Yang DiSaYAngi

Khamis, 16 Oktober 2014

Celebrate Bufday Soya

kisah bufday semalam..TQ buat semua kengkawan sedaghra dan sedaghri sekalian ye yang wish bufday jemah semalam..touching je tau...ikikikikikiki...

tau tengahari en asbeen ajak lunch ngan dia..ke mana aku tak tau, katanya... "ikut je la.." hahahah..tau binik kepochi tak mo habaq mai kan....

last2 ke secret recipe je...jarang2 jugak kami makan kat SR ni..last kami makan berdua tahun lepas...haaa...lama tak lama la kan...berbulan jugak tu..mau makan tahu...al maklum la..en asbeen ni kureng sikit benda2 gini, cer bagi nasi dua pingan sama asam rebus N sambal belacan, tak pandang kiri kanan dah...jenis suke makanan kampong..aku ni semua aku telan..hahahhahah....

katanya en asbeen "awak nak makan apa, makan je la..saya bayar...arinikan bufday awak.." wahh baik hati lakik aku ni..jarang2 nak bayar tempat mahal2 gini..mahal jugak ni....SR kan...

1st menu yang aku pilih...
chocolate lava kek...adoii....menarik woo...cair je dalam mulut...mmm...thumb up dua jari begini la...

wooot...woot...

sampai sudah macaroni n cheesse aku ni....udang mmg best, masak tak over cook sgt..aku makan ni kat alamanda dolu, kureng sikit...ni kat presint 15 aku makan, better jugak la...

en asbeen mana la boleh larik sama tomyam dier..ni je  yang dier boleh telan pon....

udang untuk aku..dier gatai tekak makan ni, aku ni gatai mulut  terlebey moncong makan ni..hahahha..nak bercakap je bila makan udang ni..guano tu....mmg lemak la udang dia...

settle makan..sekali en asbeen belikan kek...1 slice..katanya nak celebrate ngan anak2 kat umah..ye la..sampai ke arini tak makan, last2 aku pesan ngan en asbeen makan la ngan anak2 balik ni ye..sebab arini aku tak da kat umah...kikikikiki...

aku keluar je dari SR tu...mengah muka, sampai tertunduk kejap...sekali en asbeen tanya...

"awak dah kenapa...kenyang makan banyak la tu..."

korang tau apa aku cakap...
"tak la..bukan kenyang..tp saya rasa nak membuang pulok...hahahhahahah...baru makan dah nak buang...hahahhahah...."

en asbeen bantai gelak...hahahhaha..."rugi saya bayar, makan mahai2 nak membuang..tahan sikit..kat opis jap G baru buang..hahahhahha"

boleh minta tahan lak..mmmm...
apa hadiah aku dapat...

haaa...ni la dia..

HP..sangat...aku dapat HP..mau satu donia tahu aku dapat HP dari en asbeen kan..hahahhahah..tak la tu HP en asbeen je, tu nanti aku citer..menyendeng jap...untung la HP baru..hahahhaha...

en abseen bagi hadiah kecik je, tapi mmg kena ngan aku...dier beli ni...

ni dia...bluetooth shutter..hahahhahha.,..

memahami binik suke selfie, suke masuk frame, suke bergamba kan..hahahhahaha....
sabo je la en asbeen....i ok je en asbeen..awak tak beli apa pon, saya tahu awak egat bufday saya walaupun awak tak wish N walaupun awak adalah last person yg wish..hahahhahahahha

Rabu, 15 Oktober 2014

Kluang Railway Station


Setiap kali balik kluang....asik tak berkesempatan je nak datang kluang railway station ni pekena kopi kluang ni....

tapi aritu B4 balik aku ajak en asbeen pekena breakfast kat situ..lama sungguh tak pekena...ramainya tak yah cakap....seperti biasa..beratuq kalo nak dapatkan tempat duduk....hari penuh....

muka org kluang dah lama tak layan kopi kluang..
berkerut-kerut dahi kan...


ni muka org jarang2 pekena kopi...tp sebab kopi kluang best...jemah ni layan kan je....air masak, wajib ada dalam setiap sessi bila makan..ni lebey pada anak2 N en asbeen yg suke sgt dengan air masak..lagi2 syawal...

budak yg teringin nak pekena kopi kluang jugak....
tak reti takut langsung si tecik ni tau...semua benda dier nak mencuba...

haa...tgk...telur separuh masak pon sama...syawal sekali rasa dah tak mo dah...ni si tecik apa saja..sua sajork.... 

mata yg makin nak beransur pulih.....syawal yang suke makan nasi lemak kluang ni sampai 3 bungkus dia sowang sajork..lepas bukak satu bungkus..bukak lagi..selagi adoo bungkusan nasi lemak, selagi tu dier nak makan...sampai la datang roti, baru stop...alahai anak..suke ibu tgk kamoo ni...

haaa..roti ni...syawal suke..kalo tau order lagi..tapi mengenang nak order n nak dapat lambat sebab ramai, tak jadi la...kesian kat deme yang menunggu ni..kami ni duduk, makan, minum, bangun, bayar, blah dari situ, malas nak lama2...lepak2..kesian kat yang menunggu...sebab kami pon merasa apa yang deme rasa kan....

sepertia biasa gamba aku mana ada yg nak snap..hahahha..
ni bukti kami dah ke sini kan....



bila lagi nak datang sini...walaupun en asbeen org kluang, tp dia pon jarang nak pekena kat sini, melainkan aku ajak...dia lebey suke air tangan mak dier..ye la katanya..dah balik umah mak, rasa la makanan mak, kalo tak buat apa balik kan..ye atk ye jugak...saya ikutkan sajork en asbeen......tapi alhamdulillah aku dapat husband yang pak penah bantah apa yg aku minta, selagi dia boleh bagi, tak penah bantah ke mana aku nak pegi, selagi dia boleh bawak...alhamdulillah...syukur dengan nikmat yg di beri...


biaqkan pon org kata kamoo adik jemah...gggrrrrrgggg...kat situ marah sat..hahahahha...


Sakit mata

Tak penah2 aku kena sepanjang hidup, pertama kali aku kena pulok minggu lepas...yg best kena tiba2 pulok kan....


minggu lepas sakit mata..allah risaunya, takut kena dek anak2...
mulanya kena tu, terperasan mata sebelah kanan dah berpasir N sakit2 sikit..lepas tu still think positive yang tak da pape kot..last2 mengalah jugak aku ke klinik petang tu...kompom n sah aku sakit mata...adoi...tak mana org yg aku jumpe sampai aku sakit mata...tp taska syawal ramai yang sakit mata..agaknya kat situ kot...

pecah la rekod aku untuk tahun ni, no MC..hahahhaha...dapat jugak MC untuk 1 hari....so esoknya aku pon 
MC duduk rumah, kemas barang nak balik kampong petang tu....yang best syawal pon kena jugak..nasib tak teruk, mmg hygine aku jaga sungguh, sanggup aku bila anak2 datang dekat aku larik...setiap kali aku sentuh mata atau syawal sentuh mata, kompom akan basuh tangan N guna hand sanitizer...sama jugak syawal...tu yg alhamdulillah nampak syawal kena sebelah mata N sikit sangat kena....


on da way balik kampong...terpaksa pakai spek mata itam aku haa..mmmmm
terpaksa demi anak...aku ni jarang2 sikit pakai spek kan....rembat sat adik aku punya..aku punya dah selamat di pijak2 dek anak2 ni..mmm..time tak mo guna, ada..time nak guna, tak do pulok...

ni hari sabtu, nampak still lagi, tp dah better sikit dari sebelomnya....
aku mmg setiap dua jam mmg akan pakai ubat je...sampai kelat2 la lidah N tekak aku dek kerana ubat mata ni...

time ni nak ke kenduri kawen cousin en asbeen kat kampong en asbeen..nak tak nak mmg kena la pakai spek mata masuk dewan..dah ko, macam mak datin je..hahhahahaha....tak menahan semua pandang aku ko..walaupun aku tak macam mak datin..korang tgk la...


hahahhahah...wit my SIL n biras2 aku...
ko tgk SIl aku dajalkan muka aku..hahhaha..nasib aku suke selengge2 ni,....





alhamdulillah hari ahad dah better..yg best penyakit ni berjangkit kat FIL pulok..adoiii serba salah lak aku...tp bila FIL kata..

"tak...ni namaya sakit rindu..kalo korang dah balik, abah mesti egat korang, sebab sue dah bg sakit dier kat anah...hahahhahahh..."

adoii abah ni...

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK