Yang DiSaYAngi

Ahad, 7 Ogos 2011

Syawal Demam Nak Pandai atau Nak serasai dengan Tempat Baru...Pendapat korang

Hari ini 7 Ogos 2011-ahad-...

aku update dari Tanah tumpah darah En asbeen...
saja balik nak berbuka pose ngan family sebelah sini kan...insyallah arini aku akan balik ke PUTRAJAYA....
tappi mungkin jugak aku akan bercuti lagi....atau EL apa saja...sebab syawal demam tak kebah2...
aku sendiri pon tak tau nape boleh jadi macam ni...
panasnyer on off je...

kes ni bermula sejak Khamis malam jumaat selepas aku N en asbeen bw syawal g Klinik sebab syawal batuk N selesema agak boleh tahan la kan...

malam tu syawal mula panas berapi bagai...aku pon heran...dah la tu meracau2...aku pulak yang cuak..tak penah2 dier demam cam gini gayanyer...mmm...
niat di hati nak balik Kg halaman....diteruskan jugak....

pagi tu syawal dah ok sikit...batuk je panas dier datang balik...adohai...nape ni...
aku N en asbeen PK yang syawal blk KG mesti demam nak pandai something...kerna aku cakap camtu...dolu syawal demam balik KG...alih2 pandai jalan kat KG...tak tau kali ni camne...sebab sabtu pagi tu....dier merengek2...macam cakap "AKIT"...aku kata...eh...mmg la sakit...sabar ye...skali MIL datang....dier pandang...terus,...."NENEK"...

alamak aku terkejut...betoi ke ni..mmm...tu je la skali..pastu tak dengar dah...mmmmm...
kat KG pon asik batuk bagaikan Org Tua...pastu mesti muntah lepas batuk selama 2, 3 min tanpa berenti...

ke syawal nak serasi ngan taska barunyer tu...mmmm..alahai...
doa ibu buat syawal...
semoga syawal di jauhkan drai segala malapetaka N penyakit terhadap diri syawal N berharap syawal yafiq dapat membesar dengan sihat..aammmiiinnnnn



 
p/s:alamak syawal dah jaga dari tidonyer...kengkawan...doakan dier ye...semoga sihat.....
biasa la baru lepas sahur..kikikikiki

3 ulasan:

mekchu berkata...

mesti su tgh risau skang ni kan.. kalau anak demam, mak lah yg paling tak tentu arah.. ce check kat taska dia tu kot2 ada budak demam.. shawal, auntie doakan shawal cpt sembuh..

aNiM berkata...

semoga syawal cepat sembuh.
nak membesar memang macam tu. ibu syawal kena sabar banyak2 ye :)
syawal nak pandai cakap la tu. banyak benda nak dicakap sampai terdemam. dah baik nanti 'upahnya' lumayan la kot. mesti cakap macam bertih goreng ^_^

sue try makan habbatussauda la. nanti syawal bf kan? benda tu bagus. akak dulu tumbuk, bancuh lepastu bagi nabil minum air dia. sebab kalau dia nak makan memang tak la..masa damia baby dulu pun akak buat macam tu. makan habbatussauda tu. sampai sekarang damia tak pernah batuk lagi. Alhamdulillah..

aanie berkata...

semoga syawal cepat sembuh ye...dia x biasa dgn taska lagi kot...adam dulu pun selalu gak batuk n selsema sejak duk taska...