Yang DiSaYAngi

Sabtu, 11 Jun 2011

Jumpe LEMBU kat Paking Opis, korang Ada macam tue???

2 hari kelmarin...aku berjalan nak pegi bangunan lain kat area opis aku tu nak anta surat urgent...so terpaksa melalui parking pelawat+pekerja...

(kerna bassment parking staff udah full)

so dalam kebosanan n jalan pulak dengan opismate yang memang sengal...


ternampak la LEMBU.....

alamak ada lembu ke kat area opis aku ni..camno boleh ada pulak ni...

dah la tua area parking la....


meh sini aku tunjuk lembunya...yang sempat snap 1 je..walhal ada 4 lembu...


warna silver...
















Ni la dia LEMBU nya...

tapi nape lembu pulak...

puan suraya ini kereta...

hehehhehe.....



jom kiter close up sikit ape yang ada di wiper cermin kete tue....

ni dia...luahan rasa orang..tak tau la pelawat ataupun staff...

apa lagi opismate yang sengal pun berkata...


"sue...ko amik gambar kiter tunjuk kat opis kiter..kiter jumpa lembu.."


so sebab tu la ada gambar ni...

tapi mana lembunya...



ni dia

nampak...punyer marah la ini olang....mmmmm....tp kete ni mmg tak patut buat macam tu pun...


at least ko dah tau ko salah...ko cari la inisiatif ape2kan....




ni satu lagi..adoi...mmg sengal kan.....



p/s : eima...ko ada perasan notis ni...


Aku Naik Pentas....Layak Ke..Koranng Rasa..?????

Citer dah Basi Still nak citer tau...

(alamak ngah menaip ni..gatai lak tgn kanan ni..adoi..ada papa kaa....)


Last week klo ada yg perasan sudah 3 hari aku x update blog..

kerna kekangangan kerja...waaahhh gitu..

kerja tak seberapa pun....


Aku Naik pentas last week untuk assembly opis aku...


dah mengapa naik pentas lak ni...?????



hahahhahaha...

yang pasti ramai yang terkejut akan muka aku terpampang di skrin besar dlm dewan...

ada lak diri aku terpacak atas pentas..

sebabnya...


PUAN SITI SURAYA BINTI AMIR HUSSAIN

DARI UNIT PENTADBIRAN DAN KEWANGAN

MENDAPAT PEKERJA CONTOH BAGI BULAN APRIL 2011...


gile sehhh..mmg terkezzuuutt aku..mak aiii...cam tak caya je..

dah sape la yang pilih aku ni sbg pekerja contoh ni...

mmg gelak besar rrrr aku kat bwh stage...


dah la tu dapat pulak kengkawan yang sememangnya sengal...boleh pulak main sorak2..

soalan..glamer ka....????huuhuhu...


JAWAPANNYA : MEMANG TAK LA...


layak ke aku dpt gelaran PEKERJA CONTOH tu..aku pun baru lagi kat tmpt aku...

ada yang lebih layak amik gelaran tu..mak aiii...


kerja pun tak seberapa..dah la tua asik berblogging kan..

(tak update sgt pun page..BW je lebih)


aku pun sedar tugasan yang aku tangguh tak terlalu berat macam kengkawan aku yang wat perkhidmatan peg kat opis aku..aku pun sama.tapi tak heavy macam dorang ....mmm...


aper yang penting..pada korang..

LAYAK KE AKU...hahhahahah...

Khamis, 9 Jun 2011

MaAf Blog X update

Arini tak sempat nak berblogging...
juz dapat BW je....nak update citer pun tak sempat..
walhal banyak citer hari ini..hhoohoh.....

apepun pada blogger yg sudi terjah umah aku ni..mekasih ye...

Rabu, 8 Jun 2011

bila diri selalu dimarahi

entahlah bila diri selalu di marahi...terasa amatlah sedey sgt...

tau tau nape.....

patut ke diri selalu dimarahi oleh org yang tak sedar akan percakapannyer terhadap kiter yang membuatkan diri terasa selalu salah aje....


walhal org yg selalu memarahi itu tak sedar akan kesilapannya kerana melukakan diri yang selalu di marahi...


mana la nak perasan kerna main sembur saja...

di tanya sikit..marahnye bukan main..

entahlah...adakah dia mengetahui yg dia telah membuat diri selalu dimarahi...mmg tak lah.....

Selasa, 7 Jun 2011

Happy AnniVersary To "En.AsbEeN...

Arini tanggal 07 Jun 2011...

genap la 2 tahun perkahwinan ku dengan En asbeen...

orang lain dah 5, 6 tahun...aku baru 2 tahun....hehehhe...x pe..janji ada anniversary...


so kepada :

En asbeen....


Happy Anniversary yang ke-2..

semoga perhubungan dan perkahwinan kita diberkati olehNya..aammmiinnnn


ni antara gambar2 yang aku nak kongsi kat kengkawan yang sudi baca blog aku yang tak seberapa ni...walaupun baru 2 tahun berlalu...gambar ni agak lama bagi aku la..hehhehe...


ni antara detik2 indah menjadi seorang isteri...(ooo....so sweet...hhhehehhe)

nampak muka selepas di ijab kabul..hehehhe...tak sabar depan masjid pun boleh nak bergambar...suraya n en asbeen tak boleh tunggu keluar pintu pagar masjid ke..hehehhehe...


aku tak macam orang lain la...kebanyakkannya kawen...nikah arini, esok sanding...

aku nikah pagi, tengahari sanding...hehehehe...memang yerkejar-kejar...nasib baik umah 1 kawasan je.. tak jauh jugak la dengan masjid...



haaaaa......ni dah sanding...nak pegi asmaradana ala2 hindustan kat kawasan Putrajaya...

al-maklum la..PUTRAJAYA la "kampung halamanku"...hehehheheh



bagi sesiapa yang duduk di PUTRAJAYA...agak2 korang tau tak ni port kat mana?????


ni kat belakang dewan komuniti Presint 16..(kat belakang kolam)..perasan x.....

terasa cam lain sangat je muka time ni..seumur hidup tak penah make up tebal berinci-inci...ni la hasil...tak tau la cantik ke x....bagi aku...lain la kot...sebab tak penah make up tebal2 alam macam ni kan...nampak..en asbeen pun putih je...kena tepek dengan bedak...macam ahmad nisfu kata...


"aku taruk bedak banyak kasi kau....cantik tak????"

hehehheheh



ini antara gambar fav aku tau...

ada 1 lagi...tak teringat nak taruk...


untuk pertama kalinyer en asbeen larat angkat aku yang berat lebih dari dia..hehheheh..

korang rasa tau ni kat mana?????


ini taman empangan presint 5 (berdepan dengan PICC tu...)

ada 1 gambar aku angkat en asbeen...itu mmg terbaik...

"isteri angkat suami"hehehehh...

nasib baik suaminya ringan...42KG je...




ini gambar seminggu selepas kawin...time ni kat kenduri sebelah rumah en asbeen...

"MAJLIS SAMBUT MENANTU"


kat sini mmg macam2 la adatnya...


siap ada baju persalinan...

pakai baju jawa tu..mmg en asbeen sebijik macam orang jawa la...

walaupun diri itu keturunan bugis...heheheh




tapi selepas majlis tu...1 bulan 12 hari...

aku di kejutkan dengan berita....


"POSITIF"...tahniah..anda pregnant 5 minggu...hoohhhoohohohohoh...

time tu mmg aku menjerit dan sambil melompat-lompat dengan en asbeen..hahahha...

(egat lagi time hari gaji..mmg suke la puan suraya ini)


selepas mengharungi semuanya...

9 bulan 10 hari..(ngam...ngam tu)


aku pun sebok sakit..

berlari dari opis nak g lobby, jumpa en asbeen yg tengah tunggu...

macam2 ragam tau...

dalam tengah sakit...

antara ragamnya...


- doc suruh balik rumah N bersama dengan en asbeen kalo nak Baby lahir hari ini...

(hahahhaha...mmg lawak yg kelakar la doc ni...-walaupun betoi cakapnya...)


- on da way balik rumah , dari seat depan melangkah ke seat belakang..sambil menonggeng...menahan sakit...alih ke seat depan pulak...pas2 mencanggung kat dlm kete..mmg macam2...


- balik lapar...siap makan 3 pinggan nasi..egat lagi time tu,....lauk sambal udang..mak aku masak..hahhahaha...


last skali...akhir pun 18:25pm aku selamat melahirkan seorang putera yang di beri nama




SYAWAL YAFIQ BIN MOHD YAAKOB

berat : 2.85kg






setelah setahun 3 bulan meharungi hidup bersama anakanda terinta dan suami tercinta...










SYAWAL YAFIQ....sudah besar dan banyak akalnya..mmmmmm


kepada mereka yang mengenali diri ini..terima kasih pada semua yang penah, n akan penah, mendoakan kesejahteraan hidup kami sekeluarga...

Isnin, 6 Jun 2011

BZ tahap Gaban

Arini BZ tahap gaban...


nape...tengok la kat atas tu...BZ nak siapkan Buku Rekod pegawai kat opis ni...

al-maklum la next week kena pegi kursus pengurusan BRP dan Pelarasan Gaji di Kedah...so kena la siapkan cepat2 supaya nanti pegi kursus tak da la risau pikir Buku Rekod pegawai tak siap lagi...


lagipun next week jugak ada, MINGGU BRP 2011 kat opis...sebab tu kena la siapkan...

buat masa ni hanya mampu BW je...mmg itu yang selalu aku buat pun sejak ada blog ni..nak update cite...M besar..hahahah...


so nanti akan ku lawat lagi teratak korang lagi ye...korang pun jangan la lupa terjah teratak aku gak ni..huhhuhuhu