Yang DiSaYAngi

Selasa, 7 Jun 2011

Happy AnniVersary To "En.AsbEeN...

Arini tanggal 07 Jun 2011...

genap la 2 tahun perkahwinan ku dengan En asbeen...

orang lain dah 5, 6 tahun...aku baru 2 tahun....hehehhe...x pe..janji ada anniversary...


so kepada :

En asbeen....


Happy Anniversary yang ke-2..

semoga perhubungan dan perkahwinan kita diberkati olehNya..aammmiinnnn


ni antara gambar2 yang aku nak kongsi kat kengkawan yang sudi baca blog aku yang tak seberapa ni...walaupun baru 2 tahun berlalu...gambar ni agak lama bagi aku la..hehhehe...


ni antara detik2 indah menjadi seorang isteri...(ooo....so sweet...hhhehehhe)

nampak muka selepas di ijab kabul..hehehhe...tak sabar depan masjid pun boleh nak bergambar...suraya n en asbeen tak boleh tunggu keluar pintu pagar masjid ke..hehehhehe...


aku tak macam orang lain la...kebanyakkannya kawen...nikah arini, esok sanding...

aku nikah pagi, tengahari sanding...hehehehe...memang yerkejar-kejar...nasib baik umah 1 kawasan je.. tak jauh jugak la dengan masjid...



haaaaa......ni dah sanding...nak pegi asmaradana ala2 hindustan kat kawasan Putrajaya...

al-maklum la..PUTRAJAYA la "kampung halamanku"...hehehheheh



bagi sesiapa yang duduk di PUTRAJAYA...agak2 korang tau tak ni port kat mana?????


ni kat belakang dewan komuniti Presint 16..(kat belakang kolam)..perasan x.....

terasa cam lain sangat je muka time ni..seumur hidup tak penah make up tebal berinci-inci...ni la hasil...tak tau la cantik ke x....bagi aku...lain la kot...sebab tak penah make up tebal2 alam macam ni kan...nampak..en asbeen pun putih je...kena tepek dengan bedak...macam ahmad nisfu kata...


"aku taruk bedak banyak kasi kau....cantik tak????"

hehehheheh



ini antara gambar fav aku tau...

ada 1 lagi...tak teringat nak taruk...


untuk pertama kalinyer en asbeen larat angkat aku yang berat lebih dari dia..hehheheh..

korang rasa tau ni kat mana?????


ini taman empangan presint 5 (berdepan dengan PICC tu...)

ada 1 gambar aku angkat en asbeen...itu mmg terbaik...

"isteri angkat suami"hehehehh...

nasib baik suaminya ringan...42KG je...




ini gambar seminggu selepas kawin...time ni kat kenduri sebelah rumah en asbeen...

"MAJLIS SAMBUT MENANTU"


kat sini mmg macam2 la adatnya...


siap ada baju persalinan...

pakai baju jawa tu..mmg en asbeen sebijik macam orang jawa la...

walaupun diri itu keturunan bugis...heheheh




tapi selepas majlis tu...1 bulan 12 hari...

aku di kejutkan dengan berita....


"POSITIF"...tahniah..anda pregnant 5 minggu...hoohhhoohohohohoh...

time tu mmg aku menjerit dan sambil melompat-lompat dengan en asbeen..hahahha...

(egat lagi time hari gaji..mmg suke la puan suraya ini)


selepas mengharungi semuanya...

9 bulan 10 hari..(ngam...ngam tu)


aku pun sebok sakit..

berlari dari opis nak g lobby, jumpa en asbeen yg tengah tunggu...

macam2 ragam tau...

dalam tengah sakit...

antara ragamnya...


- doc suruh balik rumah N bersama dengan en asbeen kalo nak Baby lahir hari ini...

(hahahhaha...mmg lawak yg kelakar la doc ni...-walaupun betoi cakapnya...)


- on da way balik rumah , dari seat depan melangkah ke seat belakang..sambil menonggeng...menahan sakit...alih ke seat depan pulak...pas2 mencanggung kat dlm kete..mmg macam2...


- balik lapar...siap makan 3 pinggan nasi..egat lagi time tu,....lauk sambal udang..mak aku masak..hahhahaha...


last skali...akhir pun 18:25pm aku selamat melahirkan seorang putera yang di beri nama




SYAWAL YAFIQ BIN MOHD YAAKOB

berat : 2.85kg






setelah setahun 3 bulan meharungi hidup bersama anakanda terinta dan suami tercinta...










SYAWAL YAFIQ....sudah besar dan banyak akalnya..mmmmmm


kepada mereka yang mengenali diri ini..terima kasih pada semua yang penah, n akan penah, mendoakan kesejahteraan hidup kami sekeluarga...

7 ulasan:

aNiM berkata...

Happy Anniversary Mak lang n Pak Lang :)

Semoga bahagia hingga ke syurga.

p/s: syawal dah pandai cakap 'nak adik' belum?hihi

tahniah ye..

mama tisya berkata...

happy 2nd anniversary..smoga berbahagia hingga hujung nyawa di samping keluarga tercinta

airis naufal berkata...

wah..bkn main lg ye.. ape2 hepi annvesry yg kedua dr akk.. smoga hub suci itu kekal hgga ke syurga bersama permata hati tersyang..

airis naufal berkata...

wah..bkn main lg ye.. ape2 hepi annvesry yg kedua dr akk.. smoga hub suci itu kekal hgga ke syurga bersama permata hati tersyang..

syawalsimpsons berkata...

anim, mama tisya, airis : mekasih ye kakak2 semua...

Cute MuM berkata...

Happy anniversary.. semoga kekal hingga ke akhir hayat,,
uyun suka gambar sue angkat akob..
tapi kat sini takder pulak..
erm..
uyun awal bulan nanti 2nd anniversary jugak..

imphian_shop berkata...

wow su lama tak dengar cerita anak pun dah besar...dapat anak lelaki ek..berhari hari ajak en hasben g melawat rumah sampai skg tak dpt nak jenguk...amacam sihat?dah ada yg ke 2 ke?