Yang DiSaYAngi

Rabu, 2 November 2011

Esok dah mula coti...tapi paginyer ada PROGRAM...


Esok aku mula cuti....
dalam seminggu ni dua hari je aku keje....en asbeen aku lagi best....1 hari je...

alasan : sebab syawal yafiq demam campak...kikikikiki..

so program esok mau balik kluang, johor mau jumpe FIL yang ku rindui...kikikiki...
mau kasi nenek N tok wan syawal lama2 sikit ngan syawal...
sebab aritu raya tahun ni kat umah aku...so sekejap je la pon ngan syawal dorang tu...cian pulak...

tapi sebelom gerak balik esok petang...aku N en asbeen serta syawal yafiq
(kena bawak jugak..mau tinggal pada siapa dia)
akan terjah ke KL...LPPKN...
untuk settlekan hal aku ni...HAL AKU INI

so dengan kekuatan yang ada ini..insyallah selesai semuanyer...biar la kena marah pon...janji en asbeen ada kat sebelah untuk sokong aku...
bab kata en asbeen aku...buka time ni...afdal..sebab dekat ngan raya haji...kikiki...
kire korban benda alah ni la...kikikiki....

so lepas settle...PAGAR PON DI ROBOHKAN...
N...pepaham la korang ye....

lepas settle...balik rumah rehat N petang baru kedezuppp...ke kluang....


p/s : doakan perjalanan N urusan aku esok ari selamat semuanyer...amiinnnnn

PERCUBAAN PERTAMA : TIRAMISU

Citer ni sebenarnyer last week lagi..time deepavali...tapi baru arini aku nak kongsi...M aku besar la...N kengkadang aku pon lupa gak...mmmmmm.....
selepas aku menerjah blog mama tisya A.K.A kak amy

aku pun ape lagi..mula ligat nak merai kan...N yang menjadi mangsa harus la kengkawan opis aku ni...kalo en asbeen aku...agak lambat sikit makan benda2 macam ni..kasi sikit boleh la...mmmm....

agak2 korang menjadi tak..?????
tadaaa....suke suki aku taruk....kat atas tu...oldtown white coffee hazelnut...patut taruk serbuk kok je pon...kikikikikiki....
nampak x lapisannyer walaupun tak cun mana pon...respon kengkawan aku kata...
"sedap dud...abis tak sampai tengahari...kikikiki...bos aku pon suke je....
tapi korang perasan tak ada lapisan coklat....yalo...citer ni begini...

aku buat 2 adunan ...untuk kengkawan opis en asbeen
(nampak sayang laki ni...egat je kat dier...dier...haaarrraammm...kikiki....but i still love u laling...kikikiki)

so hasil cream cheese, whipping cream N gula halus tu tak cukup...aku pun buat la topping untuk kek coklat yang 1 lagi...kawan en asbeen nak...ada baki..aku pon taruk la kat sini...kikiki...
boleh la dari tak da kan....

nampak tak cantikkan...tapi yang penting habis jaaa....kikiki...
aku buat time ni...elok pulak ngah layan masterchef malaysia...
tetibe kena pulak cabaran sajian misteri./...chef riz G bukak sajinyer...kena buat tiramisu...
dah bergabung ngan aku kat dapur sama ni...kikiki....

kengkawan opis en asbeen pun kata sedap N yang penting semalam aku buat lagi...untuk ada sorang kawan en asbeen nak tempah...
jangan main giler....baca sekali lagi..."NAK TEMPAH"...kakkakak...
arini en asbeen coti N tghari tadi dier angkut sekali syawal G opis dier nak G hantar...elok kawan tu kasi duit...dier tak mo pulak...boleh pulak...at least boleh tampung kos perbelanjaan beli barang tu...mmmm...duit dier tu....dier tak mo..adohai...kalo aku..amik dah.....

Maaf kengkawan Blog ku


semalam aku coti...menjaga syawal yang sakit...(tapi rupe tak sakit pon..)
mmg selama melahirkan dier sampai la sekarang...semalam adalah 1 hari menhaga syawal yafiq...penoh dengan menguji kesabaran ini...adoi...ada je yang tak kena...bagi susu xmo, bagi air xmo, bagi tido xmo, bagi main x mo, bagi tengok TV pon x mo...bagi makan pon x mo jugak..adoi...
so mmg ada la mengadap laptop tengok yang update blog N FB...tp tula...tengok2 je...x sempat reply pon...

maaf la ye kengkawan yang aku terjah blog korang sekadar tengok tapi comment pon..tak berkesempatan pon...bersilat bagai dengan budak kecik..adoi...

hari ini turn abah dier pulak yang menjaga...esok N jumaat coti balik kampung..harap2 lepas balik kampung ni sihat itu budak...

My Super Kids Love Water


untuk join click MY SUPERKIDS.NET

gambar yang dipertaruhkan...

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK