Yang DiSaYAngi

Khamis, 22 Disember 2011

Hati ingin TUKAR Semakpong PLAN...tapi bagaikan tak kesampaian

dua tiga hari semalam aku tengok iklan kat TV pasai plan baru untuk smartphone ni..aku ni terfikir jugak nak tukar plan kan....

aku dok PK..kalo aku bulan2 bayar sampai 70 80 engget tapi semata2 hanya call N sms...serupa aku guna phone biasa jaaaaa......tak dapat nak surf tenet..aku ni gila tenet jugak...hanya berani pada free WIFI je...tapi payah jugak...bukan semua wifi laju kan...mmmm..lagi2 kalo tempat awam pulak siap ada password payah jugak...mmmm..kat umah...sejak2 komputer en asbeen dah selamat ni...lappy aku la jadi mangsa dier guna tenet tengok kartun, tengok komik...mmmmm...main game...alamat mmg tak boleh la....dah lappy..siap dier pon tamak haloba jugak nak wifi jugak smart phone dier jugak..abis aku..camno nak guna..mmg lembab la wifi tok aku..alahai....

aku ada terbekenan kat plan ni...
maxis punyer plan la ni aku tengok kat TV tu..ok la..

yang macam ni pon ok jugak....
tapi digi pon ok jugak..better lagi dari maxis...aku dah discuss ngan en asbeen...dier pon ok....
sampai sana semalam...kat alamanda...aku settlekan bill...pastu G pulak kat digi...rupenyer...aku n en asbeen kat celcom amik family plan 1+3....so kena pisah dolu...baru la boleh guna DG smart plan rm 48 engget ni..kalo tak en asbeen kena stay bawah aku dlm plan family....takda tenet...tp bulanan RM30...dier pon tak mo la...mmmmm...abis cam no....dah en asbeen pulak buat muka muncung itik dier..terus aku kata....

mmmmm...x yah la tukar...guna la sampai bebila..mmmmmm..
sadis jaa.....

nak kata ape...diam kan je la aku  ni.....mmmmm.....
sadis.....
mmm..bila la pulak semakpong aku ni nak bertenet tanpa gangguan..mak jemah kan bolgger..kakkakakkakakka

5 ulasan:

IntaNBerliaN berkata...

hp dah canggaih ni sue.. rugi gak xda tenet ni.. hahhaha

AYuNG berkata...

klu ada guna berokben, masuk jer simkad berokben tuh dlm henpon tuh..

boleh la guna tenet smpai lebam..ehhe:)

Alycia berkata...

alycia pun br jer berinternet guna henpon ni.. hehe

Anum berkata...

selalunya smartphone mesti kena ada internet

~diAhOntHeblOg~ berkata...

hehe..amik jgn xamik..br best online dimana2..hahaha hasutan mak jemah..