Yang DiSaYAngi

Selasa, 6 September 2011

Ramadhan N syawal tahun ni membuatku KUAT

Masing2 ada pengalaman sebelom N selepas raya tahun ni kan...sama la ngan aku...
selama aku hidup ni....(waahh macam la selama raya  ni tak da dugaankan...kikikiki)
tapi selama aku raya ni...berbagai dugaan kecil yang Allah berikan pada aku untuk buatkan aku lebih kuat lagi hadapinyer...walaupun tau diri ni tak la kuat mana pon..mmm...

Ramadhan tahun ni..Syawal terpaksa la admit wad PUTRAJAYA sebab INI
selama 4 hari kami berdua berkampung...hati ni susah la sangat...macam2 PK...macam mana nak sihatkan syawal yafiq ni...
lepas keluar...lagi dua minngu nak raya..aku N en asbeen mmg jaga syawal yafiq sebaik yang mungkin...

tapi 2 hari sebelom balik penang...syawal demam pulak...panas la pulak...aku N en asbeen mmg bertungkus-lumus jaga syawal yafiq..tapi on da way balik Penang...alhamdulillah ok dah...tak panas dah...
tapi sehari sebelom raya pon...menyedihkan hati aku ni...buat aku tak keruan je...mmmm....

aku bawa syawal G KPJpenang..sebab demam syawal yafiq ONN OFF je..
so kami decide bawa jugak...

bile doc suruh buat X-ray N amik darah...mmg meraung la syawal yafiq tu...
akhirnyer result dier tetap sama waktu syawal yafiq kena ADMIT WAD PUTRAJAYA
kuman banyak dalam paru2...sepatutnyer kena admit kat KPJ..
sah2 la kopak aku N en asbeen ni...

doc pun tau kami tak suke nak kena admit...so doc sugest bagi penjagaan lebih dengan ubat2 yang diberi..(sebeban tu ubat syawal yafiq)..bagi puff untuk asthma lebey pada syawal yafiq..mmg penjagaan lebey kami buat untuk syawal yafiq...tapi demi nak tengok anak sihat balik...

pagi raya pon syawal dah tak demam...tapi syawal yafiq still merengek je...
mak aku kata...

mak : mak rasa syawal kena tukar nama...jangan panggil syawal..panggil yafiq..

kakak aku : yela...aku pon rasa...mulai hari ni semua kena panggil yafiq...jangan syawal...asal bulan syawal je sakit...sama macam tahun lepas...


aku N en asbeen diam seribu kata N tak tau nak kata pe...

alhamdulillah syawal yafiq sudah ok N kembali aktif..
bagi aku tahun ni ramadhan N syawal mmg membuatkan aku tabah untuk jadi seorang ibu yang kena terima kenyataan yang anak aku ni jenis yang tak brape sihat...

tapi aku tetap bahagia dengan adanyer syawal yafiq ni...

6 ulasan:

eima berkata...

syawal lahir bkn bulan syawal ko panggey syawal wat pe...

aku rasa tak de kaitan la nama die tuh ...budak nk besar mmg cam tu ... die tgh dok kuatkan antibodi die tu...bila slalu sakit waktu kecik besar nanti die sehat ...

bw syawal dpt rawatan paed ...
ko bg puff ape kat syawal slain ventolin ?? seretide ke merah yg gov bg tu ke...

eB ezrin berkata...

harap2 yafiq ok la yer...
dh bwk jumper paeds?

syawalsimpsons berkata...

Eima : aku dah bw g paeds dah...sama je....

syawalsimpsons berkata...

Eb : dah bawa dah...mmm...tak pe la nak buat macam mana kan...

Anum berkata...

harap2 semuanya ok ya

mama tisya berkata...

hrp syawal ok tp kdg2 org tua ckp ni mayb ada btul gk..sebab ada ank kawan dlu pn mcm tk sesuai nama so die tukar...