Yang DiSaYAngi

Jumaat, 21 Oktober 2011

Real steel da'Best...Jatuh Cinta aku ngan HUGH JACKMAN

rabu lepas aku booking tengok tiket nak tengok Real Steel...
semalam baru tengok...

punyer la best...adoi jatuh cinta aku dengan hugh jackman ni...
adoi..aku siap cakao ngan en asbeen minta beli DVD...nak tengok marathon ngan en asbeen kat umah...
yang bestnyer syawal pun suke tgk citer tu...sampai 1 lagi 1/2jam nak abis...tido la pulak...

JJCm@burger King

Rabu lepas aku N kengkawan opis aku kebelur sekejap N nak lunch tengahari tu tapi tak tau nak makan mana...last2 kawan aku ni makan kat sini,,

ok jugak...aku pon tak penah makan kat sini...
TAK PENAH MAKAN...BETOI KA....

SILALAH PERCAYA...BETOI TAU...
aku ni bab makan mmg laju...tapi bab mencuba kena la tanya ngan en asbeen..kalo dier tak kasi..tak leh jugak kan...en asbeen aku pun tak penah makan burger king...

punyer la jakon aku ni..nak makan pon kn tanya ngan member aku ni...
aku N opismate aku yang lain dah isytiharkan dier sebagai
PAKAR PEMAKANAN kami...kakakkakak

kakakakak...sengal kan...dier ni dah macam2 benda dah dier makan...
aritu aku 1st time MAKAN KAT NANDO'S
dier jugak jadi rujukan aku..ni makan kat burger king pon dier jugak..(takda muka lain ke haaa....)

ni makanan aku...

alamak aku lupa la nama dier..tak salah aku grill chicken mushroom kot...kikikiki


selalooo aku makan kat Mcd laju je aku habiskan..ni makan kat burger king ni lambat pulak aku habiskan...kikikikk...tp mmg sedap la...aku suke sos dier....

pemenangnyer adalah..jeng..jeng..

dah tamat waktunyer...so jawapanyer adalah...

wahhhh..aku makan Mcd yang paling dekat ngan tempat aku..

dan yang menjawab betul adalah...





so hadiahnyer ada 1 saja...jadinyer...aku pon guna la khidmat EN RANDOM

So pemenangnyar adalah.....
yang jawab paling last...

CUTE MUM

Khamis, 20 Oktober 2011

Agak2 korang aku Break1st kat mana???????

Pagi ini perut aku pon la bernyanyi tak egat punyer...

asik berbunyi je...naik malu aku ni...(tapi peduli hape aku...)
aku G cafe biasa mau melantak...alih2 aku masuk...mak aiiii ramai la umat manusia kat dalam cafe tu...

aku egat nak makan mee kari..alih2 minah indon tu kata"kuahnyer tidak siap lagi"
adoi....aku dah tak tau nak makan ape...banyak makanan dah abis....org cafe start taruk lauk pauk untuk tengahari sudah..nak tak nak org yang nak makan kat situ kn la amik..tapi aku tak mo..
aku makan lain...aku G duduk kat kawan aku...dier baca paper...tak mo makan sebab dier pon tak tau makan...

alih2 dier ajak G makan sini...??teringin punyer pasai...aku terus cerah bijik mata...ok je...
operasi mengular kejap...


aku mau kasi teka teki kat korang

agak2 korang aku makan kat mana?????????????
klu : makanan yang cepat siap, amik sendiri N terus masuk perot


taruk je jawapan korang kat post comment aku N hadiah menarik menanti korang..aku suke nak bagi ni..

tamat : 12 tengah hari  - 20.10.2011

Rabu, 19 Oktober 2011

Nasi Ayam AKOB...terbaeeekkk wokk

Lapar punyer pasai...tengok gambar pon jadi la...

Isnin lepas aku request kat laki aku nak makan hasil air tangan dier...
dah kena pulak dier pon rajin la sangat...
dier pon nak makan NASI AYAM...

yummy,...aku suke nasi ayam laki aku ni...walaupun senang...aku pon boleh buat...tp aku saja tak mo buat...sebab aku punyer nasi ayam tak leh lawan nasi ayam dier..
confirm kalah...kkikikikkik

meh kiter layan jap...
1st nasi..macam biasa la...

sup ni aku suke...sebab banyak sangat sampah masyarakat kat dalam ni en asbeen aku taruk...
ada kobis bunga, carrot, fish cake, fish ball

N yang paling aku suke ngan sup laki aku ni...dier taruk kacang...aaaaaaaaa...
banyak pulak tu...anak aku pulak suke sangat melantak fish ball N fish cake ni...fav food dier...

haaa...ni saja la hasil air tangan aku...laki ni mmg kureng sikit masak benda bertumis N bersambal ni...mesti suruh aku yang masak..tp diri tu makan pedas kalah aku...

N last sekali...mesti la ada ayamnyer...suke3..ni yang aku tunggu...siap mencurik kejap..alih kn katok tangan dek laki aku...doi.....mmg buat tak banyak...abis yang melantak pon kamibertiga je..mmg la sikit...

yang aku suke..aku egat aku yang suke makan...anak aku pon sama suke ngan nasi ayam en asbeen aku ni...

mula2 kat baby chair dier...alih2 dah abis...nak melantak lagi...kasi berdiri kat kerusi aku...amik ko...sampai 2X makan tu...mmg macam ibu dier la...aku N en asbeen gelak je la...
last2 aku kasi namakat nasi ayam en asbeen ni..
NASI AYAM AKOB...kikikikikk


nampak kami makan...mmg selerak N aku la cleaner nyer...



p/s : en asbeen kamu buat lagi boleh???????????????kikikikkikki

LAPAR

hari ini mau makan ape...LAPAR la...adoi....
padahal dah break1st...

gaya lapar macam tak break1st je pagi tadi.adohai.....

Selasa, 18 Oktober 2011

aKU MEROYAN NAK g KARAOKE

mulut aku pepagi ni asik nak menyanyi je...
dari ke sehari...dari ke minggu..poyo saja kengkawan opis aku ni...
aku ajak karaoke...x da pun...sembang mau kencang saja...

mmmmm....meroyan nak karok ni...ni nyanyi ni...



p/s " sambil buat keje...sambil menari...sambil nyanyi N sambil menaip...pon boleh"

Isnin, 17 Oktober 2011

Penangan MEKCHU adohai..apa sudah jadi ini..

Udah mengapa tajuk aku begitu..marahkan MEKCHU ke????????
bukan ape...baru2 aku dapat hadiah dari MEKCHU
ni kire hadiah bufday la ni..kakkakaka....
aku yang saja gatai2 minta...dah offer..ape lagi aku rembat la..kkakakka...
dah alang murah kan...en asbeen pon kasi green light..mmg terbaeekkk la dari aku...

aku pon sebok la membooking kan diri aku kat CRES WELLNESS
aku mmg dah lama tak berkecimpung dalam dunia spa ni...mmm...memandangkan dah kawen kan...so agak lembab la sikit nak G spa ni...time zaman bujang ok la...selalu gak aku sorang2 pusing2 cari spa...

so semalam ahad aku G la spa kat jusco seremban 2...
1st time aku G sana...mmg teruja la...jusco dier besaq wwwooooo...teruja je mak jemah...jakon gitu...
punyer pusing2 N pusing lagi...dengan hujan lebat semalam...berbekalkan payung ini...
rainbow gitu...ni hasil dari en asbeen dah hilangkan payung kesayangan aku..beli la lain...

akhirnyer aku jumpe jugak cari CRES WELLNESS
 MEKCHU pinjam rrrr gambaq kamu...tak sempat mau capture...semangat punyer pasai...

aku masuk2 je mata dah melilau...dah register...dorang pon suruh aku tunggu kat sini..
nampak...alamak..aku mmg teruja tu...adoi...kalo la umah aku macam  ni kan bah=guih....time ni dah teregat kat MEKCHU ...mesti dier pun lepak macam aku kat sini jugak sebelom dorang panggil...waahhhh....bangga jaaa mak jemah ni...

tengok dari luar kecik je salon nyer..tapi bila masuk dalam...mak aaiiiii...
besaqnyer...siap ada ni haa...
GYM....nampak...ko ada...aku nan hado..kakakkakka...
bilik2 dier pun banyak mmg puas hati la kalo spa kat sini...
aku pilih pakej spa Lymphatic Therapy Massage + Milk Bath
 cantik kan...


nampak muka syiok sendiri semangat berkobar nak G spa...
kejap...ado laie...(alamak mentang2 dah soromban...cakap nogori la pulak)
muka sebelom di spa kan...ko tengok la muka selepas spa....


korang rasa macam mana??????????kakakakkakakkak

dah settle tu mmg la pihak CRES WELLNESS akan recomen pasai produk dorang..nak tak je la kiter ni mendengar...nak membeli aper tah lagi kan....
aku pon mendengar je la...

last2 aku tanya laki aku..macam mana...
dier kata boleh la...
dorang pon kata 
"ala...husband u bayar maaa..."

at last aku bayar RM49.90 yang aku buat tu...
en asbeen bayar pakej untuk frutti spa..4X pegi...kikikiki..
harga sebenar mmg mahai...tp ada diskaun 70% N dapat pulak mask ni..untuk pakai kat umah...
en asbeen kata yang dier bayar untuk pakej akan datang tu...sempena bufday aku..kakakkak...
(tapi aku kn bayar balik bulan2...sama je...kikikikik)
 
pasni aku G kat area jusco Cheras selatan...

.pihak CRES WELLNESS tu terkezut je nama aku N MEKCHU sama...
dorang kata
"U tak penah jumpa itu suraya????
"tak...tp tahu dier yang mana..."
"tapi kan...u tau dier mmg cantik N dier pon dah jadi member dier kat sini"

ni MEKCHU punyer hal ni...buat aku terpegaruh...tp en asbeen kata...tak pe...mmg aku perlukan sebab asik mengadu penat badan la...rasa berat la badan tu..kikkiki...
tapi lepas spa mmg ringan je badan tu..kikikkiki

balik umah aku try mask 
nampak muka mak jemah...hasil tempelan en asbeen..syawal kat sebelah aku dok tengok2..mula2 nagis menjerit...dah lama2 tengok..dier tau tu ibu dier...gelak2 kan aku pulak...adohai....



p/s : hasil pengaruh orang yang bernama MEKCHU

hari yang memBZ kan...

HAri ini banyak benda yang aku nak update N kongsi citer ngan korang semua...tp ku agak BZ sikit pagi ni...jadi kengkawan aku ni tunggu tau nnt aku update semua yang ada kat kepala otak aku ni tau...korang jangan g mana2 tau...

TUNGGU...