Yang DiSaYAngi

Rabu, 3 Ogos 2011

syawal yang pelbagai ragamnyer ditaska

hari ini masih lagi update pasai syawal di taska...
alahai itu anak...berbagai la ragam kamu selama tiga hari di taska...ibu kesian tengok kamu...tapi apa kan day...ibu kena g work...

meh aku cer citer sikit dari hari pertama ke hari ketiga....

HARI PERTAMA
PAGI
alahai itu anak pepagi berkobar-kobar mandi N smart2 je sebok nak ikut ibu N abah dier....bile sampai depan pintu taska bukan main seronok...ruas yang luas...dier berlari ke sana ke sini..seronok tengok ramai bebudak warna-warni bagai...aku pun seronok la tengok dier pagi ni..sampai aku tinggalkan dier pon tak sedar...seronok punyer pasai...
PETANG
semangat berkobar-kobar aku nak g amik syawal..sekali aku g amik..menangis berambu-rambu air mata...pasai pe aku pon tak tau....cikgu kat situ kata syawal agak suke nagis je...aku PK 1st time dtg taska...takpela...tapi sampai rumah x mo cakap N main2 ngan aku, en asbeen N maoktok dier..mmmm...diam je..balik2 tido...malam pukul 9.30pm baru la nak bermain2 N cakap...


HARI KEDUA
PAGI
bagi aku ok la...sebab aku bawa syawal g taska dier tido sepanjang perjalanan N sampai sana pon tido..ok la...tp lepas aku g tak tau la kan...
PETANG
aku g amik dier ddengan harap dalam hati allah makbulkan doa hati seorang ibu ni agak syawal x meragam macam semalam...kire ok  sikitla...x menangis kan...tp harapan aku meleset bile aku datang syawal still nagis lagi..tapi tak teruk macam semalam la...N sampai umah pon sama macam hari pertama, x mo bercakap....


HARI KETIGA
PAGI
syawal bangun pagi hari ini...lepas kasi susu...x mo tido dah...nak main2...terus en asbeen nak mandikan dier...bile dah siap mandi2 N nak kuar rumah jumpe maktok dier..juz salam...x mo cakap2 gak..alahai itu naka masih merajuk ngan maktok ke sebab maktok x dpt jaga kamu...jgn begitu syawal..maktok tak sihat...
bile masuk dalam kete...seronok dier main2..tp bile sampai trafic light kat alamanda...terus dier diam bagai dier kata dalam hati " ibu N abah ni nak bawa aku g mana ni..."sampai sana..aku amik beg dier...dier pandang aku semacam bagai berkata " ibu ni macam nak tinggalkan aku je"
aku pon cakap..."tak la ibu tak tinggalkan syawal...ibu nak g work je..."
sampai depan pintu cikgu dah sambut...tetiba x nak turun dari dukungan abah dier..alahai...dier sudah tahu itu taska....aku bawa dier  tgk TV pon taknak...aku bagi kat cikgu dier ajak g tengok pon nagis..alahai...
harap2 ok la seminggu pas duduk taska ni...ni adalah pengalaman pertama syawal g taska...mmmm


p/s : doakan syawal ok ye petang jap g aku amik nak bw g check up...

9 ulasan:

eima berkata...

ok lagi tu .. die tak menangis ngigau tgh mlm cam fahim asek sebut tak mo gi skool je...

biasa la tu ... br 3 hari .. aku dulu 2 bulan fahim buat hal ...

IntaNBerliaN berkata...

oloo siannya syawal... duk taska elok2 yer.. jgn nangis.. sian ibu nak kerja.. nanti ibu risaukan syawal je.. xleh wat keje lak..

syawalsimpsons berkata...

eima : tu yang bile aku anta syawal...aku teregat ayim n ko..mmmmmm...inysallah kan...

syawalsimpsons berkata...

intanberlian : tula...mekasih...sedapkan hati ibu syawal ni..hehehe

aanie berkata...

ala, ciannya syawal...dia x biasa kot dgn cikgu kat sana sb dia dah kenal org...adam ni pun kalau tukar taska agaknya jd cam syawal gak...

mama tisya berkata...

die blum serasi lg tu..hrp2 syawal tk nangis lg

~~@lyci@~~ berkata...

alah ciannya dia... agaknya dia tak biasa kot duk kat taska..

MARIA LIZA berkata...

xpe la lama2 bila dah terbiasa dia akan ok punye le...muka ganas tapi nangis..apa la Syawal ni..he..he..

cikpuanhady berkata...

alahai ciannya kat syawal dan ibu..takpe, lama-lama tu serasilah syawal..