Yang DiSaYAngi

Isnin, 25 April 2016

BZ di kala ini



kekangan kerja buat aku agak sangat2 la tak terupdate blog di kala ini..dengan tanggung kerja....dengan kerja aku pon berlambak, tak tertanggung..dengan EKSA...mcm 5S tu..memacam la..

maaf la kalo kot ada yg mencarik kan...tak mencarik kot..soya ni tenggelam timbui..sesejak mirza firash tak sihat aritu..sungguh..banyak cerita yg nak di kongsikan bersama....

nanti aku rajin, aku terjah yee

Selasa, 12 April 2016

memenuhi jemputan wedding


salam selasa kengkawan...dah petang baru nak update kan...maaf la, kekangan kerja tu yg lambat update..

weekend lepas, tak kemana sangat, hanya memenuhi jemputan majlis perkahwinan schoolmate aku dolu..mmg lama tak jumpe dorang2 ni..kena pulok, pengantin, mmg geng karok aku, dengan yg lain,....

mana tau ada rezeki boleh seround pederas pegang mic, kasi satu lagu kan..hahhahahah...

hanya bertiga...en asbeen sebok bawak kete, soya N abg awal...adik izz ngan adik mirza duduk dengan mak lang dorang...izz dani aqlan tak sihat demam...ikutkan hati, malas la nak G...tapi mengenang, wedding aku dolu, dia datang, tak boleh la aku tak datang kan...lagipon si arini ni siap bertandang kat umah aku...adoii...

tetibe terkenang sat saat lepas nikah, balik nak bersiap untuk sanding, boleh pulok dorang2 ni bawak pengantin(aku la tu)...bukak lagu kuat2...pastu melalak dalam kete sebelom sampai umah aku...abg ambulans berenti sebelah kat tracfic light muka pelik je tengok kami...hhahahahhah...

tak semenggah kan pengantin tu..hahhaha

ni la driver kesayang aku sepanjang majlis nikah sampai la ke majlis sanding aku..dia jugak pengapit aku..dia la BFF aku yg paling sengal..aku kalo jumpe dia, tak pandang lakik aku dah...terus pelok dia...sedap pelok si sofia ni..hahhahah..mak dia pon tau gilernya la kawan si sofia ni....hahahhahah

eh syawal pon nak jugak bergamba...

ni la pengantinnya

ni kat laluan luar dewan...


syawal....dah..dah..ibu pulok nak amik gamba ngan aunty pia awak...

senonoh lagi muka ni...

haa..kan datang gilernya sikit tu...

she is my truly bff...jarang jumpe.....tapi dia la pengdengar setia, dia la geng karok, dia la geng gelak...dia la segalanya....

sayang ko lelaju pia...



Isnin, 11 April 2016

Perform lagi untuk APC KPM 2016

salam isnin kengkawan...
tenggelam timbui la soya ni ye..kejap ada..kejap tak da kan....mmm...nak buat guano, keja pon kejap BZ, kejap tak..tu yg tak boleh nak selaloo ada sekarang ni, tapi hati ni rindu nak menaip, rindu nak bercerita dalam ni...sebab tau soya ada kengkawan yang rindukan soya, macam mana soya rindukan kawan2 soya...i'm right!!!!!!!!!!!!!!!! ..kikikiki...

berbalik pada tajuk entry kat atas..seperti tahun2 sudah, mmg tak perform untuk pertusan tahun baru, mesti APC...dua event ni je la..kalo ada yg lain pon, sempena perhimpunan bulanan ataupon event2 lain...gitooo...

tiap2 tahun perform untuk org yang dapat APC...bila kekdahnya soya nak dapat APC...hahhahah..berangan tu percumakan..al maklum la...soya ni mulut puaka....payah benor nak dapat APC..tak pe la...anggap ini semua rezeki dari allah swt...mungkin bukan sekarang rezekinya...mungkin waktu lain...siapa tahu kan....



seperti biasa sebelom perform...touch up2 sikit apa yang perlu...nak naik stage uolls...kompom la kena nampak muka dolu kan..hahah...kalo tak, kang org tgk, kusam sajo....

ha...kan kata...soya, nampak bibir dolu, dari dia kan.....

terpaksa la pakai selang2, dek kerna malik si tailor tu..mmmm...macam ayam tau....nasib ada yg muat lagi dengan baju hitam yg lama tu...

ha...kan kata, sopannya sat je....cer bila cameraman kata, 
"ok....free style..."

haaaa...terus la macam2 gaya semua dorang buat termasuk la aku....

ni la dia kami...

KOIR KPM 2016


ni sentiasa akan aku kenaikan kat korang....
cikgu kesayangan kami ...

banyak ilmu yg tak tertangguh dorang curahkan,,...alhamdulillah....

haa....ni la macha...hahahhahha....dia satu2 nya kawan yg sangat la baguih dalam bantu kawan2...tapi datang masalah kat dia, kesian, ramai yg buat tak tau kat dia...rasa nak luku je sape yg suke buat macam tu kat dia...aku tak la...aku ni mmg selaloo dengan dia...aku je panggil dia macha..hahahha..
cha..cha...cha...en asbeen pon gelak bila depan dia, depan binik dia, aku panggil dia cha..hahhahahhaha

ha....

oppa wit soya n macha...

mmg lekat la nama oppa tu kat ko shah...hahhahahah.....terima kasih sikit kat aku, aku yg bagi nama tu kat ko..

the melodies group...
hak pompuan je,,,hok jate tu semak je..hahahhaha..



di mana saja ada soya..hahhahhaha....
aku ni mmg pantang kan nampak kamera...itu semestinya...

kami perform untuk pembukaan majlis dengan lagu..
ASSALAMUALAIKUM  - FAIZAL TAHIR
TANYA SAMA ITU HUD HUD - M NASIR
ONE MOMENT IN TIME - WHITNEY HOUSTON

lepas tu ketibaan tetamu kehormat...dengan lagu
NEGARAKU & TRANSFORMASI PENDIDIKAN

abis perform je....acara di teruskan..lagi dengan penyampaian sijil APC..lepas tu rehat...dapat la dengar cikgu kami bawak dua tiga lagu ni..sedap lahai sore cikgu ni haaa...




penuh dengan penghayatan sgt muka tu..kikikikikiki...tahniah cikgu, sore anda mmg power....