Yang DiSaYAngi

Khamis, 30 Disember 2010

Kecik Hati,..Bengang...



Dah sudah...ni nape lak ni...
Mekasih To Google....Credit to Pic...hehehheh...
Arni...30.12.2010...ai bukak blog berderet-deret citer hal Harimau Malaya tumpaskan Garuda..hahahha...semua citer 2...berduyun-duyun tengok..memang hot la news 2...
tapi petang yang x berapa indah ni ai nak citer kat kengkakawan blog (kire nak meluah rasa la ni)arini opis ai adakan jamuan semperna boss n "pilot opis" berpindah n bersara..ok la...so seksyen ai n kengkawan ditugaskan beli satay, amik kek yang ditempah oleh seksyen len (pemalas betui nak amik) n cari hadih n wrapping...
nak dijadikan citer ai n kengkawan bertungkus-lumus menyiapkan tugas ni....
so bile tibe majlisnyer dah settle semua tunggu nak ngap je...
ai n kengkawan yang 1 seksyen ni ok la...tunggu2 dorang ni yang kebulur ni amik makanan dolu...mmmm..sudahnyer kami yang x dpt aper yg kami beli tadi...aduyai bengang pun ada...ada kengkawan yang len amik banyak macam nak makan 1000 orang..walhal makan tok sorang je...
kwn ni kata amik byk2 tok kengkawan..yang kengkawan ni pun amikm banyak2 tok kengkawan...mmmmm....dah sudah aper pun x dpt...dpt tgk tray je la...mmmm...
sedey n kecik hati sangat...makan x egat orang belakang...paling pantang cam2...ai dolu kecik2 slaloo la cam2...pas kn sembur ngan my mum...x da la...alih...dah besar2 ni ai lak yg kn...mmmmm...dah macam 10 hari x mkn masing...bukan kengkawan je...boss yang tinggi jawatan pun sama....adoi....
nape la perlu makan begini lak gayanyer..mmmmm

Isnin, 27 Disember 2010

KorEaN Oh KorEaN...YoU'Re BeaUtiFuL......

Arini...27.12.2010 lagi beberapa hari lagi 2010 bakal meninggalkan kita semua dan 2011 bakal membuka lembaran baru untuk kiter semua untuk membuat yang terbaik dalam hidup...hehehehhe...dalam pada 2 ai rasa bagaikan dah lama giler x bersiaran dek kerana menguruskan tempat kat opis yang baru berpindah tempat...ngan g holiday cuti2 Malaysia..

pas2 ngan Bz tengok KOREANDRAMA Itu yang buat ai x sempat wat pape ngan blog ni..hehehe...


so i'm Back....


Ai nak tanya pendapat korang tentang citer yang ai sebut-sebut kan ni...

citer YOU'REBEAUTIFUL...Sekorang ngah hot kat 8tv




Kengkawan ai siap boss ai pun tgk gak citer ni..ahhahahahah.,...memang layan dorang citer ni...egatkan ai je yang tgk citer nie...hahahahha...
memang terbaek arrr citer ni...
ai pun dah meroyan dah tengok citer ni...asik teregat2 je...siap berangan ngan En Asbeen semalam usulkan nak g terbang g Korea...hahahhah...
gelak En Asbeen di buatnyer...hhahahah...siap minta kumpul duit taruk dalam tabung....mmmm
bayangkan RM10 utk 1 ari...hahahah...entah berapa hari2...siap bertahun berkira2...kalo 3 tahun dah capai 1K lebih..hahahah...berangan....berangan...berangan....

Cuba tengok mamat muncung ni...ai cukup suke ngan dier...mmg best wataknyer...
(adoi....cakap je la yang dier hensem...2 yang meroyan 2...hahahahha)



yang dua orang ni pun ai suke tau,....tapi lebih yang kat atas 2...2 yang pic yang atas lagi besar dari yang ni....
yang penting malam ni nak tengok lagi n dah siap pinjam DVD dah...


















Jumaat, 24 Disember 2010


Sabtu, 4 Disember 2010

Benarkah MM Raziff Dipulau Peserta Lain?


Apabila seseorang itu sudah berada di puncak, pelbagai dugaan yang bakal ditempuhi. Lebih-lebih cabaran yang boleh membuatkan seseorang itu rasa tertekan dan hilang arah. Kalau tak dapat kawal, memang boleh jadi gila.

Inilah yang terjadi pada salah seorang peserta Mari Menari yang sentiasa mendapat markah tertinggi baik dari juri profesional dan undian peminat, siapa lagi kalau bukan MM Raziff.
Murai Batu diberitahu, pasangan ini hampir terduduk apabila mereka mendapat tahu ada seorang peserta yang sudah tersingkir telah melemparkan cerita fitnah terhadap Raziff dan isterinya, Alia.

Dengarnya, disebabkan perkara ini juga, peserta yang masih tinggal dan sama-sama berjuang dengan MM Raziff mempercayai kata-kata dusta yang telah dilemparkan pasangan yang tersingkir berkenaan. Siapakah pasangan mulut jahat ini?
Murai Batu difahamkan ada peserta tidak mahu bertegur sapa dengan Raziff dan Alia. Hai kenapa macam tu pulak?

Senang cerita, walau sebaik mana Raziff dan Alia melayan peserta yang tinggal, mereka tetap menganggap pasangan ini sebagai pasangan yang telah menipu dengan memainkan taktik kotor.
Dia orang tipu apa ye?

Menurut sumber Murai Batu, MM Raziff dikatakan telah pun dipulau peserta lain sehingga membuatkan Alia tiada mood untuk bertanding lagi. Ish jangan macam gitu dik..Ini baru sikit.
Dalam pada itu, mengenai pasangan yang tersingkir yang menjadi dalang menyebarkan cerita fitnah ini, rupa-rupanya dia sudah lama mahu memasang perangkap kepada Raziff yang mana sejak dia mendapat tahu pasangan Raziff dan Alia ni pandai menari.
Kalau tak silap Murai Batu pasangan tersebut telah melemparkan kata-kata seperti: "Tunggulah nanti bila aku keluar, aku akan canang satu Malaya siapa engkau sebenarnya,"...ish, ish, ish..dahsyat sungguh kan kata pasangan ini.

Namun, bila difikirkan semula, apakah punca sehingga menyebabkan pasangan ini dan yang lain dengki serta busuk hati dengan MM Raziff? Kalau nak kata pasangan ini ada latar belakang sebagai penari profesional, Murai Batu sama sekali tidak mempersetujuinya.
Yelah...Setahu Murai Batu, selain pasangan Raziff, ada beberapa pasangan lagi yang pernah menjadi penari profesional. Siap pernah jadi penari kebudayaan di Istana Budaya lagi. Kalau tak silap Murai Batu pasangan yang pernah bergelar penari profesional adalah MM Zarin, MM Fahmi dan MM Ariz.

Jadi, Murai Batu harap kepada pasangan yang masih lagi ada dalam pertandingan ini, janganlah anda bermasam muka dengan MM Raziff. Murai Batu tahu semua dalam keadaan tertekan dan mahu menang. Pun begitu, sebagai pesaing..kita perlulah bersaing secara sihat..Itu baru menang dengan ada maruah.
p/s : cian dorang...nak wat camner kalo dorang dah terrer kan...mmmm
x kan kena wat2 x terrer kan...
itu la adat kalo dalam program realiti...semuanyer drama....drama...drama...mmmm

Credit to : MURAIBATU

Thankz a lot 2 Mrs Fiza's Blog....

Salam Siaran...
Kembali bersiaran semula malam ni selepas abis tengok Mari Menari...
mmmm...peserta malam ni mmg dapat lagu best n tarian pun feeling giler....
dah..dah x mo citer pasai ni...tajuk N3 lain...lain lak ibu citer nnt...

Ok arini ibu nak Thanks bebanyak kat MrsFiza'sBlog
la dah sudah..nape lak terima kasih bebanyak kat MrsFiza'sBlog ni...?????????

mesti kalo MrsFiza'sBlog baca N3 ibu ni, mesti pelik...(baca ke??????????)


antara sebabnyer kenapa...adalah...
sebab ibu ngah runsing nak selesaikan problem ni....so, setelah blogwalking...akhirnyer ibu jumpe jalan penyelesaian tau...

nak tau ke ape problem ibu sampai kn minta tulun MrsFiza'sBlog yang x tau pun ibu minta tulun...hehhehehehhe...


ni la problemnyer...


Nampak x problem ibu...adoi....teruk betoi...x macam mak org punyer meja tau...adoi...mmg ibu sejak ada syawal ni agak x da masa nak kemas2 ni semua...2 baru meja...kalo bilik n yang lain2 x tau la...(x yah tengok la...hehheheh)mana x nyer ibu ngan syawal lagi...En asbeen lak asik tengok komputer baca komik...adoi...bosan ibu...nasib baik ibu dah paham En asbeen camni...


so dengan bantuan MrsFiza'sBlog ni ibu pun jumpe la jalan penyelesaian ibu nak kemas meja ni...

ni la jawapannyer...

v

v

v

v


v

v

v

v

v

v

v

v

v


v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


v



Tadaaaaa....picx kat atas 2 sebelum...sekarang dah kemas...thanks a lot kat MrsFiza'sBlog...

ibu tengok MrsFiza'sBlog pun alami problem yang sama...
so bagi ibu x salah kalo ibu pun turut nak join kongsi penyelesaian 2 bersama...mmmm...
puas tau ibu cari...ibu dapat tau...bile MrsFiza'sBlog ada kata yang dier cari kat cosway...
ibu pun sungguh ajak En asbeen g cosway kat alamanda...memang xda la...mmm..akhirnyer ibu dapat gak cari kat cosway P15...
nasib baik my mum ahli tau..hehehheh
so once again thanks 2 you MrsFiza'sBlog

Jumaat, 3 Disember 2010

MAMALYNA'S CRABSTICK POPIA GIVEAWAY


Arini baru terasa Free sikit...bagaikan dah lama x bersiaran je...walhal selalu je buka blog ni...
biasa arrr kalo dah selalu berebut ngan en asbeen kan...
so arini ibu nak join GA yang di anjurkan oleh TOKEYPOPIA
ibu memang suka beli popia kat TOKEYPOPIA ni...
sedap menjilat jari...
tengok popia ada depan mata, di tangan...masuk mulut..tau2 abis kat dalam piring...
hahahhahahha...
memang terbaek wwooookkkkkkkkk...
so untuk keterangan lanjut g la klik kat SINI
tarikh tutup 15.12.2010...
mana tau ada rezeki ibu bulan ni...x yah arrr beli guna duit...tunggu
TOKEYPOPIA call, popia dag sampai...hehehheh...
insyallah...

Isnin, 22 November 2010

KuAtKah DieR?????????????

Arini 22.11.2010...(bak kata mama ADAMNIGINA, arini Anniversery dorang...hope fully bahagia selama nyer...)

bukan nak citer pasai dier arrr..heheheh...

kalo pada yang sesape kawan ibu rajin tinjau blog ibu, agaknyer ada tau kot pasai
entry ini....
http://syawalsimpsons.blogspot.com/2010/11/hari-yang-renyaimood-yang-mendung.html

ari2...sedey..arini pun sedey gak....sakit syawal muncul kembali...mmmmm....
ibu paham syawal berat badan dier memang x cantik....tapi apa kan daya ibu, dah macam ibu bagi....makan, x yah cakap la...memamg berselera pun tau...periuk kecik 2, 2x tambah tau...hehhehe...vitamin pun makan gak...susu ibu pun minum gak...tapi biasa la...syawal x puas minum susu ibu...ibu bagi susu botool. ....baru x merenget...kalo x 5min...5min nak susu ibu...penat ibu...lagi2 malam...x lena tido dier....x puas minum...mmmm.....

tapi still berat x naik...ibu paham, graf berat badan syawal memang x cantik pun..dari dulu lagi...
tapi apa daya ibu...

tadi ibu g bawa syawal g jumpa doktor kat klinik swasta...untuk sekelian kalinyer...dah 3x syawal kena sedut gas untuk hilangkan lendir kahak yang tutup paru2 dier...bab 2 batuk x berenti tau...

harini....dah nak masuk sebulan syawal batuk x hilang...aper yang ibu harus lakukan...ibu merintih sendiri tengok seksanyer anak ibu nak tido malam susah...batuk saja....tenagh sedap2 tido...lena je...tibe2 batuk...terus jaga...nangis...ibu pun x dpt nak rehat atau tido lena...mmmm...
2 baru batuk...x campur lagi pasai selesama...mmmm...

nak citer x ?????syawal bile dier nangis malam2, x lena tido, akibat batuk kan...mesti nangis kuat sampai menjerit...mmmmmm..kalo dah menjerit 2 kan...alamatnyer memang suhu badan syawal akan naik...n mula demam sampai ke esok...benda ni semua berlaku selepas proses syawal ngah tumbuh GG waktu pertengahan umur syawal 7 bulan...mmmm...

agaknyer bile la syawal boleh sihat sepenuhnyer...tanpa demam, tanpa batuk, tanpa selesama, tanpa kahak dan yang paling penting tanpa kesakitan...sejahterakan lah syawal yafiq...

tadi ibu g klinik pun teruk lagi syawal ni...aper daya ibu tengok dier macam 2...adooiiii....

ibu x nak syawal jadi macam abah syawal, x leh kn sejuk, x lm sangat mandi, nanti boleh di katogerikan sebagai orang sakit lelah@asma....ibu x sanggup sayang...
tapi 2 yang doktor khabarkan pada ibu n abah pg tadi....
syawal kn gemok sikit...naik dalam 1@2kg baru la boleh sikit lawan sakit 2...
doktor kata syawal x kuat nak lawan sakit 2....sebab badannyer kurus...berat badan sikit je...

doktor minta ibu n abah bagi banyak protien...bagi banyak makan...makan banyak sudah, makan vitamin sudah...tapi berat x naik2 gak...aper yang ibu harus lakukan...ramai yang cakap, anak ibu kurus...pegang lengan dier pun, kecik je berbanding kengkawan ibu punyer anak muda beberapa bulan dari syawal, pegang lengan...semangat je...

abah pun ada cakap ngan ibu tadi yang perancangan abah nak tukar susu syawal yang agak mahal untuk syawal, yang boleh buat berat badan boleh naik sikit..tapi boleh ke naik kalo tukar susu???????

doktor pun ada kata yang kalo masih camni...boleh kn tahan wad...hospital akan bagi sedut gas kurang-kurang 4x sehari...tapi ni g klinik...sekali je la...tapi ibu n abah dah sepakat nak g lagi malam ni, pas2 esok n mungkin lusa untuk sedut gas...bab doktor kata kalo sedut gas dalam 4@5x, sakit 2 hilang...doktor tau segalanyer...

minta maaf la aper yang ibu nak kata ni...ibu sedey gak tau...ibu x tau nape, bile ibu g klnik kerajaan nak amik ubat, memang bagi, tapi x da sedut gas pun@sedut kahak....benda 2 semua kn minta ke...mmmmm...tapi ubat dari klinik kerajaan 2, bagaikan x berkesan pada syawal je...bagaikan x da perubahan pada diri syawal...x nampak kekurangan sakit 2....nampak still cam 2 gak...nape ye...

tapi alhamdulillah...bila bawa syawal g klinik swasta, makan ubat klinik swasta...alhamdulillah, nampak perubahan...sampai abis la ubat 2...bukan ibu nak pertikaikan klinik kerajaan...alhamdulillah ada klinik kerajaan yang x perlukan bayaran banyak2 pun...free saja...tapi itu yang ibu runsing nape....???????

ibu n abah sedar yang duit kami abis banyak pada klinik swasta tok syawal..tapi apakan daya kami???????semuanyer untuk syawal..

ni pun taip ngah meluahkan rasa di hati pun x mo balik ke umah lagi...x sanggup nak tengok muka sakit syawal sekarang...sedey ibu...berdebar-debar je rasa hati ibu ni tau...

serius ibu kata ibu x suke tengok anak ibu diam membisu, baring saja...ibu suke anak ibu pusing2 1 umah selerak 1 umah...puas hati ibu..

SYAWAL SAYANG...CEPATLA SEMBUH YE SAYANG...IBU NAK TENGOK KEGEMBIRAAN PADA MUKA SYAWAL..BUKAN KEDUKAAN MENANGGUNG DERITA SAKIT 2....

Selasa, 9 November 2010

Bantulah wahai rakan2 blogger ibu....

Salam siaran pagi2 selasa 09.11.2010 nie...
arini ibu nak minta bantuan kengkawan maya ibu ni....tolongla ibu untuk menyempurnakan hari abah syawal pada 14.11.2010 ni...mmmmm....

macam la besar sgt gayanyer...macam x leh wat sensorang...

kalo yang len memang la leh buat sensorang...

tapi kalo nak PK hadiah nak bagi kat abah syawal ni...ibu ni lambat sikit arrr...

ape pendapat kengkawan semua...agak2 aper yang ibu patut bagi pada abah syawal sempena Bufday abah yang ke-2++++ (x yah tau kot...hehehhehehhe)

ibu kebuntuan ni kan...mmmm....

adoi...gamat kok....ibu baru terperasan yang bufday abah syawal ni this week...

last call.."THIS WEEK"..

camner ni....ibu memang dah rancang nak kuar jenjalan ahad ni...kena la bufday abah jatuh ahad ni...so leh la celebrate sekali kan...mmmm....

tapi 2 la hadiah 2 yang membuntukan ibu ni...mmmmm....
tolong....wahai kengkawan blogger ibu ni...

bantula kawan mu ni.....

p/s : yang penting ahad ni...ada kek n hadiah...heheheheh

Isnin, 8 November 2010

1st Year Give Away Qistina

Arini...ibu nak join 1 lagi Ga yang di anjurkan oleh
puan penganjur ni kawan ibu waktu kat sekolah....ibu jumpa balik puan penganjur pun dalam dunia blogger ni la...mmmmm....ada baiknyer kan dunia blogger ni kan...hehheheheh...
selama ni puan penganjur ni dah remind ibu join...memang niat di hati nak join....tapi mengenangkan asik kn berebut ngan abah syawal + kat opis pun ssh nak upload picx kan....so agak lambat la ibu join...
BUT I`M STILL JOIN K =))
memandangkan esok last day ibu nak join gak...
untuk keterangan lanjut g laklik kat PUANPENGANJUR
tarikh tutup 09.11.2010
ibu nak tag 2 org...
ADAMNIGINA
CUTE MUM

Ahad, 7 November 2010

:. KONTEST GAMBAR PALING LUCU .:

Arini terasa bagaikan dah lama x join comtest atau GA yang member Blogger wat ni...mmmmm....so arini...terasa bagai nak join...so arini Ai nak join
ada la lately ai ada picx yang ai rasa lucu arrr kot...hahahha...
so tanpa buang masa ni haa...picx yang ai kata 2..
taaadddddaaaaaaaaaaaa........
Gambar sendiri la pulak...ahhahah...
ni time ai ngah tunggu member berbelah bagi nak beli TV ke x nak....so dlm kebosanan, adalah picx ni..hahhahah...member2 ai tengok ramai yang kata dah jadi mak orang pun masih lg perangai macam dolu time belajar...hoohhohoo...
ape pendapat puan penganjur...cukup syarat ke.???????
so untuk keterangan lanjut g la klik kat
tarikh tutup 01.12.2010

sebelum 2....ai nak tag kat

ADAMNIGINA
MAMALYNA

Khamis, 4 November 2010

Surprise!!!!!!!!!!!!!!!

Eh...sape lak mamat kat atas ni..hahahhah...ni la abah syawal...hencem x?????...yela...slaloo ibu n syawal je yang slaloo amik tempat kat N3 ni kan...so kasi can la kat abah yee...
Arini...04.11.2010...opis pun x ramai yang datang...nak sambut deepavali gak 2...hehehheh..
ibu dpt call dari abah minta ibu edit picx ibu, abah n syawal...kire 1 family la ni kan...hehehhe...
ibu pun heran, nape lak nak suruh wat cam2 kan...atas arahan suami tersayang...ibu turutkan...
ibu pun pelik...openyer...ni haa...dier nak kasi....
SURPRISE>>>>>>>>>>>>>>
v
v
v
v

Asal lak paper bag pos laju lak ni...mmm...lagi wat ibu teruja tau...
jom kiter tengok aper yang ada lagi...
v
v
v
v
v

Sampul??????????????????
ni ke surprise nyer...mmmmm....pelik ni...jom kiter ke bawah lagi...
v
v
v
v
v
v
v
v



ape lak yang banyak2 ni..mmmmmmmmmmmmmmm
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

ni haaa....hehehhe....setem yang ada muka ibu, abah n syawal...hehheheh...
memang terkezut ibu tau...
tapi pelik camne muka kami sekeluarga leh ada dlm setem lak ni...mmmmmmmm...
abah citer yang tempat dier ada wat karnival buku....so ada la pos malaysia wat
banda alah ni
so abah wat la untuk wa t kenangan...
at least ada la muka kami terpampang kat atas setem 2...hehhehehhe...

ni hadiah dari kengkawan abah kasi kat abah untuk kenangan..

tengok...abah pun sebok nak menyelit tau....


ni kawan abah...kak linda...ibu pun knl tau

so pesanan kepada abah...
"thanks sayang wat kejutan camni..terkezut mak tau...hehheheh....teruja n happy sesangat...luv u...mmuuuaahhhhhhhhhh"

Selasa, 2 November 2010

Hari Yang Renyai...Mood yang mendung...

Arini...02.11.2010...di sebabkan ibu x leh nak upload picx tok N3 ibu ni...(wat kat opis...biasa arrr)
so ibu nak citer hari ni walaupun kat luar sana hujan renyai + lebat....
hati ibu ni yang di hujani perasaan mendung ni...mmmmm...

dah nape lak ibu nak hati mendung2 ni..

Sebelum ni ibu ada bagitau kat kengkawan ibu ni yang syawal dalam proses nak tumbuh GG...mmm...e2 perkara biasa bagi budak nak membesarkan mmm......
ibu x kisah...tapi bagi ibu syawal dah terlalu lama sakit....demam pun turun naik...ibu pun turun naik g klinik n Emergency lagi....cam x da hasil pun...mmm...alahai...
ape yang teruk syawal ni..??????sakit per??????????

Syawal demam + selesema(hingus banyak kuar) + mata bertaik mata(dah x hensem dah mata anak ibu) + batuk (batuk ni teruk tau)....

2 yang jadi kat syawal skrang....
sekarang demam syawal dah kebah...dah x panas dah...setelah macam2 ibu wat...siap taruk ubat punggung lagi...

sekarang yang teruk ibu g jumpa doktor ari2...tekak syawal merah n tonsils bengkak...Ya allah...sedeynyer ibu dengar...naper x bagi semua sakit 2 kat ibu...mmmm....nape pada syawal...bagi la pada ibu...ibu rela terima...mmmmmmm.....

so ibu ada tanya kat kengkawan n akak ibu ADAMNIGINA....camner nak hilangkan sakit 2....tonsils bengkak..takut ibu dengar..mmmmmm....dorang minta ibu bagi aiskrim vanilla pada syawal..bagi legakan tekak n tonsils yang bengkak 2...malam tadi ibu n abah bagi syawal makan aiskrim...bukannyer mau sgt...kn gah2 dier ngan nenen baru dier bukak mulut n ZZZAAAASSS
abah suap syawal....terkebil-kebil gak mata syawal ni...

tapi macam x da hasil gak...batuk syawal lately ni, malam2 ni asik batuk teruk + panjang je...adala dalam 2 3 min....mmmmmmmmmsampai ibu pun takut dengar syawal batuk sampai muka merah2...adooiiii...pas2 biasa arrr kalo dah batuk panjang 2.....mestila hingus mula nak meleleh kan...mmmm...

syawal pun lemah je...ibu egat tinggal ngan maktok semalam, dah ok...tapi still sama...demam dah kebah...tap i yang buat syawal flat 2...sebab batuk dier la 2..mmmm...
syawal pun tido je....meniarap je..nak dekat ngan ibu je...5 min jaga...5 in tido balik..ulang2 la cam2....mmmmmmmm.......

biler syawal nak sihat ni sayang..mmmmm.....ibu x suke la dengar batuk syawal lately ni....
dah nak masuk 2minggu dah macam ni...mmmmm....


IBU RINDU NAK TENGOK SYAWAL SENYUM BALIK NGAN IBU, MAIN2 MUKA IBU, N YANG PENTING NAK PANJAT DUDUK ATAS MUKA IBU....SYAWAL CEPATLA SIHAT SAYANG..

Ahad, 31 Oktober 2010

tengok ape 2..????????

nape lak tunjuk TV lak ni...mmmm....ni bukan nak citer pasai TV la...ni nak ibu nak citer pasai syawal la...hehehheh...lately ni...syawal suke sangat tau tengok TV tau...hehehhe...lagi2 bile citer Handy Manny...hahahhahha...
kelakar kan...jom kiter layan pixs yang sempat abah snap..hehheheh
tengok 2...dah x egat kiri kanan dah 2...hhahahhahah
nak tengok lagi x...????????

Ni dier....dari side blakang...hehehhe...nampak kepala je...hahahhah



sebenarnyer ibu yang ajak syawal tengok..hahhahahha...







Selasa, 26 Oktober 2010

Ape itu??????

Arini 26.10.2010....disebabkan ibu kat opis xleh nak upload pic....so ibu terpaksa ceritakan je...maafkanlah ibu wahai rakan2 sekalian....
walaupun x da gambar, tapi aper yang ibu ceritakan mesti dapat tau kan..hehehehe

Semalam...25.10.2010....ibu ada cerita yang ibu rasa best sgt selama ibu da syawal..hehehehh...
semalam ibu x sihat, selesama + batuk..mmmm....syawal pun ngah selesema +batuk.,....tapi dah nak baik dah.....

lepas abah balik dari work....
abah amik syawal dari ibu....abah ni dah jadi habit, bagi jari abah kat syawal tok syawal gigit...
nak tau aper yang abah cakap????????


"SAYANG....SAYA RASA TAJAM2 LA KAT GUSI BAWAH SYAWAL NI....DAH ADA GIGI KOT...???"

ibu cakap...yeke????

ibu pun tengok...biler ibu tengok...memang ada putih2...pas2 rasa ada tajam/.....memang sah arrr 2.,.....

adoiii.....seronok ibu...melompat ibu, dari x sihat terus melompat..ahhahahahaha...
syawal tengok ibu pun, gelak2....hehehehhehe...
patutla asik menjejeh je air liur 2...hahahhaha...dah 2...pantang nampak lutut ibu nak gigit...lutut abah x mo lak...

dah beso anak ibu ni....mmmmmm......
x sabar rasa nak macam adam....dah jalan2...

mmmmmm....adam lak x sihat...x leh bukak mata...taik mata banyak....cian adam sakit...
maktok adam n syawal pun ckp, adam x mo main sgt...duduk diam je....\
kalo x....syawal la yang di terkam dolu....

Isnin, 25 Oktober 2010

Blog Lagi/.....

arini 25.10.2010....sedey dalam gumbira...mmmmm....
gumbira....arini gaji time...mmmm..yang sedeynyer....
memang x leh nak post N3 wit gambar tau kat opis ni....adooiii..tapi post N3 without gambar...boleh la....adoii..x best la cam2...mmmmm.....camner ni...

TTTTTTTOOOLLLLLLLONNNGGGG

Jumaat, 22 Oktober 2010

pelik..nape tak boleh

Arini...22.10.2010...dari semalam lagi ibu pelik tau...nape kat opis ibu x leh nak upload pics tok post kat N3 ibu ni...mmmm....

geram pun ada,....mmg la klo kat umah boleh...tapi...asik berebut ngan abah...penat la ibu...klo lat opis, x da sape nak kaco kan...mmmm...

nape ye...ada sape2 boleh bantu x???

Khamis, 21 Oktober 2010

"Sape nak hadiah free dari Paris?



1. bt entry "Sape nak hadiah free dari Paris? =)"
and letakkan sekali gambar ni dan link kan terus ke blog
www.nadiafarahida.blogspot.com. (DONE)


2. dan jgn lupe, letakkan gambar ni skali kat side bar blog korg
dan link kan terus ke entry ni ye. klu pic besau sngt, korg tlg kecikkan ye.(DONE)

3. menjadi follower blog ni.(DONE)

4. tag 3 org blogger
lain dan pastikan dorg tahu bahawa mereka telah ditag!(DONE)

ibu nak tag kat

MAMALYNA
MY NEW LIFE
KAK YONG(DOT)COM


5. dan last sekali,
jgn lupe tinggalkan name dan link entry penyertaan korg kat
kotak komen entry "Sape nk hadiah free dari Paris? =)" ni ye.(DONE)

jom pakat ramai2 join GA ni tau....tarikh tutup 20.11.2010

jon klik kat SINI

Isnin, 18 Oktober 2010

Mini Giveaway Kakyong[dot]com


Syarat-syarat :
(a). Blogger dari Malaysia/Singapura/Brunei - (DONE)

(b). Follow blog kakyong[dot]com dan Syamila Design- (DONE)

(c). Masukkan blog kakyong[dot]com dan Syamila Design dalam bloglist kalian- (DONE)

(d). Klik kat link INI.. klik tau, ... ;)- (DONE)

(e). Tampalkan banner di side bar & mesti ade backlink ke n3 ini (jika rajin buat n3.. silakan)
- (DONE)


hadiahnya :
Kategori A : 2 customize watermark >> 1 dari kakyong[dot]com dan 1 dari Syamila Design
Kategori B : 2 customize signature

untuk keterangan lanjut, g la klik kat
SINI

tarikh tutup 31.10.2010

Syawal cakap: "abah, ibu..jom jenjalan"


"Abah, ibu jom g jenjalan..."
eh syawal...bukan jenjalan naik bakul la...x muat ibu n abah...jom kiter naik kete abah...


mmmm...ni baru betoi g jenjalan....
"syawal nak jalan sendiri la abah..syawal nak g kat ibu"
"mana boleh syawal jalan sendiri...nanti jatuh tau..."


"Ibu...syawal datang....


"ibu syawal dah nak sampai kat ibu...jangan tinggal syawal...."



"Yeee...dah sampai kat ibu...tapi sowi ibu...syawal x perasan kamera la..hehehehe"
"apa la syawal ni...bucuk"


"sebagai denda...ibu cium syawal banyak2...mmmmuuuuuuuaaaaahhhhhhhhhhh"

"bagi abah amik gambar ngan syawal...ibu cepat la amik gambar kami...mmmmm"
"ibu syawal n abah sama x?"

"boleh la sayang...."

e2 la perbualan kami bertiga...hahahahahhahah
(i wish....kalo syawal dah boleh cakap time ni...hehehehe)

Ahad, 17 Oktober 2010

PAPA & BABY CONTEST ! !

Arini...ibu nak ada rasa rajin nak join contest yang di anjurkan oleh

1) Terbuka kepada semua bloggers yang beralamat di Malaysia..
Bagi bloggers yang dok overseas jangan sedih, masih boleh join.. Janji ada alamat yang sah kat Malaysia yer..(DONE)

2) Buat satu entri pasal Contest ni..
Jangan lupa letak banner (Daddy & Dania) tue kat dalam entri & sidebar blog anda..
Sila pastikan link back....(DONE)

3) Upload hanya SEKEPING gambar PAPA bersama Baby mereka..
(Umur Baby mestilah dalam lingkungan 0 hari - 5 Tahun)..(DONE)

4) Sila nyatakan sekali Nama Papa, Nama Baby dan Umur Baby.....(DONE)

5) Akhir sekali, sila letak Blog Badge Cute Mum di SideBar blog yer.....(DONE)

6) Complete semua, tinggalkan komen di entri ini.....(DONE)
NAMA PAPA : Mohd Yaakob Bin Ahmad
NAMA BABY : Syawal Yafiq Bin mohd Yaakob
UMUR BABY : 7 Bulan
Jom Pakat ramai Join Contest ni...pepehal g la klik kat
Tarikh tutup 14 November 2010(e2 bufday abah syawal 2)

Jumaat, 15 Oktober 2010


Happy Bufday 2 U....
Happy Bufday 2 U....
Happy Bufday 2 Ibu Syawal...
Happy Bufday 2 U...

hhehehehheheheh
akhirnyer genap la umo ibu 2* tahun...hehehehhehe.....

di sebalik bufday ibu pada hari ni...ibu ada citer yang ibu rasa lucu sgt tau di kala bufday bakal menjelma...bagi ibu memang la kelakar...
semalam ibu b`borak ngan akak ibu (ADAMNIGINA)
sambil2tengok FB...dier gelakkan status ibu...ibu heran la nape ni..openyer...begini citer nyer....

ptg semalam ibu dpt panggilan dr abah syawal..pelik tau bile tanya ibu, "Sayang, saiz kasut awak saiz brape?"....hahahah...pehal lak tnya ibu cam2 lak kan...so, ibu pun ckp la saiz ibu....dier kt ok la....nape 2..nak bg hadiah la 2...hahahha...perasan ibu..so malam 2, akak ibu gelak2 tgk FB ibu....dier pun ckp ngan ibu yang abah pun da call dier petang 2 menanyakan saiz kasut ibu...hahahhahh...klakar kan abah ni....adooiii....saiz bini sendiri pun x tau ka...hahahahha




Selasa, 12 Oktober 2010

Korang Penah Ke Dapat Hadiah Besday Camni???

Aper pulak yang berbungkus ni....

Arini...12.10.2010...ibu nak citer cikit....
lagi 3 hari, genap la ibu 2+++++++ tahun....
mmmm...brepa lak besday ibu ni...hehehehhe....

so, ibu saja suke2 remind kat kengkawan opis ibu, besday ibu akan datang tau...

kire nak di jadikan citer...sorang kawan ibu....dah malas sgt dah nak dgr ibu remind..
(padan muka).....so, semalam kawan ibu ni cuti....

ibu x amik kisah dier nak cuti,....pegi lantak sama dier...hahahhahaha....

tetibe pagi tadi dier datang....ibu saja cakap kat dier....

"eleh akak...poyo saja...umah saya pun ada benda 2 kat umah.....aper la...hahahahha"

sekali dier datang kat ibu....dier kata...nah tok ko....ibu dah pelik....bila lak ibu minta dier beli aper2...hahahhaha....openyer hadiah tok besday ibu...hahahhah....siap bagitau harga lagi...
sengal kan......ibu apa lagi, terkezut la ibu...hahhahahah...gelak besar ibu....
belum besday ibu lagi...dah dapat hadiah...
unik lak hadiah 2...hahahahhaha....korang nak tau x aper hadiah yang ibu dapat....

jom kiter tengok sama2....


tengok, dari IKEA lagi tau...hahahhahahha...merah mak ngah gitu...
dah la x balut 2...hahahahha....memang gelak besar ibu ni....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

TAaaaaarrrraaaaaaaaaaaaaa.....................................................
Ni la dier...kawan ibu bagi ibu tong sampah...memang kelakar..hahhahahha.....

sekali lagi....TONG SAMPAH

hahahahahha.....

ibu x penah dapat hadiah sebesar ni....dah la 2...unik sangat tau....
saje ibu remind.....sebenarnyer ibu cam sedey...bab last year besday ibu...lagi 10 min nak masuk 16.10.2009, baru la abah wish kat ibu, e2 pun ibu yang cakapkan...hadiah pun x da...sedey je...mmmmmm....


agak2 this year, abah egat x besday ibu....ada hadiah ke???????



p/s : korang penah dapat hadiah camni...unik x????????????

Habit Ibu Syawal


Nape lak tunjuk kaki ni...mmmmmm....

ni kaki anak ibu lak...Syawal Yafiq...

Ibu sejak ada syawal ni....aibu ada habit ibu sendiri....ibu baru sedar benda ni...

ibu suka sangat cium kaki syawal, waktu syawal ngah tido tau...

kalo pepagi, nak g keje, syawal still tido, ibu x dapat cium pp n kepala syawal,

ni la keje ibu,.....ibu akan cium kaki syawal...aper kata orang....x dapat muka....kaki pun jadi la...hehehhehe......

tapi 2 la habit ibu tau...ibu rasa geram sgt tau....

pelik kan habit ibu....



p/s : korang da x habit masing...????????

7 bulan telah berlalu....


Arini....12.10.2010....dah 7 bulan telah berlalu....sekejap je rasa tempuh hidup sebagai seorang ibu n menjaga anak yang ibu sayang sangat ni.....
macam2 ragam syawal selama ibu jaga syawal ni tau....

yang terbaru ni....tentang syawal dah mula memanjat... (sebenarnyer dari umo dier 6 bulan lagi)
penat la ibu n abah tau.....asal jumpe aper saja...ada je nak memanjat....
mmmmm...

Tengok la ni....ni pun sebuk nak capai kamera tau....cuba la pose ckit...baru cun itu pic sayang...hehehheh....

ni yang terbaru tau....memanjat x egat dunia tau...
haaa....tengok...macam nangis kan...padahal...bising2 saja malam2...orang nak tido pun x senang tau....

kengkadang ibu risau tau....asik sangat jatuh....memang la macam 2...org akan kata...2 la perkembangan budak nak membesar...tapi kalo dah sehari 2 berkali-kali gak jatuh....x ke takut bunyinyer...syawal 2 kecik lagi....x tau camner dalaman dier kan...dah la 2 x serik lak 2...mmmm...

Yang terbaru, ibu dapat tau dari maktok syawal....petang semalam, masa maktok syawal ngah mandikan adam petang 2, maktok tengok, syawal tido nyenyak sangat dalam buai...x gerak pun...so, maktok pun ok la...pas2 x sampai 5min, maktok dengar bunyi syawal nangis...alih2 tengok dier kat....??????????????????
Rasanyer kat ner....???????????????

KAT BAWAH BUAIAN(THAT'S MEAN, KAT LANTAI).....
menangis la...salah sape 2...?????mesti la syawal...dalam buai pun dah macam anak ulat ...pusing sana sini....nak tidokan pun susah...adoiiii....

mana x buasnyer...mmmmmmm....

Ibu harap syawal sihat senantiasa....bila besar, jaga ibu n abah tau...

Isnin, 11 Oktober 2010

Study...Study...Study....arrggghhhh...otak beku

Arini...11.10.2010...semalam genap 7 bulan syawal bersama ibu n abah hidup di muka bumi ni...hehehehe...eh..eh...eh...aper yang ibu ngarut citer pasai syawal ni...walhal tajuk N3 lain citernyer....heheheh....

MMMmmmmmmm.....

Dari arini, selama seminggu, ibu kenala bertungkus lumus menjadi seorang pelajar balik semula....dah beku otak, camner gaya ibu study dulu...huhuhuhu....
ni ibu kn la study...bab x lama lagi, ibu exam sabtu ni...mmmmm....ibu dah lupa dah ni cara2 study kat politeknik dulu...hahahhaha...pada hal baru 5 tahun ibu tinggal poli....heheheheh....

wahai rakan2 blogger yang di kasihi...walaupun ibu BZ nak study...ibu x kan lupa kengkawan ibu yang update blog masing2...n ibu x kan lupa gak untuk jengah blog kengkawan ibu ni...mmm...walaupun BZ kan...heheheheh....

so, kengkawan alam maya ibu ni....doa2 kan lah ibu selamat menjawab dengan lancar ammmiinnnn....harap2 lulus la....


PTK....i`m coming.....

Jumaat, 8 Oktober 2010

Popia...Popia...popia...MAMALYNA


Arini....08.10.2010......lagi dua hari syawal cukup 7 bulan....ehh...eh....ape kena mengena lak ngan syawal lak ni...ni bukan nak citer pasai syawal la...ni nak pasai....
MAMALYNA

eh...nape lak ngan mamalyna..?????????
siapa yang kenal ngan mamalyna tau nape ibu nak cite pasai dier...
kerana...heheheh....mamalyna ni peniaga tegar Crab Stick Popia...hehhehehhe...
kat dunia blogger atau...kat mana2 la yang dier rasa dier ok nak jual kan..hehheheh...

Ini untuk kali ke-2 ibu membeli-belah ngan mamalyna setelah kali pertama ibu beli ngan mamalyna (heheheh...ibu lupa la nak post kat N3...heheh)
ni baru ibu nak post N3 pasai popia mamalyna ni..

so ni la crabstick popia yang ibu beli kat MAMALYNA tau




bayak kan...memang la....sebab 2 paket untuk akak ibu...ADAMNIGINA

heheheh...siap ada duit baki lai tau...hohohoooho
YAng bestnyer...mamalyna baik hati siap bagi paper bag lagi...mmm...dah macam beli kat restoran lak...

so aper pun....TQ MAMALYNA....nest time..insyallah, ibu order lagi tau...

Khamis, 7 Oktober 2010

Macam dah Siap...tapi mana hasilnyer...

Arini...still pasai entry kerja...kerja...mana x nyer....adoiiii banyak 1 hal...dah 2.....agak kucar kacir sikit la...but still ok....
tapi yang ibu cam sengal pepetang buta ni...hehehehheh....
ibu macam buat keje yang di tanggung dari pagi tadi, tapi cam x da hasill...nape lak cam2...????

hehhehe....ye la...ibu dah wat...tapi bila dah settle...cam x settle je lagi...hhehehhehehhe....
mmm.....kire cam x da hasilnyer la kan...hehheheh...adoi....

walhal ibu dah wat dah semua...
mmmm...pening ibu....

insyallah esok hari, hari yang bagus untuk ibu.....ammminnnnnnn

Kerja...kerja...kerja....banyak.....


Arini....07.10.2010...setelah 4 hari mula menanggung kerja bagi pihak kawan ibu yang telah selamat melahirkan anak yang ke-2 pada sabtu lepas...ibu mula menanggung kerja kawan ibu yang terbengkalai selama dier sakit nak bersalin...x pela...egatkan ok la...sebab kerja ibu pun wat masa ni ok je...x heavy la sangat...boleh la sikit tumpu lebih kat kerja yang di tanggung...tapi alih2 tiba2 lak jadi banyak lak kerja ibu n x tau mana 1 nak wat....semua nak cepat..

Semalam ibu anta syawal g check up untuk 7 bulan...ibu masuk keje je pagi ni...addoooiii tambah2 serabut kepala otak ibu ni...mana x nyer...dah ada lak listing nama pegawai kat opis yang ibu jaga perkhidmatan nyer untuk siapkan bonus ari2 time nak raya ari2...mmmmm....dah tambah2 ngan keje tanggung 2...addoooiii...dah x tau nak wat mana 1...mmmm...

keje ibu ni bermusim....klo time banyak...banyak je....time x da keje...mmmm...sebaliknyer.....

2 yang nak blogwalking pun kejap2 je....nak tinggal jejak pun x sempat...nak join GA atau Contest lagi la kan...ni pun ibu curi2 taip..hehehhehe


ok la...nanti ibu citer lagi k...ibu nak sambung keje k...adios semua...

Rabu, 6 Oktober 2010

MAgika.....Magika...MAAAggiikkkaaaa....!!!!!!!!!!!!!!!!


Apa...meraung-raung x tentu pasai ni????????.....adooii....
magika...magika....dari tadi...hehehhehe...
x dapat tengok filem magika ke...?????
hahahahahhahahahahah...lawak arrrr ibu ni....

ok .....ok...ok...ibu nak citer sikit arrr..nape ibu nak magika x tentu pasai ni...egat ada magic kot...hehhehheh....bukan aper....ibu juz nak promote 1 butik yang di panggil BUTIK MAGIKA....
hehhehehhe...berbagai barang yang di jual dengan harga yang berpatutan kat butik 2...

so kepada kengakwan maya ibu sekelian alam ni...rerajin la terjah blog BUTIK MAGIKA ni tau...
(yang pasti bukan blog ibu...tapi blog member ibu tau...)
orang nak memulakan perniagaan ni...kiter sebagai rakan kn arrr sokong kan..hehhehehhe....
jangan lupa tau...mana la tau kan....nanti BUTIK MAGIKA wat contest atau GA...kiter yang terjah pun senang hati kan...hehehheheh
haa.....ni la dier....
dalam renovation lagi tau...
v
v
v
v

v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
so...jom arrr kiter pakat ramai2 g terjah di....

http://butikmagika.blogspot.com/