Yang DiSaYAngi

Selasa, 31 Mei 2011

CepaT SembUh Yee AdaM..SyawaL RinDu ngAn AdaM..

dah mengapa lak taruk pixca ni...


sedey dari semalam...

anak sedara kesayangan 2..adam x sihat dari semalma lagi...

syawal pun sorang2 ngan maktok dier...x da geng nak main...


mencari je dimana adam...


semalam mysis x g opis bab mula menjaga adam yang x sihat dari ahad yang lepas...

ntah x tau mengapa..panas je badan...so mysis egat adam demam biasa nak tumbuh GG lagi kot...


tapi semalam ai dapat panggilan dari mysis...


mysis : yaa...ko g klinik L*** A*** mahal x????


ai : x da la sgt pun...boleh la nape...


mysis : aku nak bw adam g klinik..bab cam terok je...



so mysis g klinik swasta..doc kat situ kata yg adam di jangkiti penyakit yang kat atas 2 la..

kuku kaki tangan dan mulut...


risau gak....



x lama...ai g umah dier pas abis keje...

dier x da...call dier...pas2 dier kata dier kat klinik kerajaan lak..nak tgk apa kata doc kat sini lak..


boleh lak doc kat klinik kerajaan pun x pasti...sama

penyakit kuku kaki tangan n mulut atau.............................................................







demam campak..


tapi doc kata demam campak..bab kat badan dier naik ruam2 merah kan...banyak la...kat kaki pun sama gak...tangan pun...


tapi mysis nampak kat kaki dier cam lepuh..kulit kering je....

cian adam ai g tengok semalam....x ckp pun sgt..ngadu je lebey....

bab dier ngah ulser...(kecik2 pun dah ulser kan...)

beso2 x pela...ni kecik2 lagi..dah la 2 ada 3 ulser...adoi...ciannyer dier....


ai x bawa pun syawal..takut gak jangkit kan..

dier tengok ai datang sorang...dier cam mencari...(selaloo ai bawa syawal kan)..

dier pandang ai...wat muka mencari...ai pun kata la...


ai : syawal x dpt dtg...adam x sihat x leh jumpe syawal..nnt syawal lak sakit...

nnt adan dah sihat kiter jumpe syawal n maktok tau...nnt kiter main ngan dorang...


dier wat muka marah kat ai...dier tendang2 ai...ai tengok2 badan dier pun...dier x kasi...dier marah2...agaknyer x dpt jumpe syawal kot...cian lak rasa..

mysis cakap ngan dier....


mysis : adam kena sihat cepat2 tau nak jumpe syawal, kn sihat..nnt leh main sesam ngan syawal..


dier pandang mysis ..muka sedey je..ciannye dier...


dah la 2 menjejeh je air liur 2...ulser....


my mum pun kata syawal cam mencari adam gak..g main tempat slaloo dier n adam main..bile my mum tgk dier..dier gah2 my mum...pas2 dier lari2...dier egat adam kejar dier la 2...pas2 temenung kat grill kat ngan balkoni...ntah ape yg ditemenungkantah..egat adam kot...


sedey lak ai dengar citer my mum 2..adam n syawal x leh x jumpe 1 hari...mana taknyer time ai pregnantkan syawal...ai x penah miss jumpe adam...bile dah lahirkan syawal..dorang lak cam x leh pisah...adoi...ciannyer...


malam 2 my mum balik dari masjid ai citer la kat my mum...dier pun muka cam sdey...walau x bgtau kan...

mana x nyer dier sayang beno kat cucu dier sowang 2...2 la yang nakai..yang wat dier pening kpala...yg wat dier gelak..dah la 2 muka n kulit dorang pun sama...putih...mmmmm


petang ni balik keje nak g tgk lagi la adam camner...

so kepada adam.....


adam kena cepat2 sihat tau...mak ndak nak main ngan adam tau...syawal pun...sedey mak ndak tgk adam semalam tau...

3 ulasan:

eima berkata...

HFMD ni tak dak antibiotik.. die akan cure sendrik...
slalu doc bekalkan PCM je ...ngan calamine lotion tuh...

jgn risau la... tak dak pepe ...
tp make sure demam tak kebah kena jumpa balik takut kena lung infection plak sbb HFMD ni virus die kadang tu nyerang lung....

hofefully adam cepat sembuh

syawalsimpsons berkata...

mekasih eima...ni syawal pulak demam...adoi...

aNiM berkata...

ciannya..

semoga cepat sembuh ye adam.
semoga syawal pun kuat n sihat :)

jom join ni mak lang

http://luvnabilndamia.blogspot.com/2011/06/2nd-giveaway-by-anim.html