Yang DiSaYAngi

Selasa, 2 September 2014

Kibarkan Jalur Gemilang #KibarMy

cerita khamis jumaat lepas....en asbeen baru lepas isi minyak sekali dier G tampal petang tu kat cermin belakang stiker #KibarMy ...sempena bulan kemerdekaan...

so en asbeen ni nak join contest ni...apa lagi..dah siap menampal...jom selfie..kata en asbeen...

"bini saya kalo selfie ..mmg hantu..."

hahahhaha...nak membahan no.1 kan...
thanks to you anak2 sebab sangat2 la memberi kerja sama...terutama syawal yafiq..dier sekarang mmg dah daebakk bab2 selfie ni..tunggu...tak lama izz dani aqlan akan ikut jejak jugak..hahahhaha....

korang nampak stiker kibarkan jalur jemilang anda...
yeeayyyy....itu la tandanya...korang rasa kretip tak..sangat kan..hahahhaha

izz dani aqlan sangat tak memberi kerja sama...tp kadang ada jugak yg baguih gamba bila dier bagi kerjasama kan....

haaa...kan....sweet....
yang penting kibarkan jalur gemilang itu perlu....

ini esok harinya...hahahhahha....nampak semangat patriotik kami kan...ajar si izz, di rembat muka abah dier..hahahhaha...tp nasib pandai tgk kamera kan...


TQ my tongkat sakti...sangat2 berjasa untuk dapatkan potret my little family...ada banyak gamba selfie ni....boleh buat frame ni...


Lama Tak Menjamah

Salam selasa kengkawan...
minggu ni 4 hari je keje kan...alhamdulillah di beri kesihatan yang baik untuk menjaga amanah2 yang allah swt berikan....termasuk la syurga di depan mata ni...syurga jemah la..en asbeen....syurga isteri kan di bawah telapak kaki sang suami...

cerita pasai sangsuami ni kan...

al kisahnya rabu lepas...aku saja la cakap ngan en asbeen...sebenarnya dari hari2 sebelom tu lagi aku cakap yang aku dah lama sungguh tak makan a&w..last waktu pregnantkan izz...teringi nak minum air rutbir dier...terasa sejuk lalu kat tekak tu kan...dulu kat alamanda ni ada..sekarang dah tutup...saja la tgk kat website a&w ni..mmmm..tak banyak branch yang bukak dah setiap negeri..ada yang negeri tak da a&w ni..mmmmmm.....

tapi mmg cadangan makan kat luar malam tu sebab nak beli barang basah ke pasar borong kan...
masuk dalam kete...di tanya nak ke mana..tak di jawab pulok pertanyaan aku tu...diam je....tapi muka sebok dok GPS kat HP dier..aku diamkan je la...kang tanya banyak...silap2 balik umah makan kat umah kot..hahahha...

tau2 je sampai sini...

haaa...jauh ko sampai bandar kinrara puchong ko, semata-mata en asbeen nak penuhi permintaan binik dier yang dah lama sungguh tak makan a&w ni....kikikiki...TQ en asbeen,,,,tak sangka je nak jugak bawak yee...ingatkan diam seribu bahsa tak di bawak kan...

muka budak nak makan fries je...lain tarak....siap kena add on fries pulok....

adoi sedapnya rutbir ni...ngan eskrem lagi kan....
TQ en asbeen..nak makan lagi, alamat kena tunggu dah lama tak makan baru boleh makan balik ni...kang kalo minta nak makan lagi...di kata pulok...

"eh bukan dah makan minggu lepas..."


hahahhha..kang aku lak kena smash

Jumaat, 29 Ogos 2014

1 Zulkaedah 1433H - 1 Zulkaedah 1435H


Ada apa dengan Zulkaedah....tak ada apa untuk korang, tapi ada apa2 untuk aku...alhamdulillah 1 zulkaedah 1435H bersamaan 27ogos2014 aritu genap izz dani aqlan 2 tahun...tp dier bukan 2 tahun pada 27.08.2014 tu...dier genap 2 tahun pada 1zulkaedah 1435H...

asik ngat tarikh tahun masihi je kan...sesekali kiter egat la tarikh tahun hijrah pulokkan...



zulkaedah...

buat masa ni izz dani aqlan bukan seorang yang pendiam...abg dier nak berceloteh...dier pon nak jugak, tapi paham satu pon apa yang dier kata...tp mmg nampak la muka nak bercerita, nak mengadu bagai kan..kikikiki.....dengan muncung2 tu...tp tak tau la akan datang kan....


17.09.2012 bersamaan 1 zulkaedah 1435H

satu jam selepas bersalin 11.35am...
fresh from oven...hahahhaha...oven la sgt...kikikiki....

waktu ni tak da dapat nama lagi...baby...baby lagi panggil dier...esoknya baru dapat nama...nama tanggungjawab en asbeen...nikmat bersalinkan baby cumil ni...



selepas setahun.....hahahahhah....sebelah kiri tu, selepas dua jam punya gamba..nak celik bijik mata je tau...

itu selepa setahun....sama tak....

ni la dier sekarang..hahahhahah...muka banyak akal, bikin ibu hijau selaloo, muka asik la bikin akal setiasa bergerak, tak penah berenti...hahahhahahha...lincah pon dia...aktif pon dier, banyak bunyi pon dier...semua dier la..hahahhahah...dier bikin ibu dier ni anak dua, tapi serupa anak 10 tau..hahahahhahah...

dier banyak ikut ibu dier ni...selengge, senget, banyak bunyi, aktif, tak reti duduk diam, kuat merajuk, cenggeng, kuat makan, semua dia la....

selamat ulang tahun izz dani aqlan, moga menjadi anak yang baik....biar la di mata org lain kamoo ni lincah, tak bijak mana, tapi di mata ibu kamoo la paling cumil, bijak, yang penting bijak mendengar kata ibu bapa..itu yg penting, menjadi anak yang soleh itu yang penting...


balik ni kiter celebrate yee....

17.09.20114 lambat lagi, dua minggu lagi...kiter sambut tarikh hijrah dolu, lepas tu baru sambut tahun masihi, kot kalo ibu dah kureng petih, tak terasa sangat , sebab tahun hijrah dah sambut kan...kikikikikkik




H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK