Yang DiSaYAngi

Jumaat, 8 Julai 2011

Kali Ke-dua Join Tournament Dania Bowl by CUTE MUM

hari ini aku agak bz berjalan ke sana ke mari nak kutip duit nak beli hadih untuk kawan aku yang bakal bertukar ke IPDA.A.k.A Institut Perguruan Darul aman.

so sekarang ni la baru free nak buat entry baru kan...mmmm....
citer ni dah lama giler..adalah hampir 2 minggu gitu kot...aku kesah pe..aku nak gak citer..hehehehhe

Last 2 weeks...aku ada join Tournament bowling  DANIA BOWL
anjuran tuan punyer blog la... CUTE MUM

ni untuk kali ke-dua aku join Tournament bowling
aku ngan laki aku suke la sangat main bowling...walau x aktif cam orang lain @ CUTE MUM
dorang ada bola sendiri maksudnyer memang terrer N mmg selalu main la...
aku pun ada hati gak nak beli bola sendiri..(dalam hati je la)
tapi aku tau jawapan laki aku mesti TAK punyer...
tak mo bazir katanyer...bagi aku, kire macam nak jadikan sebagai satu family hobby la..
tapi aku tak la megesah la sangat pon...klo ada..ok la..klo tak da, tak pe la...mmmmmm...

ini la aksi SYAWAL YAFIQ BIN MOHD YAAKOB
yang tak hengat dunia bile sampai je kat tempat bowling..
tau la dah banyak syawal datang sini ni..mmmm.....
 mmg tak reti duduk diam...adohaaaaiiii...
sampai CUTE MUM   pun naik pening tengok ini budak sudah aktif sangat...hhehehhe....

aku ngah sebok2 main kat depan...dorang anak beranak ni la sebok la suruh aku amik gambar dorang...aduhhhaaiiii..
nampak tu dah macam2 versi muka dah dorang anak beranak ni..
nak tangkap gambar ngan abah je,...ngan ibu tak mo pulak...
siap kasi kamera kat aku...suruh aku amik gambar dorang ni...adohhaaaaiiii/......



main hari tu by group..
of course la aku ngan en asbeen...tapi 1 group 3 orang...
mana sorang lagi....tttuuuuuuuu...kat atas tu...
NAD...dier pun penanh join tournemant bowling CUTE MUM  yang pertama dolu...sama ngan aku la...aku kenal NAD ni pun kat situ...dier ni kawan ngan CUTE MUM
tengok ada sklill kan dier main petang tu...
tapi ari tu aku rasa bagai tak da ONG saja aritu...
aku rasa balingan aku tak sempurna N aku tak puas hati je..
tak tau nape...
En asbeen N NAD yang power hari tu..mmmmm...
aku je down...pasai pe tah...


nampak tu..klo ko zoom sikit gambar tu...boleh nampak nama aku...ngan markah yang tak seberapa tu...rasa macam tak enjoy pun...nape tah....

abis settle je tournament ni...sessi pemberian hadiah pada yang menang...
(ala semua dapat...tu yang best join ngan CUTE MUM   apo2 mesti dapat hadiah..)

jom kiter tengok hadiahnyer...sangat la colourful....
tahniah la CUTE MUM  N daddy dania ni..

tengok tu...colourful kan...aku egat CUTE MUM   juz sediakan pin bowling saja..rupenyer ada lagi...
hadiah pin bagi by group yang score paling banyak jatuhan pin...
medal kalung tu...untuk laki N ponpuan yang high score...

N yang 2 lagi medal yang tecik tu untuk raja N ratu LONGKANG...pon ada kan..heheheheheh

sebelum sessi bagi hadiah...syawal N abah dier sempat je na pose kat hadiah tu tau...adohaaaiiii ini anak beranak...sudah pandai nk  bergambar ke....

ni la group aku...menang tempat yang ke-4...hehehhe..jadi la nok...dari tak da kan...
siap dapat warna kuning...
en asbeen siap kata..

En Asbeen : nasib baik dpaat colour kuning...klo colour pink...mmmmm...alamat saya suruh sayang la bawak...hhehheheh

ada aku lak yang kena bawa..mentang2 dier tak suke colour pink....

ni la hasil kemenangan aku N En asbeen..selama join Tournament bowling CUTE MUM  ni...
2 pin bowling kecik...(waktu 1st time main ngan CUTE MUM)
2 Pin bowling besar..
1 medal high score

syawal la orang yang paling sebok la nak pose2 N main ngan pin bowling tu...
dah kat mana pulak aku nak letak pin2 bowling ni semua...
rumah dah la banyak barang...adoiii....
alih2 setelah berfikir..ini la tempatnyer.....

nampak tak...mmmm....
Home Sweet home...

Khamis, 7 Julai 2011

perangai Syawal N Abah Dier..macam2 daaaa

sehari sebelum behola-holi holiday aritu...aku sebok la mengemas barang yang nak di bawa...
dah macam2 la anak-beranak ni...adohai....

sebelom tu sila la kengkawan abaikan betapa seleraknyer bilik ini(kerna sedang mengemas..hihiihih) n en asbeen yang ala....kurus tecik itu saja..hehheheheh...


nampak tu..
mentang2 abah dier baru je beli kasut baru...(nak bawa g holiday katakan)
nampak yang berselerak kasutnye...itulah....
mula2 duduk dalam kotak tu...pastu buat2 la seret kotak...(macam la boleh berjalan sendiri kotak tu..)
mmmm...si abah dengan baik hati mengangkat la kotak itu bersama-sama anak kesayangan dier tu...

see...saya sudah di awangan ibu..hihihihihhi....
adohai itu anak buat ibu x abis2 la mengemas..mmmmmmm

tak abis dengan itu...ingat si abah larat nak angkat macam itu je...
di bawanyer ke tempat yang lain..(konon nak kasi anak selesa la tu..hhiihihii)


mmmmm....mmg selesa pon..atas katil..
bosan tak sape yang melayan dier...
"maap la sayang ye...ibu sebok mengemas barang..."
tapi mana si abah...dah letak anak kat tempat yang selesa n selamat..
mesti la dier mengadap komputer baca komik yang tergendala akibat anak dier sebok mengacau dier....



malas duduk lama2 la tu...biasa la tak ada orang layan...
nak keluar pulak...

nak tau ke pegi mana tu..??????????????????

dier dah mula proses menurunkan diri dari katil....
mesti la dier nak mengacau ibu dier...mmmmmmmmm

macam2 la ini anak....








p/s : sejak2 dah besar ni...makin banyak la ragamnyer...

Pemenangnyer Adalah...jeng..jeng...jeng....

so di tangan aku sudah ada pemenangnyer....
mereka adalah....

 

sorang lagi adalah.....


tahniah pada yang menang...yang x berjaya..maaf la ye...insyallah klo ada lagi..aku akan wat lagi...
P/S : KEPADA MEREKA YANG MENANG SILA BAGI NAMA, ADDRESS N NO FON KORANG UNTUK HANTAR HADIAH LA..HEHEHHEHEH...
JUZ LETAK DETAIL KORANG KAT COMMENT BOX ENTRY INI TAU..
JANGAN RISAU AKU TAKKAN PAUBLISH TAU...
TAPI KENA BAGI DETAIL SEBELUM JAM 4PETANG ..
OK....

JAWAPANYER ADALAH......N PENEKA YANG HEBAT..

Sekarang ni aku nak kasi tau dolu jawapan kepada soalan teka-teki yang aku wat ni...

so, soalanyer...
DIMANAKAH SYAWALSIMPSONS AKAN BERCUTI...?????????????

jawapannyer.....

A'FARMOSA WATERWORLD, MELAKA

ini lah peneka yang terhebat dengan jawapan yang betul...



31.NUR - MELAKA WATERWORLD
32.CUTE MUM - MELAKA A'FARMOSA WATERWORLD

maaf ye pada  CUTE MUM 
sebab tertinggal nama kamu dalam senarai entry...

ampun di maaf ye...
Macam2 jawapan yang aku terima....
tapi aku tak kisah...
janji jawapanyer MELAKA......

so pemenang...sat je lagi ye...sabar ye....

AlamAk TertInggal 3 Org Peserta la..

semalam dah check2...rupenyer tertinggal lagi 3 orang perserta yang join teka-teki aku ni...
so ini la orangnya....



so bergabung la mereka dengan mereka yang lain di ENTRY INI

HEHHEHE...JAP JE LAGI...AKU BGTAU JAWAPAN N TERUS UMUM PEMENANG TAU...
 


Rabu, 6 Julai 2011

senarai peserta JOM TEKA-TEKI N MENANG SYAWALSIMPSONS

ini la kengkawan yang join 

terima kasih la sesangat sebab ada jugak yang sudi join teka-teki yang simple dimple ni....


alhamdulillah...seramai 28 orang yang join teka-teki ni...hehehhehe...

insyallah jawapan akan di beri jap g atau esok k...

JOM TEKA-TEKI N MENANG SYAWALSIMPSONS DAH TUTUP N PEMENANG ADALAH.......

dengan ini..maka tertutup sudah teka-teki yang aku sendiri yang anjurkan...so....
insyallah petang ni akan di senaraikan nama peserta yang join N pagi esoknyer la ye akan di beritahu pemenangnyer....hehheheehhe


nak makan dolu..dah lapar ni...

nANTI aKU dATANG lAWAt kORANG k

Arini aku baru naik keje...
kat Opis sebok la dorang2 ni dok citer pasai APC A.K.A Anugerah Pekerja Cemerlang...mentang2 la aku cuti dua hari...1 benda pun aku tak tau ape yang dorang cakapkan..mmmmmmm....

masuk2 opis...banyak la pulak keje atas meja..masa tinggal...kosong...adoyaiiii./....

windu la nak terjah g umah2 korang kan....
rasa kalo tinggal 1 entry korang..rasa tak best je....

so sekarang nak wat keje dolu...

nnt dah siap baru aku wat entry n terjah umah korang tau...

p/s : teka-teki syawalsimpsons dah nak tutup dah...cepat2 ye sebelum 12.00pm K......

Wordless Wednesday





Agak2 korang...korang perasan tak aper perbezaan kat situ...?????????????????????