Yang DiSaYAngi

Sabtu, 21 Ogos 2010

"GRAND OPENING GIVEAWAY by Butik Comey Sokmo"

Arini ibu still nak join GA yang di anjurkan oleh
tapi sebelum 2 kena la jawab beberapa soalan yang diberi untuk lulus penyertaan ni...
a)Apa yg membuatkan anda rasa bergaya? (e.g:shawl cantik,mekap cun dll)
Apa yang membuatkan saya rasa bergaya ialah shawl@tudung...biler shawl@tudung 2 cantik...saya rasa bergaya n keyakinan diri untuk jumpe orang tinggi..saya rasa senang biler shawl@tudung cantik...sebab 2 bile saya pakai shawl@tudung yang cantik...ia membuat saya selesa memakai n pasti tersenyum di cermin bile siap memakai.

b)Pilihan hijab (e.g:shawl,tudung awning,style cmne etc..)
pada saya semua saya terima...kerana dua2 jenis tudung saya gayakan....

c)Apa yg membuatkan anda tertarik nak beli barang dari sesebuah blog?
(e.g:blog tu cantik,tuan punya blog sempoi dll)
kerana barangan yang berpatutan, memang memerlukan n yang penting cantik n sesuai ngan aper yang saya inginkan...bukan sahaja 2 blog yanng cantik juga, dapat menarik perhatian saya untuk lebih tahu aper yang ada dalam sesesuah blog 2...klo blog x cantk pun, saya still tgk, sebab produk dalam blog 2 lebih menarik perhatian saya.....1 lagi...cara2 membeli barangan dalam blog mudah, senang n cepat...x yah nak jinjing barang nak penant2 jalan beli barang...juz duduk dpn komputer jari-jemari menari -nari menekan key board n jumpe ape yg inginkan n buat persetujuan, bayar...yang penting...tunggu je kat umah...nanti ada aorang ketuk pintu...tok...tok...tok....barang dah sampai...simple kan...
so pada sesiapa yang nak join GA ni g la klik kat SINI
5 hadiah menarik menanti anda...nak tau ke aper....g la terjah blog tuan tanah ni....

tol..tok...tok...hadiah dah sampai...

Assalamualaikum....ni hadiah yanng ibu menang dari GA yang di anjurkan oleh IBU DINI...
egat x entry sebelum ni...ibu da kasi tau yang ibu mennag hadiah dari ibu dini sempenan ibu join GA yang dianjurkan ibu dini la...hohohoho...so hadiahnyer dah sampai...meh kiter layan pics jap...
v
v
v
v
v
v
adoi...berbungkus lagi...hohohohohoh...memang misteri...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Taaarrraaa...ni la yang ibu mennag...walaupun saguhati...sape nak bagi kan..mmm...
brand tupperware la...ye la...bab ibu join GA tupperware ibu dini la...ibu dpt ni...


NI la ibu dini...so untuk tempahan n setaip pembelian...g la klik kat blog ibu kat atas 2 tau...
once again...thankz ibu dini.....

PARA WARGA PUTRAJAYA..SILA AMBIL PERHATIAN


Apa nie...?????????????
adoooiiiii...................
oooo.....lupa nak kasi tau arr sama warga putrajaya atau bukan putrajaya...
pada 20 - 31.08.2010 ada jualan untk raya sehinga 70%....
best pulak degar 2 kan...hhehehhehhe..tapi kat mana...kat sini la...di dewan serbaguna presint 16, putrajaya (berhampiran ngan putrajaya la....kat ngan kuarters presint 26 2...mesti tau 2...)
macam2 ada...samapai ibu n akak ibu naik rambang mata...tapi akak ibu la yang lebih..mana x nyer...
harga jatuh merudum banyak giler...dah la 2..kualiti bajunyer memang menarik...dah 2 murah...adoooiii...nasib baik belum gaji je...klo x memang ibu dah rembat abis-abisan dah 2...hoohohoho...banyak keperluan ada...baju baby, kasut..mainan, stroller, jeans...perfume...macam2 la...g la tengok....mesti rambang mata...ibu n akak ibu nak g ari2 pun ok...jalan kak je...umah kami kat ngan dewan 2...hohohoho...
aper2 pun...jom kiter layan pics....yang x braper pro amik...amatur yg amik..biasa la...



Nampak akak ibu (adamnigina)dah x egat dunia dah klo tgk sale 2...hohoho...nasib baik x da anak perempuan...mmmm...ibu dpt try je...hoohohoh


tengok 2...ibu x tipu tau...sampai 50 -70% kan...



banyak sangat baju...x tau mana nak pilih....




2 mainan tok adam wat masa ni...syawal tgu dah besar ckit la yee....




ni part stroller...mesti x caya klo tgk stroller 2....cam mahal je...tp harganyer...
meh sini kiter layannnnnn






2 kan.....jatuh merudum betul...hohhohho....kualiti masih ok tau....
sampai abah syawal kata cam rugi lak turunkan harga sampai camni skali...
nak wat camner kan...

tengok si adam...x sudah2 nak kenakan syawal tau...adoooiiiii
"adam...mak ndak bagi tau mak tok..."


tengok la adam...dah gaya cam nak bw kete je....dah 2 sibuk nak dgr cakap org je...



NI la hasilnyer adam...bile mama dier rambang mata...dapat gak beli topi 2 tok adam...hoohoooo...walaupun duit banyak melayang ari2...hohohoho...cian mama adam ye...
so aper lagi...mari la kiter ramai2 memeriahkan jualan raya ni...
cepat2,...
ni ibu g malam tadi...
confirm arini..berderet je kete kat ngan dewan 2 sampai x ckp parking....

Jumaat, 20 Ogos 2010

Butterflyshop 1st Giveaway


Nak join GA lagi la....
GA ni di anjurkan oleh ButterflyShop"
GA ni simple je...hanya perlu tulis
"Saya ingin menang hadiah daripada ButterflyShop"
hadiah menarik menanti anda yang join GA ni...

bagi sesape yang nak join GA ni..g la klik kat SINI
Tarikh tutup 31.08.2010

ummi faris haikal GIVEAWAY


Arini rasa macam nak join GA lagi...GA ni selama 4 hari sahaja...di anjurkan oleh
ummi faris haikal
so sesape yang nak join GA ni g la klik kat sini
hadiah menarik menanti anda yang join GA ni...
tarikh tutup
24.08.2010

Khamis, 19 Ogos 2010

Diraz2u Giveaway 1/2010



Arini ibu still nak join GA yang dianjurkan oleh (Diraz2u Contest/Giveaway)
so pada sesiapa yang nak join GA ni..jom la reramai k kiter memeriahkan GA ni....
Tapi sebelum 2 kena selesai aper yang perlu...antaranyer...

1.
Saya suka Shopping Online kerana terdapat pelbagai barangan yang boleh di dapati hanya duduk di atas kerusi, mengadap monitor dan menari-nari kan jari-jemari di atas key board dan search aper yang perlu di cari...pelbagai variasi dapat di lihat...tak perlu memenatkan diri, kaki berjalan satu kedai ke satu kedai yang lain untuk memilih keperluan yang kiter inginkan...hanya klik sahaja...kiter dah jumpa...taaaarrrrraaaa....
dah la tue...bukan sahaja boleh membeli-belah di dalam negera, malah luar negara pun boleh...x yah la nak jinjing beg plastik lepas beli barang...tinggal tunggu En.posmen datang ting...tong kat umah sampai la 2...barang yang kiter dah beli 2...
ammmmaattt senang...cccuukuuuuppppp rasa...hehehehhehe..

2. Ape yang saya dan rakan2 blogger lain suka dengan
Diraz Online Store......????
Aper yeee???????
mestila banyak benda yang saya nak membeli-belah la...hehheheh...
antaranya, ada jual tudung, shawl, baju-baju yang pelbagai gaya dan jenis yang menarik perhatian tau....kire boleh kata macam-macam ad...dah macam astro la pulak...hohohoho...tapi yang penting harga di Diraz Online Store memang berpatutan dan segala promosi dan clearence stok yang di buat amat berpatutan...kiter senang cerita ape sahaj yang dihajati, yang di ingini, semua ada di Diraz Online Store....
so, jom la kiter ramai2 membeli-belah sambil cuci mata di Diraz Online Store

jom ramai2 join GA ni...hadiah menarik menanti ada...
untuk keterangan lanjut...g la klik kat
sini

tarikh tutup 21.08.2010

RAZIQINE CONTEST : Marsya Makan Apa ?


Arini ibu nak join lagi contest arini...
contest ni do anjurkan oleh Raziqine

Ibu nak teka marsya makan...mmmm....cucur udang...

ibu nak tag kat...
MAMALYNA
MAMA ZHARFAN


so sesape yang join g la klik kat SINI

Tarikh tutup contest ni 31.08.2010

rezeki syawal menjelma....


Alhamdulillah..pagi2 ni pas tengok blog ibu...ibu terima comment dari ibu dini yang mengatakan result i luv tupperware dah kuar...aku x kisah la...ibu pun bukan luck sgt pun...so ibu juz tengok je...tapi yang x sangka nama ibu tersenarai lagi...tapi hadiah saguhati...x pela...janji ada...dari x da langsungkan..mmmmm....memang x sangka...

ni la hadiahnyer...
ok kan...mmmm....ibu nak simpan tupperware ni wat kenangan yang ibu penah menang contest ni...alhamdulillah....

Rabu, 18 Ogos 2010

BabyIbu Giveaway: Weego Bottles


Arini ibu nak join Giveaway Babyibu, Weego Bottles yang dianjurkan oleh
BabyIbu
Baby ibu ni rajin adakan GA n contest untuk member blogger dier...
best kan....yang menariknyer hadiah untuk pemenang bagi GA ni ialah
apa lagi....
WeegoBottles la....

Menarik kan...tapi sebelum 2...kena la tau ape kelebihan weego bottles ni kan...

mmmmm...yang menariknyer weego bottle ni...diperbuat daripada kaca...kaca????glass?????x bahaya ke pada baby dan kanak2????tak bahaya la kerana botol susu weego di nie di lindungi dengan silicone cover yang pelbagai warna yang boleh menarik perhatian anak2 untuk mendapatkannyer...silicone cover juga dapat melindungi membantu anak2 memegang botol susu dengan baik tanpa paceh semasa menyusu..selain itu juga, botol susu weego ni mempunyai Free BPA dan PVC....selain itu juga botol susu weego ni juga tidak mempunyai bahan kimia.Silicone sleeve juga bebas daripada toksik dan plastik yang merbahaya.Puting botol susu juga bebas daripada toksik dan bebas dari latex..


Botol Susu weego ni terdapat dua saiz iaitu 4oz dan 9oz...

selain itu weego bottles juga mempunyai produk yang lain iaitu Teether weego...Ia berbentuk seperti gelang dan mudah untuk anak2 bermain dengannya...

so...sesiapa yang nak join GA ni...cepat2 la klik kat BabyIbu

pelbagai info dan hadiah menarik menanti anda...so jangan lepaskan peluang ok....

Tarikh tutup GA ni 30.09.2010

Syawal ku sayang


SYAWAL????????????

nape syawal ye...macam teruk je gaya si syawal ni ibu nak wat entry pasal dier kan...
yela...sejak2 posa ni...
yela dolu2 posa sensorang...pas kawen...posa berdua..kena la egat nak masak tok pasangan...bukan diri sendiri lagi dah...
lagi sekarang dah ada si syawal yafiq..dah bertiga...syawal makan ikut ibu la tau..mmmm...
so kire orang kata 1st time...terkujat sekejap...
jadi la ibu ni kire penat ngah posa lagi...pas2 entahla...ibu rasa dolu ye la 1st time balik kluang...x selesa ngan keadaan kat sana...syawal susah nak tido...asik rengek jeee....tapi balik kali ke dua ni dah ok dah...tapinyer mak tok syawal ada cakap kat ibu pagi tadi time sahur, syawal 2 3 ari pas balik dari kluang 2 asik nak merengek...nangis...x tau aper yang dier nak...nak tido...mata kuyu...tapi bagi tido x mo lak...,bagi susu pun kadang nak...kadang x mo...bg susu botol pun cam2...
x tau aper yang syawal nakkan...klo la syawal 2 dah boleh cakap...entahnyer sekarang ni dier dah cakap aper yang dier nak kan...hohohoho...tapi 2 semua memang uji kesabaran ibu n abah tau...semalam 1st time tengok abah marah syawal...syawal lak aper lg, lagi kuat arrr nangis...tapi x kuar pun air mata pun...hooohoho....time malam lak...ok la sikit...dier tido...sekarang ni kan....tapi klo dah terjaga sekejap kan...mmmm...nak menyusu...terjaga sampai berguling dari hulu ke hilir katil...nasib baik la ibu n abah jagi pagar kat tepi katil...hhhooohoho....tapi klo time sahur...kena la gilir2 bersahur...mana x nyer syawal 2 klo x da orang kat tepi dier...mula la dier nak bising2 kan...mmmmm....
2 la kerenah syawal yafiq dalam nak menjangkau 6 bulan ni...
bulan depan gak syawal dapat mula makan...nanti mak tok syawal akan uruskan aper yang sesuai untuk syawal...sama cam adam...

Selasa, 17 Ogos 2010

Megahasz Giveaway #3/2010


Arini pun nak join GA lagi yang di anjurkan oleh
aishah megahasz

nak tau ke hadiah yang menarik para peserta yang join GA ni...
tang...tangra...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

" Mama....saya lapar"..

mana tau la kan ada rezeki bulan ramadhan ibu n syawal kan...
Saya nak menang buku Wardina: Mama Saya Lapar di http://megahasz.blogspot.com

haaaa...2 la tajuknyer...so untuk keterangan lanjut mengenai GA ni
g la klik kat SINI
cepat...tarikh
tutup GA ni....31.08.2010

1 Year-Young Birthday Giveaway!


Jom pakat2 join GA yang dianjurkan oleh khai handmade
hadiah menarik menanti anda...
untuk keterangan lanjut g la klik kat

SINI

Tarikh tutup GA ni...31.08.2010

syasya creative - Ramadhan Giveaway..=)



Ape benda yang kat atas 2.??????????????
2 la hadiah yang akan dimenangi oleh anda yang join Ramadhan GA yang dianjurkan oleh
syasya creative
mmm...menarikkan hadiahnyer...hohohoho..
so pe lagi jom la kiter join GA ni....

sebelum 2 kena komen dulu tentang Collection Syasya Creative dulu tau...

pada pendapat ibu syawal ni...mmmmm...
syasya creative mempunyai citarasa fabrik yang menarik hati...
bukan saja pada kaum ibu atau bapa malah anak2 pun turut menarik hati bila melihat fabrik2 yang cantik dan menarik ni...
selain 2...pattern beg yang pelbagai, sesuai untuk kemana sahaja..samada berjalan-jalan atau di bawa ke opis...hoohhoho....ibu syawal suka sangat ngan hasil kerja syasya creative yang membuat 1 hari nanti ibu pun pasti akan tempah pada syasya creative untuk buatkan ibu satu beg yang cantik, tertarik syasya creative memang da'boom tau..hoohho...
pelbagai jenis beg mudah didapati di syasya creative...jadi marila ramai2 kiter singgah dan cuba kerja hasil tangan syasya creative yang da'best ni...

untuk keterangan lanjut join GA ni...g la klik kat syasya creative
tarikh tutup GA ni....26.08.2010

Isnin, 16 Ogos 2010

Hari Yang Ceria


APA ITU??????????????????

2 la yang menjadi persoalan 2..hohohh...
x la sebenarnyer 2 adalah cabutan untuk
LUCKY DRAW MISS ZAHIDAH MOM"S
BIRTHDAY

yang x sangka 2...nama ibu pun tersenarai gak untuk cabutan 2..hohohoho....
x sangka nama ibu ada sekali...
yang bestnyer 2...rezeki ibu tau, ibu menang lagi....
yela ibu tau...ibu ni bukan jenis yang bertuah sangat pun.....
huuhuh



Aperpun...thankz 2 MISS ZAHIDAH


Tak Bermaya

Arini...16.08.2010...ibu baru bersiaran setelah 2 hari ibu x tengok blog sebab ibu balik Kampung ...so ibu rasa macam banyak je ibu mis berita yang terkini kat member2 blog ibu...
ibu rasa macam x best je arini...
entahla...x tau aper yang menganggu fikirin ibu ni...ke ibu letih sebab semalam baru balik dari Kluang kot....yeke...entahla...tapi rasa macam ada seketul batu kat atas kepala himpap kepala ibu..rasa kusut je arini...mmmm....keje pun macam malas je nak buat...dah la 2...nak tengok blog pun rasa macam x da rasa..boleh ke...selalunyer kalo da GIVEAWAY or CONTEST...ibu excited nak join..tapi semua 2 macam sekali lalu je kat pandangan ibu ni...mmmmm...boleh bagitau ke nape???????????????