Yang DiSaYAngi

Rabu, 12 Oktober 2011

dari Nikon Coolpix ke Samsung

Cerita ni 2 minggu yang lepas tapi aku baru la nak heboh2 kan...
sebelom ni aku ada chenta hati aku yang aku jaga N sayangi gitu...
ni dia...dah 4 tahun ngan aku...
sebelom aku kawen ngan en asbeen lagi...
ni time zaman cintan cintun dolu ngan en asbeen ni..kikikiki...lama tu...sampai la ada syawal yafiq...
bebaru ni ada problem sikit asik bateri abis je...walhal dah charge tu..last2 aku da suarakan hasrat aku nak beli chenta hati baru...en asbeen ok je...janji duit aku..bukan duit dier..kikikiki....

niat di hati nak yang ni...
dah riki2 harga gitu...N dah tanya kat kengkawan aku yang sememangnyer pakai benda alah ni...aku pon dah termimpi2 sudah...
last2 time kepala aku ngah ting tong aritu aku ada suarakan hasrat hati aku kat en asbeen lagi sekali..
yang aku tak jadi nak beli DSLR ni...dier pon heran N reconfirm balik ngan aku nak tak nak...

aku pon cakap yang aku PK...aku N en asben ni bukannyer banyak sangat duit...yang aku nak guna pon untuk simpanan aku...aku dok PK kalo aku aku sakit ke...nak guna duit...nak beli susu , pampres N keperluan syawal yafiq tu...kena jugak guna duit tu...at least aku tak da la ralat sangat...

last2 aku pon rembat la yang ni...
function pon banyak jugak...
yang bestnyer ada WIFI...so kalo amik gambar boleh terus upload dalam FB n boleh send je gambar kat PC x yah nak guna USB bagai...
so aku pon puas hati jugak la...walaupun x dapat DSLR...

en asbeen kata takpe la..ada rezeki nanti kiter beli ye...

7 ulasan:

AYuNG berkata...

hmboihhhh, siap ada wifi....canggih tuh..ehhe~~berapa rat?

Anum berkata...

ermmmmmmmm
betul2
lebih baik simpan duit utk masa2 kecemasan

IntaNBerliaN berkata...

wah.. ada wifi.. canggih ni...

Nana berkata...

wah siap ada wifi ek
bez nye

MrS. F!zA berkata...

perghh ada wifi ke..lg menarik ni..senang nk send trus..

Nad @ MamaZakwan berkata...

hebat!
senang kije, hehe

Cute MuM berkata...

takperlah sue..
nanti adalah rezeki nak rembat DSLR..
kat KL kami dah jumpa kedai yang jual murah gaklah..