Yang DiSaYAngi

Jumaat, 11 Mac 2011

Restoran Geng's corner@Upin Ipin...ADA????nan hado...hehehhe


Arini 11.03.2011...ai nak citer pasal ENTRY NI

ENTRY APA 2?????
ENTRY SYAWAL YAFIQ BUFDAY BOY LA...
hehehhe...

so semalam en asbeen dah bg decide kat wat pe time bufday syawal..
semalam pas balik keje...en asbeen ajak g I-CITY shah alam...
ai pun excited...walaupun last year dah g...tapi 2 time syawal 4 bulan...ni dah beso sikit..best sikit g kan...
tapi 2 la dolu x kena bayar...(baru lagi)...
sekarang kn bayar...sekali masuk RM20...sebab ada salji...
so ai excited nak g la...

pas solat maghrib..tetibe en asbeen kata x jadi...frust menonggeng ai di buatnyer...adoi..
pas2 dier senyum...dier ajak ai g somewhere..
kat mana????????

jom en asbeen ajak g sini...














































































































ni la dier....geng's corner...
restoran upin ipin...
ada ke?????jom kiter tgk lagi...

sebab nak celebrate punyer pasai kan...

kat sini la kami bertandang..
ok la...tp klo g I-CITY mesti lagi ai suke...
ni pun ok la...
bukan bufday ai pun...hehhehe..

untuk syawal yafiq semata...

jom kiter cuci mata sikit apo yang hado....

1st kiter kn snap bufday boy..
ala nape muka monyok..(baru bangun tido..hehehhe)



ala biler nak ada muka ai ni...
tgk en asbeen dier yang sebok..hehhehehhe
syawal yafiq wat pe 2 sayang??????????????????


orang suruh duduk kat kerusi...boleh pulak ddk atas meja..adoi...ssh nak jaga budak tecit yang suke naik turun panjat meja kerusi bagai ni..hehehehhe



haaaa...ni dier...muka ai la ni..hohohohoho...but syawal still muka monyok...dier asik tgk lensa kamera je....


eleh en asbeen pun nak gak tau...


ni dia...baru nak ddk atas kerusi...
dari tadi asik kat atas meja je...

"ibu mana makanan ni...lambat la...syawal nak kacau ibu n abah makna..hehheheh"
yeke syawal ckp cam2..

nampak muka org x sabar nak makan tau...
sebelum makan kiter kn snap apo yang kat
geng's corner ni...

haaaa...ni lauk pauk dier..mmg best pun...banyak menu dier nama2 geng 2upin ipin tau..hehhehe


nampak upin kata apo...
JANGAN LUPA CUCI TANGAN...
nasib baik ipin x da..klo x mesti ipin kata...
"mmmm...betul...betul..betul.."heheheh


ni menu dier...tebal tau...
macam2 ado...




jom kiter kenalkan makanan yang syawal sebok nak 2...
(macam boleh makan semua je)


ni dia...
en asbeen milo ais
ai nak kelainan sikit...upin ipin juice....


tgk org sebok tgk TV..cam x da TV kat umah je...
"ibu..syawal tgk upin ipin la"


ni tomyam daging

nasi oreng thai



n last sakli...dah kenyang...tapi tgk kat satu corner ada roti canai...
so menu dier..mcm2...
ai pun try la ni...

ROTI CANAI STRAWBERRY...

katanyer....kesemua rati yang di buat roti yang sihat bab guna minyak zaitun...


muka bufday boy yang kekenyangan...




contest : makan paling comot!


syarat-syarat yang sangat simple
(i) jadi follower blog ini dan blog bila gambar bercerita
kerana semua senarai gambar peserta akan diletak di blog itu
(dah buat dah - id followers : siti@syawalsimpsons)

(ii) sila letak banner di atas dan link kan terus ke entri ini
(pun dah wat..hehehhe...)

(iii) gambar yang dipertaruhkan mestilah kanak-kanak berumur
2 hingga 6 tahun sahaja... tak kiralah anak sendiri ke, anak saudara ke
anak orang lain ke, anak jiran sebelah ke janji kanak-kanak
(pun ok je...)

(iv) link kan entri anda di ruangan komen entri ini
(pun dah wat tau)

(v) nak kena tag kawan2 ke?? terpulang pada anda semua
kalau nak ajak kawan2 lain join taglah tapi kalau tak nak pun takpe..
ala nak tag gak..
mamalyna
mama zharfan

jom kiter tegok picxa yang ai pertaruhkan untuk contest ni
(x tau juri bileh terima ke x????)

ni la dier....hehehehhehehheh

nama : adam bin zafran
umur : 2 tahun 1 bulan

HADIAH???????????????
jom kiter tengok hadiah yang menanti para peserta yang join contest ni..hehehheheh
best tau hadiah2nyer...

1st prize


sepasang t-shirt couple tee
inilah adalah gambar contoh sahaja
t-shirt sebenar akan dibeli bila pemenang sudah diketahui


2nd prize


perfume AVON - Butterfly



3rd prize
voucher JUSCO bernilai RM20

kalo ai menang contest ni akan dikongsikan ngan my sis...nape yee....?????????
ye la sebab anak dier...
nape x anak ai...?????????

ala x leh...anak ai 1 tahun..hehehheheh

aper2 hal g la klik kat TUAN TANAH

tarikh tutup penyertaan : 31 Mac 2010 tepat jam 11.59 mlm

Khamis, 10 Mac 2011

HappY BIrtHday SyaWAL YafiQ


Happy Birthday 2 u...happy birthday 2 u...happy birthday 2u...happy birthday 2 syawal yafiq...happy birthday 2 2...sayang sangat kat syawal yafiq ni...

tepat jam 06:25pm hari rabu bertarikh 10 mac 2010 seorang hamba Allah muncul ke dunia yang fana ini.. untuk mereliasasikan diri sebagai hamba yang soleh ammmiiiiinnnnnn.............

dah setahun dah syawal yafiq hidup sama ngan ibu tau..hhohohoho...

terasa lagi bisa sakit nak melahirkan syawal dolu...
siap berlari dari opis g hospital nak bersalin punyer pasai tau..hehehhehe...

jom kiter tengok pixca syawal yafiq dari dolu sampai la ni tau..
meh..meh..meh...



syawal yafiq - new born

syawal yafiq - new born..saat di lahirkan...tengok..en asbeen gn towel je bg kat nurse balut syawal ni...adoi...padahal ada kain selimut syawal tau...
time ni ngah PK gak, boleh ke syawal yafiq comey cam anak2 kengkawan yang len..
insyallah.............


syawal yafiq - 1 month
baru nak kenal siapa ibu n abah...x byj la sgt ragam...asik tido...tp malam x mo tido, asik nak kaco ibu je tau...


syawal yafiq - 2 month
dah kenal ibu n abah..
baru nak belajar senyum..tengok senyum pun memalu..hehehhe...


syawal yafiq - 3 month...
baru be;ajar nak meniarap...punyer la payah nak bergolek-golek...
x betoi je mrah...mmm...adoi syawal yafiq ni....
malam2 dah senang sikit la nak tido ni...


syawal yafiq - 4 month
dah boleh meniarap dah...waahhhh terujanyer..pas2 asik nak berpusing je...
dah la 2 x sabar nak merangkak lak 2...


syawal yafiq - 5 month..
dah pandai menyusur tau...
heheheh...nampak muka suke 2...


syawal yafiq - 6 month


syawal yafiq - 7 month

syawal yafiq - 8 month


syawal yafiq - 9 month


syawal yafiq - 10 month

syawal yafiq - 11 month

mana picxa 1 year ni..mmmm....maaf la x da...nnt kiter tgu next N3 k


Rabu, 9 Mac 2011

GiGi Ohh GiGi...


Arini 09.03.2011...lagi 1 hari menjelang tiba hari kelahiran syawal yafiq...waaahhh teruja tau x sangka dah nak masuk setahun dah..hhohohohoho...

arini nak citer tentang perkembangan diri syawal yang sekarang boleh di katakan jadi habit dier sekarang...hohohohoh...

Gigi ohh gigi...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

syawal mula ada GG waktu umo dier 7 bulan...tapi dier cepat tau tumbuh GG..
(demam pun cepat gak..hehehhe...x putus2)

so sementara 2 jom kiter tgk syawal before tumbuh GG....

Ni la dier...baru2 nak tumbuh GG...

time ai tau syawal nak tumbuh GG..En asbeen la dapat tau yang dier cam rasa gusi syawal ada benda tajam...bile kiterorg tgk gusi dier...mmg ada GG tau...kecik saja...

bukan main terju+excited ai dpt tau syawal ada GG tau...melompat-lompat depan syawal..hahahahha...syawal pun heran tgk ai
(muka dier cam kata..betoi ke x mak aku ni...hahahahha)

tapi kegembiraan 2 x lama...esoknyer syawal demam teruk..mmmm...
(terus hilang lompat2 tue..mmmm)

time 2 ada 2 batang GG...
jom kiter selepas 2 batang...ada berapa lagi...

haaaa...nampak x????
dah ada 4 batang...teruja betoi tau..hehehhe...
tapi GG atas dier jarang...adoi...
but still cute my son..huhuhuhuhuu....

nampak dier egat dier cute la 2..hehheheh...
(x leh lawan la ngan ibu syawal...dah banyak GG...hhohohoh...syawal kalah..)

so sekarang dari 4 batang...dah tumbuh lagi tau...
tumbuh lagi brape 2...mmmm...

jom kiter tengok lagi..

Ehhh...ni close up sgt...x nmpk GG dier...
ni haa...nampak ada 6 batang GG sekarang...

baru2 dah tumbuh 1 lagi...jawapannyer = 7 batang GG...

ffuuuyyyyyyooooooo banyak GG syawal....
2 yang syawal ada habit suke mengigit org..
teruk tau dier gigit sampai lebam+merah+sakit tau...
dier gigit punyer la kuat tau...cam geram je gayanyer mengigit.

adoi...mmg kn jerit la ngan syawal ni..pas2 org marah2kan dier..dier boleh pulak senyum2 tau...

bile ai panggil dier x pandang...bile ai cakap
"MONSTER DATANG...MONSTER DATANG"
hahahah

mmg terus berlari kat ai...terus gigit ai...adoiiii......
yang bestnyer bukan ai je kn...
my mum...
en asbeen..
adam (sepupu dier)

suke benar gigit kat muka org tau...





p/s : bile la dier nak berenti mengigit ai ni...

Selasa, 8 Mac 2011

BilEr HB Nak CAm DoraNG2 Ni...????????


Arini 08.03.2011..bermakna lagi 2 hari syawal akan jadi kanak2...not baby...hheheh...
ni sekarang bukan nak citer pasai syawal ni...tapi HB...alamak...
tengok HB kengkawan blogger ni melambung-lambung naik...mmmm...malu lak nak tnujuk ai punyer yang x seberapa ni...baru 2 angka...dorang dah 3 4 angka dah...

nak kata hari2 BW...slaloo...x penah lupa bukak blog..(melainkan BZ la kan..)
ntah la...camner nak jadi cam dorang2 ni...

nak tengok ke brape yang ai dapat..malu ni..adoi..segan pun ada...x abguih cam dorang2 ni..mmmm...x pela...ai ni muka tembok sikit...jom kiter tgk..brape yang ai dpt...
(ai tgk amaun 2 pun ai gelak...ni lagi nak tunjuk)....



ni ha....$0.20 sen aje..adoi..malu betoi ni...mmmm

camner la nak jadi cam dorang2 ni...ratus2...mau gak riban2 kan...

tapi siapa dorang ni???????????????


cam siapa ni...

meh sini ai tunjuk antara yang terhebat tau dalam HB ni...
mana tau nnnt ai pun boleh minta "TUNJUK AJARKU SIFU'..heheheh...jadi MENTOR ke..huuhu

1st

mama zharfan

tengok..terrer kan dier...banyak 2...

jom kiter tengok yang ke dua lak...
meh dekat sikit tengok ni...

2nd
cute mum

pun terrer gak ni...adoi...
walaupun cute mum punyer duit agak terkurang tetibe...
tapi dah ok balik dah..mmmm...
cian
cute mum tau...

tapi still ok gak dorang2 ni...

p/s : bile la ai nak jadi cam dorang2 ni..mmmmm

Isnin, 7 Mac 2011

Wedding Anniversary Contest



1] Korang mestilah ada BLOG sendiri - MESTI LA ADA


2] Sudah berkahwin (tak kisahla berapa lama pun) - DAH KAWEN HAMPIR 2 TAHUN(07.06.2009)


3] Follow blog Naimi nie (senang nak tau latest news tntg contest nie)
-DAH FOLLOW DAH(NO.41-SITI@SYAWALSIMPSONS)


4] Letak banner contest nie dalam Entry korang + link sekali - NI PUN DAH WAT :)


5] Paste banner contest nie kat sidebar blog korang - NI PUN DAH WAT :)


6] Wat simple Entry tentang contest nie - DAH KARANG TOK Naimi DAH :)


7] Paste satu je gambar perkahwinan korang yang paling menarik dan sweet
- PUN DAH TARUK..BAGI AI SWEET GAK LA KOT..HEHEHEHHE(HARAP2 PARA JURI SUKE)


8] Wat simple ENTRY tentang perkara/kisah yang tak dapat korang lupakan dalam majlis perkahwinan korang. - ADA KE??MESTILA ADA UNTUK Naimi


9] Tag 3 atau lebih rakan blog anda (pastikan mereka tahu bahawa anda tag mereka)
-NAK TAG SAPA YEE..
adamnigina
mamalyna
my sweet life


10 ] Akhir sekali, post link korang kat komen di bawah k. - NI PUN DAH WAT TAU UNTUK Naimi


so arini mmg nak join contest yang di anjurkan oleh
Naimi
bab contestnyer menarik tau..
harap ada la rezekinyer...

jom kiter tengok pixca ape yang ai pertaruhkan untuk contest
Naimi


haaaa...ni la dier..heheheh...sweet x para juri ??????????

kisah di sebalik gambar ni mmg kelakar n sweet aje tau..heheheh...
mmg x sangka pun dapat kawen ngan "budak kecik " ni@en asbeen...klo tengok rupe x kena ngan umo dier kan...hhehehe....pada hari wedding ai ari2 x da la yang x best...semua best...semua menarik tau...tapi waktu XTVT outdoor sessi ngah seronok2 photografer amik gambar kami dua...hahahahha..(belum citer dah gelak...camner ni...) ntah camner tah..di sebabkan x penah pun pakai baju yang meleret-leret siap boleh sapu lantai lagi gitu...boleh pulak en asbeen sibuk2 posing tertonggeng sana sini...di pijaknyer kain ai...mmg jatuh la...adoi...baru nak berjalan, terasa ada benda tersekat..mmg tersembam la...dah cun2, cantik2...boleh pulak en asbeen pijak...time 2...mmg terasa pipi n muka terasa panas n tebal x tau berapa inci ntah...mmg tahap gaban punyer malu ni...adoi...dah la photoshoot outdoor kat kawasan public...kena lak dekat ngan play graound...adoooiiiii...mmg malu...bukannyer en asbeen nak tolong...dier boleh bantai ketawa...mmmm...nak merajuk pun x dapat la..photografer pun tersipu-sipu je gelak tau..orang2 kat situ semua pakat tengok ai...dah x tau mana nak sorok muka ni
(harap2 x da la yang ai kenal kat situ...)...

tapi di sebabkan insiden 2 la...en asbeen yg sepatutnyer malas nk angkat ai (coz dier kecik, ai ni tinggi + berat sikit dari die)dier pun merelakan dier...coz dier dah wat salahkan tadi...so ai mmg muka tebal...senyum saja..."SENYUM...TAK PERLU KATA APA-APA...SENYUM"..hehehhe...

so pada sesape yang nak join 2...g la klik kat Naimi

tarikh tutup : 28.03.2011