Yang DiSaYAngi

Jumaat, 16 Julai 2010

"SimplyStyleShop 1st Giveaway"



Arini...dah la otak tepu banyak wat keje...dah relax kan otak...nk tgk blog...tenet lak problem...so kn la tgu kat umah....mmm....kt umah berebut ngan abah syawal...mmm...berat...ibu dah nampak Giveaway ni...dah lama...nak join, x terjoin...di sebabkan keadaan yg x disengajakan ni la...mmmm.....br skrg ibu dpt join....so ibu egat nak tag kat member blog ibu@member sekolah ibu dulu...tttaaarrrraaa....
My new life

so kepada sesiapa yang tersinggah kat blog ibu...rerajin la join GA ni tau...hadiahnyer pun manarik...sesuai untuk kiter kaum hawa ni....tokeinyer pun boleh tahan...hohohohoho...

so cepat...duenyer 31.07.2010

aper2 hal g la klik kat SINI

One, no...3 mini photoshoot session for FREE giveaway!

Arini ibu agak Bz pepagi buta ni...tp sempat jee nak join Contest n Giveaway ni kan...hhuhuhu...
so ibu ternampak 1 GA yang best...lagi pulak klo menang...Photoshoot wat kat KLUANG...waaahhh... 2 tempat bumi di pijak abah syawal...huhuhu...
so klo sesape nak join...cepat2...due date dier...30.07.2010
klo nak join g la klik kat SINI

Khamis, 15 Julai 2010

Miakididdles Giveaway




Arini..otak ibu agak tepu memandangkan arini banyak keje lak arini...so ibu nk merelaxkan diri...ibu pun join Giveaway yang di tagkan oleh mamalyna...thankz akak...hhuuhu...

Giveaway ni dianjurkan oleh MIAKIDiDDLES CONWAY

so ibu pun nak join la...mana tau ada rezeki syawal n ibu tok bulan ni kan...

hadiah pun tomey2 sangat..klo dapat 2...ibu n syawal peluk puas2...dah la ibu ni pantang nampak tuceng tau...hhuuhuhuuu....

so klo sesape nak join g la klik kat

Wansteddy Giveaway




Kepelikkan telah berlaku...ibu saja nak tgk2 blog...pas2 Wansteddy Tales ada GA...ibu rasa macam dah Join tau Giveaway ni...tapi check...x da pun ....ibu try check kat blog wansteddy...ada comment ibu anta..mmmm..pelik betui...so nak melengkapkan semua aturan dalam giveaway ni...aibu kn wat balik semula la...mmmm....tp jd Followers sudah..mmmmm....

yang pasti ibu pun nak gak join....walaupun dah saat2 akhir ni kan...nasib baik la Wansteddy ni..baik hati update due date Giveaway ni...mmmm....

so sesape yang ketinggalan tentang GA ni..cepat la klik kat LINK ni...pas2 ikut ataurannyer...

cepat...duenyer pada 18.07.2010 - isnin


Rabu, 14 Julai 2010

Bagaimana Ingin mengatasinya...bantulah rakanmu ini yang baru setahun jagung

Aper sudah jadi dengan This Boy?????????
mmmmm....This boy kan...lately ni...susah nak tido n minum susu dah serius dl...ceewaaahhh...main2 je skrg...lagi2 kalo Brestfeeding....mmmm....klo susu formula..ok la pulak...tapi x leh diganggu...???????maksudnyer????...maksudnyer klo dier minum...skali je...x leh nak tarik2 kuar puting botol kat mulut dier..nnt dier x mo dah minum..aper kata org...merajuk jaa.....
kengkadang ibu n abah ni fenin memikirkan syawal yang makin lama susah nak tido...dah la 2...klo x tido...senyap x pe...ini x....meradang sana sini...dah la tu...nak di angkat je slaloo...dah la ibu n abah syawal ni kecik molek orangnyer kan...exspecially abah syawal...lagi kecik...mana larat nak angkat slaloo kan...nak bg susu formula pun, x mo la slaloo....dah ada dpn mata...better BF...tp 2 la sk sgt memain...
yang peliknyer...mata merah, ngantok...tapi x mo tido...bg BF, konon sambil2 mesti la dier tido...mmmmm...hampeh...
sampai abah dier kena paksa dier tido la...2 pun baru tido...tapi kan...klo tido pun...sekejap2 je....
walhal tau dier ngantok kan...
WAHAI RAKAN2 BLOGGER KU SEKALIAN....BANTULA RAKANMU YANG SETAHUN JAGUNG NI DALAM MEMBESARKAN SANG ANAK...BANTUANMU AMATLA DIHARGAI...

Parcel Ibu dah Sampai...

Semalam ibu balik keje...mak ibu bagi ibu 1 parcel...baru sampai tengahari semalam...ibu pun excited...aper laagaknyer...openyer...parcel dari DJf CloSet....
baru ibu egat...ibu da beli something kat djf closet...
nak tau pe...
jeng...jeng...jjjeeeennnnnggggg..

ni dia...jeans tau....agak2 korang la kan...braper harga ibu beli...mmmm....surprise.....
harganya...RM7....
murahkan...hhohohohohohh

Brand pun boleh tahan tau...Romp gitu....



Mama Zharfan 1st GA : ole2 from UK

Arini...ibu banyak join GA n Contest tau...menang atau x, terpulang pada nasib ibu sendiri la kan...huuhuuu....tapi yang best...rezeki Mamazharfan melimpah ruah tau...best tau..hoohooho....
so ibu pun nak gak join 1st GA yang Mamazharfan wat ni tau...mana tau la kan ada rezeki Syawal bulan ni kan...mmmmm....
hadiah2nyer memang intersting tau...semuanyer dari UK...waahhhh jauh 2...bukan Ulu Klang tau...hohohhoo...United Kingdhom...waahhh jauh 2....
Ni antara hadiah yang bakal dimenangi oleh setiap peserta yang join GA ni...tang..taaaarrrrraaaaa....

Wahhhh England gitu...
oppppsssss...nanti2 ada lagi la...
Jengg....jeng...jengggg


Baju gak..dari england...cantik ni...klo bawa berjalan....
Tapi sebelum ibu melengkapkan Giveaway ni...
ibu kena la settlekan Slogan tok mama zharfan untuk langkapkan lagi GA ni...
SLOGAN UNTUK MAMA ZHARFAN
"I follow Miles of Smile kerana..."
Miles Of Smile banyak bagi info yang menarik tentang kiter sebagai ibu...n banyak event yang di buat di malaysia...tapi Miles Of Smile tau dulu...n most Important Thing....Miles Of Smile buat ibu n blogger lain merasa...bagaimana cara n adat duduk di negara orang...
Secara jujurnya...ibu suka sebab Miles Of Smile ni...selalu rezeki murah...sebabnyer selalu menang Contest N GA...hehehehhe....ibu kena belaja dari blog Miles Of Smile ni...
satu ari nanti pun ibu nak gak pergi luar negara macam Mama Zharfan...
so...takat 2 je la slogan yang ibu bolehnyatakan tok mama zharfan...
kepada sesiapa yang nak join GA ni..cepat2...sebelum 27.07.2010..
Kenterangan lebih lanjut g la JEJAK tau....




Jom join "Get To Know You" Giveaway!

So...klo ibu nak join Ga ni...ibu kena la jawab beberapa soalan Cepumas lemas..hhohohohoh..:

i) ibu kena la kenalkan diri ibu secara ringkas
Ok...Nama kat blog ibu, "Syawal Yafiq...ibu n abah...luv u"...itu adalah sempena putera sulung kesayangan ibu n abah...nama ibu siti suraya...kengkawan suka panggil ibu sue, suraya...tapi kengkadang kalo kengakawan ibu suke sangat panggil ibu simpsons..huuuh...anak sedara ibu lak...suka panggil ibu..."Mak Ndak SOYA"...sebabnyer dorang pelat R...huhuhu...kelakar kan....ibu seorang yang simple Dimple...tp nak bergaya lebih...huhuhuhu...ibu suke riuhkan keadaan...pendek kata, klo x da kat opis...kengkawan cari...huhuhu...Galamor jeeee....ibu x reti marah org....tp ibu sk wat org gelak...tp yang paling penting...ibu suke jeee karaoke...
kire klo sebut, nampak, dengar org citer pasal karaoke...msti meroyan...huuhu
suke wat benda yang lawak..
takat 2 je la kot...
opppsss....lupa...ibu ada suami yang ibu rasa dier la lelaki paling da` best obu penah jumpe...n permata hati yang x kering gusi ngan dier...

ii) apa barang yang mesti ada dalam beg/handbag ibu?
Nak tau ke??????
Segan je ibu...tapi x pela...segan balik bagan....Malu balik hulu..hoohohooh....
Dalam beg/Handbag ibu msetila ada wallet (itu da mesti..klo kuar, x bw wallet...cam mana nak bayar kan...huhuhu....pas2 mestilah adal Bedak...kan...nak touch up2 jee kan..huhuhu...selain 2...lipgloss n lipstick..ada spare mouth...nak ckp2 ngan org kn la jaga2...kunci umah...yela husband ibu malas nak pegang...klo dier pegang..alamat x masuk umah...duduk kat luar cam2....n yang paling penting mestila ada Handphone..klo x camner nak call2 kan...
tue je la kot...huhuhu...x da yang tertinggal....


iii) Ibu ada 5 jenama yang ibu suka tau...antaranyer..
1) Farmasi (Barang Make up semua guna tue..)
2) Shahirah (Ibu suka guna gak produk 2, kulit ibu ok tau )
3) Pureen (ibu suke bab Syawal suka guna produk 2)
4) Levis
5) Velentino Creations
So...ibu pun dah jawab soalan2 tadi...penat tau perah otak...waaahhh gitu jaaa...huhuhuhu...so pada sesiapa yang nak join GA ni..cepat2...sementara tarikh due masih ada...last 31.07.2010
apa hal g la klik kat SINI tau....
Hadiahnyer memang manarik...

LUCKY DRAW RAMADHAN

SAYA SUKA MAKAN BUAH KURMA
arini macam nak join la Lucky Draw Ramadhan...sempena bulan yang mulia akan tiba x lama lagi...ibu nak join Lucky Draw..mana tau ada rezeki bulan Ramadhan kan...saper tau kan....
so klo sesape yang nk join...sila la PICIT kat sini tau..
cepat due Lucky Draw ni sampai 31/07/2010 jam 11.59 Malam


Selasa, 13 Julai 2010

Join us at the ParenThots Family Day

Tengahari nie...pas balik dari Hospital Putrajaya tok check up syawal psl kes Jaundis dier dl...ibu blk ke opis blk...n ibu g la sajer2 terjah kat blog Miles Of Smiles....

Ibu tgk ada 1 event yang ibu rasa best gak...cam nak g gak..huuhuhu...klo nak tau lbh lanjut g la kat Sini.......


It's baaaaack! Yes, we're talking about the ParenThots Family Day!

It's half a day of fun, games and food, giving parents a chance to bond with their children. It also offers children a chance to play some fair-like games or even just run around.

This year we have face-painting, a crafts workshop, a chance to play all sorts of games and win prizes and a chance to decorate your own cupcake or sandwich.

For parents, there will be special quiz games – study some of the topics on ParenThots if you want to win exciting prizes from Blackmores, Borders Bookstores, John Wiley & Sons, Kids Station, Philips Malaysia and Scholastic Books.

We're having it in August this year as the end of year tends to coincide with the rainy season.

The details are as follows:

Date : Aug 7, 2010 (Saturday)

Time : 9am-12noon

Venue : Padang Astaka, Lorong Utara Kecil, Petaling Jaya

Map ...........Entrance : FREE

To register, email parenthots@thestar.com.my with your full name, IC number and the number of adults and children attending.

Games:

- Ivory toss

- Ringaling

- Velcro stick

- Ball toss

- Tee off

- Tin ball

- Buzzer challenge

- Rollerball

Game for parents:

Quiz Time (best prizes saved for this – questions will be based on articles in ParenThots)

Free sampling :

- Nimm2

- Ricola

- Agnesi pasta

Demonstration/Workshop :

- Crafts by mummy blogger Merryn Tan (http://www.crafty-crafted.com/)

Also participating:

- DIODE! Camp (http://www.diodecamp.com/)

- Lynn's Butter n Cream (selling cupcakes and brownies)

Other fun stuff:

- Decorate a cupcake/sandwich by Whipnwhisk (Whipnwhisk.com)

- Balloon sculpture- Face-painting

Prize sponsors:

Blackmores

Borders Bookstores

John Wiley & Sons

Kids Station

Philips Malaysia

Scholastic Books

Goodie bag sponsors:

Kleenex

MPH Bookstores

Nature's Way

Pelikan

Other sponsors :

Agnesi

Nimm2

Ricola

Reasons to attend :

- It's a fun outing with the kids

- It's a chance to mingle with other parents

- It's a chance to meet ParenThots

- It's a chance for ParenThots to meet you

- It's the BEST fun you'll have this August

- There is free food

- Great prizes

- Entrance is FREE!!

Notes:

- The first 100 who register will receive a GOODIE BAG (with an exclusive limited edition ParenThots shopping bag).

- Breakfast and lunch will NOT be served. There will be light refreshments as long as they last

.- If you plan to be there for the whole event do bring a bottle of water just in case we run out of water.- No pets allowed.

- Giveaways will be given out on a first come first served basis and as long as they last, too

.- Please be patient on the day. You're there for your kids, and not for free food, drink or prizes. Leave your kiasuness at home.

- Above all, have fun."

MARI RAMAI2 KITER MEMERIAHKANNYER...

TO : ADAMNIGINA....JOM KITER G...

TARIKH 07 OGOS 2010...

(SEBELUM POSA)

Isnin, 12 Julai 2010

... Lucky Draw RASP ...



Arini...ibu still nak join GA...tp kali bukan Ga la..tp Lucky Draw...
Mari pepakat reramai join Lucky Draw ni....
Hadiah menarik mananti anda di Lucky Draw RASP
syarat penyertaan yang tuan tanah ni kemukakan amatla simple dimple gitu....
Tarikh tutup 28.07.2010

Aper pendapat anda tentang 'this boy'??????

Dah macam2 gaya ibu tengok anak ibuni..mmmm....pelik2...ni semua hasil nukilan ibu n abah syawal la ni..huuhuhuhuhu
Aper pendapat anda???
budak ni marah x ngan ibu n abah dier????huhuuhuu....
sowi arrr sayang....juz joke jee....
dah macam ketua lanun dah ibu tgk abah syawal wat kat syawal ni...hhuu


percaya x anda semua....klo ibu kata this boy br 4 bln time ni...ngah tgk tv (cerita Naruto Shipudden kat Cartoon Network - Channel 616-astro)....ngan abah dier..mmmm...
cerdik betui budak ni...ni abah dier arrr ajar ni..mmmm...
abis la..nnt besar, syawal mesti cam abah....suker tgk kartun...huhuhuhu




LYNN'S COTTAGE GIVE AWAY

Hadiah Pertama
Hadiah Kedua

Menarik x hadiah2 kat atas 2...memangla...2 hadiah tok LYNN'S COTTAGE GIVE AWAY

meh la kiter join reramai GA ni...mana tau ada rezeki kan....hhuhuhu

due x lama lagi nak tutup dah...22.07.2010...cepat2..cepat2....

nanti pepehal g la kat tuantanah ni tau..





DANISYAKIFFLI'S GIVE AWAY- OLE OLE DARI LANGKAWI

Arini ibu punyer tenet ok berbanding sebelum ni...so agak susah nak join GA or Contest kan...so arini mcm lancaq jaaa tenet ni...so ibu nak jon contest member maya ibu yg da kat ujung utara peta malaysia ni...kat situ gak ibu penah di besarkan n yg best family ibu ramai kat situ....
Situ 2 kat mana?????
Kat Langkawi Kedah la...huhuhu...
Hadiah2 tok Ga ni memang neraik...klo rezeki ibu dpt...waaahhhh melompat la ibu 1 putrajaya ni..huhuhu...
so pepakat la reramai join Ga ni....
hadiah menarik tau....
So pepehal g la klik kat SINI
Due Ga ni...sehingga 31.07.2010...
ops lupa lak...ibu nak wish kat sya...(tuan tanah GA ni)
Happy Anniversary yang ke -2...
semoga perhubungan diberkati Allah n berbahagia serta ceria selalu ngan family tersayang...
x mo gado2 tau....x best...hehehhehe...
semoga perhubungan cinta ni...berkekalan ke akhirnye....
doakan tok sue jugak ye...huhuhuhu....


Ney Ezzo' Giveaway



Pagi yang ceria....
so ibu nak join contest selepas mendapat berita spain telah menewaskan belanda....ibu suka...n ibu nak join GA ni...so pepakat arrr reramai join contest ni...syaratnyer simple dimple jeee....
due GA ni..sampai 01 Ogos 2010....
pepehal g la klik kat Ney Ezzo's Giveaway

Ada 3 hadiah misteri yang ditawarkan untuk 3 pemenang.