Yang DiSaYAngi

Jumaat, 28 Oktober 2011

Boss Baru - pelbagai ragam

baru masuk entry baru...ramai yg comment...

adoi...bos ini adalah boss bawah boss lama aku dolu...
kire sekarang ni dah naik pangkat jadi boss besar..

mmg cerewet pon...nak tak nak aku kn la biasakan dengan keadaan ini...bukan aku je..kengkawan aku yang lain pon mak jemah jugak...adoi...nak gelak2 slow2...sakit rahang...menahan...

macam2 peel nyer....mmmm...

tak leh bising...
dier pun x mesra alam sangat la...
minuman air mineral ada brand sendirik...x mo sea master...mmmm...


aku ada dengar ramai yang kureng sikit ngan dier....
tapi apa kan daya...kn la terima jugak..nk tunggu bersara or bertukar lambat lagi tu...
nak bersara mungkin 2 tahun lagi...bertukar tak tau la...mmmmmm


ini bukannyer merungut...hanya sekadar meluah rasa...
kena la bersabar seadanyer...

BZ dengan BOSS baru..adohai

hari ini aku BZ gaban...adoi....semalam aku x update blog pon....walhal aku rajin je BW....BZ la ngan boss baru ni...adoi cerewet la plak..adoi....macam2 dier nak....

tak pasai2 senarai tugas pulak dier nak...adohai....


so aku pon mengagahkan diri jugak nak update blog...meja bersepah....pening aku keje tak banyak sangat tapi....payah la...

dapat boss baru ni buat aku penin N malas nak G keje la...

sekarang pon volume aku pon kn control..walhal tak la aku jerit pon...

dah jadi library opis aku ni..adohai..penat aku rasa...

siap en asbeen aku tanya asal muka lately ni macam penat je...

jawapan aku,,..: penat sebab tak dapat kuarkan sore...
mmmmmmmm



p/s : bess lagi ngan boss lama aku..

Selasa, 25 Oktober 2011

Mudahnyer Bersalin


bila aku baca entry eima mudahnyer ko bersalin

aku terus tergegat akan sepupu jauh aku...
minggu lepas mak aku citer dier jumpe kak suzie (sepupu aku)

dari penceritaannyer mudahnyer dier bersalin..adohai...
korang cubal bayang bagaimana..

1 pagi dier dah siap2 break1st pagi tu...juz dier ngan anak sulung dier je kat umah...
(anak dier umo 7 tahun)
laki dier outstation...seb baik la tak jauh mana pon..kajang je..
tetibe dier terasa nak "berak"...G toilet tak da pulak...dier pon relaxs siap basuh pinggan bagai..tetibe dier duduk nak tengok TV...duduk atas sofa...lepas tu dier mula sakit lagi...

tetibe sakit yang kuat sangat...dier jerit panggil anak dier..siap boleh kata
"abg...mama nak beranak ni"

anak dier confirm blurr...budak lagi kan...anak dier boleh ddk canggung depan mama dier...alih2 anak dier sedar2 mama dier dah pon melahirkan adik dier depan mata dier...
(atas sofa tu...)tak ke namanyer mudah tu...

anak dier pon call papa dier bagitau mama dier dah beranak...papa dier dengan kelam kabut terus la call ambulans amik bini dier kat umah bawa ke hospital...
dalam ambulans la baru potong tali pusat N kuarkan uri...

bile mak aku tanya adik kuar camne...
ni la jawapannyer.........

"adik kuar macam bola golf tok ngah"

aku dengar citer mak aku pon aku bantai gelak...


p/s : kalo aku begitu mesti best kan....perasaan semakin membuak-buak la..mampukah aku dengan syawal lagi....insyallah

Isnin, 24 Oktober 2011

Jawapan bagi JJCM@ pizza san francisco

petang ni aku akan bagi jawapan untuk TEKA-TEKI JJCM

JADI JAWAPANYER ADALAH....


tadaaa.....RM 100.00

ngam2 tu seratus..kikikiki...cam tak caya je...
N sape yang menjawapan dengan tepat...????????

memang tak da la yang menjawab dengan tepat...tapi aku tetap kasi hadiah pada yang jawab...sipi2 ju gitu...

N pemenangnyer adalah...
korang boleh la close up sikit....jawapan ider bagi RM103.00...lebey 3 engget..terrer kan..

so kepada kakak...sila kasi detail kat comment ok...hadiah akan menyusul depan pintu rumah....

jangan risau....ini suraya tadak kasi publish itu detail..ok...




p/s : itu muka mama tisya mesti ada sinyummmm....

Friso kasi hadiah kat aku???

setelah setahun 7 bulan sik tukar menukar susu syawal...ini la yang last..
aku menjadikan syawal seorang pengguna tegar susu 

setelah register menjadi ahli ni...aku pon tak la mengaharap ape2 kan...

tetibe aku dapat ni dari friso..

udah mengapa...aku PK mungkin majalah ke ape kan...
tetibe...
alamak...teruja mak jemah ni...dapat bufday card ni.waahhhhh...
meh kiter tengok dalamnyer...
nampak.waahahhhhhhhh teruja..teruja...suke3...
1st time aku dapat bufday card yang sweet cam gini...suke3...

 en asbeen aku pon tak kasi tau..kikikiki....wish pon lambat...tunggu aku cakap...

aku : abang jom pas jumpe nana kiter kuar sy nak belanja makan..arini kan bufday saya
(nada perli gitu..)
en asbeen : ala sayang...happy bufday to u...(dan2 baru nak nyayi la...nak wish la...boo layan..kakakka)
aku: mmmm...lambat...





P/S : apa kan daya itu la husband buah hati pengarang jantung epal strawberry anggur suraya...kakakakkak

AKHIRNyer ku temu mu jua...

citer 2 minggu lepas...waktu bufday aku....15.10.2011
aku ada teringin la nak melantak 1 benda ini...
kikiki...cantik berwarna-warni gitu...

aku pon call owner nak order 1...dier pon ok...
aku pon berkobar la siap sanggup je G amik kat umah dier semata nak jumpe dier je...kikikik
alih2 dier ada area serdang..pon dah dekat ngan umah aku...ape lagi...aku pon zassss G sana...kikkiki...

sekali dier G pesta Buku da...aku x da hal la...tapi hujan...mmmmm...takpe...demi makanan itu N blogger itu...sanggup jugak....seb baik la en asbeen sanggup ikut aku...biasa la aritu bufday mom...kn la ikut...kikiki...

last2 berteka-teki jumpe jua kamu akhirnyer....
walau dekat paking..sanggup je...kata blogger...kamera mesti di bawa kemana-mana sahaja...kikiki...
nampak memasing tengok kamera masing2...1 kamera besar 1 kamera kecik...aku ajak amrul bergambo sekali...tak mo pulak...baru je nak bergambo ngan geng kongsi bufday aku ni...

jangan tak tau aku N amrul sama tarikh N bulan bufday..U...korang ado..nan ado..kikiki'
bufday aku jugak berkongsi dengan DARWISY ANAK FIZA
KIKIKIKIKI...
baru bertemu muka...kikikiki...aku N nana pon lebey kurang sama tinggi gak..kikiki...N yang best nana 
memang seorang yang freindly gitu...tak kekok pon bergosip N berburak ngan aku....aku ape lagi..dah bertemu...mmm...join la mak jemah ni....amrul amik pic aku N nana
dah gaya artis dah...wahhh...bangga je...
agak2 korang aper yang aku amik tu...ni la...
 siap amik dalam kete lagi tu...tak meyempat...susah la...syawal dari nampak..sampai tahu aku bawa menyorok..dier bising nak...agaknyer tengok warna-warni..tu yang dier...aku pon jadi tak sabar nak makan tu...ni pon waktu snap dah kurang dua...adoii....
 dalam tangan penoh...dalam mulut penoh pon sebok nak minta lagi..padahal tak abis lagi...aku pon bawa G opis lusanyer...nanti syawal amik...biadap punyer ibu...kakakkaka...aku melantak 1 hari saja sudah abis....nak lagi ni...nnt aku nak order lagi...


so kepada korang yang tak rasa lagi '
sila la rasa bagaimana kesedapannyer...aku suke tekstur kuih tu...terletak elok...tak lembut sangat sampai hancus...tak keras sangat elok je...aku suke...

kepada korang sila beli kat SINI TAU

JJCM@Pizza San Francisco

nampak pagi2 lagi dah sebok nak citer pasai makan..kakakkak...
ops...pagi ini aku break1st makan burger Mcd..
nape..????????

sebab semalam aku makan ngan en asbeen BAIK HATI belikan kat aku yang sebok nak makan burger MCd...dah macam mengidam pulak...kikikiki...
ni citer jumaat lepas...(waktu lunch panjang...)
aku G JJCM kat Pizza San Francisco
meh kiter skodeng aku makan pe...
nampak tak menu aku...agak2 korang mana aku makan....mmmmmm...aku pun dah lupa...kikikiki
tak leh meh sini aku kasi tau mana aku N kawan2 aku makan...
ooohhh..maap..maap...sessi mengedixs dolu ye...
ini paus N si demok...
korang jangan tak tau..dorang ni power...sorang pakar pemakanan geng mak jemah ni...sorag terrer gaban cakap hindustan tu..(aku siap rakam lagi..)

nampak muka selengge aku...yang sebalah tu gajah...aku..piranna..kikikiki...
ni la air aku...mesti up sikit dari dorangkan...
ini air kengkawan aku...
ape yang kami melantak...sini..ada ni..

kami pilih dua makanan yang sama je..senang...
 mulut macam gajah..kikikiki..(saja aku cakap..sebab tau die akan baca blog aku ni..kakkaak)
sama je pon makanan kami..senang kan...
so sekarang dah selesai untuk bulan ni...JJCM@Pizza San Francisco
insyallah planning...
november -balck canyon
disember - pullman
januari 2012 - fullhouse


wahhh makan besaq nampak...x pe...sebulan sekali


aku mau kasi teka teki kat korang ni..
agak2 korang dengan makanan N minuman yang aku N kengkawan ku makan ni...
berapa harga makanan minuman kami semua..

jawapan sebelum pukul 2.00petang...