Yang DiSaYAngi

Jumaat, 14 Oktober 2011

Cuci mata @ Ikea wit Opismate...(keje ke tak ni????)

last week aku opismate aku ada ajak pegi Ikea semata-mata nak makan karipap ikea je...lagi2 kawan aku sorangni..nak kata mengidam...dah dapat anak pon....patutnyer bini dier yang mengidam...ni die pula....mmmmm....

bile dah sampai sana...aku terus terniat nak beli baby chair untuk syawal...adoi..itu budak kalo makan...suke berdiri...sekrang kn ajar la makan duduk..tp dah duduk...tak nampak muka kat meja pulak...

tapi seronok cuci2 mata ni...macam2 benda yang aku try2..kakakak...
kikikikik....aku cakap ngan kawan aku....aku nak beli blanket ni untuk anak aku nanti...(bile preggynyer..kikikikiki) berangan lebey....

 nampak perangai aku...aku nampak lampu ni cantik je...aku bukak....dari stand dier..patu aku pakai buat ala2 topi gitu...orang lalu lalang gelak je tgk aku...kakakkaka...
dah macam2 aksi
 ko bajet ko cun suraya...kakkakakkaka'
haaa....sweet saja muka...(angkat bakui lagi suraya...kakakkaka)

aku mesti la kuar bukan seorang...mana mau hidup maaa....
aku jalan ngan opismate aku yang sengal ni...
nampak..kawan aku sorang je laki...yang lain tu mak jemah+mak kepochi..termasuk la mamat sorang tu...pak jemah....

kalo tak de dorang mmg tak gamat la jalan kami tu...bising kat ike a tu suara kami je....

p/s : keje ke kami??????

Khamis, 13 Oktober 2011

Hari ini....Hari mengorder...order barang...

hari ini..aku sebok la mengeoder barang dari kengkawan blogger aku ni...

1st...aku order samperit kat nana
berwarna-warni..buat aku telan air liur pulak..mmmm...
aku siap call dier kasi nama penoh lagi tu..adohai...dier tak kenai nama penoh aku..nama singkat saja yang dier kenai..kikikikik...dah order mengorder...aku pon decide nak amik kat dier 15.10 ni...bufday aku je...tak sangka sama ngan laki dier amrul tu..kikikik..dah la sama ngan anak mrs.fiza si darwisy tu...
kikikkikik....
ni la kuih samperit yang aku nak melantak tu...
aku amik yang warna-warni tu...kalo amik 1 jenis.tak dapat rasa yang lain...so amik la yang pelbagai...aku order 1 dolu...bawa simpan kat opis...mau makan sendirik..kikikiki..
buruk benar perangai...hanya mrs.fiza tau aku melantak camner N en asbeen N kengkawan opis aku tau aku mencekik bagaimana...kalo tak x da la bebudak opis panggil aku piranna.....kikikik

2nd
aku order family potrait kat kak ayu
aritu aku order begini...
lepas tu aku berpuas hati dengan hasil kerja ni...aku pon order lagi...ada promotion...
 aku tunjuk kat bebudak opis aku...dari 3 set dapat la rezeki kak ayu ni ke 6 set...bebudak opis aku yang order...mmmm....dasyat...kikikiki....tadi semua sebok mencari gambar2 yang best2 dorang...

KALO SAPE NAK MELANTAK SAMPERIT PEGI LA KLIK KAT SINI TAU

KALO ADA YANG NAK ORDER FRAME POTRAIT PEGI LA KLIK SINI JUGAK TAU

sudah demam ni

dalam masa 2 minggu ni aku agak demam...demam ape ni?????????

demam ni....
KOREAN DRAMA la...aper lagi...ni yang aku minat sejak dari zaman aku sekolah lagi sampai la nie...mmmm....aku mmg suke sangat tengok citer2 cam ni..adoihai...

kena2 pulak bile tengok muka macam ni...
mmg bertambah-tambah la cair aku..alamat mmg aku tak buat keje la kat umah...asik ngan benda alah ni...sampai en asbeen pon geleng2 kepala tengok aku...sanggup tu...sambil tido N BF syawal..boleh  jugak tengok ni...aku mmg kumpul la citer2 camni...(tp dlm hard disk...download..kikikiki)

 aku suke benar ni...sampai ah tak tau nak kata ape lagi...mmg demam betoi aku ni...kalo skip..mesti aku dok teregat...pastu terus bukak N tengok..mmmm..baru puas hati aku....


pompuan ni aku suke jugak tau...comey je muka dier...
dorang ni semua muka sweet2 je...mmm..sampai aku preggy dolu...komputer aku wallpaper gambar orang korea...mmmmm...kononnyer boleh terkenan muka anak aku dalam peyot camtu..alih2 yang kuar...copy N paste muka abah dier la....
muka ni...
kikikikikikikkikik

Rabu, 12 Oktober 2011

Syawal dan gelung warna-warninyer

syawal bebaru ni ada permainan baru...suke je aku ngan mainan tu..sebab dier mmg main...kikikik
pastu bile aku N en asbeen tak layan...kami layan TV...mula dier bising2..mmmm...at last en asbeen yang layan dier...mmm...macam2 la gaya dier...

kiter mulakan dengan melihat dolu OK...


dier mula dah projek dier ni...adohai...


nampak dah letak atas kepala sudah...dier egat dier angel la tu....


eleh..nak sinyum2 pulak..nampak...muka ada sinyummm..kikikiki....




p/s : macam2 la syawal yafiq..macam2 peel la ini budak...mmg ada gaya photogedixs macam ibu dier ni..kikikkiki

dari Nikon Coolpix ke Samsung

Cerita ni 2 minggu yang lepas tapi aku baru la nak heboh2 kan...
sebelom ni aku ada chenta hati aku yang aku jaga N sayangi gitu...
ni dia...dah 4 tahun ngan aku...
sebelom aku kawen ngan en asbeen lagi...
ni time zaman cintan cintun dolu ngan en asbeen ni..kikikiki...lama tu...sampai la ada syawal yafiq...
bebaru ni ada problem sikit asik bateri abis je...walhal dah charge tu..last2 aku da suarakan hasrat aku nak beli chenta hati baru...en asbeen ok je...janji duit aku..bukan duit dier..kikikiki....

niat di hati nak yang ni...
dah riki2 harga gitu...N dah tanya kat kengkawan aku yang sememangnyer pakai benda alah ni...aku pon dah termimpi2 sudah...
last2 time kepala aku ngah ting tong aritu aku ada suarakan hasrat hati aku kat en asbeen lagi sekali..
yang aku tak jadi nak beli DSLR ni...dier pon heran N reconfirm balik ngan aku nak tak nak...

aku pon cakap yang aku PK...aku N en asben ni bukannyer banyak sangat duit...yang aku nak guna pon untuk simpanan aku...aku dok PK kalo aku aku sakit ke...nak guna duit...nak beli susu , pampres N keperluan syawal yafiq tu...kena jugak guna duit tu...at least aku tak da la ralat sangat...

last2 aku pon rembat la yang ni...
function pon banyak jugak...
yang bestnyer ada WIFI...so kalo amik gambar boleh terus upload dalam FB n boleh send je gambar kat PC x yah nak guna USB bagai...
so aku pon puas hati jugak la...walaupun x dapat DSLR...

en asbeen kata takpe la..ada rezeki nanti kiter beli ye...

Wordless Wednesday - Karya terbaikku

Inilah hasil kerja tangan syawal yafiq..
kreatif anak aku ni..dah amacam aku...(kakakakkangkat bakul sendiri ni)


p/s : korang rasa nampak macam ape tak?????

Selasa, 11 Oktober 2011

JJCM sweetchat @ da'mines...1st time melantak.

minta maap ye kengkawan...aku punyer entry hari ini bab makan...maap ye..kikkiikik

ahad lepas en asbeen ada ajak aku kuar beli barang..pastu komputer dier la pulak buat perangai...so aku pun buat la ayat ajak en asbeen G da'mines beli antivirus untuk komputer dier...dier pon ok je la...

elok sampai sana je aku saja cakap ngan en asbeen yang aku nak makan kat sini...

tapi en asbeen nak makan tomyam...last2 en asbeen pon tapau la tomyam dier makan kat sini...yippi..aku suke3...aku ni bab makan kalo ada org bagitau sana sini best mmg aku terus JJCM...

aritu aku makan ni..\
BAKED MAC n CHESSE....
ada sekali aku cakap ngan en asbeen aku nak buat perangai...nak taruk kuah tomyam kat dlm ni...en asbeen tak kasi takut org cafe ni nampak...mencebik je la aku boleh buat..mmmm

for dessert aku sepatutnyer boleh amik ni
DURIAN PANCAKE
tapi dah tak da...dah abis...sedey je aku..mmmm...
last2 aku amik ni
TUTTI FRUITI SOY BEAN JELLY WITH STRAWBERRY
sedap jugak ni..tp kalo dapat durian pancake...mesti syiok...mmg niat hati datang makan tu nak makan durian pancake...mmmmmm

untuk minuman...aku minum ni...
HOT CHOCOLATE....mmm yummy...suke3....sebab dier tak terlalu manis...

en asbeen aku minum ni...
BRAZILIAN COFFEE

Nampak en asbeen aku makan nasi lauk tomyam bungkus..kkikikikik...
tapi senang lenang je kami makan berdua,.,menikmati gitu...
mana syawal..takkan tinggal kat umah kot...
adala...dier kat sini...
dier dok syiokk punyer tido kat dalam stroller dier...itulah akibatnyer ibu N abahnyer ajak tido siang...tak mo nak main2...amik ko...1 hari tak tido...gini la gayanyer....

Oreo Chesse Cake .Yummy...ada kemajuan je

Last 2 weeks opis aku ada buat majlis penutup raya...alang2 pulak kena dah ngan bufday opismate aku ni...lagipun time tu di gembar gemburkan yang die akan bertukar balik kuantan...mmg sedey la...geng gosip unit aku x cukup corum...mmmm..last2 kami decide masa dier cuti bini dier bersalin...kam 1 unit plan...buat majlis cam biasa...

tapi majlis dier petang..kawan aku buat kan mee kari N aku buat Oreo chesse cake...percubaan untuk kali kedua mak jemah buat...bertungkus lumus mak jemah tau..kikikikkik....

sebelom ni percubaan kali pertama di sini 
ni la rupenyer untuk kali pertama...

korang agak2 kali ni menjadi tak...??????????
meh kiter tengok oreo chesse cake yang di potong oleh Bufday boy ni...



nampak potong kek guna pisau ikea je..
mmg terkezut la kawan aku sorang ni..tak sangka katanyer..mmg muka dier mmg terkezut bagai lihat hantu gitu...wahh...siap kami nyanyi lagi tok dier..kakakkak...terus dier kata...

"teranjat boboi"..kkikikiki...
ni geng gosip unit aku...dier je kumbang yang nak jadi mak jemah..pantang kami berkumpul...mula la leher dier panjang usha kami...kkakakkaka....unit aku ada 2 org je laki...sikit kan...

meh kiter close up sikit cake nyer..


kikikikikikki....teruja je mak jemah bila kek yang aku buat abis je...kikikiki...tinggal bawak balik bekas je...


p/s : korang rasa ok tak cake aku ni...

Isnin, 10 Oktober 2011

Eima Sudah bersalin...TERUJANYER

ngah aku tido sedap malam sabtu tu aku dikejutkan dengan 1 mesej...yang berbunyi...

"Baby dah selamat dilahirkan pd 9.10.11 jam 2.21am di KPMC kajang"
terus terbeliak mata aku ni...biar betul...
aku terus kejot en asbeen bagitau yang http://mysweetzlife.blogspot.com/eima 
bersalin...(aku pulak yang excited lebey)

aku setiap kali jumpe eima 
mesti aku cakap ngan BB dier kuar sama tarikh ngan aku...leh potong kek sesama...yela mak BB ni dah sama tarikh ngan syawal...ape salah BB ni sama tarikh ngan aku kan..kikkkiki...

selaloo aku buat entry tak sampai 5 min mesti ada  yang komen...sape dier...eima la

mesti dier cuti 3 bulan ni tak da punyer dier komen setiap entry aku ni..kikikikiki....
seb baik la aku sempat kasi hadiah .INI
instict kuat aku ni...nnt dier cah balik aku nk tgk la BB dier...aku tanya laki ke pompuan...dier tak kasi tau...mau teka teki la tu....


p/s : seronoknyer tengok org preggy N bersalin...nak jugak ni...tak sabar