Yang DiSaYAngi

Khamis, 7 Julai 2011

perangai Syawal N Abah Dier..macam2 daaaa

sehari sebelum behola-holi holiday aritu...aku sebok la mengemas barang yang nak di bawa...
dah macam2 la anak-beranak ni...adohai....

sebelom tu sila la kengkawan abaikan betapa seleraknyer bilik ini(kerna sedang mengemas..hihiihih) n en asbeen yang ala....kurus tecik itu saja..hehheheheh...


nampak tu..
mentang2 abah dier baru je beli kasut baru...(nak bawa g holiday katakan)
nampak yang berselerak kasutnye...itulah....
mula2 duduk dalam kotak tu...pastu buat2 la seret kotak...(macam la boleh berjalan sendiri kotak tu..)
mmmm...si abah dengan baik hati mengangkat la kotak itu bersama-sama anak kesayangan dier tu...

see...saya sudah di awangan ibu..hihihihihhi....
adohai itu anak buat ibu x abis2 la mengemas..mmmmmmm

tak abis dengan itu...ingat si abah larat nak angkat macam itu je...
di bawanyer ke tempat yang lain..(konon nak kasi anak selesa la tu..hhiihihii)


mmmmm....mmg selesa pon..atas katil..
bosan tak sape yang melayan dier...
"maap la sayang ye...ibu sebok mengemas barang..."
tapi mana si abah...dah letak anak kat tempat yang selesa n selamat..
mesti la dier mengadap komputer baca komik yang tergendala akibat anak dier sebok mengacau dier....



malas duduk lama2 la tu...biasa la tak ada orang layan...
nak keluar pulak...

nak tau ke pegi mana tu..??????????????????

dier dah mula proses menurunkan diri dari katil....
mesti la dier nak mengacau ibu dier...mmmmmmmmm

macam2 la ini anak....








p/s : sejak2 dah besar ni...makin banyak la ragamnyer...

Pemenangnyer Adalah...jeng..jeng...jeng....

so di tangan aku sudah ada pemenangnyer....
mereka adalah....

 

sorang lagi adalah.....


tahniah pada yang menang...yang x berjaya..maaf la ye...insyallah klo ada lagi..aku akan wat lagi...
P/S : KEPADA MEREKA YANG MENANG SILA BAGI NAMA, ADDRESS N NO FON KORANG UNTUK HANTAR HADIAH LA..HEHEHHEHEH...
JUZ LETAK DETAIL KORANG KAT COMMENT BOX ENTRY INI TAU..
JANGAN RISAU AKU TAKKAN PAUBLISH TAU...
TAPI KENA BAGI DETAIL SEBELUM JAM 4PETANG ..
OK....

JAWAPANYER ADALAH......N PENEKA YANG HEBAT..

Sekarang ni aku nak kasi tau dolu jawapan kepada soalan teka-teki yang aku wat ni...

so, soalanyer...
DIMANAKAH SYAWALSIMPSONS AKAN BERCUTI...?????????????

jawapannyer.....

A'FARMOSA WATERWORLD, MELAKA

ini lah peneka yang terhebat dengan jawapan yang betul...



31.NUR - MELAKA WATERWORLD
32.CUTE MUM - MELAKA A'FARMOSA WATERWORLD

maaf ye pada  CUTE MUM 
sebab tertinggal nama kamu dalam senarai entry...

ampun di maaf ye...
Macam2 jawapan yang aku terima....
tapi aku tak kisah...
janji jawapanyer MELAKA......

so pemenang...sat je lagi ye...sabar ye....

AlamAk TertInggal 3 Org Peserta la..

semalam dah check2...rupenyer tertinggal lagi 3 orang perserta yang join teka-teki aku ni...
so ini la orangnya....



so bergabung la mereka dengan mereka yang lain di ENTRY INI

HEHHEHE...JAP JE LAGI...AKU BGTAU JAWAPAN N TERUS UMUM PEMENANG TAU...
 


Rabu, 6 Julai 2011

senarai peserta JOM TEKA-TEKI N MENANG SYAWALSIMPSONS

ini la kengkawan yang join 

terima kasih la sesangat sebab ada jugak yang sudi join teka-teki yang simple dimple ni....


alhamdulillah...seramai 28 orang yang join teka-teki ni...hehehhehe...

insyallah jawapan akan di beri jap g atau esok k...

JOM TEKA-TEKI N MENANG SYAWALSIMPSONS DAH TUTUP N PEMENANG ADALAH.......

dengan ini..maka tertutup sudah teka-teki yang aku sendiri yang anjurkan...so....
insyallah petang ni akan di senaraikan nama peserta yang join N pagi esoknyer la ye akan di beritahu pemenangnyer....hehheheehhe


nak makan dolu..dah lapar ni...

nANTI aKU dATANG lAWAt kORANG k

Arini aku baru naik keje...
kat Opis sebok la dorang2 ni dok citer pasai APC A.K.A Anugerah Pekerja Cemerlang...mentang2 la aku cuti dua hari...1 benda pun aku tak tau ape yang dorang cakapkan..mmmmmmm....

masuk2 opis...banyak la pulak keje atas meja..masa tinggal...kosong...adoyaiiii./....

windu la nak terjah g umah2 korang kan....
rasa kalo tinggal 1 entry korang..rasa tak best je....

so sekarang nak wat keje dolu...

nnt dah siap baru aku wat entry n terjah umah korang tau...

p/s : teka-teki syawalsimpsons dah nak tutup dah...cepat2 ye sebelum 12.00pm K......

Wordless Wednesday





Agak2 korang...korang perasan tak aper perbezaan kat situ...?????????????????????

Jumaat, 1 Julai 2011

2 Mangkuk Selama 10 Minit..Percaya Tak???????

Pagi yang indah ini...di sulami pulak dengan alunan bacaan yassin kat tempat aku ni..dengan sejuknyer air cond kat opis...alahai nyaman je rasa....

hari ini aku nak cer cite...cer citer ...kisah 2 mangkuk...
2 MANGKUK???????

Klo egat pada entry coney dog

aku n en asbeen risau la klo syawal tak kenyang...mana taknyer juz makan curly fries je...mmg tak la...
so aku pon g la beli mashed potato kat KFC
punyer la lama...ramai sgt..dah nak tutup pun ramai...aduyaiiiii...
sampai turn aku....

aku : dik..mashed potato large 1 sahaja...

budak KFC : RM4.95
tetibe budak KFC tu kata...
budak KFC : akak...yang besar dah abis...saya kasi akak 5 mangkuk yang kecik ye...

aku : boleh la.../(dalam hati...klo yg kecik 1 mangkuk RM1.49..yang besar RM4.95...ok latu)

aku amik n blah...sampai je umah..syawal yafiqq dah tak sabar nak makan mashed potato tu...adooiii...dier dah nampak dari dlm kete lagi...tu yang buat dier tak sabar lagi tu..hehehehhe....

sekali makan amik ko...
start makan pukul 10.0pm...
untuk 2 mangkuk 10.10pm dah abis...

giler laju makan...hehehehe....

tu pun nak makan yang ketiga...

seb baik makan sikit je...dah x mo lagi...
yang 3 mangkuk lagi..aku tinggalkan untuk syawal n adam...

alih2 maktok dorang buat bubur mashed potato untuk dorang ni esok tengaharinyer..hehehehhehe


p/s :makan banyak...badan..alahai...tecik saja itu budak..heheh..cam ibu nyer jugak..

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK