Yang DiSaYAngi

Khamis, 3 Mac 2011

Bak KatA oRg..."BAPA BOREK ANAK RINTIK"..aGAK2 adA kE????


Arini 03.03.2011...dari pagi ai bukak blog..tp x da pun update...baru petang nak update...dah nape lak ni...BZ kaaaa...???????

x da BZ mana pun...sibuk dok melayan korean drama jap sambil2 wat keje...boleh kee...???????mesti lah boleh....
hehehehhe...

(bukan ai x wat keje langsung tau..)

ok berbalik pada tajuk N3 ni..ada ke korang rasa syawal n abah tersayang cam tajuk di atas...?????


mari kiter saksikan..mmmmmmm..........






ini en asbeen...ai x kisah la sangat pun klo dier ngan kartun komik+komputer...mmg dari dulu cam2..sebelum kawen lagi...

tapi camner lak ngan habit syawal??????
jom kiter tengok lagi...

































tu dia....mmg sama ngan Tajuk N3 ni..mmm...
sorang tengok komputer, sorang lagi ngan lappy...

abis ai wat pe?????????

2 pixca sensorang...jom kiter tengok berdua..

ni dia..................

haaaa...kan ai dah kata...sama kan...tapi aper yang dorang tengok sampai ai snap pixca dorang...dorang wat derk jee........

jom kiter close up sikit erk...

ooooo...si anak tengok LITTLE PENGUIN PORORO....padan la x pandang ai ni...

abis en asbeen wat pe lak...
jom.....

dah kena dah...sama ngan anak tengok kartun gak..mmmmm....
apo la...anak pun dah berjangkit ngan si abah tau...

adoi tengok la 2..abis ai wat pe..mmmm....x dpt la nak pegang my lappy 2..mmmm
sedey tau...
sedey tau...dorang x hiraukan ai pun...

so ape yang ai wat ni...kalo dah ai pun dorang x mo layan kan...mmmmm





































hahahhahahah...ni la keje ai....

BILer La DaPAt PeGi KorEA ni...


Arini 04.03.2011...penghulu segala hari...mmmm...hari jumaat la...

pagi ni sebelum mulakan keje...
ai nak luahkan rasa giler ai ni kat kengkawan yang sudi membaca la kan..mmmm....

sejak 2 menjak ni...kegilaan ai ngan korea makin membuak-buak...ai pun x tau nape...adoi...asik terbayang-bayang...je...nak g sana pulus x do..mmmm...dah berangan ni...

mmg kegilaan ni waktu zaman2 ai sekolah n kat POliteknik lagi...dah stop sekejap...tp still gak la tengok walau x kerap...tp bebaru ni lak ai lekatkan diri ai depan skrin komputer/my lappy tok tengok citer korea lak ni..mmmm...

bermulanyer kegilaan ni semula selepas ai tengok ni....

prosecutor princess


ape ngan citer ni...citer ni mmg best + ngan aktor dier yg meletop...mmg ai suke tau...

citer ni mengisahkan seo in woo kematian bapa yang dipenjarakan bukan atas kesalahan bapanyer sendiri dan berjanji ingin membersihkan nama bapa..sehingga die menjadi seorang peguam yang hebat...tapi dlm pada masa yang sama die cuba untuk mempergunakan ma hye ri, seorang perempuan yang fashionista yang baru bekerja di salah sebuah pejabat pendakwaraya sebagai PENDAKWARAYA....ma hye ri juga seorang yang mempunyai ingatan yang bagus dalam semua perkara..seo in woo cuba mempergunakan ma hye ri untuk membuka semula kes pembunuhan yang bukan di lakukan oleh bapanyer, tetapi bapa ma hye ri..

apa kesudahannyer...sama2 la tengoknyer...

ai mmg syok giler ngan aktor dier ni...park si hoo..adoi..dier mmg smart...dah la dlm citer 2 dier mmg cool n muka cute mmg x lepas tau...

apa pendapat korang lepas tengok pixca park si hoo ni.??????

nampak 2...adoi...mmmm...mmg terbaik la ni...



ni lagi...adoi..mmg jauh beza ngan sifatnyer yang pemalu n pendiam 2...cakap pun slow2 je tau...
ni time dier wat showcase untuk warga shanghai n taiwan...mmmm..
park si hoo ni berkebolehan bukan je dlm berlakon..malah menyanyi n menari...mmm...mmg best...badan dier mmg lembut bl menari..

jom kiter tengok lagi..

ni ha park si hoo...adoi...segak kan...

suke tengok dier pakai spek mata tau...mmm...bergaya gitu tau...
ni waktu dier menang award aktor terbaik 2009....

mmg best tau...huhuhuhu..

Selasa, 1 Mac 2011

'SAYA NAK BUSHA INI UNTUK ANAK SAYA'


Arini 01.03.2011
nak join GA lagi...

nak gak busha ni untuk syawal...mesti tomey dier pakai...ada bear kat belakang dier,....hehehe...

so sesape nak join..jom reramai klik kat mama housewife

tarikh tutup GA ni 06.03.2011

cepat2...nnt dah tutup x leh nak masuk...

AkHirNyer Ku MiLikUMu JuA...TaPi Yang Lama BagAiMANa???


Arini 01.03.2011..lagi 9 hari syawal akan menjangkau 1 tahun...dah setahun syawal ngan ai...cam x sangka je...kejap je masa berlalu...n macam2 benda ai, en asbeen n syawal harungi...senang susah kami...mmmmm...

so arini...AkHirNyer Ku MiLikUMu JuA

dah ape kena lak milikmu jua...????ai ni milik sape?????

heheheh...bukan pe...semalam ai mengadu nasib akan perihal syawal...
so my solution untuk beli susu SIMILAC NEOSURE dah tercapai...

akhirnyer ai n en asbeen jadi gak beli untuk teruna tersayang 2...mmg senget la bahu ai...bukan ai je...en asbeen pun senget bahu...mahal...tapi apa kan daya...terima je la...demi anak...

(sape x sayang oiii)

so ni la hasilnyer...taaaddddaaaaaaaa.....




















SIMILAC NEOSURE
harapan ai, harap2 berjaya la misi ai kali utnuk pertambahan berat untuk syawal...
ai nak gak berat dier konsisten ngan umo dier...

risau gak...klo x kn ngan umo...lasak lagi...imunisasi dalam badan x leh tampung badan dier...

kengkawan...doa2 lah misi ai kali berjaya...

senget+bengkok pun bengkok la bahu ni nak wat camner kan...

ai x mo kengkawan opis comprare anak dorang ngan anak ai...
sakitnyer hati ni...frust gile..hancus je dengar...
anak dorang itu ini kan...
bukan ai x cari inisiatif...ai cari...
x abis ngan tu...bile ngadu kat en asbeen...

cam biasa la muka toya semacam..malas nak dengar...pas2 ai pulak yang di marah balik...
alasannyer sibuk dengar cakap org...

mmmm....apa la nasib ai ni...x sudah2 kn tembak....

tapi camner ngan yang lama lak ni..????
apa yang lama???????

ni haaaa......


susu yang baru ai beli last week 2 kotak...tapi 1 kotak baru gn 1/4...camner..banyak lagi ni...
ada gak tanya ngan kengkawan opis..mana tau ada yang guna ke kan...x da lak...baguih dorang ni...kebanyakkan yang 2 3 bulan muda dari syawal minum susu yang murah...mmmm...

agak2 ada x yang nak beli susu ni...ai nak jual...

x mo jual mahal...kang x da yang beli kan...
mau jual murah2...saja...

so klo ada...nnt bgtau ai k....
elok lagi...



(p/s: doakan misi ai berjaya...aammmmiiinnnnn)

Isnin, 28 Februari 2011

SaPe Nak JOin BoWliNg..JoM JoiN CuTe Mum...

dah sudah nape nak tepek header cute mum

haaa...mesti la ada sebabnyer...huhuhuuhu....
so sekarang ni ai nak promote

KEJOHANAN BOWLING BLOGGERS


ni mmg khas untuk bloggers je tau...

so untuk keterangan lanjut g klik kat

cute mum

macam2 ada tau...mmg best...
ai tengok syarat2 pun mmg x sabar nak join tau..hohohhohooh

so jgn lupa tau... cute mum

KenGKAwAn!!! BanTU Ai ManA NAk CarI SuSu Nie



Arini 28.02.2011 penghujung bulan Februari..lagi 10 ari lagi syawal cukup setahun...

sudah setahun syawal bersama ai harungi semua benda kat dunia ni...macam2
pahit manis, suka duka, sihat x sihat..macam2...

TQ sayang sebab lahir ke dunia n serikan hidup ibu ni...

tapi ada benda yang ai x sedap ati n nak minta bantuan kengkawan...

sejak 2 menjak ni syawal mmg lalu makan, dari dulu lagi...
tapi beratnye mmg x cantik...dari dulu lagi..padahal dier lahir berat yang normal..

dah macam2 inisiatifai wat untuk kadar berat badan syawal meningkat..tapi still x improve..
dah x tau nak wat pe lagi..

mmg 2 3 hari ni nampak gak syawal ok, tapi badannyer kurus je..nmpk tulang temulang dier..
sedey je tengok...
ai sedey org selalo comprare syawal ngan anak dorang..padahal anak dorang umo lgi kecik dari syawal..

my mum cakap...x yah nak kesah ngan ape dorang kata..
dah mak bapa dier pun mmg kurus nak wat camne...
tapi hati ai sedey..camne...?????????????



1day, semalam, ai n family baru balik dari PD..ada family day opis...syawal demam sikit n batuk, n selesema sikit...
(akibat mandi kolam n laut...macam abah dier...semua x boleh)

so ai tengok dier bernafas amat laju dari biasa..so, ai pun decide nk bw g jumpe doc..
bl jumpe syawal kn sedut gas..

sambil2 ai borak ngan doc...doc kata syawal kecik, x kn ngan umo dier...so dier syorkan ai tukar susu gn SIMILAC NEOSURE

korang tau sus nyer camner...
camni haaaa..........









mmg familiar susu ni...susu ni before susu pediasure

mana nak cari susu ni????????
adoi...mesti mahal punyer ni...mmm...
syawal lagi 10 ari nak masuk setahun baru doc ckp suh tukar susu...mmg before this doc ada suh tukar susu, tp ai n en asbeen x tau susu ape...kami pun cari mana yang terbaik kat...so kami rasa ENFAPRO...ok..

tapi sebenarnyer ai pun rasa yang berat syawal x naik banyak pun...ai pun dah buntu fikiran...nak wat camner ni...

so doc pun ada syorkan ai pakai susu SIMILAC NEOSURE

kengkawan boleh x bantu ai mana nak cari susu ni...
buntu fikiran ni