Yang DiSaYAngi

Rabu, 1 Jun 2011

nAPE sYAWAL IkuT JejaK LAngkAh AdAm..

bukan semalam dah taruk ke citer pasai benda ni..nak taruk lagi ke...yela....ngah kerisauan yg amat ketara....




selepas pada Entryni...


ai balik umah semalam jumpe syawal cam biasa..tapi heran nape..tetiba badan dier panas...


tapi x teruk la...tapi dapat la rasa panas nyer 2...


tanya ngan mak..




ai : awat panas je ni...demam ke..


my mum : ntah dari tadi lagi...dari pagi x mo minum susu...minum air suam pun sikit je..

asik merengek je...x tau nape...




ai pelik gak ni..mengapa ni..x pela..petang 2 tgk air liur pun asik menjejeh kuar je...x tau pasai pe...aii dah takut dah...terus kpala otak teringat kat adam...kes adam pun sama...menjejeh air liur 2...bab ulser..."x kan anak aku pun cam2 gak ke.."minta simpang la...ya allah...




sementara tgu Nora elena n ngah tgk Nora elena 2...ai lap2 badan dier ngan ai sejuk..bagi hilang panas badannyer...so panasnyer pun dah x da dah..


so boleh la g alamanda nak beli barang dapur...ni akibat dah abis kat umah la ni..mmmm....




sepanjang di alamanda beli barang...ok...on da way nak balik mkn kat KFC dulu...dah lapar sgt...syawal mula wat perangai....x tau dier nak ape...


bagi BF kat dier..adalah dlm 20 min tido dlm pelukan ai 2...pas2 dier bising..yela tau dah susu ai dah kurang...x cukup...dier lapar..x mkn 1 hari...dah x mo mkn kan...mmmmm....




mlm 2 dier mula merengek...susu x mo...air suam dlm botol susu pun x mo...dah start BF ngan ai pun x mo..ai pun x tau ape yg dier nk...mmg menguji kesabaran ...


at last bagi dier tido...ok..dier tido...x nyenyak sampai ke pagi...




en asbeen dah ckp ngan ai...




en asbeen : rasa cam malas je nak g keje...


ai : nape lak 2...


en asbeen : saya egat nak bawa syawal g klinik...


ai : boleh la...




ai terpaksa la g keje sesorang...


tapi dlm hati masih risau...




ai call en asbeen ...




ai : abg kat mana 2?????


en asbeen : kat An-Nur...


ai : jauhnyer nape x g Lita Alis ke...


en asbeen : Ntah...hati dah tergerak nk g sana...tapi x jumpa lagi..jap g...




2 jam pas2 ai call lagi...




ai : camne abg...


en asbeen : syawal di sahkan ada penyakit kuku kaki tangan dan mulut...


ai : (terduduk dengar en asbeen kata..egat adam je...)nape leh jadi cam2...


en asbeen : ntah....doc kata dlm mulut syawal ada ulser banyak...pas2 kat kaki dier pun ada bintik2...tapi dier x demam sgt...cuma panas dlm je...doc kata lagi..klo syawal lemah dlm 2 3 hari...x aktif..cepat2 bawa g hospital...tapi pas saya bagi dier air...terpaksa guna picagari...bab dier x mo guna botol susu...abis la air 1/2 gelas 2...ubat pun dah bagi...dier ok la..dah x merengek sgt..nk la main nmpknyer...




tapi ai x puas hati gak...terasa nak g ajak en asbeen jumpe doc kat klinik kesihatan putrajaya ptg ai abis keje ni...ntah la...tgk en asbeen...tapi en asbeen ada kata kat ai...




en asbeen : syg x yah la esau syawal..wat je keje kat opis...saya ada ngan syawal..x yah esau k...lagipun alhamdulillah syawal kiter deteced awal...so x la teruk sgt...doc kata cam 2 kan...




ntahla...ai masih nak tgk syawal


senyum begini.suke sgt...walau 1 hari x senyum...x suke tgk...


suke ngan gelagat ni gak...walau 1 hari x da gelagat camni..tetap x suke tgk...



nak tgk lagi syawal panjat komputer begini...walau 1 hari..tetap x suke...



abis PC abah syawal setal...ibu tetap suke tgk tau..






nak gak tgk gelagat syawal begini gak...



ini paling syok yg ibu suke tgk...bile la dpt tgk lagi ni....




kepada syawal....




"ibu x suke tgk syawal sakit tau...ibu nak syawal sentiasa sihat depan mata ibu n main2 ngan ibu...walau 1 hari x dpt main ngan syawal...ibu still rindu nk main ngan syawal...


ibu x sabar nk jumpe syawal...dengar cakap ibu ye sayang..."

2 ulasan:

eima berkata...

syawal ngan adam mak sue ke yg jg?
ke penah bw syawal pegi playground ke pasaraya ke.. tempat terbuka ...2-3 hari ni ??

kadang tu berjangkit sbb enviroment la...klu syawal ngan adam 1 tmpt ngasuh ..itu mmg penyebab nye...

nanti syawal dah sembuh mop rumah lap² ngan chlorine(bleach) ...
beli wipe clorox tu lap² semua pekakas rumah ...utk bunuh kuman coxsackie tu....

syawalsimpsons berkata...

mekasih eima...
mmm... 2-3 hari ni...x da lak..balik kg en asbeen je...tapi mak mmg slaloo bw syawal n adam g main kat playground kat dewan p16 2...ntahla...aku egat nak basuh semua baju syawal gn dettol..semalam ada la g C4...adam mmg mak jaga...tp slama dier sakit mak x jg pun...mak kan ddk 1 umah nagn aku..mmm...