Yang DiSaYAngi

Ahad, 7 Ogos 2011

Syawal Demam Nak Pandai atau Nak serasai dengan Tempat Baru...Pendapat korang

Hari ini 7 Ogos 2011-ahad-...

aku update dari Tanah tumpah darah En asbeen...
saja balik nak berbuka pose ngan family sebelah sini kan...insyallah arini aku akan balik ke PUTRAJAYA....
tappi mungkin jugak aku akan bercuti lagi....atau EL apa saja...sebab syawal demam tak kebah2...
aku sendiri pon tak tau nape boleh jadi macam ni...
panasnyer on off je...

kes ni bermula sejak Khamis malam jumaat selepas aku N en asbeen bw syawal g Klinik sebab syawal batuk N selesema agak boleh tahan la kan...

malam tu syawal mula panas berapi bagai...aku pon heran...dah la tu meracau2...aku pulak yang cuak..tak penah2 dier demam cam gini gayanyer...mmm...
niat di hati nak balik Kg halaman....diteruskan jugak....

pagi tu syawal dah ok sikit...batuk je panas dier datang balik...adohai...nape ni...
aku N en asbeen PK yang syawal blk KG mesti demam nak pandai something...kerna aku cakap camtu...dolu syawal demam balik KG...alih2 pandai jalan kat KG...tak tau kali ni camne...sebab sabtu pagi tu....dier merengek2...macam cakap "AKIT"...aku kata...eh...mmg la sakit...sabar ye...skali MIL datang....dier pandang...terus,...."NENEK"...

alamak aku terkejut...betoi ke ni..mmm...tu je la skali..pastu tak dengar dah...mmmmm...
kat KG pon asik batuk bagaikan Org Tua...pastu mesti muntah lepas batuk selama 2, 3 min tanpa berenti...

ke syawal nak serasi ngan taska barunyer tu...mmmm..alahai...
doa ibu buat syawal...
semoga syawal di jauhkan drai segala malapetaka N penyakit terhadap diri syawal N berharap syawal yafiq dapat membesar dengan sihat..aammmiiinnnnn



 
p/s:alamak syawal dah jaga dari tidonyer...kengkawan...doakan dier ye...semoga sihat.....
biasa la baru lepas sahur..kikikikiki

Khamis, 4 Ogos 2011

Bengang Kalo Suka Memaksa


pagi ni..opis aku dah la sezuk tahap gaban....mmmm...nak buat keje pon menggigil...

dah la pulak menggigil geram ngan oran yang suke memaksa ni...adohai...
bukannyer tak mo uat keje pon...sah2 ngah ko cakap aku suruh buat itu ini...aku ngah buat keje....bukan tak buat keje...

adoi ni ngah aku sebok buat keje...minta aku buat cepat2 penyata perubahan untuk pekerja sambilan yang salah no.ic...bukan aku tak buat pon....aku buat la....aku bengan kalo suke sangat memaksa...lain la kalo mmg time ko tnya tu aku tak buat keje kan...

adoi...pastu printer tempat aku problem...sebok la suruh g tempat org lain...abis org lain tak buat kerja....adohaiiii

Muka Yang tak Semenggah..

pepagi ni hantar syawal ok la...x la stress sangat dari dolu kan..ehhehe...
tapi pepagi ni aku buka la folder2 aku yg penuh la muka aku yang tak seberapa ni kan...
godek punyer godek...aku jumpa ni...


ini muka boleh tahan lagi ni...tak la sengal sangat...
meh nak tunjuk lagi...bagi korang gelak...kikikiki...
(aku tengok pon gelak...kengkawan opis aku tgk pon gelak...)

hahahhaha...sengal gile muka aku ni..adohai....
ni aku masuk game make up...artis la konon aku ni,....

tengok kau....mmg sengal itu muka ni...adohai....
ini mmg muka selengge...

jom kiter tengok hasilnyer...

agak2 korang nampak x hasilnyer...

ni la hasil make up yang diberi masa 5 minit saja...hahahhah...
jangan tak tau...mak tempat tiga nok...walaupun....hahhahah...


aku siap makan coklat waktu ngah org dok sebok make up....

jangan tak tau...ni baju...aku pakai baju en asbeen...kikikiki...
maap la kami sama saiz...so baju dier...baju aku....
seb baik dier tak datang time family day opis aku 2 minggu B4 pose..kikikiki...
siap minta izin...
"abang,...saya nak borrow baju abang....kikikiki"
"amik la...baju saya...baju awak gak...bukan tak muat..kikikiki"


p/s : tengok la korang muka aku yang tak berapa nak cun ni kan...kikikikiki

Rabu, 3 Ogos 2011

syawal yang pelbagai ragamnyer ditaska

hari ini masih lagi update pasai syawal di taska...
alahai itu anak...berbagai la ragam kamu selama tiga hari di taska...ibu kesian tengok kamu...tapi apa kan day...ibu kena g work...

meh aku cer citer sikit dari hari pertama ke hari ketiga....

HARI PERTAMA
PAGI
alahai itu anak pepagi berkobar-kobar mandi N smart2 je sebok nak ikut ibu N abah dier....bile sampai depan pintu taska bukan main seronok...ruas yang luas...dier berlari ke sana ke sini..seronok tengok ramai bebudak warna-warni bagai...aku pun seronok la tengok dier pagi ni..sampai aku tinggalkan dier pon tak sedar...seronok punyer pasai...
PETANG
semangat berkobar-kobar aku nak g amik syawal..sekali aku g amik..menangis berambu-rambu air mata...pasai pe aku pon tak tau....cikgu kat situ kata syawal agak suke nagis je...aku PK 1st time dtg taska...takpela...tapi sampai rumah x mo cakap N main2 ngan aku, en asbeen N maoktok dier..mmmm...diam je..balik2 tido...malam pukul 9.30pm baru la nak bermain2 N cakap...


HARI KEDUA
PAGI
bagi aku ok la...sebab aku bawa syawal g taska dier tido sepanjang perjalanan N sampai sana pon tido..ok la...tp lepas aku g tak tau la kan...
PETANG
aku g amik dier ddengan harap dalam hati allah makbulkan doa hati seorang ibu ni agak syawal x meragam macam semalam...kire ok  sikitla...x menangis kan...tp harapan aku meleset bile aku datang syawal still nagis lagi..tapi tak teruk macam semalam la...N sampai umah pon sama macam hari pertama, x mo bercakap....


HARI KETIGA
PAGI
syawal bangun pagi hari ini...lepas kasi susu...x mo tido dah...nak main2...terus en asbeen nak mandikan dier...bile dah siap mandi2 N nak kuar rumah jumpe maktok dier..juz salam...x mo cakap2 gak..alahai itu naka masih merajuk ngan maktok ke sebab maktok x dpt jaga kamu...jgn begitu syawal..maktok tak sihat...
bile masuk dalam kete...seronok dier main2..tp bile sampai trafic light kat alamanda...terus dier diam bagai dier kata dalam hati " ibu N abah ni nak bawa aku g mana ni..."sampai sana..aku amik beg dier...dier pandang aku semacam bagai berkata " ibu ni macam nak tinggalkan aku je"
aku pon cakap..."tak la ibu tak tinggalkan syawal...ibu nak g work je..."
sampai depan pintu cikgu dah sambut...tetiba x nak turun dari dukungan abah dier..alahai...dier sudah tahu itu taska....aku bawa dier  tgk TV pon taknak...aku bagi kat cikgu dier ajak g tengok pon nagis..alahai...
harap2 ok la seminggu pas duduk taska ni...ni adalah pengalaman pertama syawal g taska...mmmm


p/s : doakan syawal ok ye petang jap g aku amik nak bw g check up...

wordless wednesday - Lorik kecik VS Kete Besar






p/s : apa pendapat korang tentang INI

Selasa, 2 Ogos 2011

Ulser Oh Ulser...

hari ini aku hanya mampu online blog saja...tak la BW sangat...yang mana menarik...aku terjah la...tp yang mana aku rasa nak comment...aku comment...sebab arini aku agak tak sihat....

bukan tak sihat sebab tak larat pose...mmmm...
aku ULSER sekarang ni...di tambah pulak dengan ulser di lidah..lagi la menambah...korang yang mana penah tengok muka aku yang tak seberapa ni...boleh la n sila la bayangkan mulut aku tetibe bengkak sebelah...

bebudak opis pon heran...dorang egat aku cuti...walhal aku ada je kat tempat aku  sambil buat kerja N menderita sakit...lagi la pose sekarang ni...adohai...

aku tertinggal Listrine, ubat GG n Berus GG untuk solat tengahari ni...aku bawa dari umah..tertinggal kat dlm kete...mmmm...tak leh la hidup kalo tak da benda alah semua ni...

bebudak opis aku dah tau dah kalo aku diam beberapa hari tau dah nape aku macam tu...
ULSER la tu...mmmmm....

sekarang ni aku  ngah ada ulser 2...1 di lidah n 1 di bibir ku...
adooiiii..menderita la aku...beberapa hari ini...maaf aku...aku x bersemangat sebab tak boleh cakap...

Pemenang GA Like N Win adalah...jeng...jeng...jeng.....

hari pepagi opis aku sunyi sepi je...memasing lemau...adoi..pepagi pon lemau ke...aku ni yang ulser pon boleh la tahan....so berbalik pada tajuk asal....aku akan umumkan 

pemenangnyer adalah....





Tahniah pada mereka....
tapi sempena bulan ramadhan yang mulia...aku pun berbesar hati kat tambah lagi dua....meh kiter skodeng sape yang kena....






tahniah kepada mereka....
Yang tak berjaya...takpe ye..insyallah ada rezeki lebey..aku akan buat lagi ye...
mekasih sangat2 pada korang sebab nak gak LIKE muka aku yang tak seberapa ni kan....
jasa korang sangat la di hargai...


p/s : kepada yang menang..tahniah...sila hantar detail korang selewat-lewatnyer rabu ni...03 ogos 2011
n hantar detail korang ke suraya1510@gmail.com

Isnin, 1 Ogos 2011

senarai peserta GA Like N Win

dengan ini berakhir la GA LIKE N WIN
Ramai jugak yang join kan..mekasih la benbanyak...maap la aku lambat update....

ni la senarai peserta....



ni la antara peserta yang join..mekasih bebanyak ye..insyallah petang ni akan ku umumkan pemenangnyer ye....

Hari Pertama Syawal Yafiq di Taska

Pepagi ni aku nak wish selamat berpuasa pada semua umat islam di muka bumi allah ni...

pagi ni aku agak sebok nak settlekan letak syawal di taska pagi ini...
pagi tadi kejut bangun pagi...allah...punyer la susah nak bangun...
dah bukak baju pon still mata tutup...klo tak buat macam ni...boleh pulak bangun..mmmmm...


dah siap2 mandi...syawal mula nak tido dalam kete....dah sejok..nak tido....hehhehh...
dah keluar dari kete...nampak si adam, sepupu die...segar pulak mata dier..alahai....
baru sampai depan pintu masuk taska...dah sebok nak tuwun dari dukungan nak main2...
aku n en asbeen sebok nak register...dah settle..aku n en asbeen pun tinggalkan dier pon...buat tak tau je...adoohaiii itu anak...

adam je agak susah sikit...nagis...but aku tau ...kejap je tu..pastu ok la ..hehheheh



p/s : korang rasa syawal leh berdikari tak tanpa maktok dier

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK