap anak lain cara, lain gaya kan....

sediakala tahu, soya mmg mempunyai anak2 yg lambat bercakap..paham akan keadaan sekeliling, tapi lambat nak bertutur....satu kejayaan rasa bila izz dani aqlan dapat panggil soya ibu untuk kali pertamanya malam tadi...kalo tak, di panggil, atu...atu..atu je....tetibe malam tadi dengan ibu dia dah weng,. biol je, mcm nak demam...abah dia dah warning, jgn kaco ibu, ibu tak sihat..tetibe dia datang...dia cakap...

"ibu...ibu...(sambil goyang ibunya) ...ibu, nak susu"

terus bangun tegak berdiri ibu dia..
"abah...awak dengar tak anak awak cakap apa..."

terus sihat kejap ibu..hahahhaha....


perasaan yg sama berulang kembali..perasaan yg sama jua sewaktu syawal yafiq mula memanggil ibu....allah terasa sungguh la sayu di hati ni...bla minta ulang...di ulang ulang..sampai malu, gelak sendiri dia...

terima kasih izz dani aqlan, permulaan, kisah baru untuk awak di kala ini...