Yang DiSaYAngi

Rabu, 2 November 2011

Esok dah mula coti...tapi paginyer ada PROGRAM...


Esok aku mula cuti....
dalam seminggu ni dua hari je aku keje....en asbeen aku lagi best....1 hari je...

alasan : sebab syawal yafiq demam campak...kikikikiki..

so program esok mau balik kluang, johor mau jumpe FIL yang ku rindui...kikikiki...
mau kasi nenek N tok wan syawal lama2 sikit ngan syawal...
sebab aritu raya tahun ni kat umah aku...so sekejap je la pon ngan syawal dorang tu...cian pulak...

tapi sebelom gerak balik esok petang...aku N en asbeen serta syawal yafiq
(kena bawak jugak..mau tinggal pada siapa dia)
akan terjah ke KL...LPPKN...
untuk settlekan hal aku ni...HAL AKU INI

so dengan kekuatan yang ada ini..insyallah selesai semuanyer...biar la kena marah pon...janji en asbeen ada kat sebelah untuk sokong aku...
bab kata en asbeen aku...buka time ni...afdal..sebab dekat ngan raya haji...kikiki...
kire korban benda alah ni la...kikikiki....

so lepas settle...PAGAR PON DI ROBOHKAN...
N...pepaham la korang ye....

lepas settle...balik rumah rehat N petang baru kedezuppp...ke kluang....


p/s : doakan perjalanan N urusan aku esok ari selamat semuanyer...amiinnnnn

PERCUBAAN PERTAMA : TIRAMISU

Citer ni sebenarnyer last week lagi..time deepavali...tapi baru arini aku nak kongsi...M aku besar la...N kengkadang aku pon lupa gak...mmmmmm.....
selepas aku menerjah blog mama tisya A.K.A kak amy

aku pun ape lagi..mula ligat nak merai kan...N yang menjadi mangsa harus la kengkawan opis aku ni...kalo en asbeen aku...agak lambat sikit makan benda2 macam ni..kasi sikit boleh la...mmmm....

agak2 korang menjadi tak..?????
tadaaa....suke suki aku taruk....kat atas tu...oldtown white coffee hazelnut...patut taruk serbuk kok je pon...kikikikikiki....
nampak x lapisannyer walaupun tak cun mana pon...respon kengkawan aku kata...
"sedap dud...abis tak sampai tengahari...kikikiki...bos aku pon suke je....
tapi korang perasan tak ada lapisan coklat....yalo...citer ni begini...

aku buat 2 adunan ...untuk kengkawan opis en asbeen
(nampak sayang laki ni...egat je kat dier...dier...haaarrraammm...kikiki....but i still love u laling...kikikiki)

so hasil cream cheese, whipping cream N gula halus tu tak cukup...aku pun buat la topping untuk kek coklat yang 1 lagi...kawan en asbeen nak...ada baki..aku pon taruk la kat sini...kikiki...
boleh la dari tak da kan....

nampak tak cantikkan...tapi yang penting habis jaaa....kikiki...
aku buat time ni...elok pulak ngah layan masterchef malaysia...
tetibe kena pulak cabaran sajian misteri./...chef riz G bukak sajinyer...kena buat tiramisu...
dah bergabung ngan aku kat dapur sama ni...kikiki....

kengkawan opis en asbeen pun kata sedap N yang penting semalam aku buat lagi...untuk ada sorang kawan en asbeen nak tempah...
jangan main giler....baca sekali lagi..."NAK TEMPAH"...kakkakak...
arini en asbeen coti N tghari tadi dier angkut sekali syawal G opis dier nak G hantar...elok kawan tu kasi duit...dier tak mo pulak...boleh pulak...at least boleh tampung kos perbelanjaan beli barang tu...mmmm...duit dier tu....dier tak mo..adohai...kalo aku..amik dah.....

Maaf kengkawan Blog ku


semalam aku coti...menjaga syawal yang sakit...(tapi rupe tak sakit pon..)
mmg selama melahirkan dier sampai la sekarang...semalam adalah 1 hari menhaga syawal yafiq...penoh dengan menguji kesabaran ini...adoi...ada je yang tak kena...bagi susu xmo, bagi air xmo, bagi tido xmo, bagi main x mo, bagi tengok TV pon x mo...bagi makan pon x mo jugak..adoi...
so mmg ada la mengadap laptop tengok yang update blog N FB...tp tula...tengok2 je...x sempat reply pon...

maaf la ye kengkawan yang aku terjah blog korang sekadar tengok tapi comment pon..tak berkesempatan pon...bersilat bagai dengan budak kecik..adoi...

hari ini turn abah dier pulak yang menjaga...esok N jumaat coti balik kampung..harap2 lepas balik kampung ni sihat itu budak...

My Super Kids Love Water


untuk join click MY SUPERKIDS.NET

gambar yang dipertaruhkan...

Isnin, 31 Oktober 2011

Jom Main Tag2

Elok lepas solat tadi aku bukak blog..tetibe ada pulak ulasan yang aku di tag oleh intanberlian
so sebenar-benarnyer aku ini amat lah pemalas arini nak update blog...pasai keje banyak..tp demi intanberlian
 aku join jugak...(biasa la petang2 ni mesti lemau saja...tunggu nak balik je..)
• Each person must post 11 things about themselves in their jurnal. 
• Answer the questions the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer 
• You have to choose 11 people to tag and link them to the post.  
• Go to their page and tell them you have tagged him/her 
• No tags back 
• No stuff in the tagging section about you and tagged if you are reading this, You legminately (aka really,trust with all honestly) have to tag 11 people


11 soalan dari  intanberlian

dah macam nak jawab EXAM pulak...nerves je mak jemah ni...
1) Apa masakan pertama yang u all masak selepas kahwin untuk hubby u all?
alamak macam lupa pulak...mmmm..rasanyer ayam masak merah...en asbeen ni suke la makan pedas..tapi nak masak tumis2 ni..punyer pemalas...unta padang pasir pon tak malas macam dier...kakakkak 
 
2) Apa makanan yang u all masak yang menjadi kegemaran hubby u all.. (bagi resepi sekali yer.. sebab saya pun nak try buat jugak...hahhahaaha)
kangkung masak kicap...resepi senang je kot....confirm  intanberlian lagi terrer dari sue ni...kikikiki...


3) Bagi 5 perangai u all yang buat hubby u all tertawan & kawan2 u all happy dengan perangai u all tu..
 -perangai yang selengge
-perangai asik nak kenakan orang
-perangai asik mulut banyak cakap N bahan orang
-perangai suke gelakkan orang
-perangai suke ,menyakat en asbeen

alamak terasa macam banyak pulak..tp nak 5 je kan...5 je la yang boleh di beri..kalo nak lebey kena la selaloo jenguk http://syawalsimpsons.blogspot.com  ni tau...


4) Lepas kahwin, u all duduk dengan family or mentua or berdua je dengan hubby
lepas kahwin duduk rumah sendiri tapi family pon duduk sekali ngan sue sebab mak dah bersara malas nak balik kedah...kikikikiki....adik2 pon buat rumah pon macam hotel...macam chipsmore...kejap umah sewa dier kejap umah sue...adohaiii....kikikkikikik..tp bila mak tak da kat umah balik kedah kejap2...windu pulak...terasa x complete...sunyi saja....
5) Detik2 perkenalan u all & hubby
alamak ni panjang lebar ni...detik perkenalan...kat opis mak waktu tu bulan 10/2006..en asbeen 1 opis ngan mak..sue pon kontrak kat tempat mak...kenai en asbeen time tu ikut mak join tengok pertandingan drama tari 2006 bagi setiap kementerian/agensi kerajaan...(niat dihati nak tengok my sis...)alih2 ternampak la pulak ada sorang budak kecik ni jadi anak sultan melaka...ropenyer en asbeen daa...dalam hati..alamak...comey gak mamat ni..kakkakak...last2 sue yang minta no fon dier lepas abis pertandingan drama tari tu...yang best...group dorang JPM menang jee...kikikiki...lepas seminggu berkawan dalam fon N kadang2 selisih2...last perangai gatai sue ajak en asbeen kuar cari simcard baru...(alasan semata-mata)...tapi sue egat hari jumaat..malamtu...borak2 sampai abis credit...G kedai jauh semata nak top up nak cakap ngan en asbeen..last2 sue cakap...
"abg akob...saya suke abg akob.." kakakakkakak...memang klakar bile di ingatkan...
N yang bestnyer lepas kawen baru tau waktu sue cakap sue suke kat en asbeen...boleh kat umah sewa dier...dier melompat  kegembiraan bagitau kat budak umah dier...
"weeiii...ada awek syok kat aku...."kakakkakkak
last2 dier yg minta couple...tu pon katanyer nak cuba2 dolu...boleh cakap camtu..kakkakkakk
 
6) Siapa yang bagi nama untuk anak2 u all
mesti diri ini...kikikiki...
syawal yafiq bermaksud
syawal - bulan syawal
yafiq - yang mulia/hormati
nak tunggu en asbeen alamatnyer sue dah beranak pon dier tak kasi nama lagi....

7) Ke manakah destinasi yang u all nak sangat pergi honeymoon lagi sekali
mesti la KOREA...sangat2 la teringin sampai en asbeen download bahasa korea dlm HP sue...kikiki 
 
8) Antara u all & hubby siapa yang lebih romantik
mesti la sue...nak tunggu en asbeen mmg tak la...tak pon lambat...dah tau dah gerak geri dier...last year bufday sue konon nak surprise la ni...tapi dua tiga hari sebelom tu tanya...
"sayang saiz kasut awak berapa"
alamak...walhal selaoo beli kasut ngan dier je ni...mmmm...bukan x leh nyorok2 tengok saiz kasut kan...N en asbeen jugak mmg selaloo la lupa anniversary..bufday diri ini..kengkadang bufday dier pon dier lupa...yang penting 14.11.2011 ini ada surprise bufday untuk...mesti terkezutt je dier nnt...kikikki...
(x leh citer lagi..nnt en asbeen terbaca pulak...tunggu harinyer sue akan citer ok..)
 
9) Apa harapan u all untuk anak2 u all
mesti yang baik2...sejak sue jaga syawal...mmg agak susah la...sebab syawal seloo tak sihat..nak buat macam mana...bukan kiter minta kan!!!!
tapi org tua2 ada kata...ada hikmah disebaliknyer bile anak suke susahkan kiter di waktu kecik..sebab di waktu dewesa mereka la yang akan menyenangkan kiter..aminnn sue pon harap macam tu...sue nak syawal sentiasa dengar cakap ibu N abah dier...yang mana betoi...
 
10) Bagaimana u all mendidik anak2
bagaimana erk!!!!!!!!!!!!!tak pasti la..yang penting syawal yafiq mmg seorang anak yang bijak N dengar kata(walaupun lambat sikit tindak balasnyer...kikikikiki) 
 
11) Anak2 u all ikut perangai u all or hubby
syawal yafiq banyak ikut perangai sue yang gopoh ni..tak sabar, kuat merajuk...kikikiki...banyak cakap macam bertih jagung...N yang penting suke memanjat macam ibu dier N aktif pon macam ibunyer..yang terutamanyer syawal yafiq mmg suke berjalan-jalan..pon macam ibu dier...kalo ajak jalan terus sihat dari sakit..kkikikik...muka N kecik je ikut abah dier...muka tak yah kata la...copy N paste...selaloo sakit pon macam aba dier..abah dier tu selaloo asik pening saja...mmmm


adoi...naik sakit la mata ni tengok jari ini menari-nari..mmmmmmm....
kena jugak ke bagi soalan...yang senang2 je la...

1)nama penoh anda
2)sejak bila la jadi blogger ni
3)umo anda..(senang nak berkak2 @ beradik2 @ bernama2 saja..kikiki)
4)ceritaka sikit karakter diri anda
5)apa minat anda
6)makanan fav anda N pasangan anda
7)saat diri anda di lamar menjadi suri hidup pasangan anda
8)adakah anda seorang yang suke ikut trend
9)detik anda melahirkan anak anda
10)maksud disebalik nama anda
11)keistimewaan anak anda

nampak...korang rasa simple tak...so mula sessi mentag2 ni...

syawal bercampak..

pagi ini aku G keje macam biasa....arini syawal demam...demam campak ok...
aku pon terkezutt je....

arini aku keje...en asbeen coti...esok aku coti dier pulak keje...pastu tak tau macam mana...
kata doc baru di peringkat awal..mmmmm...

syawal tak panas pon badan dier..ok la...still boleh main2...tp ulser la mulut tu..apo kan dayo..nak makan je...kn taruk ubat dolu baru makan...kalo tak mmg melalak..

arini aku nak G jumpe blogger kalo blogger tu tak da hal...
so terpaksa jadi single rider jap...

en asbeen sila la jaga syawal 1 hari ye...pasni syg awak pulak yang jg...ye...rabu tak tau lagi...khamis kami cuti.yeeee.....

jap2 lagi aku cer penuh ye....pasai syawal ni..