Yang DiSaYAngi

Isnin, 22 September 2014

Jogging..lagi..dan lagi...


Kisah jumaat lepas....mmg cerita joging...jogging...dan jogging...si jemah tu sebok nak la sekarang ni fit je sekarang...sebok dok kata....
"badan dah semangat membesar ni wei....stamina pon dah slow donwn ni, kena fit balik..."


bajet nak badan macam che ta..hahahaha...sangat la jemah uit....
sebenarnya up gamba ni, nak tunjuk view kat belakang tu je..tak yah pandang sangat pokok beso bergerak kat tengah tu..hahahhahha....cantikkan...tapi dier jugak yg aku minta pose kat situ,.,,hahahhaha..ok la..ok la...pandang la dier..kang majuk pulok minah sengal ni...

ooooo..mmg nampak 1 putrajaya duduk atas ni, rasa tenang je jogging sini, walaupun tak besar mana laluan jogging, tapi best, tenang, nyaman, rasa fresh....

petang ni jogging lagi ye jemah...aku ni peneman je...dier yg nak fit..kang aku yg fit...aku dah macam anaroksia pulok haaa...udah macam zombie bergerak....dah korang tak mo kawan ngan aku.....


Ulser oh Ulser



Dua Hari lepas aku tergigit bibir...aku dok kata...
"ada yang dok ngata ngumpat aku kah.."

hahhahah..poyo kan..ko egat ko retis sangat soya, jgn dok berangan sgt la...
org kenai ko pon tak...

tapi otak aku dok Pk..yang bila dah tergeget bibir ni, mmg kompom akan ulser ni, lagipon lidah aku pon dah start mula sakit macam ulser ni...aargghhh masak la...mmg merana la..tapi tak pela, sakit tu penghapus dosa kan...walaupun kecil sakitnya....

so untuk pencegahan awal...
aku rembat ubat ulser izz...
punya kedekut, tak mo beli sendiri punya kan soya..
maaf la..jgn membazir, dah ada kan, so guna je la...

ni pon bukan aku beli pon...ni aku amik dari kakak aku kat penang tu..amboi jauh import ubat kan..mmmm...ni kes izz ulser teruk aritu waktu raya, sampai penang, aku dok sembang ngan akak aku, akak aku bagi la ubat ni, ni sebenarnya ubat danish, anak laki sowang tu haa...yg baya2 izz tu, aritu dia ulser jugak, so deme amik ubat kat KPJ...ye la abg ipar aku opis panel ngan KPJ, boleh la amik kat sana...aku segan jugak nak amik, tapi bila akak aku kata...

"amik je la..nanti bila2 akak nak, akak amik kat KPJ sini, tak pe..."

so sweet..lap u so strong la kakak...aku ni nak ke KPJ pon telan air liur..tu lalu je, belom masuk lagi, kalo masuk, mau collasape aku kat situ..hahahhah..penah la sekali masuk KPJ kat bandar perda tu, sebab syawal tak sihat sehari sebelom raya 2011...telan air liuq tgk rege waktu bayar..hahahha..nasib la ada duit kan...kalo tak, mau kena keje time raya cucui cadar kat KPJ tu..hahhahahhah...

alhamdulillah benda ni berkesan pada izz, N jugak berkesan pada aku...yang best...2 hari sajork, tak lama, dah surut dah...tak sempat ulser tu nak naik membesar, udah tutup balik kawah dier...yes...aku suke....kalo aku pakai, listrine, bonjela, oral aid, sama je, mesti naik jugak kawahnya, ni kire ok la kan...

alhamdulillah ubat ni mmg berkesan la ngan aku...sesuai untuk aku yang tetiap bulan mesti berkawah mulut aku..hahahhah...

Baby Nayli Nak Tak


 

hahahhahha..jumaat lepas punya cerita ..jalan2 kat alamanda, nampak pulok kucing comey, dah la besaq, gebu semua la cumil kat dia...terus teringat nak nayli tau...dier kan cukup suke la mengusung ke mana sahaja kucing dier, lunyai di buatnya..hahahhahahah....


so bila aku tgk kucing ni, mmg laju otak aku egat kat nayli..terus cakap kat jemah tu, suruh dia snap gamba aku ngan kucing..alasannya, nak bagi nayli jeles..hahahhah...kena ketok ngan jemah sengal tu...
"ko ngan budak pon jadi kan.."


hahahhahha...harus la jemah, aku mmg suke nyakat nayli ni..hahahhahah....bila sakat je, tgk muka dia..tgk muka dia..hahahha..mesti minta pertolongan mama dia tau...tu yg sweet tu..hahahhahah....


H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK