Yang DiSaYAngi

Rabu, 2 November 2011

PERCUBAAN PERTAMA : TIRAMISU

Citer ni sebenarnyer last week lagi..time deepavali...tapi baru arini aku nak kongsi...M aku besar la...N kengkadang aku pon lupa gak...mmmmmm.....
selepas aku menerjah blog mama tisya A.K.A kak amy

aku pun ape lagi..mula ligat nak merai kan...N yang menjadi mangsa harus la kengkawan opis aku ni...kalo en asbeen aku...agak lambat sikit makan benda2 macam ni..kasi sikit boleh la...mmmm....

agak2 korang menjadi tak..?????
tadaaa....suke suki aku taruk....kat atas tu...oldtown white coffee hazelnut...patut taruk serbuk kok je pon...kikikikikiki....
nampak x lapisannyer walaupun tak cun mana pon...respon kengkawan aku kata...
"sedap dud...abis tak sampai tengahari...kikikiki...bos aku pon suke je....
tapi korang perasan tak ada lapisan coklat....yalo...citer ni begini...

aku buat 2 adunan ...untuk kengkawan opis en asbeen
(nampak sayang laki ni...egat je kat dier...dier...haaarrraammm...kikiki....but i still love u laling...kikikiki)

so hasil cream cheese, whipping cream N gula halus tu tak cukup...aku pun buat la topping untuk kek coklat yang 1 lagi...kawan en asbeen nak...ada baki..aku pon taruk la kat sini...kikiki...
boleh la dari tak da kan....

nampak tak cantikkan...tapi yang penting habis jaaa....kikiki...
aku buat time ni...elok pulak ngah layan masterchef malaysia...
tetibe kena pulak cabaran sajian misteri./...chef riz G bukak sajinyer...kena buat tiramisu...
dah bergabung ngan aku kat dapur sama ni...kikiki....

kengkawan opis en asbeen pun kata sedap N yang penting semalam aku buat lagi...untuk ada sorang kawan en asbeen nak tempah...
jangan main giler....baca sekali lagi..."NAK TEMPAH"...kakkakak...
arini en asbeen coti N tghari tadi dier angkut sekali syawal G opis dier nak G hantar...elok kawan tu kasi duit...dier tak mo pulak...boleh pulak...at least boleh tampung kos perbelanjaan beli barang tu...mmmm...duit dier tu....dier tak mo..adohai...kalo aku..amik dah.....

3 ulasan:

IntaNBerliaN berkata...

perghhh hebat ni.. leh jd master chef la tak lama lagi.. bukak bisnes... hahhahha

sue, senang tak nak buat ek?.. blh x bagi resepi.. sy ni mmg sangat2 lah penggemar kek.. tp kat umah ni xleh wat sbb oven xda.. balik kg blhla.. hahhahhahhah

mama tisya berkata...

wah dh ada org nk tempah ..bgs2 tp naper tk amik plak duit tu..hehehe

fieda berkata...

kira terer la ni dah pandai buat tiramisu..