Yang DiSaYAngi

Jumaat, 30 September 2011

Syawal Pregnant????????

Dah mengapa pulak pepagi tajuk entry begini ni????????
SYAWAL PREGNANT?????????

mana mungkin...hanya ibu dier ni sahaja yang boleh preggy...akakkakakak
syawal muntah2 la semalam...bukan preggy...kalo preggy je muntah2..kakakakk...

mmg dari pagi B4 hantar syawal ke taska syawal muntah..tp muntah susu saja..
tapi balik amik syawal semalam cikgu dier kata syawal muntah 2X kat taska...alamak..mengapa pulak ni...
so tak da la rasa sangat tapi bila syawal mula mengeluarkan segala saki baki dalam badan N jatuh la ke kepala aku...mmmm...mmg ada ape2 la ni...terus aku bersuara...

aku : abg..jom kiter g klinik sekarang
en asbeen : tak pe ke awak busuk2 muntah camni...
aku : (berfikir sejenak)ok la balik uamh dolu salin baju

sampai umah muntah lagi..alamak...kali ni dah takda susu....tp keluar air N lendir2 kuning..tah ape tah dier makan ni..aku mula runsing ni...

masu kete balik nak g klinik...
elok on daway...aku N en asbeen mula nampak dier macam menahan sesuatu...mmmm...
memang menahan..menahan muntah keluar...akhirnyer muntah tu singgah jugak kat bahu, N kepala aku lagi...alamak...(waa sudah hangin ni...tp sabar..demi anak)
sudahnyer sampai klinik pon bermandikan muntah2 syawal...bile jumpe doc..doc tanya...

doc : dier demam ke????
aku : entah la...tak panas pon badan dier...agaknyer tak demam kot..tp camni la..lembik je...
doc : jom kiter tengok dier demam ke tak...(sambil check...)haaa...demam ni...39.5c
aku : alamak...la camni jadi camni tak panas pon..(tp aku PK panas dalam)

ondaway nak amik ubat pon muntah kuning yang banyak...sampai la berterusan ke 1.15am...air garam(ORS) pun dah aku kasi...susu x mo minum...makan x mo...BF ngan aku pon  tak mo...


tapi aku mula nampak perubahan dier pukul 5.30am...dier mla BF ngan aku...laju je..(lapar la tu..kikikiki)
pastu tido balik...pastu susu lagi...lepas tu tak da dah susu...
7.23am minum lagi susu...tak da dah muntah...amiiinnn...

perancangan nak kasi mak aku jaga arini..alih2 mak aku ada hal la pulak...terpaksa la hantar taska...selepas tengok syawal dah ok pagi..mula aktif sikit...aku mula rasa syawal dah ok kot....



p/s : kami 1 family bangun lambat...g keje N taska pon lambat..alahai...

Rabu, 28 September 2011

BELUT oh BELUT

aku terbaca comment2 yang kengkawan aku yang best ni post...
(mmg tunggu2 pon..kakkakaka)


aku ada citer pasai BELUT
ramai jugak yang comment...
korang nk tgk ape yg di comment g la klik image besaq sikit...

baguih kawan2 aku ni makan belut...adoihai..aku nak tengok belut...dah geli...egat ape tah lagi...


syawal VS belut

hari ini aku mau bercerita ENTRY TANPA GAMBAR..
agak2 ada yang nak baca tak...??????

semalam aku amik syawal kat taska cikgu bagitau yang syawal asik batuk suruh kasi madu..hilangkan batuk...aku balik citer ngan mak aku...semangat la mak aku citer yg dier tengok TANYALAH USTAZ..ustaz tu kata amik belut, lendir tu simpan kasi makan dalam 1 sudu..insyallah hilang asma tu...aku mula geli...adoi..
(sebab tu x da gambar entry ni...geli)

en asbeen pon semangat la nak beli...so semalam kami g beli kat carrefour....aku pisah ngan en asbeen beli belut..aku g beli tiket nak tengok wayang...alih2 aku dah beli tiket wayang...en asbeen aku boleh rilex pulak menghayun plastik bag yang dier belut...
aku siap cakap

aku : abang jauh dari sayang...jauh....
en asbeen : saya jauh la ni (sambil gelak2..kakakkakka)

siap main2 kejar aku ngan en asbeen aku kat alamanda...org tengok je...si syawal dah suke2 dah ibu N abah dier main larik2...kakakka...

aku : abg kalo nak sayang naik kete ngan abang...letak belut tu dalam bonet..
en asbeen : yela...(sambil gelak2 N hayunkan plastik bag kat aku)

sejam jugak la belut tu kat dalam bonet kete..bab kami g melantak sekali kat luar...
tah2 belut tu dah mati keras kot kat dalam bonet tu..kikkikikiki

balik je en asbeen terus masukkan belut dalam baldi..alhamdulillah...hidup rupenyer..kikikikkik...

alih2 pagi ni mak aku call

amak aku : ya..mak rasa belut akob tu dah mati dah kot...udah telentang je gayanyer...
(sambil gelakkan aku)
aku : yeke....la...tak pe la...nak buat camne...
mak aku : nnt petang ko balik uruskan...yang akob letak dalam baldi pastu tutup ngan tudung kuali nape...nnt la mati keras dier...kakakakakakk..mak baru nak kasi makan kangkung yang ko beli semalam...kakakakakkak....

dier boleh gelakkan aku pulak mak ni...adoi...

Wordless Wednesday - kasut tak padan dengan orang

nampak kasut beso benor...tak padan dengan kecik...kasut sendiri tak mo pakai...di campaknyer keluar...

Lakiku tidak Lagi TERCEKIK TULANG...kikikikik

hari ini agak bersemangat buat entry macam2...dah macam2 dalam otak aku ni nak buat entry ni...kkakakak..semangat je ko JaAHHHH...
sebab aku dah tak ting tong lagi macam semalam...
semalam banyak sangat open house N macam2 makanan masuk dalam peyot...mmg ting tong la...

aku bukan nak citer pasai benda kat atas ni...tapi aku nak citer pasai HAL LAKI AKU TERCEKIK TULANG

semalam dier balik dier cer citer kat aku...
lepas g klinik...pihak klinik refer dier kat hospital..alamak aku biler dengar hospital kecur peyot aku...
rupenyer tulang itu sudah dikeluarkan guna pengepit...tah macam mana tah rupenyer..aku mals nak tau...
yang aku tau..laki aku ok je....
tulang tu sebesar jarum...kakakak...
ape da...doktor tu nampak tulang tu bile laki aku bukak mulut...

kepada en asbeen :
abang...jangan la kamu makan tak egat donia...nanti makan elok2 tau...
kalo tidak padan muka abang...kakakka...

Selasa, 27 September 2011

Lakiku TERCEKIK TULANG...alamak

tengah sedap2 aku makan kek batik kawan aku buat ni...
tetibe aku dapat mesej..dari en asbeen

"sayang..saya g Klinik..."
aku terkejut ape hal la pulak...aku terus call

aku : nape abg g klinik??????
en asbeen : sebab semalam la..
aku : pasai ape..lupa
en asbeen : saya TERCEKIK TULANGIKAN..



aku : alamak...egatkan yang semalam tu dah keluar dah...
en asbeen : belom tersekat lagi...tak sakit pon, tp tak selesa la...
aku : abis nnt aku g kaunter nak cakap pe..."doc saya TERCEKIK TULANG IKAN" kikikiki
en asbeen : awak ni main2 kan...

aku gelak je...terus aku teregat pasai malam tadi aku minta en asbeen buat susu untuk syawal..boleh pulak dier bising...

"ala awak ni...saya tercekik tulang la ni...busuk la.."
alamak dier malas la pulak terus aku cakap...

"eeeiii....abg ni...dah la g tido ngan tulang abg tu...busuk..."


p/s : minta2 la lakii aku yang kecik molek ni sihat...kang tercekik tulang tak keluar...di cekiknyer aku...kikikikikik

Kepala Ting Tong

Dari semalam aku kepala ting tong....aku pun tak tau nape...agaknyer makan banyak sangat benda manis semalam kot...semalam ada jamuan raya kat opis aku..untuk unit aku la tapi....so macam2 la ada kan...kebanyakkan benda manis...

so dari petang semalam, di bawa ke malam N tengah malam N pagi still ting tong kepala aku...
adoi....mau merehatkan diri boleh???????????