Yang DiSaYAngi

Isnin, 5 Disember 2011

BONUS lesap begitu sahaja...bengang aku..

Bonus belom singgah lagi kat bank aku...dah abis...
camne ni...adoi...ni semua gara2 ni...
PTPTN....

adoi....aku mmg potong gaji PTPTN aku ni...sebab senang...tau2 dah nak abis dah PTPTN aku ni...
last potong gaji  bulan 12 ni.....
aku tau walau aku dah abis potong gaji...selepas bulan 12/2011 ni pon...aku still ada tunggakan lagi...
aku sedar tu...aku terskip tahun 2007 tu..
ada lagi RM600.00..pon sedar diri....sedar tu...

yang aku bengang  tu...bulan 6 aritu aku ada call hotline PTPTN ni...
aku minta dorang sambungkan ke unit yang incharge urusan pembayaran ni...operater tu tak kasi...kena cakap ngan dier jugak...
(kire mmg tau semua benda la..)
dier suruh la aku fax surat mohon batal potongan gaji N nak full settlement hutang aku tu...untuk aku tau jugak baki terkini aku tu...aku kata aku sms...x kana dalam sms x betol kot...dier kata tak...adoi bengang lak aku..kalo camtu tak yah la buat khidmat sms ni...aku pon buat la...tetibe aku dapat surat dari PTPTN tak benarkan aku buat pembayaran ni.,...lagi la aku menyirap...

aku simpan la duit tu....tapi tahula kan...mana leh simpan lelama dengan keadaan kewangan family aku pon bukan senang sangat kan...ada je yang terguna untuk keperluan lain...

tetibe aku call 30.11.2011 aritu...aku call tanya camne ngan status aku last bulan 12 ni...dier kata dorang tak leh stop sebab still ada tunggakan...aku nak bayar yang tunggakan tu...kalo boleh nak settle semua...tetibe operater tu kata boleh pulak...bengang lak aku...aku siap cakap ngan operater tu....

"puan...boleh tak puan bagi saya duit...??????"
dier gelak...aku cakap...
"puan saya tak main2 ni..saya serius...aritu sy ada duit nak full settlement tak boleh pulak bayar..ni boleh pulak..camne ni..."

operater tu pon tak tau nak kata ape...dier kata mungkin ada kesilapan...dier kata boleh...aku juz G kat HQ PTPTN dier kat damansara height tu...terus bayar cash je kat situ...

bila aku PK2 kan...bengangnyer aku...last2 aku discuss ngan en asbeen..aku terpaksa guna bonus aku untuk settlekan semua...tapi still tak cukup dalam 100 ke 200...tp en asbeen kata...

"takpe..saya kan ada..."

mmmmm...baru aku N en asbeen rancang nak beli baju untuk keje guna duit bonus ni...

5 ulasan:

Anum berkata...

ye ke.. ciannya
x de rezeki la tue
tanpa yg penting hutang selesai

IntaNBerliaN berkata...

alahaiii sian lak sue.. sabo je la dgn org tu..

~diAhOntHeblOg~ berkata...

aiseh..xpela..janji setle hutang dlu kan..

KuNanGKuNanG berkata...

staf PTPTN ni mmg slalu bg info xbetul.sy pun heran camne diorg keje.kejap kata lain,nnti bila kite call sekali lg dah lain lak citernye..pening2..

mekchu berkata...

sengal.. orang nak wat full settlement pun susah.. jgn sampai tak bleh fly obersi sudaaa...