Yang DiSaYAngi

Khamis, 11 Ogos 2011

Jutaan Terima Kasih Pada Mereka Yg Wish..LUV U ALL la....

 
 
Hari ini aku cuti...semalam keje...nape...macam biasa...syawal still tak sihat...lagi2 on off...so terpaksa la korbankan cuti...seb baik boleh lagi amik untuk cuti raya pulak...
 
berbalik pada tajuk entry...aku nak TQ banyak la kat kengkawan aku ni....
sebab bagi suport tok aku amik exam next year...sebab tau diri ni buka la pandai sangat kan....
 

 
nampak baguih  kengkawan aku ni..kikikikiki....
bukan senang nak cari kengkawan camni ni..kikikiki
 
TERIMA KASIH kawan2 semua....

Rabu, 10 Ogos 2011

Pertama kali Attend..LULUS...


Hari ini aku ada kat opis...so x la nak berblog sangat..tp still curi2 tgk gak...bile lama tinggal mesti windu...kui..kui..kui...

berbalik pada citer asal..aku dapat tau isnin haritu result exam KPSL N27 dah kuar...aku pon excited gak..tp dalam hati..kata mesti tak lulus ni...

hari ni masuk opis baru boleh nak tgk kan...kat umah...tak berkesempatan N terlupa...
walaupun tau diri ni tak la pandai mana pon..tapi tak sangka LULUS 1...sila la percaya..kui..kui...
paper C tu aku tak attend sebab diri ni tak confident N pulak buku takda...En asbeen pakai, abis aku nak pakai buku pe...tak pe berkorban demi suami tercinta...cewaaahhhh...

bukan senang jugak nak amik exam ni...dari pengalaman kawan2 aku...banyak kali amik pon tak lulus2 pon..(tak tau dorang ni baca N paham kan buku tu ke tak...)
at least ada 1 paper aku lulus...leh la bawa balik berita ni kat en asbeen yang coti take over jaga syawal...mayB esok aku pulak..kui...kui...
 tak pe 1 tahun 1 paper lulus...dari tak lulus kan....pertama kali amik tu....kikikikiki...aku pon cam tak percaya...kengkawan yang 1 unit ngan aku pon ramai yang lulus 1...ok la....




p/s : korang rasa aku leh lulus lagi tak tahun depan...

Perhatian Kepada Pemenang LIKE N WIN GA

pada yang menang GA yang LIKE n WIN yang aku buat baru2..tahniah...
maap la kengkawan yang menang...aku belom berkesempatan nak pos hadiah kengkawan...

disebabkan faktor kesihatan anak tersayang aku ni....

so nanti aku akan inform pada korang bile aku akan hantar..N aku cuba buat dlm minggu ni..klo x da..insyallah...paling lewat bulan ni aku akan uruskan...jgn risau ye....



minta maap sangat2...

Selasa, 9 Ogos 2011

suhu badan dah ok...


hari ini....aku update lagi ye pasai syawal...tak pe kan...untuk kengkawan aku yang prihatin la sangat2 kat aku n anak aku ni...TQ bebanyak....hanya allah dapat bls jasa baik pendapat korang....


syawal sekarang ni..(sambil tengok aku menaip)

suhu badan dah ok...dah surut...tp batuk tu jahat...(bak kata MIL aku)
asik kaco je....lagi2 time syawal ngah nyenyak di buai mimpi...(soalan????mimpi ke)

nampak la leh main2 sikit2...minum susu pun sikit...takpe permulaan...
buang air besar...tak tau...pagi tadi...tak ok...insyallah arini ok la kot....

Syawal disahkan ASTHMA..

Hari ini 09 Ogos 2011 - selasa..
hari kedua aku EL kerna nak jaga permata aku yang tersayang ni...
sudah 6 hari berlalu sakitnyer...N masih nampak tiada perubahan pada dirinyer aku N en asbeen sendiri pon sudah buntu nk PK macam mana nak buat lagi..

BATUK : dari hari pertama masuk taska..that mean 1st pose la..sampai la sekarang N makin menjadi-jadi pulak tu,...so bad..kata doc..adohai...
SELESEMA ; pon sama...tapi sekrang dah kurang sudah...
DEMAM : sudah 6 hari berlalu..on off saja...belom penah syawal jadi camni..on off saja demamnyer...kalo demam dolu...terus...pastu ok..mmmmm
(sedang menaip pon still panas walaupon mlm td sudah dilap2 badannyer...dah surut...tapi tak sangka pagi ni panas pulak badanyer..)


meh aku kasi tgk syawal yang terkini tok korang selama dier tak sihat ni...




time ni die baru je la kn sedut dek gas...adohai...
dah la tu doc pulak sudah sahkan syawal mmg ada asthma..mmg sama dgn en asbeen..harap2 asthmanyer terkawal la...dah besar tak da...mm.mmmmm....

bersedia untuk bagi si kecik ni ubat...banyakkan picagarinyer...mmmmm...
setiap 1 picagari tu ada lah setiap 1 ubat yg perlu syawal makan....

ni saja semua ubat syawal..
syawal sejak dari 6 bulan...selepas pertama kali dier demam hingga kini...mmg dier dibekalkan banyak ubat...aku ni sebagai ibu sangatla risau budak sekecik syawal mkn ubat banyak ni...mmm...
aku teregat bak kata cikgu taska syawal...bebudak tak boleh mkn ubat terlalu kerap...sebab boleh memudaratkan buah pinggangnyer...aku risau...tapi aper kan daya...kali ni punyer ubat macam tak jln je ngan syawal...syawal klo ubat kerajaan mmg dier x jln..klo swasta ok..tp kali ni....tak pulak..aku pon tak paham...

tengok derita anak aku ni...sedey pulak...diri ini bukanlah nak merungut dengan ape yang dah jadi...tapi aku sendiri tak tau ape yg aku patut buat untuk buatkan syawal sihat...

doc pon sarankan syawal tak dihantar ke taska sebab enviroment n bebudak yang ramai risiko syawal untuk sakit balik...sebab syawal ada asthma...

abis aku nak anta syawal kat mana.mmmmm.........
aku terima ni semua ni...tp aku publish ni bukan lah untuk merungut..tp untuk bacaan aku n kengkawan..mana la tau ada sudi baca n bg pendapat untuk aku selesaikan....

aku n en asbeen pon sudah menemui jalan buntu...
ni untuk hari kedua aku terpaksa EL@cuti...mmmm...
laki keje..klo syawal still camni esok..laki aku pulak yg take over jg dier....

sampai bile?????sampai la syawal yafiq baik...


Ahad, 7 Ogos 2011

Syawal Demam Nak Pandai atau Nak serasai dengan Tempat Baru...Pendapat korang

Hari ini 7 Ogos 2011-ahad-...

aku update dari Tanah tumpah darah En asbeen...
saja balik nak berbuka pose ngan family sebelah sini kan...insyallah arini aku akan balik ke PUTRAJAYA....
tappi mungkin jugak aku akan bercuti lagi....atau EL apa saja...sebab syawal demam tak kebah2...
aku sendiri pon tak tau nape boleh jadi macam ni...
panasnyer on off je...

kes ni bermula sejak Khamis malam jumaat selepas aku N en asbeen bw syawal g Klinik sebab syawal batuk N selesema agak boleh tahan la kan...

malam tu syawal mula panas berapi bagai...aku pon heran...dah la tu meracau2...aku pulak yang cuak..tak penah2 dier demam cam gini gayanyer...mmm...
niat di hati nak balik Kg halaman....diteruskan jugak....

pagi tu syawal dah ok sikit...batuk je panas dier datang balik...adohai...nape ni...
aku N en asbeen PK yang syawal blk KG mesti demam nak pandai something...kerna aku cakap camtu...dolu syawal demam balik KG...alih2 pandai jalan kat KG...tak tau kali ni camne...sebab sabtu pagi tu....dier merengek2...macam cakap "AKIT"...aku kata...eh...mmg la sakit...sabar ye...skali MIL datang....dier pandang...terus,...."NENEK"...

alamak aku terkejut...betoi ke ni..mmm...tu je la skali..pastu tak dengar dah...mmmmm...
kat KG pon asik batuk bagaikan Org Tua...pastu mesti muntah lepas batuk selama 2, 3 min tanpa berenti...

ke syawal nak serasi ngan taska barunyer tu...mmmm..alahai...
doa ibu buat syawal...
semoga syawal di jauhkan drai segala malapetaka N penyakit terhadap diri syawal N berharap syawal yafiq dapat membesar dengan sihat..aammmiiinnnnn



 
p/s:alamak syawal dah jaga dari tidonyer...kengkawan...doakan dier ye...semoga sihat.....
biasa la baru lepas sahur..kikikikiki