Yang DiSaYAngi

Selasa, 7 Jun 2011

Happy AnniVersary To "En.AsbEeN...

Arini tanggal 07 Jun 2011...

genap la 2 tahun perkahwinan ku dengan En asbeen...

orang lain dah 5, 6 tahun...aku baru 2 tahun....hehehhe...x pe..janji ada anniversary...


so kepada :

En asbeen....


Happy Anniversary yang ke-2..

semoga perhubungan dan perkahwinan kita diberkati olehNya..aammmiinnnn


ni antara gambar2 yang aku nak kongsi kat kengkawan yang sudi baca blog aku yang tak seberapa ni...walaupun baru 2 tahun berlalu...gambar ni agak lama bagi aku la..hehhehe...


ni antara detik2 indah menjadi seorang isteri...(ooo....so sweet...hhhehehhe)

nampak muka selepas di ijab kabul..hehehhe...tak sabar depan masjid pun boleh nak bergambar...suraya n en asbeen tak boleh tunggu keluar pintu pagar masjid ke..hehehhehe...


aku tak macam orang lain la...kebanyakkannya kawen...nikah arini, esok sanding...

aku nikah pagi, tengahari sanding...hehehehe...memang yerkejar-kejar...nasib baik umah 1 kawasan je.. tak jauh jugak la dengan masjid...



haaaaa......ni dah sanding...nak pegi asmaradana ala2 hindustan kat kawasan Putrajaya...

al-maklum la..PUTRAJAYA la "kampung halamanku"...hehehheheh



bagi sesiapa yang duduk di PUTRAJAYA...agak2 korang tau tak ni port kat mana?????


ni kat belakang dewan komuniti Presint 16..(kat belakang kolam)..perasan x.....

terasa cam lain sangat je muka time ni..seumur hidup tak penah make up tebal berinci-inci...ni la hasil...tak tau la cantik ke x....bagi aku...lain la kot...sebab tak penah make up tebal2 alam macam ni kan...nampak..en asbeen pun putih je...kena tepek dengan bedak...macam ahmad nisfu kata...


"aku taruk bedak banyak kasi kau....cantik tak????"

hehehheheh



ini antara gambar fav aku tau...

ada 1 lagi...tak teringat nak taruk...


untuk pertama kalinyer en asbeen larat angkat aku yang berat lebih dari dia..hehheheh..

korang rasa tau ni kat mana?????


ini taman empangan presint 5 (berdepan dengan PICC tu...)

ada 1 gambar aku angkat en asbeen...itu mmg terbaik...

"isteri angkat suami"hehehehh...

nasib baik suaminya ringan...42KG je...




ini gambar seminggu selepas kawin...time ni kat kenduri sebelah rumah en asbeen...

"MAJLIS SAMBUT MENANTU"


kat sini mmg macam2 la adatnya...


siap ada baju persalinan...

pakai baju jawa tu..mmg en asbeen sebijik macam orang jawa la...

walaupun diri itu keturunan bugis...heheheh




tapi selepas majlis tu...1 bulan 12 hari...

aku di kejutkan dengan berita....


"POSITIF"...tahniah..anda pregnant 5 minggu...hoohhhoohohohohoh...

time tu mmg aku menjerit dan sambil melompat-lompat dengan en asbeen..hahahha...

(egat lagi time hari gaji..mmg suke la puan suraya ini)


selepas mengharungi semuanya...

9 bulan 10 hari..(ngam...ngam tu)


aku pun sebok sakit..

berlari dari opis nak g lobby, jumpa en asbeen yg tengah tunggu...

macam2 ragam tau...

dalam tengah sakit...

antara ragamnya...


- doc suruh balik rumah N bersama dengan en asbeen kalo nak Baby lahir hari ini...

(hahahhaha...mmg lawak yg kelakar la doc ni...-walaupun betoi cakapnya...)


- on da way balik rumah , dari seat depan melangkah ke seat belakang..sambil menonggeng...menahan sakit...alih ke seat depan pulak...pas2 mencanggung kat dlm kete..mmg macam2...


- balik lapar...siap makan 3 pinggan nasi..egat lagi time tu,....lauk sambal udang..mak aku masak..hahhahaha...


last skali...akhir pun 18:25pm aku selamat melahirkan seorang putera yang di beri nama




SYAWAL YAFIQ BIN MOHD YAAKOB

berat : 2.85kg






setelah setahun 3 bulan meharungi hidup bersama anakanda terinta dan suami tercinta...










SYAWAL YAFIQ....sudah besar dan banyak akalnya..mmmmmm


kepada mereka yang mengenali diri ini..terima kasih pada semua yang penah, n akan penah, mendoakan kesejahteraan hidup kami sekeluarga...

Isnin, 6 Jun 2011

BZ tahap Gaban

Arini BZ tahap gaban...


nape...tengok la kat atas tu...BZ nak siapkan Buku Rekod pegawai kat opis ni...

al-maklum la next week kena pegi kursus pengurusan BRP dan Pelarasan Gaji di Kedah...so kena la siapkan cepat2 supaya nanti pegi kursus tak da la risau pikir Buku Rekod pegawai tak siap lagi...


lagipun next week jugak ada, MINGGU BRP 2011 kat opis...sebab tu kena la siapkan...

buat masa ni hanya mampu BW je...mmg itu yang selalu aku buat pun sejak ada blog ni..nak update cite...M besar..hahahah...


so nanti akan ku lawat lagi teratak korang lagi ye...korang pun jangan la lupa terjah teratak aku gak ni..huhhuhuhu

Khamis, 2 Jun 2011

TerinGin NAk JumpE BLoGer2 ni N Ada Yg PenaH JumPE Pon..

Arini nak citer yang best2...x mo la sedey2 lagi kan....

insyallah nnt mesti syawal sihat n leh main2 lagi ngan ai....


Arini nak citer pasai Blogger yang teringin sgt nak jumpe...

bukan pe...dorang2 nibagi rezeki melimpah-limpah...x macam ai ni..hahahah...x bertuah langsung...ehhh salah..ada bertuahnyer...bertuah ai dapat En asbeen ni tau..


ape yang bertuahnyer dorang ni??????

dah segi pendapatan dlm berblog ni...mmg terbaekkkk...

dah pulak...dorang ni slaloo gak la menang2 mana2 CGL yang dorang join...x terpantas...terbaeekk...x pun terhebat gitu...

dah 2 ramai followers dorang ni..yola dorang banyak citer n ramai yang comment bila dorang publish N3 dorang ni..mmm...best..


kire kalo 1 hari bile ai bukak blog...mesti ada N3 dorang n mestila ai akan bukak blog dorang nak tau citer dorang...walau 2 juz citer2 peribadi dorang...ntah nape ai suke baca...


jom la kiter kenai ngan depa noh....


ni blogger pertama yang teringin ai nak jumpe tau...

kenai x header...

mesti semua tau header sape ni..


ni la orangnyer MAMAZHARFAN
ai suke ngan citer2 MAMAZHARFAN ....ntah x tau nape...
klo CGL dier la yang terbaaeeekkkk...
mayB citer2 dier waktu kat NEGARA ORANG 2...yang best 2...



blogger kedua yang teringin nak jumpe....

alamak..x da gambar..kenai ke....




ni la orangnyer....MAMATISYA @AMY

mmg best baca blog dier buka je dari segi pendapatan berblog..tapi..yang best ai baca blog ni...bab..macam2 makanan yang leh wat ai terliur 2...

ai suke bg kengkawan kat opis ai tgk blog ....MAMATISYA ni pas2 bukan part makan2...mmg bebudak opis bising abis la kat ai ni..hahhah...lagi2 la time petang masing2 lapar...sejuk lak kat opis 2...mmg kn maki la ngan kengkawan opis 2..hhuhuhu...

....MAMATISYA banyak makanan yg best kat blog dier...

ada 1 dessert yg ai wat n amik kat blog ....MAMATISYA ni...


semalam ai wat lagi untuk pot luck kat opis...saje wat makan2 tok sambut bufday bulan 1-5...(termasuk ai la...ai bulan 10)...bos besar @SUB ai makan...dier...

SUB@Bos Besar : "mana belajar ni sue?????"


ai : "alamak...puan nak resipi ke..hehhehe....???


SUB@Bos Besar : boleh gak...1st time saya makan ni..sedap n cantik...


ai : (dah suke dah muka 2..kn puji...hahahhah) saya amik resepi kat member blogger...

ni kire x da la cantik mana pun..tp member blogger 2 lagi terrer arrr...


SUB@Bos Besar : oooo.....pasni leh wat lagi kan....




Blogger ketiga yang ai nak jumpa gak...


meh tengok ni.



tau header sape ni...




ni la dier....MAMAAQISH @ANJE


MAMAAQISH pun ai nak jumpe gak...slaloo gak comment n tgk citer2 dier...

mmg banyak sangat pic naka dara MAMAAQISH sorang ni...sape lagi...

balqis la...

balqis mmg comey n mmg terbaaeeek pose sama cam anak MAMATISYA..huhuuhu...

ada gaya cam dorang yg join america next top model...

cycle brape...x tau...janji ada gaya...


n macam2 berita terkini yang belum tentu lagi ai tau ....huhuhu...

so kire banyak info n toturial la kat blog MAMAAQISH




Blogger keempat yang ai teringin nak jumpe...

slaloo ai nampak dier kat blogger2 ni...

comment dier sentiasa ada di setiap blogger ni...

klo ada CGL dier mesti ygn terpantas yg join...


dier gak...slaloo rezeki murah...kire bertuah la..slaloo nama dier terbit kat page2 blogger ni...


sape lak ni...

meh kiter skodeng...

agak2 ada yg tau + kenai ka....






ni la dier...NANA

anak dier damia 2...mmg muka cam NANA tau....

NANA punyer tahi lalat mmg terbaaeeeekkk tau...

hohohohoho...


selama ni ai x penah terjah blog NANA ni...tapi slaloo ai tengok dier akan sentiasa ada di mana2 page blogger ni tau...ramah betoi ni...2 yang best 2...x kan nak diam je kan...



e2 bagi blogger yang ai teringin sangat nak jumpe kan...slaloo kat alam maya je...nk gak yang real life kan..baru best.....







jom ai nak citer pasai member yang ai ada penah jumpe n slaloo gak jumpe gak ni..hohhoho

(selalu ke...)



blogger ni ai penah jumpe n akan jumpe lagi sekali bulan 6 ni...

ai x sah x bukak page blog dier 1 hari...

rasa x lengkap la berblog ni kan...


nak tau sape...

ni haaa.....

mesti semua kenai ni...(bg yang membaca la...)


meh kiter close up sikit..

ni la CUTEMUM N anak dier Dania Alisha...

1st time ai jumpe CUTEMUM comey cam nama betoi n nickname dier ni...

kecik saja orangnyer...orangnyer mmg ramah...

suke bukak blog CUTEMUM bab banyak info yg best...


yg bestnyer CUTEMUM x penah jemu citer tentang CUTEMUM family...

ntah pasai pe...ai suke baca....pas2 mesti nk comment....


pasni ai akan jumpe lagi..tok tournament yg di anjurkan oleh CUTEMUM ni...

CUTEMUM ni suke main bowling...sama la ai n en asbeen pun...

sehari sebelum jumpe CUTEMUM nnt pun ai akan main bowling tok komuniti umah ai...yg bestnyer ai, my mum n akak ai akan join...

best 2 my mum join...leh tahan gak my mum main 2..ada la lebih kurang daddy dania ...huhuhu....


ai gile gak main bowling sejak zaman sek lagi...termasuk la karaoke....




blogger yang yang penah gak jumpe...

ni dia.....FIZA

FIZA pun ai jumpe bab FIZA menang early bird kat GA yang ai wat dolu...

so hadiah by hand la...

Husband ni Chekgu...so ada gak kengkadang FIZA call tanya tentang hal naman 2 kan...


best gak FIZA ni..bab yg bestnyer FIZA ddk 1 tempat ngan ai..PUTRAJAYA...

darwisy mmg comey bile darwisy kenakan mama dier n papa dier..mmg klakar n comey..

(alamak teregat syawal yg x sihat kat umah 2...)

FIZA ni bukan je ramah ngan ai...naman pun ramah tau...borak ngan en asbeen...cam dah lama kenai je..huhuhuhuh....




bukan dier je ramai lagik...
ada lagi..


ada 1 blogger ni...ai jumpe....

yang bestnyer ai baru tau dier 1 kementerian ngan ai..

dah pulak 2...dier ada ckp yg dier slaloo jumpe ai...tp x brani nak tego..takot slh org..alamak..jgn la begitu....


huhuhuhu...nak tau sape...

kenai header ni...



ni la dier...EIMA

EIMA ni muka mmg manis tau...suke tgk muka dier...serius...hoooho...

tp yg best dier mmg brutal la..hohooh...br best kiter nak berguraukan..


EIMA selalu comment kat blog ai..mekasih ye....

dier gak ngah preggy anak yg ke-dua...adik fahim la...

EIMA ai slaloo gak jumpe kat cafe...boleh dikatakan hari2 gak...

mmg jodoh hari2 jumpe...


so kepada EIMA yang selalu aku jumpe...TQ bab nak gak jumpe slaloo kan....

EIMA pun ddk putrajaya...


selain 2...yang ddk putrajaya..


ai suke beli crabstick kat dier..mmg best kalo masak 2....

mmg slaloo gak jumpe 2...



Pun ai penah jumpe bab beli photo potrait,...

K.AYU tahniah dapat BB lagi....



ni lak sedara ngan ai....


MY SIS...mmg selaloo la jumpe...anak dier my mum jaga...anak dier kawan baik ngan syawal..huhuhuhu


2nd....MRS.MAZA

ni MRS.MAZA akak ipar ai...biras ai la kirenyer....




best kan...klo jumpe n jumpe lagi ngan dorang2 ni....

KesiHatan SyAwal..Belum PuliH SeAdanyer

Arini 02.06.2011...sepatutnya hari yang menggembirakan kerna


"HAppY BirThDay My Mum(RobiAh BinTi AbDullah"


tapi jadi hari yang kurang menggembirakan...apabila adam n syawal masih lagi dalam keadaan yang kurang memuaskan...apabila masing2 kena kuarantin...


dah la x dpt jumpa masing2 lak 2...mesti masing2 rindu...


syawal nmpk aktif cuma ulser dlm mulut masih wat dier kurang senang..asik nak merengek je...

semalam ddk ngan en asbeen...harap2 hari ini ddk ngan my mum ok la sikit...


bintik2 merah kat kaki...semalam x nmpk sgt...adala 1,2 bintik...tp B4 tido semalam nmpk dah naik banyak sikit..tapi x la banyak sgt pun...adala dlm 5 bintik kot..kat kaki la...kat tangan x da lak...juz mulut n kaki...


minum susu pun kn guna botol susu biasa 4oz je...botol panjang sikit x mo...

botol avent pun x mo..slaloo klo minum air@ susu boleh guna botol avent...

tapi kali ni x leh lak...yela puting botol avent kan seakan puting manusia...besar..so agaknyer kn kat ulser kot...BF ngan ai pun x da..sekarang minum air banyak..tp kn la guna picagari..terpaksa..bg air dlm badan byk..


semalam pun x mkn 1 hari...tp mlm tadi egat syawal nak tido...bg tido x mo...nmpk ibu dier ngah makan...terus ddk depan ibu nyer..ai pun bg la syawal mkn...gelojoh betoi...lapar benar 2...siap tarik tangan suh mskkkan nasi dlm mulut...dah kenyang...trus bangun n main..


TAPI SYAWAL MEMANG SEORANG YANG AKTIF


"syawal petang ni ibu balik..cepat sihat ye...kiter celebrate bufday maktok tau..."

Rabu, 1 Jun 2011

nAPE sYAWAL IkuT JejaK LAngkAh AdAm..

bukan semalam dah taruk ke citer pasai benda ni..nak taruk lagi ke...yela....ngah kerisauan yg amat ketara....




selepas pada Entryni...


ai balik umah semalam jumpe syawal cam biasa..tapi heran nape..tetiba badan dier panas...


tapi x teruk la...tapi dapat la rasa panas nyer 2...


tanya ngan mak..




ai : awat panas je ni...demam ke..


my mum : ntah dari tadi lagi...dari pagi x mo minum susu...minum air suam pun sikit je..

asik merengek je...x tau nape...




ai pelik gak ni..mengapa ni..x pela..petang 2 tgk air liur pun asik menjejeh kuar je...x tau pasai pe...aii dah takut dah...terus kpala otak teringat kat adam...kes adam pun sama...menjejeh air liur 2...bab ulser..."x kan anak aku pun cam2 gak ke.."minta simpang la...ya allah...




sementara tgu Nora elena n ngah tgk Nora elena 2...ai lap2 badan dier ngan ai sejuk..bagi hilang panas badannyer...so panasnyer pun dah x da dah..


so boleh la g alamanda nak beli barang dapur...ni akibat dah abis kat umah la ni..mmmm....




sepanjang di alamanda beli barang...ok...on da way nak balik mkn kat KFC dulu...dah lapar sgt...syawal mula wat perangai....x tau dier nak ape...


bagi BF kat dier..adalah dlm 20 min tido dlm pelukan ai 2...pas2 dier bising..yela tau dah susu ai dah kurang...x cukup...dier lapar..x mkn 1 hari...dah x mo mkn kan...mmmmm....




mlm 2 dier mula merengek...susu x mo...air suam dlm botol susu pun x mo...dah start BF ngan ai pun x mo..ai pun x tau ape yg dier nk...mmg menguji kesabaran ...


at last bagi dier tido...ok..dier tido...x nyenyak sampai ke pagi...




en asbeen dah ckp ngan ai...




en asbeen : rasa cam malas je nak g keje...


ai : nape lak 2...


en asbeen : saya egat nak bawa syawal g klinik...


ai : boleh la...




ai terpaksa la g keje sesorang...


tapi dlm hati masih risau...




ai call en asbeen ...




ai : abg kat mana 2?????


en asbeen : kat An-Nur...


ai : jauhnyer nape x g Lita Alis ke...


en asbeen : Ntah...hati dah tergerak nk g sana...tapi x jumpa lagi..jap g...




2 jam pas2 ai call lagi...




ai : camne abg...


en asbeen : syawal di sahkan ada penyakit kuku kaki tangan dan mulut...


ai : (terduduk dengar en asbeen kata..egat adam je...)nape leh jadi cam2...


en asbeen : ntah....doc kata dlm mulut syawal ada ulser banyak...pas2 kat kaki dier pun ada bintik2...tapi dier x demam sgt...cuma panas dlm je...doc kata lagi..klo syawal lemah dlm 2 3 hari...x aktif..cepat2 bawa g hospital...tapi pas saya bagi dier air...terpaksa guna picagari...bab dier x mo guna botol susu...abis la air 1/2 gelas 2...ubat pun dah bagi...dier ok la..dah x merengek sgt..nk la main nmpknyer...




tapi ai x puas hati gak...terasa nak g ajak en asbeen jumpe doc kat klinik kesihatan putrajaya ptg ai abis keje ni...ntah la...tgk en asbeen...tapi en asbeen ada kata kat ai...




en asbeen : syg x yah la esau syawal..wat je keje kat opis...saya ada ngan syawal..x yah esau k...lagipun alhamdulillah syawal kiter deteced awal...so x la teruk sgt...doc kata cam 2 kan...




ntahla...ai masih nak tgk syawal


senyum begini.suke sgt...walau 1 hari x senyum...x suke tgk...


suke ngan gelagat ni gak...walau 1 hari x da gelagat camni..tetap x suke tgk...



nak tgk lagi syawal panjat komputer begini...walau 1 hari..tetap x suke...



abis PC abah syawal setal...ibu tetap suke tgk tau..






nak gak tgk gelagat syawal begini gak...



ini paling syok yg ibu suke tgk...bile la dpt tgk lagi ni....




kepada syawal....




"ibu x suke tgk syawal sakit tau...ibu nak syawal sentiasa sihat depan mata ibu n main2 ngan ibu...walau 1 hari x dpt main ngan syawal...ibu still rindu nk main ngan syawal...


ibu x sabar nk jumpe syawal...dengar cakap ibu ye sayang..."

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK