Yang DiSaYAngi

Khamis, 23 April 2015

Sila mari 2 minggu lagi ye puan





Cerita isnin lepas....

aku G klinik untuk check up seperti biasa...kena pulok aritu 1 rejab....aku pulok puasa...mmmm..sedang elok la puasa kan..alhamdulillah dah sempurnakan puasa aku pada hari tu...BB pon tak meragam, elok je dia...


macam biasa...amik darah untuk HB, urine N jumpe nurse...

bila time jumpe nurse, check berat badan, 55.85KG...
ayo mama....sudah turun banyak dalam masa sebulan turun 750g...nurse pon heran kan...aku kata mungkin sebab aku puasa...dia pon "oooooo..."tapi aku balas balik...

"tapi tu la..kalo puasa, hari je pon, takkan sampai banyak tu turun kan..dalam masa sebulan...hahahha..kelakar lak..."

nurse pulok gelak dengar steatment aku...di tanya, selera makan ok, muntah macam mana...aku juz jawab, semua ok...selera makan bertambah..siap kata ngan nurse...

"minggu lepas opis buat farewell, saya siap makan KR...tak lama balik opis dah membuang, tak sempat nak duduk lama dalam usus..."

lagi gelak beso nurse...hahhahahha...katanya metabolisme aku tinggi..ya itu aku akui...mmg aku dan en asbeen metabolisme mmg tinggi, tak di nafikan....tapi yang tak best bila nurse kata urine aku kotor...aku beranggapan yg aku puasa dan tak minum air kosong banyak...dia pon akui N check, lidah pon kering..mmg ye la...di tanya lagi, penah jadi gini ke...aku kata tak...sakit kat sekitar2 situ..aku jawap pon tak..hahahhahah..senang..mmg tak da rasa apa2 pon...alhamdulillah pregnant kali ni, mmg memudahkan, allah permudahkan perjalanan aku mengandung kali ni...TERIMA KASI YA ALLAH...

alhamdulillah selama ni dari zaman syawal, mmg susah hati dengan HB low..aku mmg ada sejarah HB low ni...tp zaman syawal la teruk sampai menangis la aku..tp alhamdulillah bila zaman izz pon ok ....walaupun ada turun naik, tp still maintain...tapi alhamdulillah, tu aku kata, allah permudahkan urusan aku....HB aku pon alhamdulillah elok jugak...11-12 je bacaan...itu dah cukup memadai buat aku....kalo dolu 9-10...sadis sungguh tgk buku merah ni...

refer doc...doc tgk lidah N akui la kalo puasa, mmg kencing kotor N kering...tp pihak kllinik minta aku datang dua minggu lagi, nak tgk result still sama sebelom ni atau tak...kalo berubah ok, alhamdulilah, kalo sama jugak...akan ada pantaun lain la...


moga aku di permudahkan urusan sepanjang mengandung ni...kandungan 28minggu nanti aku kena G balik....

Giveaway Bady Shop Malaysia

Salam  Khamis kawan2...

cerita isnin lepas, aku ada tgk kat blog MAMATISYA pasai GA body Shop ni...sekali aku rasa macam ok je nak join, aku ajak la geng2 jemah aku ni join sekali...

alhamdulillah...dah selamat redeem...aku ni bukan pengguna tegar bady shop...aku ni asal boleh je...tapi bila 1st time guna...wahhh best la...bau dia wangi N tahan lama...tu yg best tu...


haa....selamat redeem kat outlet alamanda ni...

aku amik body lotion 
padan mahai, walau kecik, sebab bau dia mmg wangi, serap, tak melekit N tahan lama...pakai sikit pon tak pe...best2....

selain body lotion ni boleh pilih jugak showel gel...

geng2 jemah ni semua amik body lotion...si shima jemah ni je amik showel gel...al maklum la org nak travel jauh ni...sesuai la bawak yg kecik2 ni nak travel kan....

senang ke caranya...

korang G LIKE FB THEBODYSHOPMALAYSIA

lepas tu korang akan jumpe status body get offer Giveaway...

lepas tu korang baca la terma dan syarat tu..sama ada nak print atau screenshot melalui HP korang pon boleh...tapi lepas tu nanti bila dah redeem tu, korang kena delete la screenshot kat depan staff body shop ni...


cukup ini...

sila baca terma dan syarat ok...

cepat redeem sebelom 30 april 2015 ni..

aku dah redeem, terus aku tag kat MAMATISYA..hahahhahah...laju tak laju aku ni....egat kengkawan tau

Rabu, 22 April 2015

Aliran Kerja Soya


Alhamdulillah dah minggu ke 26 ni...makin sarat jugok la mengandung sekarang ni..makin banyak pulok keje aku...makin bertambah...tapi aku tak penah mengesah atau rasa tak mo ngan keje tu...aku senang...klo rasa nak bagi, aku amik, kalo rasa takmo bagi, tak pe...aku buat keje aku....hahahahhah.....

sebenarnya aku buat aliran keje ni, memudahkan aku untuk ingat atau bila2 tetibe aku tak egat, aku ada rujukan untuk aku buat keje2 aku yang melibatkan sistem ni...yang aku tampal ni semua melibatkan aliran sistem....so takut kalo aku lupa....at least aku boleh tgk balik kat sini kan...tp kalo dah hari2 mengadap benda yang sama...tak yah pandang dah aliran keje ni....semua dalam kepala kan....hari2 buat...


benda ni jugak senang buat mereka yang bergelar opismate aku ni nak tanggung keje aku bakal tibe nanti..hahahhahah...senang...korang tak yah2 call aku kat umah yee...call datang lawat aku ngan BB ok...hahahhaha...semua ada kat situ....satu pon inshallah tak tertinggal....

nampak....sayang tak sayang soya kat opismate dia kan....korang tak sayang aku tak tau la...hahahahhah

satu lagi senarai tugas aku bertambah, sebab opismate aku sowang tu dah berpindah so....abe G-he ni..

yang belakang aku tu amik alih tugas ira yang pindah tu N aku amik keje dia...tak pe la...keje dia tak rumit sangat....tp kena teliti sungguh la....so far seminggu ni belajaq ngan abg soya ni, ok paham, sebab keje dia pon bermain dengan sistem.....

inshallah moga di permudahkan semua

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK