Yang DiSaYAngi

Jumaat, 30 Julai 2010

TINYTINI GIVEAWAY!



Arini...nak join GA lagi...
so....ibu dah join...sesape nak tau keterangan lanjut nak join GA ni..
g la klik kat TINYTINI tuk join tau....
tarikh tutup Ga ni 03.08.2010

nur_eimi Lucky draw...


Arini...nak join Lucky Draw lagi....
arini..banyak betuiii join Lucky Draw, Contest n GA...mmmmm...
insyallah da rezeki kan...klo join ngan sbar..hohooho

untuk keterangan lanjut untuk Lucky Draw ni...
g la kat....

nur_eimi Lucky draw

cepat2...tarikh tutup Lucky Draw ni...27.08.2010

1st ContEst bY miSzLullaBy!!



Arini...nak join GA lagi dari TUANTANAH
sama join tadi...so...ni contest yang lain...so...nak join lagi ni...hohohoho....
ada hadiah menarik menanti kengkawan yang join contest tuan tanah ni...so...
mari cepat2..rapat2 kiter join contest ni...
nak tau x hadiah yang menarik tue...

tang...taaarrrrraaaaaa

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Hadiah pertama : Set Make up....boleh tahan tau...hohhohh

Hadiah kedua : lipgloss...sukernyer...cantik warnanyer....

N hadiah yang terakhir.....

Hadiah Ketiga : Lipgloss n Mini Mirror Key chain...

Manarik kan...
tapi sebelum sempurnakan contest ni....nak bagitau gambar2 yang Ai suker sangat tau...rasa cam diri 2 cantik la...hohohoo(kn puji diri sendiri...tunggu orang lain...alamat lmbt @x da la...hohoho)
ni antara gambar yang Ai suker sangat tau...

Ni gambar time g Langkawi island...
Time ni ngah Pregnant 4 bulan...
berseri X????????
hhohoho...yela...orang tua2 kata...
seri orang mengandung...
kire ni amik seri anak la nie...hehehhehehehhe...

Gambar ni pulak time lagi seminggu nak kawin...
berseri2 gitu sebelum diijabkabulkan ngan yang tersayang....


Ni 1 lagi gambar yang Ai suker...ni time jadi pengapit member kawin...so dari jd pengapit...jadi pengantin...jadi mak buyung...n paling latest dah jadi ibu orang...hohoohoho...
biler tgk gambar ni kat atas pelamin...
teringin lagi sekali nak naik pelamin...hohohohoho....
so....kalo sesape nak join g la kat TUANTANAH nie....
ooppppssss.....sebelum sempurnakan penyertaan contest ni...Ai nak tag kat someone yang Ai rasa klo dier tau contest ni...memang kecoh 1 kampung tu...
sape lagi...kakak ai la....
ADAMNIGINA





cepat...duenyer 30.07.2010


2nd COntest-Have a tEa wiTh MiszLuLLaby


mmmm....minum teh ngan MISZLULLABY
waaahhhh macam best je...walaupun minum teh je...tapi jangan main2...ni teh bukan sebarang teh ni...
ni teh dari Moscow tau
jaun 2...kena naik flight...hoohohho..

so...nak tag la kat...
ADAMNIGINA

Nak tau x hadiah yang menarik sesape yang join contest ni...

tang...taaadddddaaaa...
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Menarikkan...so cepat2la g TEKAN
tarikh contest ni x lama lagi...
30.07.2010

Khamis, 29 Julai 2010

Terimala kepada yang melihat...


kalo dah tengok 2...cetak la kad nie...tanda penghargaan kepada mereka yang menyusukan anak mereka dengan baik...


KERM'S CRAFT GIVEAWAY

Arini..nak join Ga lagi..mana la tau...ada rezeki lagi kan...
cepat2...duenyer 15.08.2010
mmmmm...mari cepat2....ramai2....hohohooh
untuk keterangan lanjut g la jejak kat SINI

Adoiiii....sedey ibu....maafkan abah ye syawal...


Semalam....28.07.2010....ibu rasa tarikh yang x kan boleh lupa...
memang seronok menang GA..tapi dalam pada masa yang sama ibu sedey kejadian yang menimpa kat syawal ni...sedey sgt...
semalam...lepas balik dari Alamanda...ibu tgk kuku syawal dah panjang...
so, ibu ckp ngan abah potong kuku syawal...ye la...abah potong kuku cermat...x mcm ibu kan....
so...abah pun potong kuku syawal sambil2 syawal menyusu ngan ibu..
tengah sedap2 menyusu...malang x berbau...
sesuatu jadi pada syawal...
ibu heran nape syawal nagis bagai nak rak kan..openyer,.....
abah kepit kuku syawal...abah x perasan...terkepit sekali kulit jari syawal...
ADDDDDDooooooiiiiii....ngggiiluuuunyerrrr
darah kuar memancut2 tau...
yela...baby lagikan...yela...mestila kuar banyak...
x mcm kiter yg dah beso ni...setakat cam2...xda hal punyer...
abah panik terus...dah gaya mcm Mr.bean pun ada tau...
abah terus amik tisu basah...lagi la si kecik 2 menjerit...
ibu yang tau time 2, nk tenangkan syawal je...
dah x fikir dah...tgn syawal...biar abah yang uruskan..
akhirnyer sambil2 nagis...abah berntikan darah gn ais la..air la...tah pe lg tah...pas2 abah taruk plaster n ckit iodin...
ibu lak takut syawal hisap jari kan...so ibu pun taruk sarung tgn syawal kat tgn kanan 2...
mmmmm...nak marah pun da gak ibu kat abah....tp x pela...benda dah berlalu...

NI la jadinyer......

Dah penat sangat melalak la 2...menyusu semula...terus tido sampai ke pagi...


muka kepenatan syawal dibuatnyer....
mmmm...nasib baik bgn pagi..syawal ok....senyum je...
abah la...x abis2 dari malam tadi sampai pagi ni...asik minta maaf kat syawal...
syawal lak tukang gelak je tau,....
macam fahm je syawal abahnyer....
adddoooiiiii....ni pun ibu dapat call dari abah...nak balik tgk syawal..ibu kata x yah la...
mak ibu da jaga syawal...tp abah tetap nak balik gak...
maotok syawal kata, egatkan maktok syawal je yang terwat cam2 kat syawal, tapo x da la sampai berdarah...abah syawal pun sama...klo maktok syawal...boleh la terima...x brape nak nampak sgt kan....
abah fobia...tp aibu kata sampai bl...nanti kn wat gak...
akhirnyer abah pun ok...
Pengajaran....nak kepit kuku anak...berhati2 la...buka lampu seterang-terangnyer...

Lucky Draw: Who's The Lucky One


Sape mau hadiah..mai rapat2...mai dekat...kiter join
LUCKYDRAW nie
cepat2...duenyer 31.08.2010

ibu nak tag kat kengkawan ibu...mari2....

My New LIfe
Adamnigina
Maribeli
Ta_ruggers
Shaiem

hadiah menarik mananti ada...

Rabu, 28 Julai 2010

i lUv TuppErwAre BranD!!!!



sempena ramadhan yang bakal tiba...dan syawal bakal menjelang...mari kiter ramai2 join GA ni..memang malatop...
Slogan..............
sy nak menang hadiah set ramadan kerana SAYA NAK MULAKAN DENGAN HADIAH INI UNTUK TAMBAH KOLEKSI TUPPERWARE SAYA UNTUK RAMADHAN N SYAWAL YANG BAKAL TIBA...LAGIPUN SAYA X DA LAGI BARANG TUPPERWARE...
untuk maklumat lanjut g la klik kat
ibu dini
ataupun....
tupperwarebrandibudini
due tarikh GA ni....cepat...cepat...31.07.2010
sempat lagi 2...

OTAK SUDAH TEPU

walaupun gumbira rasa ati ni...tp ibu tetap jadi tepu gak akhirnyer..skait kepala asik pandang komputer n wat keje x berenti...bl nk surut fail ni...adoooii....sakit kepala...tulun.....
dah boss asik cari salah je ni...adooii..egat dah x tnya lagi dah...ade salah...kengkawan wat lawak pun ibu malas nak layan.......

Contest Aku & Ray Bon !!!


Arini ibu nak join lagi Contest ni...hohohohho...
sesape yang ada pic pakai spek yang vogue gitu...g la klik kat
TUANTANAH
ibu nak tag kat....

MY NEW LIFE
MAMALYNA

due tarikh contest ni....01.09.2010
so mari ramai2 join contest ni...


nie la gambar yang ibu pertaruhkan....
kire ok la ni...ibu ni memang pantang nampak lensa kamera...
terus je pose ala2 korean actress gitu..waahhhh...hohohoho...

Thankz 2 Baby ibu....Nice....


Aper pendapat anda tentang card holder ni...Cantik X??????
hohohhoho....2 ayat Eric Leong 2...hohhohoh...
memang la...ni hadiah yang ibu terima dari Baby ibu sempena ibu join contest Warkah untuk Baby ibu 2...hohohohohho....
x sangka je tau...
yang bestnyer kakak ibu
ADAMNIGINA...
pun gak dapat hadiah yang sama...2 la dl ajak join awal2, x mo...akhirnyer join gak..hohohoho...dapat hadiah sesama kan...hoohooho...
sah2 la ibu taruk duit, i/c ibu n syawal, kad2 yg len...yg bestnyer leh gak selitkan Handphone ibu...nasib baik x besar handphone ibu ni tau....


MAMALYNA'S GIVEAWAY : "KETUK-KETUK RAMADHAN"


Arini ibu ngah gembira jee....so ibu nak join GA sempena bulan Ramadhan ni....yang di anjurkan MAMALYNA
due GA nie 10.08.2010
so mari2 kiter ketuk2 ramadhan bersama mamalyna...hhoohohho...
pepe hal g klik kat
SINI
jangan lupa join tau....

Waaahhhh...Thankz Catlinaflybaby....


tepat pukul 7.41am ibu sampai..ibu buka PC...yang 1st sekali mestila ibu buka blog ibu kan...nak tau perkembangan baru kan...aper yang terkini kengkawan ibu wat...
x disangka2 ibu tertengok 1 keputusan dari
CATLINAFLYBABY
yang ibu join GA nyer....
x sangka...rezeki ibu lagi pagi ni selepas semalam rezeki ibu di tangan mama syafi
sekarang rezeki ibu di tangan CATLINAFLYBABY

memang x menyangka ibu menang GA ni...tempat kedua...n hadiahnyer...
jeng...jeng...jeng....


ibu menang photoshoot family....
yang bestnyer location photoshoot 2 kat....
Bumi dipijak Abah Syawal...
Kluang, Johor....
Wahhh....boleh la ibu n abah balik johor, sambil2 jumpe nenek n tok wan syawal...

Selasa, 27 Julai 2010

Ibu Menang Contest...Thankzz 2 Mama Syafi


walaupun syawalsimpsons tak link banner ke website babykidmatters tp aku dah decide awal2 bahawa penyertaan yg tak follow babykidmatters sahaja aku akan reject kalau nama dia naik mlm tu.. so, ni mmg rezki u laa.. Tahniah ye..

Arini ngah lunch sementara tgu kursus last petang ni...so, sementara ibu g jenguk blog ibu...x menyangka 1 berita kuar ni...nak ke....yang kat atas 2 la....aper 2...baca la...

ni la yang dinyatakan mama syafi....but...mekasih bebanyak kat mama syafi n syafi tolong cabutkan tok ibu ni...mungkin rezeki syawal bulan ni kot....x sangka gak kan...adoiii...1st time ibu menang ni....ye la slaloo tgk kakak ibu...ADAMNIGINA slaloo menang...tp dier slaloo kata....nnt da rezeki ibu...openyer betui....mekasih bebanyak gak....sebenarnyer x menyangka gak ni..waahhh gitu....

Isnin, 26 Julai 2010

Hukum Ibu Susuan....nak tau meh terjah..meh...

  1. Syarat-syarat menjadi ibu susuan? Adakah 2 kali kenyang atau 5 kali kenyang? Adakah hukum berbeza sekiranya diberi secara terus menyusu badan atau di pam simpan di botol /disejukkan dan diberi.
  2. Apakah hubungan anak susuan dengan anak-anak kandung ibu susuan ( yang bayi dan adik-beradik yang lain)?
  3. Apakah hubungan ibu kandung anak susuan dan anak-anak kandung ibu susuan?

Jawapan:

  1. Bagi mensabitkan seseorang itu anak susuan atau tidak, antara syaratnya ialah anak tersebut menyusu sekurang-kurang lima kali kenyang dan umurnya tidak melebihi dua tahun. Susu ibu boleh diberikan kepada anak secara terus atau dipam dan disimpan, kemudian berikan kepada anak tersebut.
  2. Hubungan antara anak susuan dengan anak kandung ibu susuan adalah adik beradik sesuan, mereka tidak boleh kahwin sampai bila-bila samada yang masih bayi atau yang lain.
  3. Hubungan ibu kandung anak susuan dengan anak-anak kandung susuan adalah seperti orang lain juga iaitu saudara dalam Islam.

Berkursus lagi....hoohohohoho

Arini...26.07.2010 sehingga la esok...ibu akan berkurus...eehhh...salah kursus untuk cukupkan kursus...so klo masuk kursus ni dah ckup...so kepada MAMALYNA.....saya dah cukup dah kursus...sama macam akak..hahahha....so nak g kursus dah...nanti kiter jumpe lagi time ibu lunc yee...adios amigos...