Yang DiSaYAngi

Rabu, 14 Julai 2010

Bagaimana Ingin mengatasinya...bantulah rakanmu ini yang baru setahun jagung

Aper sudah jadi dengan This Boy?????????
mmmmm....This boy kan...lately ni...susah nak tido n minum susu dah serius dl...ceewaaahhh...main2 je skrg...lagi2 kalo Brestfeeding....mmmm....klo susu formula..ok la pulak...tapi x leh diganggu...???????maksudnyer????...maksudnyer klo dier minum...skali je...x leh nak tarik2 kuar puting botol kat mulut dier..nnt dier x mo dah minum..aper kata org...merajuk jaa.....
kengkadang ibu n abah ni fenin memikirkan syawal yang makin lama susah nak tido...dah la 2...klo x tido...senyap x pe...ini x....meradang sana sini...dah la tu...nak di angkat je slaloo...dah la ibu n abah syawal ni kecik molek orangnyer kan...exspecially abah syawal...lagi kecik...mana larat nak angkat slaloo kan...nak bg susu formula pun, x mo la slaloo....dah ada dpn mata...better BF...tp 2 la sk sgt memain...
yang peliknyer...mata merah, ngantok...tapi x mo tido...bg BF, konon sambil2 mesti la dier tido...mmmmm...hampeh...
sampai abah dier kena paksa dier tido la...2 pun baru tido...tapi kan...klo tido pun...sekejap2 je....
walhal tau dier ngantok kan...
WAHAI RAKAN2 BLOGGER KU SEKALIAN....BANTULA RAKANMU YANG SETAHUN JAGUNG NI DALAM MEMBESARKAN SANG ANAK...BANTUANMU AMATLA DIHARGAI...

6 ulasan:

Nigina berkata...

apa susah ko mandikan jer dia..

syawalsimpsons berkata...

x kan memalam pun mandikan dier gak...x sejuk ke dier 2 dik....????????

::Mamalyna:: berkata...

kenapa yer...budak2 camtue, ada jer feel die, ehhehe...syawal nak manja2 lebih kut..

::Mamalyna:: berkata...

akak tag join contest tau...sila ke blog contest akak yer http://ejanblog.blogspot.com

Nia berkata...

budak2 mcm tu la yang. perangai berubah2 dan banyak menuntut kesabaran kita (i selalu tersasar..huhu)

1) try sapu minyak yu yee atau minyak talon kat badan dia, perut kaki
2) urut2 badan dia lembut2
3) cakap dengan suara perlahan, macam memujuk, sesetengah baby dia akn diam dan cuba dengar
4)gosok2 belakang badan dia
5)pastikan bilik tak terlalu panas.
6)try sapu lotion yg soothing mcm lavender (tp jgn dlm masa yg sama kita sapu minyak talon..hehe)

syawalsimpsons berkata...

akan ku turut semua aturan itu..huhuhguh...mekasih yee semua