Yang DiSaYAngi

Jumaat, 9 September 2011

Majlis RAYA BPSM (opis aku) baru abis..penat la...

hari ini aku ada majlis sambutan hari raya kat opis aku....penat la...mendeco-deco bagai...jadi chef...kikikki'''gambar dah ada..untuk tontonan kengkawan blog aku yang suke tengok blog aku ni kan...

tapi agak memenatkan la arini...sebab sebok mengemas bila dah abis event tu...harus la mengemas..kikikiki...

penat je..

mood nak update N buat keje arini ke laut...so nak raya je N posing2 jap...kikikiki

Khamis, 8 September 2011

Bulan September, Bulan meraikan Kot...


nampak tak yang aku pangkah2 bagai tu...itu semua majlis yang perlu aku attend...
(waaahhh dah macam VIP mak ok...but mak ok jerrr....kikikikiki)

meh sini aku kasi tau 1 persatu kat korang yang sudi la baca kan...


07 september 2011 - majlis hari raya kementerian aku...(wahhh kementerian aku...kakakak)
09 september 2011 - Jamuan opis aku pulak..
11 september 2011 - open house umah akak aku kat kajang n bufday adam(sepupu syawal)
12 september 2011 - majlis perhimpunan bulanan opis aku
14 september 2011 - majlis persaraan boss besar aku(aku nyanyi je ok..kakakkaka)
16 september 2011 - jamuan tok tam sempena sepupu mak aku kawen
17 september 2011 - kenduri kawen mak aku..(eh salah sepupu mak aku)
18 september 2011 - kenduri kawen kawan aku N bufday kakak aku
(arap2 dier buat majlis...leh makan free)


nampak banyak majlis aku ni...VIP katakan..kakakkak....
tapi tak semua kot yang akan di update dlm blog kesayangan aku ni...biasa la...M besaq ni...

kikikikkikikikiki

Pemenang GA LIKE N WIN

 hari ini dengan ini aku akan mengumumkan kepada mereka yang menang dalam GA LIKE N WIN by syawalsimpsons ni...

hadiah korang aku dah hantar...tunggu la hadiah yang tak seberapa dari aku 


seribu kemaafan aku pohon di bulan yang mulia ni..bulan syawal..(bulan anak aku..kikikiki)
atas kelewatan aku menghantar hadiah korang ni...
ampun maaf di pinta...

segala kesulitan amatlah dikesali...

Majlis persaraan LADY BOSS, persembahan tak da sambutan..


pagi semangat berkobar-kobar nak update blog N nak buat keje yang tinggal sikit je lagi..kui...kui...tak lama lagi opis aku sebok nak buat majlis persaraan untuk MY LADY BOSS aku yang bakal bersara rabu depan..mmmm pasni boss baru la yg akan jaga opis aku lak..mmm..

so kalo dah ada majlis persaraan mesti la ada persembahan kan...kena pulak aku ni duduk kat ADMIN...lady boss ni mesti la bawah ADMIN gak kan...so kena la buat persembahan untuk lady boss ni kasi touching sikit kan....dah la nyanyi lagu fav dier...mmm...lagu orang lama..

TELUK BAYUR n IKHLAS TAPI JAUH...

dah la tu susah memasing nak ajak commit ngan benda alah ni...masing2 alasan banyak...keje....klao nak kata banyak keje...nak kire aku pon banyak gak kejenyer...orang yang join pun banyak keje...
sebok la yang laki2 melarikan diri...adoi...pastu nnt bile unit besar aku ni buat persembahan atas stage...memasing kat bawah..muka memalu pulak...segan ngan kami...pastu komplen banyak...

itu yang buat waa...panas ati je....
join tak mau...kutuk2 mau....sengal...
pastu bile tak ajak...sebok mengutuk kat belakang kata tak egat yang lain...bile ajak...pemalas...tuhan je yang tau...
kononnyer...MALU LA...TAK PANDAI la...

BIKIN HATI WAAA PANAS JA>>>

camne la nak buat SUB aku ni a.k.a lady boss aku ni touching ngan persembahan kami kalo berapa kerat je yang join...mmmm...yang pompuan dah ok la sikit...yg laki suke sangat melarikan diri bile time training...bengkek lak aku///

Selasa, 6 September 2011

Ramadhan N syawal tahun ni membuatku KUAT

Masing2 ada pengalaman sebelom N selepas raya tahun ni kan...sama la ngan aku...
selama aku hidup ni....(waahh macam la selama raya  ni tak da dugaankan...kikikiki)
tapi selama aku raya ni...berbagai dugaan kecil yang Allah berikan pada aku untuk buatkan aku lebih kuat lagi hadapinyer...walaupun tau diri ni tak la kuat mana pon..mmm...

Ramadhan tahun ni..Syawal terpaksa la admit wad PUTRAJAYA sebab INI
selama 4 hari kami berdua berkampung...hati ni susah la sangat...macam2 PK...macam mana nak sihatkan syawal yafiq ni...
lepas keluar...lagi dua minngu nak raya..aku N en asbeen mmg jaga syawal yafiq sebaik yang mungkin...

tapi 2 hari sebelom balik penang...syawal demam pulak...panas la pulak...aku N en asbeen mmg bertungkus-lumus jaga syawal yafiq..tapi on da way balik Penang...alhamdulillah ok dah...tak panas dah...
tapi sehari sebelom raya pon...menyedihkan hati aku ni...buat aku tak keruan je...mmmm....

aku bawa syawal G KPJpenang..sebab demam syawal yafiq ONN OFF je..
so kami decide bawa jugak...

bile doc suruh buat X-ray N amik darah...mmg meraung la syawal yafiq tu...
akhirnyer result dier tetap sama waktu syawal yafiq kena ADMIT WAD PUTRAJAYA
kuman banyak dalam paru2...sepatutnyer kena admit kat KPJ..
sah2 la kopak aku N en asbeen ni...

doc pun tau kami tak suke nak kena admit...so doc sugest bagi penjagaan lebih dengan ubat2 yang diberi..(sebeban tu ubat syawal yafiq)..bagi puff untuk asthma lebey pada syawal yafiq..mmg penjagaan lebey kami buat untuk syawal yafiq...tapi demi nak tengok anak sihat balik...

pagi raya pon syawal dah tak demam...tapi syawal yafiq still merengek je...
mak aku kata...

mak : mak rasa syawal kena tukar nama...jangan panggil syawal..panggil yafiq..

kakak aku : yela...aku pon rasa...mulai hari ni semua kena panggil yafiq...jangan syawal...asal bulan syawal je sakit...sama macam tahun lepas...


aku N en asbeen diam seribu kata N tak tau nak kata pe...

alhamdulillah syawal yafiq sudah ok N kembali aktif..
bagi aku tahun ni ramadhan N syawal mmg membuatkan aku tabah untuk jadi seorang ibu yang kena terima kenyataan yang anak aku ni jenis yang tak brape sihat...

tapi aku tetap bahagia dengan adanyer syawal yafiq ni...

Isnin, 5 September 2011

Bulan Ni sebok orang dok sebut nama ANAK AKU kan...


Dari pagi aku on Blog asik BW je umah kengkawan ni..tapi tak ramai pun yang update...mungkin masih cuti atau masih dalam mood raya lagi.kikikiki....

berlalunyer RAMADHAN...

sekarang orang sebok la selama sebulan ni pakat dok sebut nama anak aku pulak.kikikikiki...
terbatuk-batuk anak aku...

terdemam kejap pagi tadi tau..seb baik dah ok..kikikikiki...

nanti sebut nama anak aku bulan ni elok2 tau,,,kikikiki...

SALAM SYAWAL