Yang DiSaYAngi

Khamis, 22 September 2011

RAYA TAK JADI - macam HARAM jeee-


dah petang baru nak buat entry...mmmm..tadi BZ ngan buat kijo N BW kengkawan ni haaa../...

tajuk nak UP je kan...jgn tertipu dengan tajuk...
sowi ye kengkawan...tajuk entry petang2 hari ni agak kurang di ajar...kikikikiki

bukan pe...bukan filem RAYA TAK JADI yang ta best...citer tu mmg best...gelak besaq je aku...tapi membuatkan aku agak rasa nak mencarut ddk dalam wayang tu begini..



aku N my frenz dah decide nak tengok wayang malam semalam nak tengok citer ni la...dah berkobar-kobar G alamanda beli tiket...syawal aku pos kat tingkat 12..umah aku ...sape lagi adamnigina la...seb baik la dier yak kemana....kalo tak haru gak kalo baru syawal tanpa en asbeen...en asbeen pulak attend event MAKSWIP...

nak dijadikan cite..aku dah masuk wayang N duduk kat tempat aku...elok je panggung gelap..tetibe ada la mamat kat belakang aku ni menendang-nendang bagai seat aku...aku mula dapat la terima...tapi lama2 time tengah iklan B4 citer start..makin lama makin hebat dier menendang dah macam main dram tu...aku dah makin hangin...aku mula nak menjerit...

aku : "MACAM HARAM RRRR ORG KAT BELAKANG NI..MMG NAK KENA PUKUL GAK NI"
my fren : ko nape piranna (nama jolokon..tak senonohkan..)
aku : macam bangang rrr org belakang ni menendang..dier egat dier main dram kot..
(sambil menjerit2 n pandang belakang mamat tu)
my fren : ala agaknyer dier x selesa kot...gemok...sempit tempat dier...

pastu makin rancak pulak...
aku hangin lagi membara rrr...
(maaf termencarut)

aku : ALAMAK...MACAM BABI RRR MAMAT NI...
my fren : ko ke depan rrr badan ko...tak yah sandar,,,
aku : mmmm...mmg lenguh la camtu...

aku dah tak sandar pon makin best dier menendang belakang seat aku...

"ALAMAK....LU BAI AGAK2 LA NAK BERLAGU PON KAT BELAKANG GUA...TAK YAH LA NAK TENDANG2 BELAKANG...WAA PON NAK TENGOK ELOK2 GAK...LU EGAT LU JE KE YANG TENGOK NI....ADOHAIIII..."

agaknyer dier dengan kawan GF dier kot..maleh amik tau...pastu dah tak dah....

elok lama x da...ada la pulak....alamak....


elok dah abis citer aku terus blah...tetibe kawan aku 



my fren : eh...piranna ko tengok belakang ko sebelah kanan...
aku : nape..????????
my fren : ko x scan ke ???????
aku : ada ape...x nampak sangat...
my fren : ada org beromen la....
aku : ahahahhahahahahahahah(terus pandang belakang...minah tu dah malu2 sambil betoikan dress dier)




dah selamat la tu....dah la pakai tudung.,....alamak..potong betoi...


tapi citer tu mmg best....tp keadaan aku dlm tu yg tak best tu...mmmmmm

Rabu, 21 September 2011

Terasa kelakar dengan ayat BOSS aku ni

weekend ni aku agak banyak jugak la open house N makan2..aku suke bab2 makan ni..kakakka...bab kata kawan aku..mulut macam piranna...

ari sabtu ada 2 kenduri kawen aku harus attend...
1 PUTRAJAYA saja..
2.SENTUL..

lepas tu boss 1st aku ajak semua warga unit T&K g umah dier opeh house kat puchong..

ari ahad pulak boss 2nd aku ajak semua warga unitT&K jugak open house rumah dier...
memasing siap email lagi...klasss ko jahhhh...kakkakaka

yg aku tak menahan tu...boss 1st aku tu ok la...agak formal ajak org datang rumah...
tapi 2nd boss aku ni buat aku gelak besaq depan PC tau petang2 ni...1 unit aku gelak2..kakakka....
mana taknyer..korang tengok la ayat dier menjemput kami bagai...

ko boleh la klik untuk besarkan image untuk korang membaca 

bagi aku seorang boss yang sangat sporting dari kata2...best gak...dier buat kiter macam kawan dier...tak sangat sebagai pekerja yg disuruh arah....sebab dier ni jenis yg tak suke sangat formal...waktu mula masuk pon dier kenalkan diri dier dalam meeting pon jenis tak formal...

tapi ayat2 dier mmg menggelikan hati...tak menyangka seorang boss agak sporting begini...
cayala boss...

 ni la orgnyer...tajuk ajak org datang umah pon so sweet...panjang beno...kikikikiki....

kepada en roslin hisham : insyallah diri ini akan menyusul...jangan cakap pasai makan...silap ari bulan saya yang pertama depan rumah minta masuk...kkikikikiiki



p/s : korang tak rasa aku arini banyak sangat update cite2 aku..kalo tak 1 hari 1 entry....

Boleh ke Pegi sama2???????????

tadi aku ada buat ENTRY TERINGIN
sekali ada pulak yang comment begini...


alamak...ajak together2 la...ok gak kan...kalo g sesama....aku LANGKAWI ni terrer gak la...kikikikiki...
tapi kalo g sesama ngan blogger lain N kenai2 sama yg lain pon best gak kan....
tp susah jugak...benda macam ni kena deal betoi2...masing ada hal memasing kan...

tapi CUTE MUM...
kalo ada rezeki..kiter g sesamakan...

Teringin nak macam ni...



teringin nak macam ni....nak jugak..tp bile aku nak balik Langkawi lagi..tunggu sepupu kawen la baru balik...mmmmm..

Wordless Wednesday - kena dajal ngan bapak kandung

kikikikik....mentang2 kawan ni tido...si bapak menddajalkan anak..siap amik gambar lagi...
ibunyer pon lebey kurang memasukkan dirinyer ke dalam blog ini...kakakakakakk

Penangan Strawberry punyer pasai..

last week aku menjelajah umah org memalam buta nak datang raya...
"tok...tok...suraya datang raya ni.....sila bukak p[intu ni...nak masuk..kikiki"
aku g umah FIZA
datang raya N berburak-burak ngan FAMILY FIZA
borak punyer borak...bestnyer aku dengan selamba N punyer tak tau malu..kakkaka...
(memang tu la suraya)
aku habiskan kek FIZA
1 pinggan aku sorang....sembang2 kek masuk mulut...kakakakak.
dengan teh strawberry dorang aku habiskan 1 teko...amik ko..kkakakka
punyer piranna ko ni suraya
dah balik baru segan...aku cakap ngan FIZA
sedapnyer la teh dier...
siap termimpi-mimpi..alih2 aku g carrefour semalam...terjumpe la benda alah ni...


alamak...terbalik la pulak...tengok la teh tu dengan kepala senget K...macam aku...
punya la windu kat teh FIZA
punyer pasai...asik memuji je aku ni tak abis2 dari minum sampai keluar dari rumah FIZA 
kakkakakak

siap aku tanya kat en asbeen 
aku : abang...nak tak teh..(tengah2 malam tanya...sengal..)
en asbeen : boleh jugak...(mentang2 ko ngah ralit ngan komputer N laptop..terus kata ok...

nampak siap buat untuk dua...aku punyer sekali..takkan laki aku je..kiikikkiki
siap ada makanan lagi...

kek yang dah lama giler aku beli..tak penah potong N keluarkan dari peti ais..
aku amik dapur tart jem...dah tinggal sikit...aku yang abiskan...
alih2 mak aku tanya mana pegi tart ni..aku cakap aku makan kat dlm bilik..alih2 dier kata...

mak : padan la aku cari tak jumpe...nak gak makan kat dalam bilik...

pon mak aku nak makan dalam bilik malam2 buta macam aku jugak..kakkakaka
hahahahha...cian korang kena tengok teleng...
siap mengadap laptop...komputer terbuka...buat tak tau je...mmmm

gambar aku mmg tak da la...ngah seksi meksi...kang ada yang mata jatuh tak ke mana...kakakkaka...
sengal...tapi mana syawal...relax je...kat sini haaaa....
tengah membongkang...mmg free la kami...kalo tak memang kat mana2 je ada muka dier ni...

to FIZA 

teh strawberry mmg buat sue terigau-igau la...mmmmm

Majlis persaran LADY BOSS...so Touching - PART 2

semalam aku ada citer pasai MAJLIS LADY BOSS
itu baru pasai persiapan dewan N pentas.,...pasni aku nak citer sepanjang majlis berlangsung....
 nampak mambang tanah kat atas stage tu...haaaa...tu la org kuat untuk persembahan yang akan aku N kengkawan aku jahanamkan kat atas stage tu,....kakkakakak....
dia tak da, tarak jadi woooooo persembahan unit aku untuk SUB aku ni...kakakkaka

meh kiter close up sikit...
nampak...die egat dier cun duduk sesorang kat atas stage tu...sengal..
ops...die ni kawan sebelah workstation aku N kawan sengal kakak aku jugak A.K.A ADAMNIGINA
elok la kawan berdua....
so sebagai urusetia...unit aku ada tema...
PINK, PURPLE n MAROON
ni boss bawah sikit besar dari SUB aku yang kasi...kakakkakka


 bajet cun je tiga minah ni...yang penting gambar tuan tanah mmg tak da la...aku kan kuli dorang amik gambar...sengal dorang ni...seb baik la kakak2 aku yang dah tua...kakakkak'...
aku je yang muda...kakakakkaka


hahahahhahha....baru ada muka tuan tanah...kalo tidak...aku bako deme ni..padan muka...

waktu menunggu SUB aku naik kat dewan punyer lama...kakakka...
dorang kata dier ngah naik LIF..punyer lama naik...dah macam naik tangga lak..kakakakk..
sebenarnyer SUB aku ni tak da la tahu menahu tentang majlis yang kami nak buat kat dier ni...
kire macam...SURPRISE..kikikkiki...
dier heran tengok kami semua dah takda...konon nak bising tu...alih2 kami ajak naik atas..
bukak je ointu dewan...terkkezuuut benar dier...kakakakk
kire macam WAKANABEB
 nampak muka excited...terkezuuutt...
dah macam artis dah SUB aku ni...

persembahan pertama dari unit aku...
TELUK BAYUR n IKHLAS TAPI JAUH..

agak2 korang boleh nampak tak mana aku...
video nanti aku upload la K...kikikiki...mau kasi surpise...

persembahan kedua dari cawangan perkhidmatan
ni semua bos2 ni buat persembahan..mmg terbaeeekkk...nampak siap menari2 bagai..kakakka
dah veteren2 dah semua ni...
SELAMAT TINGGAL n DIMANA KAN KU CARI GANTI



Ni pulak cawangan naik pangkat
dorang buat persembahan coral speaking..N nyanyi lagu the beatles
kikikikiki....

ni pulak cawangan perjawatan dan naziran...siap buat sketsa muzikal....mmmm...not bad la...

last sekali acara memberi hadiah untuk SUB bagi setiap cawangan....
dah macam2 gimik setiap cawangan ni buat semata-mata untuk SUB ni...

 ni dari caw Dasar...siap semua naik atas nak kasi hadiah...walhal sorang je pon kasi hadiah..yang lain berdiri sahaja...kikikikiki


 ni gimik yang terbaeeekkk dari Caw. Maklumat Personal
konon siap ada video yang ada posmen nak hantar barang adcident ngan lembu...tu yang jadi gini...kakakakak....


 ni dari Caw.Perjawatan dan Naziran...
tah mana budak tah dorang ni rembat suruh kasi kat SUB..
dah macam penari ARAB dah...kakakakka

mmg best...suek2...nnt la aku upload video aku buat persembahan K...

Isnin, 19 September 2011

Majlis persaran LADY BOSS...so Touching - PART 1

hari ni aku nak citer pasai majlis yang berlangsung last week..
tak sempat nak update ..banyak kijo punyer pasai...
ni antara acara yang berlangsung la...
meh kiter interframe muka aku...
(kata blogger...tuantanah mesti ado)

nampak muka selengge tu la aku...kakakka...


hasil tangan member aku..terrer kan...ngan bantuan org jauh nun di KEDAH tu..agak2 korang tau kan sape yang kat KEDAH....??????



tengok gambar kat atas...punyer la sengal...asik nak menyelit je...urusetia untuk majlis ni...unit besar aku la...UNIT T & K...untuk tugasan
bahagian pendaftaran, sambutan & protokol : unit kewangan & akuan
bahagian jamuan & urusan makanan : aku la..kikiki...unit perkhimatan
bahagian persembahan : unit aku gak..unit perkhidmatan
bahagian dewan : unit pendaftaran
bahagaian buku aturcara majlis : unit aset@stor
bahagian audio : unit pentadbiran

nampak semua ada tugasan masing2...alih2 yang buat...orang sama la...nampak unit aku sampai dua tugasan...asal dapat je...mesti yang heavy2 punyer tugasan....nak buat camno...di percayai boss...akkakakak






setiap tempat ada nombor tau...mmm...tu pun susah..nak duduk ngan kengkawan...

nanti next entry aku citer pasai majlis...aku nak buat keje jap...


Pepagi buat aku gelak BESAQ

pepagi aku buka blog ni...egatkan nak la tgk entry baru kengkawan aku ni..alih2 ada benda yang membuat aku bantai gelak besaq aku pepagi ni kat depan PC ni...
agak2 korang pasai pe??????

ni haa pasai ni...


nak baca ape yang dikutuk sila la klik image untuk besar K...
selengge punyer kawan...ni comment dari hasil ENTRY SENTAP AKU

sengal ayam ko iejat..ada je ko bahan aku...dah jauh hujung dunia kat kedah sana pon sebok la lagi nak membahan aku....aku agak kan kat tempat baru dier tu, tak da orang yang boleh dier bahan kot...
siap boleh remind kat aku yang di pantau blog aku tiap pagi....sengal...
laki aku pon tak pantau blog aku..ni kan dier...sengal....


lama gak aku godek folder aku nak cari gambar aku N iejat sengal ni...
ada rupenyer...
(kata blogger...mesti setiap entry kena ada gambar)

ni time aku, iejat sengal  N kengkawan aku lagi tiga org g BTN kat terengganu...1 perjalanan N pengalaman yang memenatkan N sengal..lagi ditambah pulak dengan kengkawan aku yang sememangnyer sengal..tak da la rasa sangat kan...

haaa..korang kenai tak sapa ni...????????
mesti la aku...ni hasil tangan iejat sengal ni la...dier mmg suke sangat time suruh aku jadi model lompat2 dier...bengongkan...kakakakka...

nampak...kalo tak membahan aku...mmg bukan KU KHAIRUL AIZAT ni...
mmmm....tu yang dier comment part last windu kat aku la...kat kengkawan la...padan muka pindah sana...kan dah tak jumpe kengkawan macam kat sini...kakakakak/..

tapi sebenarnyer aku N kengkawan yang lain pon windu gak ngan gelagat dier ni...
mmmm...tapi nak buat macam mana bini sarat mengamdung kenala utamakan...mmmm...

laki aku tengok gambar ni pon dier bantai gelak...siap kata...
"nasib baik la sayang kawen ngan saya..kalo kawen ngan iejat..alamat runtuh rumah tu...:
kakakkaka....sengal laki...dier pun suke kawan ngan iejat ni..

dier ni jenis care kan...ngan laki pon macam tu...
ehhh..tak leh puji pepanjang...kang dier punyer suke...senyum sampai boleh sangkut kat telinga...


to iejat : ko ni sebok je nak membahan aku kan...
mulai hari ini...ko di larang membahan aku...biar aku yang bahan ko..kakkaka....kang anak ko keluar ikut gaya aku...payah ko nak handle...kakakakkakak