Yang DiSaYAngi

Khamis, 15 September 2011

bagaimana cara korang bekerja supaya tak BOSAN


kalo korang buat kerja camne untuk mengHAPPYkan diri korang...????????
tak bosan bile buat kerja...tau2 keje dah siap????????

kalo aku buat kerja memang kena dengar lagu...rasa tak lengkap je komputer kat opis aku tak memekak kat opis ni...

bile aku keje..semangat sambil dengar lagu2...tau2 dah siap keje...bestkan///






p/s : korang macam mana pulak..meh la kongsi ngan aku yang semangat ulang alik berjalan buat keje ni..kakakka

jutaan terima kasih wahai rakan bloggerku...

pepagi ni bile baca comment yang diberi oleh kengkawan blogger aku kat ENTRY INI

terasa bersemangat sikit nak mulakan hari ini...
walau muka tak brape nak siap pagi ni sebab aku terlambat bangun kan..kikikiki'


TQ kengkawan...ada gak yang menyejukkan hati aku ni...

Rabu, 14 September 2011

HARI YANG MENGGEMBIRAKAN...TAPI HATIKU SEDIH..


memang hari ini hari yang menggembirakan sebab ada majlis makan2..tp sedih jugak...boss besaq aku dah nak bersara esok...

tapi yang menyedihkan hati aku ni entah la..
memang la aku ni jenis havoc sikit...nak buat bagaimana....dah aku macam tu...nak tak nak kena la terima aku begitu....aktif tak egat...aku tak mengesah sangat pon kalo org mengata mengutuk aku depan2...bagi aku, aku tau itu hanyala sekadar gurauan...

tapi kalo korang gurauan berlebihan pada diri korang..agak melampau tak???????
aku pon ada hati...mmg tak di nafikan muka aku akan la sentiasa berada di mana-mana lensa kamera org...tapi bila aku lalu je...mula kata..."NAK SELIT LA TU"
walau kawan...sedey jugak...
last aku kata..."AKU SEDAR DIRI INI TAK LA CANTIK CUN MACAM KORANG SEBOK2 NAK AMIK GAMBAR ORG YG LAGI CUN PON..."

pastu disambutnyer..."TAU TAK PE..."
tapi bile aku pasif..mula la pulak bertanya-tanya nape aku macam tu...pon payah...
agak pedih gak...aku pon sedar mana la cantik mana pon aku ni...bibir tebal...muka lengge..seb baik la en asbeen je la yang nak kat aku...tu pun aku yang ngorat dier...kakakkakakakak

tapi jgn la keterlaluan sangat...aku pon ada hati...tapi apa daya...kawan aku diamkan...
bila aku lalu je..yang mana pegang kamera besaq...DSLR...dan2 la sorok2...mmmm.
korang kawanku ni..PK2 la camne la perasaanku ketika ini...








p/s :kengkawan blogger mekasih nak jugak baca luahan hati aku...korang je la yg sudi nak baca luahan aku ni...

Wordless Wednesday - opisku




p/s : penat la sebok pagi ngan majlis persaraan boss besaq aku ni...
nnt aku citer nnt tau...
ketinggalan aku ni...ngan blog korang..mau terjah dolu

Selasa, 13 September 2011

Dua Minggu yang sangat BZ

dua minggu ni aku bukannyer BZ ngan kerja aku pon...BZ ngan menjadi tukang macam2 untuk majlis yang berlangsung 3 majlis serentak sepanjang dua minggu ni...mana taknyer..
dengan majlis..

-sambutan hari raya opis aku
-perkhimpunan bulanan opis aku
-majlis persaraan boss besar aku ni..

dah la tu siap kena buat persembahan...adoi...dengan training bagai...aku la yang kena buat video untuk SUB aku ni..aku la tukang memanjat bagai...tukang sana sini...
esok pakai cun2 pas abis persembahan..aku pulak dah macam penanggah...kena jaga makanan untuk tetamu...

bila la keje atas meja tu akan ku sentuh..kalo dah sebok ngan semua benda alah ni je...

Isnin, 12 September 2011

Majlis RAYA BPSM opis aku -entry Gambar part 2

tadi aku dah sebok la bercerita pasai majlis raya-entry bergambar

pasni aku nak citer aktiviti sepanjang majlis berlangsung...


nampak ramai umat manusia dalam majlis ni..makan free+posing+pakai baju cantik2 
sape tak mo kan....siap ada tema lagi majlis ni...
Tema : Baju Raya...


tadi aku pose ngan satay bersama "GENG SAYOR...SAYOR..."
dah macam KL ganster ni..kikikiki

ni pulak PAUS N PIRANNA...
kikkiki...nape lak aku cakap camtu..yela...dorang gelarkan aku piranna sebab kuat makan,...aku pun wat gelaran paus...sebab time tu dier preggy..kkikikiki
di tambah pulak yang tengah tu GAJAH..kikikikiki..
tu mak dier yang kasi..kikikikiki....

ni semua orang kuat untuk majlis ni...
kalo nak harap yang lain..alamat...tak siap la gerai cawangan aku ni...mmmm...
semua tau...mmmmm...malas nak cakap...benda dah jadi...

siap ada HAPPY MEAL lagi..tapi bukan untuk kami yang bertungkus lumus ni...ni untuk kanak taska ayu manja ni..mmmm...tp ada lebih dua, aku rembat la satu...time tu jugak makan...kenala dapat upah...aku yang order  N amik..kikikikki

sepanjang majlis berlangsung...macam2 acara yang diselitkan...antaranyer...
-cabutan bertuah...(mmg aku tak dapat....bukan bertuah pun diri ini...sudah sedia maklum)
-acara songkok paling tinggi (hadiah hamper besaq)
-acara brooch paling panjang (hadiah hamper)tahu diri ini brooch panjang time tu pakai...tapi malas...tau kalah gak...kikikkiik...mak tak mo glamor..kkikikikk
-acara baju paling glamor (hadiah hamper)

besaqnyer hadiah...dapat gak hadiah wakil unit aku...kikikiki...
tapi bukan aku la yang menangnyer...dah 1 pon aku tak masuk...
ni haaa....
 
 bos aku yang menang....baju paling glamor...elok pulak dier sorang je la kumbang yang terpilih....yang lain semua bunganyer saja...kikik...dier menang hasil dari sorakkan...
sape lagi kalo tak aku yang sorak kuat2....siap ada macam bunyi dah ni...
kengkawan aku la...anak buah dier gak...
aku siap jerit...."BAJU SESUMPAH...BAJU SESUMPAH..."
tapi serius baju dier mmg cantik...mmg semua pandang
Naik malu dier sampai nak amik hadiah pon menyorok belakang screen protecter..kikkiki...


sempat aku N kawan aku ni bergambar dengan pemenang...bukan senang ni...paling glam gitu nokk...kikikiki...boss sorang ni mmg sengal2 sikit...tp dier mmg boss yang best...best je kalau berburak ngan dier....org nogori mmg ramah...tak gitu MEK-CHU...kikikikkikki...

aku siap jumpe ALLY ISKANDAR tau...
betoi...ni dia...

hahahhahahah...perasan kawan aku ni diri itu ALLY ISKANDAR...
siap dier cakap ngan aku..
"sue gambar ngan ALLY erk.."
kakakakkakakak...perasan sungguh anas ni...

acara last....mesti abisnyer majlis tu..kakakakkakak

 ni la unit aku...beberapa je...ni je yang bertungkus lumus..yang lain...harap...nampak muka pagi je...pastu mengemas...kasi la muka yang tak berapa nak cun macam aku ni...kakakkakaka

 gedik jugak aku ni dekat ngan SUB aku ni..tapi tak leh kalah ngan yang baju biru tu..lagi hahahahahha....
 sessi mengundurkan diri
 ramai peminat boss besar aku ni...
haaa...ni la CIK ZAIDAH BINTI MOHAMAD JAMAN...
boss besaq aku...

sikit je lagi...pasni sessi mengemas pulak...

Majlis RAYA BPSM opis aku -entry Gambar

last week aku ada bagitau yang aku agak BZ ngan jamuan raya opis aku
dengan kepenatannyer aku pon malas la nak update citer terkini pasal majlis tu...
so arini agak semangat sikit mau kasi tau sama kawan2 ku ni citer aku sepanjang majlis tu...meh kiter tengok reramai...kalo ada yang nak mengutuk gambar2 aku pon 
"waa talak kisah punyer...."
sebab aku tengok gambar aku pon, aku gelak...sengal....


tengok belum apo2 aku dah bergambar ngan kawan sengal aku ni...
tak sangka jeee dier pon sebok nak sedondon ngan aku...tapi aritu mmg ramai yang sedondon pon...
ni la AMIR...dah macam nama bapak aku dah...
giler sengal ini budak...

nampak...mmg kamcing ngan ini budak jugak...ada lagi yang sesengal dier N gile dari dier...dah macam aku...

sebelom tu aku tunjuk gambar sepanjang majlis...
majlis ni berlangsung dengan gaya ala2 setiap cawangan besar kat bahagian aku ni, ada 1 gerai...
macam2 makanan la...

ni cawangan besar aku..unit admin...
unit aku buat nasi berayani N satay...nampak...simple je deconyer...
orang ramai kat unit aku ni...tapi M dorang punyer la beso...yang kat depan ni la orang kuat...dier tak da....tak jadi ini majlis woooo....kakkakakak...


nampak unit aku siap ada deco yang tak seberapa ni..aku la yang deco...mmg tak cantik la...kikikikki

ni pulak cawangan perkhidmatan 
dorang buat laksa, caremel N kuih raya..
sedap jugak tau...tapi aku tak makan sangat...dah pekena banyak dah breakfirst..kikikik


 ni pulak cawangan dasar perancangan sumber manusia..
dorang ni buat laksa johor...yummy tau...kikikiki,,,
yang pompuan ni macam kareena kapoor tak..kikikiki..




ni pulak cawangan maklumat personal
nampak kreatif inovatif dorang ni..siap ada jam besar tu...ada jalan raya..macam2 ada..
dorang ni aku lupa lak buat.pe...kikikiiki...dah asik sangat ngan deco2 dorang ni..dah tak kesah sangat dah makanan dorang ni..


ni pulak cawangan naik pangkat...
mmm...dorang pon aku lupa gak buat pe...tp dorang punyer deco pun simple dimple je cam unit aku....


ni pulak cawangan perjawatan dan naziran...
tak sempat nak amik gambar gerai dorang....memasing beso..tak nampak gerai dorang...dorang sorok...kikikikikiki....



haaa...ni pulak cawangan pembangunan manusia dan latihan..(cawangan buat kursus)
mmm...dorang ni puat roti jala...

ada lagi gerai yang tak sempat aku nak snap..
unit tatatertib dan keutuhan...
dorang buat kebab N cendol...sedap sangat tau...

nanti next entry aku citer ape yg menarik sepanjang majlis tu tau....