Yang DiSaYAngi

Jumaat, 13 Ogos 2010

Give Away From Polkadot's Cottage


Arini nak join GA lagi la..hohooho...
sebelum tue...

dan berikan sebab2 mengapa saya kata saya layak memenangi hadiah dari Polkadot's Cottage kerana...hohohoho...saya suke dengan hiasan sebegini..
semua hadiah yang diberi kepada bakal pemenang memang cuit muit tau..
jadi saya pun nak menang...
balik boleh cerita dekat anak yang ibu menang hadiah comey macam anak ibu gak...

untuk keterangan lanjut berkaitan dengan GA ni..
g la klik kat
Polkadot's Cottage

nak tag kat......

TA_ruggers
My New Life


tarikh tutup GA ni...23.08.2010

~..HeRe i CoMe..~ 1st Anniversary Giveaway


Pepagi untuk hilangkan rasa kelapran dan keresahan dalam diri...ibu nak join GA yang di anjurkan oleh here i come
hadiah menarik menanti anda yang join GA ni....
yang pasti kata penganjur hadiahnyer Wangi-wangian....
menarik x?????hohhohoooho

so...untuk keterangan lanjut g la klik kat here i come
ok!!!!!!!!!!
jomla kite memeriahkan lagi GA ni...lagi ramai...mesti seronokkan..hohhoohho...
TArikh Tutup 01.09.2010

Khamis, 12 Ogos 2010

Tonik Petaka...Nasib baik la tak minum...


Anda kenal dengan Tonik ni???????/
ini la yang di katakan Tonik Pati Ikan Haruan.,...
sesuai untuk semua...terutama wanita selepas bersalin...
nak tau ceritanyer...
meh sini....


Pengguna terutama umat Islam yang kini menjalani ibadat puasa Ramadan dinasihat tidak terpengaruh dan mengundang petaka dengan meneguk ‘tonik puasa’ yang didakwa mampu membuatkan seseorang tahan lapar dan kekal bertenaga sepanjang hari.
Tonik didakwa dihasilkan menggunakan bahan campuran pati air ikan haruan dan ginseng serta madu lebah itu kini dijual secara berleluasa oleh beberapa peniaga di lokasi di sekitar bandar raya ini sejak beberapa hari lalu.

Didatangkan dalam botol 100 mililiter, tonik berkenaan dipercayai dihasilkan di negara jiran dan diseludup masuk untuk dijual di Sarawak pada harga RM10 sebotol.

Namun, timbul keraguan berhubung tahap keselamatan bahan berkenaan kerana tiada sebarang pengesahan daripada pihak berkuasa berkaitan sama ada dari negara jiran atau Malaysia tertera pada label pembungkusan produk berkenaan.

Jurujual yang juga dipercayai warga negara jiran mendakwa tonik berkenaan mendapat sambutan menggalakkan di tempat asalnya kerana berkesan menjadikan seseorang itu tahan lapar dan mengekalkan tenaga sepanjang hari.

Tonik berkenaan dikatakan mampu memberi kesan sempurna hanya dengan minum dua cawan kecil sebelum berpuasa dan tidak perlu bimbang letih kerana ramuan pati ikan haruan boleh mengekalkan tenaga badan dengan tempoh daya tahan sehari tanpa perlu makan atau minum.

Bagaimanapun, sumber Jabatan Kesihatan Negeri Sarawak berkata, tonik air ikan haruan terbabit antara ubat diharamkan jualannya sejak tahun lalu kerana didapati mengandungi bahan larangan.

Menurutnya, produk yang sering dijual penjual ubatan tradisional di kaki lima sekitar bandar raya ini mengandungi steroid berlebihan yang boleh menjejaskan kesihatan sesiapa yang mengambilnya.

“Tonik ini tidak mendapat kelulusan Jabatan Kesihatan kerana mengandungi bahan tidak dibenarkan yang boleh mendatangkan kesan buruk kepada kesihatan manusia.

“Pengguna mengambil ubat berkenaan cenderung menghadapi pelbagai masalah kesihatan serta boleh membawa maut jika tidak dihentikan dengan segera,” katanya.

Menurutnya, penggunaan steroid dalam tonik berkenaan boleh menyebabkan seseorang pengguna itu menghadapi sembab, lemah otot, kegagalan fungsi buah pinggang, darah tinggi, gangguan haid, jerawat dan paling teruk boleh membawa maut.

“Orang ramai dinasihati jangan membeli tonik berkenaan kerana ia tidak dijamin keselamatan penggunaannya oleh pihak berkuasa negara ini serta boleh memudaratkan kesihatan,” katanya.

sumber :harian metro

Nasib baik la aritu x makan pati ni...
mmmm...takut je bile baca tau...adoooiiii....
ni abah syawal la beli ngan kawan opis dier ni...
abah syawal kena tau benda ni....
mmmmm....sekarang gak ibu g bagitau.....

La...hadiah lagi rupenyer....


la...ada lagi rupenyer...rezeki syawal ramadhan ni kan...hohhoo...
ibu egat hadiah yang ibu menang dari GA yang di anjurkan mama syafi 2 setakat yang ibu dah tunjukkan kat N3 sebelum ni kan...tapi rupenyer ada lagi...alhamdulillah...rezeki bulan ni...
baru ibu berangan nak beli baru raya tok syawal...
rezeki syawal bulan ni...jadi ibu nak bagi baju raya tok syawal...hoohohoo...

ni adalah hadiah yang terakhir dari mama syafi berupa...
Voucher RM20 Babykidmatters online....
alhamdulillah....

"GIVEAWAY UNTUK RAYA SAKAN"



Arini...masih terasa nak join Giveaway yang di anjurkan oleh
tote boutique
hadiah menarik menanti anda yang join GA ni...
tengok tajuk entry tok GA ni pun dah marvelluoes tau...hohohohh
tapi sebelum sempurnakan GA ni...kena selesaikan task yang diberi...

task pe erk.....

Berikan nama yang sesuai untuk bag yang ada kat atas ini

Nama yang kreatif dan menarik akan mendapat bag ini. and jangan lupa bagitau sebab anda pilih nama ini.


sempena bulan yang mulia ni...n syawal pun bakal menjelang tibe
so nama yang nak di beri ialah....

Mekar Hari Raya Di Aidilfitri

Sebabnyer kenapa dipilih nama ni untuk bag yang belum ada nama di atas 2…

(macam baby baru lahir lak)heheheheheh…

Kerana…bila pakai beg tue, mengingatkan kiter semua pada Aidilfitri yang datang dan pergi …

Setiap tahun menjelang tiba untuk kiter semua merasai kegembiraan dan kemenangan kiter setelah sebulan kiter beribadat di bulan ramadhan…

So klo kiter pakai time hari raya…mestila seronok pakai kan…leh taruk duit raya anak banyak2 dalam ni…n duit kiter nak bagi kat sanak saudara…heheheheh…

Kalo bukan bulan raya sekalipun…bile pakai akan mengingatkan kiter pada hari raya n kenangan kiter bersama beg ni di hari raya…


so sesape yang nak join GA ni...cepat2 g la klik kat

tote boutique


tarikh tutup sehingga 25.08.2010

:: WARDAHWARDROBE 1ST GIVEAWAY ::


Pepagi dah join GA...hohohooho...
so arini nak join GA...
hadiah2 menarik menanti anda
yang join GA yang dianjurkan oleh
wardahwardrobe
sebelum 2..kena lengkapkan slogan yang perlu di selesaikan....
lengkapkan slogan saya nak menang blaus dari wardahwardrobe kerana ........................

(tidak melebihi 20 patah perkataan)


saya nak menang blaus dari wardahwardrobe kerana wardahwardrobe mempunyai pilihan blaus
selesa dipakai bagaikan dipeluk orang tersayang

jika terpilih SERONOKNYA


opss....lupa lak tag la...nak tag kat...mmm.....


ADAMGININA

MY NEW LIFE

MY CRAZY CONTEST


so...dah siap slogan..maknanyer siap la entry tok GA ni....

untuk maklumat lanjut GA ni...

jom pakat ramai2 klik kat

wardahwardrobe


tarikh tutup GA ni...31.08.2010

Rabu, 11 Ogos 2010

Ramadhan menjelang tibe....


Salam...Nama saya Sya'aban...saya ingin mengingatkan bahawa jiran saya iaitu Ramadhan akan datang mengunjungi anda bersama-sama isterinyer iaitu rezeki dan kedua-dua anaknyer iaitu sahur dan iftaar..Mareka akan ditemani oleh ketiga-tiga cucunyer iaitu Rahmat, Barakah dan Keampunan....Mereka akan pulang selepas 30hari dengan menaiki pesawat penerbangan Eidul Airlines...Hargai mereka semasa mereka bersama anda....insyallah anda akan mendapat pahal yang berlipat ganda lagi....insyallah..aaammmmmiiinnn...

Salam Ramadhan buat semua kengkawan Alam Maya bloggerku sekalian...

Selasa, 10 Ogos 2010

GIVEAWAY 2ND ANNIVERSARY MRS FIZA



Arini pun nak join GA lagi yang di anjurkan oleh
Mrs Fiza

hadiah menarik menanti anda...sesape nak join...g la klik kat...k Mrs Fiza
tarikh tutup GA ni....31.08.2010

jom kiter ramai2 memeriahkan GA ni....

Black and White Contest


Arini gak join contest lagi yang dianjurkan oleh
KISAHCREATIVEHEART

jom pakat ramai2 join contest ni...
hadiah menarik menanti anda yang join contest ni...
mmmm...menarik tau...hadiahnyer berupa wang ringgit malaysia....mmmmm...
mesti nak kan...tapi mestila join contest ni tau...
hoohohoo..

nak pertaruhkan gambar sebelum kawenn...hohooho...
menghitung hari time nie...huhuhuhuhuh...
sebelum tue..nak tag kat
mamalyna

so sesap yang nak join contest ni...
g la klik kat KISAHCREATIVEHEART

tarikh tutup contest nie.....06.09.2010

Isnin, 9 Ogos 2010

IKRAM GIVEAWAY : PERFUME-A-HOLIC-CONTEST


Arini nak join lagi GA petang2 ni...
mari pakat2 ramai2 join GA yang best ni...
hadiahnyer menarik tau...

dapat perfume gitu...
tapi sebelum menang...kn la wat slogan bagi tuan tanah
puas hati ngan slogan yang diberikan...

nak wat slogan ni...lemah cikit la...nak kn ayat power nak tambat hati tuan tanah
tapi cuba gak la...

slogan : saya sangat sukakan perfume kerana saya nak mewangikan diri saya

so sesape nak join GA ni...meh sini...
g laklik kat SINI
tarikh tutup
22.08.2010

Contest Happy Moment


Arini pun nak join gak GA ni...so sesape nak join GA ni...g la klik kat
Ayuni84.blogspot.com
hadiah menarik menanti anda yang join GA ni...hohohohhoo


nak pertaruhkan gambar Happy Moment bersama-sama dengan kengkawan n asbeen kat pulau langkawi...waktu ni..baru sampai kat Pulau Beras Basah...
Happening time ni tau...memang x leh lupa...
tgk la 2...walaupun prengant 4 bulan time 2...tetap je happening nak lompat2...x egat dah prenganant la 2...hhoohoooo..
nasib baik syawal sihat...

nak tag kat....
ADAMNIGINA
MAMA ZHARFAN


so sesape nak join GA ni..cepat2...join GA ni...dianjurkan oleh...
Ayuni84.blogspot.com
tarikh tutup GA ni...26.09.2010

JOM IKUT TEHA GIVEAWAY


Arini nak join GA lagi nie...hohohooh....
GA ni di anjurkan oleh http://tehanurfateha.blogspot.com
syarat2 nyer senang je...so...jom kiter ramai2...join GA ni....
tapi kenala ada buktikan...so ni buktinyer...
Syawalsimpsons@siti dah join jadi Followers yang ke-191...mmmm


untuk keterangan lanjut g la klik kat tuan tanah
hadiah menarik menanti anda yang join GA ni...
nak tag kat

MAMALYNA
tarikh tutup penyertaan 31.08.2010

Diary Giveaway


Arini...saje blog walking....terjumpe lak 1 GA yang ibu rasa cam best je tau...hohohoho...
nak tau x aper hadiahnyer??????
hadiahnyer diari la...ibu ni....tiap2 tahun wat diari tapi...biasa la bajet x mencukupi...hohohoho...so gn la buku2 biasa2 je....hohhoo...tp terungin gak nak ada diari2 yang menarik...baru org kata semangat nak tulis diari hidup ni seronok sikitkan...hohhooho...
kalo la dapat diari dari GA yang dianjurkan oleh
ashqiara.blogspot.com
kalo dapat...boleh la ibu tulis diari dengan semangat...hohohohoh
so...nie la antara hadiahnyer....

Menarikkan...hhoohohooo...
ibu nak tag la kat

ADAMNIGINA
MAMALYNA
MAMA ZHARFAN


untuk keterangan lanjut berkaitan GA ni g la klik kat

Tarikh tutup GA ni...12.08.2010
cepat2...pakat ramai2 join GA ni...jom...jom....

GA Rumahku Syurgaku



Rumahku Syurgaku kerana ada cinta dan permata hati sedang menanti ibu dirumah untuk bersuka ria bersama dan dirumah la tempat mencari ketenangan jiwa dan dirumah jugalah terdapat kasih sayang dan cinta yang tak terhingga....

untuk keterangan lanjut g laklik kat Tuan tanah ni
tarikh tutup GA ni...31.08.2010...
cepat2..pakat2 ramai2 join GA ni yang di anjurkan Ummi Dania

AISY 1st giveaway


Arini ibu dapat tag dari ADAMNIGINA....
thankz yaaa...hoohoo...ibu nak join GA ni...
so GA ni simple Dimple jee....

GA ni dianjurkan oleh aisy
tarikh tutup GA ni 29.08.2010...x lama je lagi...so mari ramai2 kiter memeriahkan GA ni...so...ibu nak tag kat...

MAMALYNA
MAMA ZHARFAN


untuk keterangan lanjut...g laklik kat SINI

Warehouse Pureennn...rrraaaaaammmaaaiii sangat..


07.08.2010...

ibu arini nak cerita sikit pasai Warehouse pureen yang berlangsung kat PJ 07 - 08/08/2010...
seronok tau + penat pilih barang...ibu n mama adam (ADAMNIGINA)
n asbeen kami g la awal2 subuh2 dah sampai...ceeehhh poyo je...
x la pukul 9 gerak, sampai dalam kul p.45am...egatkan kami la org 1st sampai..yela...dah kata warehouse pureen 2 start buka pukul 10.00am...alih2...ada org yang lagi awal...addoooiii...dah ramai lak 2...penat je mata kiterorg tgk tau...adoi...apelagi...abg ipar ibu g park kete...ibu, mama adam n asbeen ibu terus redah masuk warehouse 2...addoooiii ramai betui...
mama adam yang x boleh blah 2...x menyempat...org kasi bakul...wat x tau je...terus je masuk nak amik barang...ibu gak panggil dier...addoooiiii...2 dah excited la 2...kalah ibu 2...

ni la sekitar warehouse pureen 2 berlangsung...
tanggg...ttaaarrrraaaaa....




Nampak x sign board pureen 2..murah tau bajunyer...RM1.00 pun ada...hohoohohoho...
rambang mata kan...siap berebut-rebut nak dapatkan baju 1 set...hohoho


Tengok2...tepi2 jalan pun boleh nak kire2 barang...banyak sangat ke kak beli barang...hoooho

Ini yang paling best....tengah2 laman orang beratur nak g bayar....boleh pulak amoi nie duduk kire barang sambil tunggu org...sesak sangat ngan ramai orang...

time ini ibu dah terpisah ngan mama adam...x tau g mana....yang ibu tau...mama adam 2...beli baju saja tok adam n sepasang kasut tok adam...abis RM71.00...banyak kan...penuh 1 plastik...baju adam je...hooo..(nsib baik laki dier x bising)...hohhohoh



Ibu lak...banyak ni je la...
disebabkan abah syawal dah kata...bulan ni kenan ada penjimatan...ibu pun jimat2 la beli...2 pun dah rambang mata...letak..amik bbalik...boleh x...hohohoho....
2 pun semua barang dalam RM75.00...lebih kurang je la ngan mama adam...adooii..
yang penting happening...beli barang tok syawal...


p/s:dengar kata warehouse pureen da lagi...bulan 11@12 ni...so sama2 la kiter nantikan....

Lucky Draw: Miss Zahidah Mom's Birthday


pepagi nie...ternampak lak GA yang dianjurkan oleh miss zahidah
so ibu pun nak jojn la nie...hooooo
mari2..pakat ramai2...kiter memeriahkan GA ni..hohohoo....

tarikh tutup GA ni...14.08.2010
untuk keterangan lanjut g la klik kat
SINI

:: expres!on Give Away!! ::





Pepagi nie...ibu nak join GA lagi la...mana tau ada rezekikan...hohohohooh....

syarat2nyer ialah :

· FOLLOW blog expresion de higado yea..
· Buat satu entry yg simple(mesti link kt blog expresion de higado) dan letak banner di atas di dalam entry tersebut.
· Tinggalkan jejak kowg di kotak komen ok!!

due date 31/ 8/ 2010
ringkaskan ?? ape lg join la…
jom ramai2