Yang DiSaYAngi

Rabu, 5 Oktober 2011

@ Perantau Hill - Melantak Time

semalam...aku sebok nak ajak en asbeen g gunting rambut...adohai...kepala aku sudah ting tong banyak hari....aku pon ada kobarkan kat entry ini
semangat la diri ini sampai ke bangi aku terjah..(dah macam x da kedai gunting rambut dah kat putrajaya ni..ada mahai..) alih2 kedainyer udah tutup...muka sadis...sampai terjumpa cute mum
(kat eskalator je la..) mmg berjodoh la kami ni..kakkakak...dah banyak kali dah jumpe ni...
dah selamat memendekkan rambut aku yang dah sedia kala pendek ni...aku pon ajak la en asbeen G melakantak kat port selalu kami mencekik...tp dlm on da way G sana...tetibe en asbeen kata 

En asbeen : banyak kan deret restoran N kedai makan kat area sungai merab ni kan...
aku : yela...mm...tp kiter tak penah try..yg sy penah try pon kat perantau...tu time dorang tak renovate lagi la...tapi tak brape best..tapi tak tau kali ni...
En asbeen : jom la kiter try kat situ...ok

aku pun turun je...teruja ngan perantau hill...mmg best seperti yang di war2kan oleh member2 N blogger aku ni...time aku G...biasa2 je...aku egat lagi tahun 2009 balik dari kuantan ngan member aku..
si syawal siap landing...cam gini arrrrr...
nampak..mentang2 dier tau yang ibu N abah dier pilih port ala2 japan...dier pun landing...(kalo tido atas bahu aku...alamat mmg bengkok la aku macam dacing daaa...)

nampak en asbeen aku...senyum pon terpaksa je..mana taknyer aku dok sebok suruh dier senyum nak amik gambar...dier sebok dok belek tenet kat HP dier...mentang2 ada wifi..

kakakkaka...kelakar muka laki aku ni...tapi asal tak da muka aku ni...sadis...laki aku malas nak amik gambar aku...(unta padang pasir pon tak malas macam laki ni..kakkaka)

korang rasa apa pendapat kami tentang makanan kat situ..?????

mmmm..pendapat aku...ok la...bagi aku kalo aku boleh makan...aku sebat je...aku tak kesah sangat pon...tp kena tanya chef aku ni...ni lagi berkaliber dari aku ni...

pendapat en asbeen : dier kata sedap...kangkung belacan terbaeekkk cili padinyer fresh...kangkung nyer pon ranggup N fresh...tomyam dier ok..tp tak mabeles sgt..tp dagingnyer lembut..kalo kerang...kata laki aku..mmg terbaeeekkkk...senang je nak makan..besaq2 pulak tu..nak bukak pon senag...

tu la kata laki aku...syawal ???????
masih la tak bangun sampai balik umah esok pagi baru bangun..kikikik..

aku cakap ngan laki dah lama tak makna sekenyang ni kat luar...mana taknyer en asbeen kata syawal tido...so nikmat makan tu ada la...sedap syawal tido siap en asbeen g amik bantal kat kete...dah tu bawah kipas...



p/s : suasana tempat ni mmg best..tenang je..en asbeen aku suka dapurnyer...besaq woooo....

7 ulasan:

Anum berkata...

ala cianya dia smp tertido

eima berkata...

tak suka perantau hill...mknan tak sedap ... nasi goreng tak dak rasa .. huhuhu

eB ezrin berkata...

x pernah dgr... best sgt ker?

MrS. F!zA berkata...

pnh mkn tgh hri kt situ..mahal gilerrr

mekchu berkata...

tenag erkk dapat makan.. dapat kunyah dan menikmati makanan sampai ke titisan terakhir.. hehehe..

aanie berkata...

hahaha...makan time anak tido memang heaven kan??

IntaNBerliaN berkata...

tmpat ni nmpk sgt best... waaa sy n hubby mmg suka sgt2 tmpat yg ala2 jepun yg blh duduk bersila ni.. puas rasa mkn... hahhahah..


lgpun snang si alisha nak gerak.. kalau atas kerusi jwbnya, alisha asyik duk nak mengacau makanan dgn sudu je la.. mula lah bunyi ting tong ting tong... hihii

P/s : sue nk ke tiket taman buaya tu?.. kalau nak bagi alamat tau... nant saya pos :-)