Yang DiSaYAngi

Isnin, 14 Februari 2011

MunTah Coz HydRetEd????YekE...


Arini 14.02.2011 semua orang sibuk citer pasai Valentine day...tapi pagi isnin ni ai x berminat ngan itu semua..nape ye...????

mana x nyer pepagi lagi syawal dah buat perangai...sambil2 tunggu en asbeen shower time 6.30am, ai pun menyusukan syawal, tetiba dier menangis pas2 dier muntah2...agaknyer muntah susu kot...putih aje...tapi mmg banyak...mmg kotor abis la katil pagi 2...

egat sekali 2 je...alih2 2 3X sampai kuar kat hidung...mmg la syawal selesema, tapi x heavy...mmmm...pelik lak ai...asik nagis aje..mmm...dah la x mandi lagi...

abis en asbeen mandi, ai minta dier pegangkan...mmmm...apa lagi mandi la cecepat, pas2 terus sarung apa je baju, coz syawal muntah x berenti kan...mmm..

mmg alamat balik keje ni mmg kena clean n clear kan la bilik 2...

pagi2 lagi dah g Emergency n Trauma kat HPJ ni...mmm...lama gak la nak tunggu kan...
sambil2 tue, tau ape yg ai wat...

taaadddaaaaaaaa
nampak...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mmg muka x sihat...mesti bernafas ikut mulut la 2..mmmm...

risau je kalo syawal hydreted kan...mmmm...takut tau...kengkawan blog ramai dah jd cam2 kat anak dorang...so ai pun amik langkah berjaga-jaga, tengok syawal cam2, ai terus zzzaaassss g emergency tau..mmmmmm....

bila nama syawal di panggil, ai pun g la jumpe doc...tapi doc kata syawal belum lagi hydreted...

tp nape ai still risau...yela muntah x berentikan...mmmm...

kire syawal masih lagi dalam tahap ok lagi...
tapi still i`m worry...

org sekeliling tengok ok je...tp ai yg mennaggung...

balik dari HPJ pun still muntah dlm kete..mmg abis basah baju, alamat mmg kn tukar la baju nak g keje ni...nasib baik my mom jg...tp still risau...ai call pun umah pun, my mom x ckp sgt, my mom bising2 kat ai jgn risau...mmmmm....

camner yeee....



3 ulasan:

eima berkata...

aku suggest ko bw pi paed ..
sbb klu kerajaan ni they all tak bg ubat tahan muntah ...
then mmg ssh nk benti ...
mayb keracunan kot...
klu die selsema + batuk then muntah its ok ...
tkt keracunan je la ... better pi paed la ...

mekchu berkata...

muntah tu mmg byk air yg keluar.. monitor kencing dia.. jgn smpai kering.. dia nak minum ORS tak? atau boleh tukar 100plus (sedap sikit).. buangkan gas & campur sikit air suam.. jgn bagi solid food sementara nih.. ini apa yg mekchu buat pada najmi.. sabar ok.. najmi pun tak discharge lagi.. budak2 kalo dah sakit mcm tu, susah jugak nak recover..

syawalsimpsons berkata...

Tq fao iema n mekchu..mmm...alhamdulillah syawal pun dah ok...demam pun sehari je...alhamdulillah....TQ..