Yang DiSaYAngi

Rabu, 20 Julai 2011

Ulser Mulut Kanak-Kanak part 2



Korang egat tak akan ENTRY INI

aku dok sebok la publish pasai ulser ni kan..even aku pun selau la kena..
every month sejak dari standard six...
(lama woooooo)


en asbeen pon sejak dari kenai aku n sampai dah kawen n dah dapat syawal still kena..
jangkit ke..soalan..??????????

kalo aku ni tal pe la selalu kena...air dalam badan kurang kan...
so no wonder la selalo kena...

tapi anak aku ni..syawal yafiq ni..sebelom ni dah penah kena..
itu atas sebab alasan kn penyakit kuku kaki tangan N mulut...
selepas kn kat syawal, aku N en asbeen sangat la berjaga-jaga dalam kebersihan diri syawal...

tapi sejak balik dari hola holiday kat melaka tu...
syawal memang ada selesema...yela berjangkit ngan adam sepupu dier...
pastu dah sihat...dier pulak jangkitkan adam pulak..

aku rasa hampir 2 minggu dah syawal selesema..
ubat..jangan kata la..tak penah pun miss kasi ubat...
tapi terkena pulak batuk...mmm...batuk dah macam orang tua dah...aku batuk pun tak macam tu..
mmmm...batuk pun dah hampir seminggu..pon tak baik2..ubat pun kasi jugak maa...

semalam en asbeen coti bawak syawal yafiq g klinik kerajaan untuk amik ubat...
aku tak dapat la join sebab aku sebok ngan kerja yang tertangguh ni kan...mmmmm...
punya la lama tunggu akhirnyer settle...

aku call...yang bestnyer...

aku : abang...macam mana...doc kata aper...

en asbeen : mmmmmm...(senyap pulak) doc tak kata apa2.....

aku : blur (dalam hati nape x cakap ape2) asal dier tak kata ape2..abang cakap abis2 ke ngan doc.????

en asbeen : betoila...doc tak kata pae2...

aku mmg tak puas hati bile en asbeen kata doc tak kata ape2...mmm..pelik kan....
doc pun tak check dlm mulut syawal ke ape2 ke...

tapi balik petang tu...ok...tapi start malam..buat hal lagi...tak mo tido...susu x mo..air x mo...makan x mo..aku pun heran..nape...aku bg botol susu x mo....mmmmm...bile kasi guna picagari...mmm..laju sampai pegang tangan aku ni..mmmmm

seteleh discuss ngan en asbeen....aku n en asbeen pun sependapat yang syawal yafiq kene
ULSER...mmmmm....ULSER...

aku heran...syawal sangat la minum air suam banyak..tak macam aku...
kiter sebagai ibu ni memey sedey la bile anak x mo susu, x mo air, x mo makan...mmmmm...

ntah la rasa macam nak g swasta je...tapi rugi masa n ubat en asbeen tu la pulak...mmmm..


3 ulasan:

eima berkata...

bw gi paed je ..
kadang tu doc biasa diorg tatau sgt pasal kanak2...

tang laki ko slalu kena ulser tu...hehe
klu dah kawen aku paham tp yg sebelum kawen tu ...hikhikhikhik

aNiM berkata...

bagi syawal makan aiskrim vanila la untuk ubat ulser. eh, tapi dia batuk pulak eh? adoila. syawal..syawal..

eB ezrin berkata...

pns bdn ker yer?

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK