Yang DiSaYAngi

Rabu, 22 September 2010

Makan Time Sudah Bermula...


Ape lak ni kan...hehehhe...arini...22.09.2010/13 syawal 1431H...ibu nak citer n kongsi pengalaman ibu bagi syawal makan...ni kire 1st time la ni...hehhehehhe...ye la sebelum ni mana ada kan...hehhehehhe...semalam pas keje, minta En Asbeen balik dl, ibu nak g Alamanda beli nestum Syawal, tergerak lak hati nak beli kan...x salah pun klo ibu try kan...so ibu pun try Nestle Cerelac Brown Rice (Berasa Merah).....akak ibu kata, klo kiter yang dewasa makan, x sedap sgt beras merah ni...tapi klo budak2 ok la kot...ibu x kisah, janji syawal bole makan n cepat hadam, ibu da baca dalam intenet, cerelac beras merah ni mudah hadam pada budak...
credit to google

So mula la permulaan hidup syawal makan makanan pelengkap selepas susu selama hampir 6 1/2bulan ni kan...tapi susah betui nak bagi syawal makan...heheheh...asik nak main je...penat ibu...guling sana, guling sini...nak bagi makan pun susah, addooiii...alih2 abah syawal mulakan operasi "mari kerjakan Syawal"...hehehehhe...klakar kan..yela...penat ibu nak kejar si hero ni, 1 umah dier nak guling, nak bagi makan pun susah, so, ibu n abah dah decide ibu pegang syawal sambil duduk atau berdiri, abah lak main2 ngan syawal sambil masukkan makanan kat dalam mulut...

tapi yang menyakitkan hati 2, syawal baru lagi makan, so dier nak kemam saja sudu 2, nak main2...bile makanan masuk mulut dier...nak sembur2 lak...eeeiiiiiii...sabo je la..agak lama gak la ibu n abah selesaikan misi kami kan...mmmm...tapi yang tau, syawal pas bagi makanan, abah bagi air, mesti dier minum,.....ketawa kami tengok gelagat syawal...orang nak bagi makan, dier nak main2 lak...mmmm...

2 la pertama kalinyer ibu n abah bagi syawal makan....hehehhehe...agak lama gak nak habiskan, padahal x da la banyak mana pun...tapi x pe...2 la permulaan bagi Syawal Yfiq..ibu suke sangat...
so, maktok syawal kata, pagi ni nak bagi lagi n ptg jap g pun nak bagi lagi...bagi syawal serasi n selesa n pandai nak makan..aaammmiiiinnn....

2 ulasan:

Qistina berkata...

yeah syawal dah besor..dah boleh makan..dulu pun qistina makan nestum...tp bukan beras merah..tp beras semata jer..tp kan hani syorkan su beli buku mama saya lapar editor wardina saffiyah..kat situ ada menu yg kita boleh buat sendiri tuk 1st solid syawal..nestum ni agak manis sket.patut la qistina suka makan..heheh.skrg ni hani dah x beli kan sebab hani bg makan yg hani mask sendiri..mesti ada sayur,nasi buah ,dan lauk...best sangat buku tu..tu yg terikut menu dia..

syawalsimpsons berkata...

ok la...skrang gak sue belikan...tq hani..hehehehhe