Yang DiSaYAngi

Jumaat, 7 Oktober 2011

Syawal vs Madu(honey)


itu adalah kerana ini....

MADU...

syawal kena amalkan benda alah ni 2X sehari...yela...dier kan batuk je..sejuk je...tapi sekarang dah tak batuk dah...tapi aku tak suke dier batuk sebab batuk dier minum susu guna botol...nanti mesti dier muntah sebab dier batuk...dier kan batuk macam org tua kan...

sebab tu kena bangunkan dier pepagi tu..kkikikikki...
sebab balik je taska main2..malam B4 tido kena bagi lagi...so malam syawal tido lena sikit....

Pagi yang LEMAU untuk AKU N pagi yang LIAT buat SYAWAL

dah nak masuk tengahari baru aku nak update blog....agak terBZ jap..kikikik..
pagi ni aku agak lemau setelah 2 biji pil aku telan setelah di paksa oleh en asbeen makan ubat akibat selesema N fenin ting tong 
nampak walaupun sakit..muka still nak sinyummm saja...mesti kena sinyummm sebab depan kamera kan...tp muka laki aku pulak yang lemau pagi2 ni...kakakak...padahal dier yg selengge pagi ni...

tapi pagi ni jugak agak menguji kesabaran jugak sebab pagi syawal yafiq mmg liat nak bangun pagi...itu adalah kerana pagi2 buta sudah bangun terus main2...ibu N abah dier selamat tido...pukul 6 bangun...adohai...pastu 6.30am baru tido balik...mmg ibu N abah dier la baru bangun...
meh kiter skodeng sikit betapa liat si syawal ni...

dari atas katil...dier g sini
dier turun bawah pulak..dah dekat dengan buaian dier haa....adoi..tengok la gaya si kecik ni tido...


punyer sussah nak kejut bangun...adohai....

 tak cukup kat atas tilam bawah buaian...di turun pulak ke lantai..adohai....
sayang jgn tido kat situ sejuk la sayang..tak elok...
bila aku mengaummmmmmm...
baru la begini
nampak berkelip-kelip mata dier...
baru nak bukak mata..aku bukak TV sound kuat2 pon dier boleh boo layan...sengal la anak ibu
(macam ibu dier jugak)

 last2 baru la nak pandang Tv....aku pon dah nak tutup dah..nak G keje...

adoi macam2 kerenah la syawal ni dah makin besar ni...


Khamis, 6 Oktober 2011

1st Time Mencekik @Nando's


Jumaat lepas...time lunch panjang...so aku N kengkawan aku yang sediakala sengal bin Selengge macam aku jugak ni...pon menjejakkan kaki ke alamanda...(ala...sekangkang kera je pon)

punyer puas dok perah otak nak makan kat mana...alih2 kawan aku ni...rupa besar ope bas pon kata nak makan kat NANDO'S...
alamak...aku dah la tak penah makan kat sana...tp hati nak mencuba jugak..ye la..asik dok sebok dengar org dok cakap sedap..aku pun nak menerai...tak jakon sangat tak penah makan...at least kalo org tanya...

"ko penah makan nando's...cakap la penah..kikkiki

1st ini yang aku snap...cun pulak tu...ngah sebok aku snap benda alah ni...mari si waiter ni...
punyer la jakon giler aku nak makan kat situ...haram 1 aper pon aku tak tau..alahai...camno ni...kalo ada gambar tak da la aku biol sangat kat situ...aku pon ikut je la ape yg kawan aku pesan...




haaa...yang atas tu bukan aku punyer...yang 2 flagg ni rrr aku punyer..kikikik..tamak kan sampai 2 flag...sedap jugak...tapi tak da la aku makan selaloo kat sini kot...alamat laki aku pon tak kenai aku ni..kkkkikikikk

Rabu, 5 Oktober 2011

Buat aku DOWN saja ini orang

petang2 ni...aku buat ibadat jap.kikkikik...solat la...(maap agak lambat..leka sikit)
elok aku baru nak buat pahal...orang ini buat aku DOWN pulak dengan kata2 dier...mmmm....

nape??????????

aku ni sejak 2, 3 bulan ni aku agak berkeinginan...
ape yg aku inginkan??????

NAK ANAK LA..kikkikik

en asbeen pun ok setelah aku berbincang buruk baiknyer aku nak kasi kat adik lagi sekarang ni...dari segi kewangan atau sebaliknyer..tapi en asbeen kata " SAYANG..REZEKI ADA DI MANA2 SAJA"
so aku N en asbeen pun berkeputusan nak bukan implanon yang ada dlm diri aku ni...setelah menanya banyak pihak N kawan aku yang pakai implanon ni dolu...dier pon kata ok..walau aku baru pakai...at least aku ada niat nak ada zuriat lagi...alhamdulillah ramai yang menyokong...

tapi ada seorang hamba ALLAH ni buat aku down pulak petang2 ni..siap suruh aku fikir2kan balik betoi ke aku nak buka impalnon ni...mmmm...nape nak di fikir2kan balik setelah aku N en asbeen dah PK2 panjang...lagipon en asbeen dah benarkan bukak...adoi..potong betoi bila aku ada niat di hati...tp ada yang bagaikan menghalang aku...siap kata rugi je ratus2 aku buat...alih2 dah nak bukak..baru je brape bulan pakai...adoi...sentap je aku....
kalo di fikirkan mmg rugi dari segi duit...tapi kalo aku bersungguh na, nak buat macam mana...?????
nape perlu nak menghalang niat aku ni...
bila aku kata tak mo lagi...suruh aku cepat2 ada  anak lagi...reasonnyer aku ni muda lagi...time2 ni la nak ada anak ramai..

terus la solat aku ni tak brape nak khusyuk sangat...mmg rugi la aku bayar mahal untuk tahan 3 tahun...tapi kalo aku dah nak...nak buat macam mana...siap kata..."baik ko makan ubat je la..."
sedey aku...mmmmmmm

@ Perantau Hill - Melantak Time

semalam...aku sebok nak ajak en asbeen g gunting rambut...adohai...kepala aku sudah ting tong banyak hari....aku pon ada kobarkan kat entry ini
semangat la diri ini sampai ke bangi aku terjah..(dah macam x da kedai gunting rambut dah kat putrajaya ni..ada mahai..) alih2 kedainyer udah tutup...muka sadis...sampai terjumpa cute mum
(kat eskalator je la..) mmg berjodoh la kami ni..kakkakak...dah banyak kali dah jumpe ni...
dah selamat memendekkan rambut aku yang dah sedia kala pendek ni...aku pon ajak la en asbeen G melakantak kat port selalu kami mencekik...tp dlm on da way G sana...tetibe en asbeen kata 

En asbeen : banyak kan deret restoran N kedai makan kat area sungai merab ni kan...
aku : yela...mm...tp kiter tak penah try..yg sy penah try pon kat perantau...tu time dorang tak renovate lagi la...tapi tak brape best..tapi tak tau kali ni...
En asbeen : jom la kiter try kat situ...ok

aku pun turun je...teruja ngan perantau hill...mmg best seperti yang di war2kan oleh member2 N blogger aku ni...time aku G...biasa2 je...aku egat lagi tahun 2009 balik dari kuantan ngan member aku..
si syawal siap landing...cam gini arrrrr...
nampak..mentang2 dier tau yang ibu N abah dier pilih port ala2 japan...dier pun landing...(kalo tido atas bahu aku...alamat mmg bengkok la aku macam dacing daaa...)

nampak en asbeen aku...senyum pon terpaksa je..mana taknyer aku dok sebok suruh dier senyum nak amik gambar...dier sebok dok belek tenet kat HP dier...mentang2 ada wifi..

kakakkaka...kelakar muka laki aku ni...tapi asal tak da muka aku ni...sadis...laki aku malas nak amik gambar aku...(unta padang pasir pon tak malas macam laki ni..kakkaka)

korang rasa apa pendapat kami tentang makanan kat situ..?????

mmmm..pendapat aku...ok la...bagi aku kalo aku boleh makan...aku sebat je...aku tak kesah sangat pon...tp kena tanya chef aku ni...ni lagi berkaliber dari aku ni...

pendapat en asbeen : dier kata sedap...kangkung belacan terbaeekkk cili padinyer fresh...kangkung nyer pon ranggup N fresh...tomyam dier ok..tp tak mabeles sgt..tp dagingnyer lembut..kalo kerang...kata laki aku..mmg terbaeeekkkk...senang je nak makan..besaq2 pulak tu..nak bukak pon senag...

tu la kata laki aku...syawal ???????
masih la tak bangun sampai balik umah esok pagi baru bangun..kikikik..

aku cakap ngan laki dah lama tak makna sekenyang ni kat luar...mana taknyer en asbeen kata syawal tido...so nikmat makan tu ada la...sedap syawal tido siap en asbeen g amik bantal kat kete...dah tu bawah kipas...



p/s : suasana tempat ni mmg best..tenang je..en asbeen aku suka dapurnyer...besaq woooo....

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK