Yang DiSaYAngi

Jumaat, 1 Julai 2011

2 Mangkuk Selama 10 Minit..Percaya Tak???????

Pagi yang indah ini...di sulami pulak dengan alunan bacaan yassin kat tempat aku ni..dengan sejuknyer air cond kat opis...alahai nyaman je rasa....

hari ini aku nak cer cite...cer citer ...kisah 2 mangkuk...
2 MANGKUK???????

Klo egat pada entry coney dog

aku n en asbeen risau la klo syawal tak kenyang...mana taknyer juz makan curly fries je...mmg tak la...
so aku pon g la beli mashed potato kat KFC
punyer la lama...ramai sgt..dah nak tutup pun ramai...aduyaiiiii...
sampai turn aku....

aku : dik..mashed potato large 1 sahaja...

budak KFC : RM4.95
tetibe budak KFC tu kata...
budak KFC : akak...yang besar dah abis...saya kasi akak 5 mangkuk yang kecik ye...

aku : boleh la.../(dalam hati...klo yg kecik 1 mangkuk RM1.49..yang besar RM4.95...ok latu)

aku amik n blah...sampai je umah..syawal yafiqq dah tak sabar nak makan mashed potato tu...adooiii...dier dah nampak dari dlm kete lagi...tu yang buat dier tak sabar lagi tu..hehehehhe....

sekali makan amik ko...
start makan pukul 10.0pm...
untuk 2 mangkuk 10.10pm dah abis...

giler laju makan...hehehehe....

tu pun nak makan yang ketiga...

seb baik makan sikit je...dah x mo lagi...
yang 3 mangkuk lagi..aku tinggalkan untuk syawal n adam...

alih2 maktok dorang buat bubur mashed potato untuk dorang ni esok tengaharinyer..hehehehhehe


p/s :makan banyak...badan..alahai...tecik saja itu budak..heheh..cam ibu nyer jugak..

Khamis, 30 Jun 2011

SYAWAL DAN KERANGNYE

udah mengapa pulak syawal dan kerang..hehheheh...
kelakar lak tajuknyer..macam  syawal n kerang BFF je

Mana taknyer malam tu en asbeen sebok nak rebus kerang nak makan gitu aje...
aku nak masak kerang rendang...x mo lak...mmmm...
so sedang ask dier mencekik kat depan TV...
syawal yang ngah main sebok la nampak en asbeen makan depan dier....

nampak...siap atas sofa tu memanjat nak g kat abah dier..mmmm....
abahnyer pun layan la kerang ngan TV dier..mmm...
aku??????

tukang snap je la muka dorang...
dorang mmg suke dera aku amik gambar dorang..
dorang kena tunggu aku suruh...baru la nak amik gambar aku..hahhahahah

"maaf ibu...syawal nak tgk kartun..."

"baru syawal leh tgk ibu...kartun ngah iklan..hehhehe...cepat ibu snap gambar syawal...ibu...syawal x mo amik gambar ibu..hahhahahhah"

agaknyer tu la yang kobarkannyer..hehehheheh

nampak buat muka busuk pulak depan ibu..tau la time ni ibu tak mandi lagi..mmmmmm....

lepas abis 1 mangkuk dier balun ngan abah dier...
en asbeen g la basuh mangkuk...terus turun dari sofa datang kat aku...minta lagi...
merajuk dah abis...
aku pun kata la...

aku : syawal nak lagi ke...mana leh makan banyak2...nnt ibu kasi susu..

tau ape yang syawal wat..
boleh menonggeng depan aku..tunjuk protes....

aku : ok....ibu bagi...janji sayang ibu...

tterus bangun pelok aku...oooooo....so sweet...

so ini la hasilnyer untuk syawal satu mangkuk lagi...

p/s : ni bukan abah dier ajar...ni maktok dier yang ajar....

Abah Ajak SYAWAL makan Coney Dog..Mengapa...

Abah ajak syawal makan coney dog???????
x ajak ibu ke...mmmm....

mana leh dorang kuar berdua x ajak ibu...

mana boleh kan..hehhehe...
mesti la ibu pun ada sekali...

en asbeen baik hati blanja aku n syawal makan coney dog...
syawal juz abiskan curly fries je..hehehhe...
tu pun lambat makan sampai abis...
sebab 1st time makan kan..hehehhehe....

jom kiter layan pics syawal N abah...

aku juz 1 je la pic aku..hahahha..
sebab xda sape nak amik gambar aku...aku je yang sebok nak amik gambar dorang



hahhahaha...ada 1 je kan muka aku....

Rabu, 29 Jun 2011

JOM JOIN TEKA-TEKI SYAWALSIMPSONS N MENANG

Walaupun Bz nak siap kijo yang di beri...but My blog tak leh la nak tinggal macam tu saja kan....

so memandangkan next week aku akan Cuti-Cuti Malaysia....
aku nak adakan satu teka-teki untuk kengkawan blog aku ni..
caranyer mudah sahaja...

  1.   Buat satu Entry  yang bertajuk JOM JOIN TEKA-TEKI  SYAWALSIMPSONS N MENANG 
  2. taruk Banner kat atas  kat entry korang tau
  3. x yah bagi jawapan kat entry....juz bagi jawapan kat comment box entry ni je tau..
 ops lupa soalannyer..klo tak macam mana nak jawab kan...

SOALAN : DIMANAKAH SYAWALSIMPSONS AKAN BERCUTI MINGGU HADAPAN

   KLU :
  • Dalam Malaysia
  • tempat yang ada waterworld

2 pemenang  akan di cari dengan jawapan yang tepat

Hadiah : mestilah barangan dari tempat Cuti2 Malaysia aku nanti


tarikh tutup untuk teka-teki ni..
06 JULAI 2011 12.00PM

 

p/s : ada tak yang akan join...

WORDLESS WEDNESDAY

Senyum tak pelu kata apa2....



Isnin, 27 Jun 2011

Terima kasih pada yang menasihat..TQ KAWANKU N SEDARA KU


tadi pagi agak down ngan kisah

so ramai la yang comment...
mereka mmg setia ngan tip, petua n nasihat untuk di beri pada aku...




akan aku cuba eima tip yang ko bagi ..insyallah jadi..aku bgtau k...


terima kasih jugak...pada beras...ehhh slah biras aku ni...nasihat yang baguih untuk aku..yang baru ada sorang anak ni...dier dah dua...lagi la kan..tp yang aku suke pada nak2 dier...A.K.A anak2 sedara aku jugak...
anak2 dier mmg behave tau N dengar kata..suke tau aku main ngan2 kak anim ni..

mekasih pada mereka

Sedey je tak Dapat Redeem Kat Mid Valley


Kalo pada yang perasan pada entry yang review pasal hal ini...

semalam aku g la kat Mid Valley untuk redeem BARANG FREE 
semangat la kirenyer...sebab akak aku...A.K.A ADAMNIGINA
dah rembat dah...aku tgk beg dier..kire suke...suke..suke la..
berkobar-kobar ni..sanggup angkut syawal yang ngah tido..untuk menjimatkan masa...aku suruh en asbeen g solat dolu..aku g redeem sambil angkut syawal yg ngah tido lena...

sampai sana je...

aku : boss...saya suraya...saya mau redeem untuk free gift fan page facebook...

boss GNC : oooo...ok meh saya mau tgk itu voucher...

aku : ok...

boss GNC : ayyyaaiiikkk..ini sudah abis stok...u datang la 2 minggu lg...nnt ada...

aku : (muka bengang..sebab call jumaat lepas ada...)ala...nape abis stok..call jumaat lepas..kata masih ada stok..saya dtg dr jauh ni...adoi.....

boss GNC : sorry la miss..customer selalo dalam 1 hari hampir 50 orang datang redeem...so cepat abis...tapi tak pe...voucher masih valid sampai 31/.07/2011...

aku : kalo redeem tempat len..boleh.yg dekat sikit ngan umah saya?????
(harap2 boleh..walau tau tak boleh kan)

boss GNC : tak boleh la miss...sorry...

aku : Mmmmmmm...tak pe la...TQ....

en asbeen tgk..aku x bw pape...so dier pun malasa tnya sampai aku yg citer..mmm..
sedey je...so kami terus la g da mines untuk jumpa ngan CUTE MUM

Ada ape jumpe  CUTE MUM

Nanti2 aku cite ok...

Isnin Yang tak Best di Pagi hari

arini terasa bagai nak citer tentang syawal yang buat hati seorang ibu aku ni tersentuh n kecewa dengan sikap syawal...
maapla klo aku kata begitu pada anak aku yang belum faham erti kecewa ibu dier ni...
baru2 ni aku tukar susu syawal lagi...B4 this aku pakaikan PEDIASURE..
tapi aku n en asbeen tgk xda nmpk perubahan pon dari segi berat badan...x naik pon...
sebab susu tu untuk naikkan berat badan..aku tgk...biasa je...x naik pon...tp cuma dier pakai susu tu ok la dah lama x sakit...tapi aku n enasbeen dah discuss nak pakaikan syawal susu yang murah sikit..yela kami ni bukannyer la berduit sgt pon kan..klo nmpk perubahan dari segi berat badan, x pe la pakai lama2 kan...

so aku n en asbeen dicide pakai syawal susu kat atas tu...SUSTAGEN..perisa vanilla..sama dengan PEDIASURE perisa vanilla jugak..

tp dua hari ini, aku bg syawal pakai susu tu...x mo pun minum..adoi sedey dgt..lapar takat mana pon...x mo gak...sanggup makan lebey dari minum susu...budak2 kan perlukan susu jugak dlm badan...
semalam 2X je dier minum...mmmmmmm....
petang semalam kuar aku buatkan untuk dier sebab dah lama dier tak minum susu, dier tak mo jugak...malam tadi...bising2 nak susu, aku bagi pon tak mo..sanggup minum air suam..

kecewa la hati ini dengan tindakan syawal tu...aku suruh en asbeen rasa sikit susu tu, dier kata manis sikit...ntah la..aku dah cuba lebeykan air dlm susu tu..pon tak mo...nak tak ndah...aku terpaksa buang susu tu...sebab dah melebih 1 jam..pagi ini bangun pagi, aku teregat akan tindakan syawal...sangat la sedey hati ini...

en asbeen kata,....

en asbeen : x pela klo dier tak mo minum..tak pe...kiter beli susu lain..

aku : mmm...baru je beli...kiter ni bukan banyak duit...nak membazir-bazir macam tu...

en asbeen : abis terpaksa la...

aku : (mengeluh saja)


aku ada bgtau mak aku pagi tadi..klo syawal x mo minum...xpe la...pakai susu ada,,,dumex tu..nnt aku ganti...
tp mak aku kata..ala nnt dier lapar...dier minum la...
tp aku ni dah biasa tgk anak aku minum 4, 5X sehari...

tp kalo 2X je sehari..mmmmmm...


p/s : ada sesape nak beli sustagen junior 1 - 3 tahun ..x bukak lagi...jual harga murah punyer....