Yang DiSaYAngi

Jumaat, 11 November 2011

ngedate ngan SRK (RA ONE) : ada bran??????

tajuk entry tak boleh blah..macam la SRK tu kenai aku kan..aku je yang kenai dier...akakkakak....

last week aku ngan kwan2 aku ni..

 nampak yang free hair tu dah macam hindustan dah...
belom dengar dier cakap hindustan...terbaeekkk wokkkkk...
laju....padahal islam...kikikiki...

dier la yang mempengaruh aku N kawan aku ni tengok wayang aritu...
ciiter ape yang aku tengok...
citer hindustan tu....tak penah la lagi aku tengok hindustan kat wayang walaupun aku ni peminat tegar hindustan...kena2 pulak SRK ni..lagi la jatuh cinta tu....

aku minta permision en asbeen nak G tengok wayang malam tu...seb baik la en asbeen boleh..tp nanti aku kena tidokan syawal...heheheh....

adoi mmg aku sudah jatuh cinta sama SRK tu ni...

citer dier begini....

Tamil-speaking Shekar Subramaniam lives a middle-classed life abroad along with his wife, Sonia, and a school-going son, Prateek. While Sonia is busy writing a book on converting all female-related expletives to male, her husband is employed with Barron Industries, where the owner insists his staff come up with a plan to launch the ultimate video game or else he will change his organization to a restaurant and hire them as waiters. Hoping to create a super-hero, Shekhar instead faces criticism from Prateek - who hopes to instead see a kick-ass villain. This conversation does change Shekhar's thinking and he sets about to create an indestructible villain, calls him Ra.one (pronounced as in Lankeshwar Ravan) and its arch-enemy G.One (Jeevan). Prateek will have to regret passing on this idea on to his father - for soon their lives will be shattered when the shape-shifting Ra.One will find a way to enter the real world

mmm....best tu...ada 2 lagu yang aku suke dalam citer ra one ni...
1st chammak challo..

2nd criminal

suke sangat dua lagu ni....aku rasa ni 1st time citer hindustan x banyak lagu2 bagai...kikikiki...

yang best lagu ni bukan penyanyi hindustan yang nyanyi...

hollywood mari tu...sape ye...
meh sini..
AKON je...macam tak caya je...tp mmg tak suara macam suara hollywood...mmg sebijik bollywood tu...terbaaeekkkk AKON...
tengok siap ajar menari tu...kakkakakak...

tapi citer ni mmg aku suke sangat...egat dah kuar la DVD ke...nak gak rembat..nak tengok lagi...tapi tak da lagi...yaloo...baru je kuar kot kawayang deepavali aritu...

tapi sesiapa yang penggemar tegar hindustan...tak rugi G tengok...



p/s : termimpi-mimpi aku ngan SRK ni...best je ngedate ngan dier..kikikkik

Khamis, 10 November 2011

Tiramisu : ada yang menempah..HEBAT!!!!!!!

berkenaan kepada entry 1st Trial TIRAMISU

B4 this aku ada buat untuk opismate en asbeen...kawan tu punyer la semangat nak kasi duit...siap hulur, boleh en asbeen tak mo...alasannyer opismate dier baik ngan dier N kawan opis mak aku jugak dolu...
(mak aku kan 1 opis ngan en asbeen aku dolu...kalo tak, x da la aku ngorat en asbeen dolu)

kali ni aku call en asbeen...

aku : abang...petang ni balik dr opis pas amik syawal kiter G care4..sayang mau cari barang nak buat apple crumble(1st time nak buat ni...)
en asbeen : ok jugak...mmmmm...sayang...kawan opis saya nak order tiramisu lagi dari awak...dah lama dier order...saya lupa mau kasi tau...
aku : adoi abang...sengal...yeke...tapi kali kena la minta duit...jgn camtu aritu...baik sangat...
en asbeen : eyela...sebab tu saya nak tanya agak2 nak kasi berapa...?????
aku : ok la...kasi RM22 la...kire upah buat N barang2 lagi kan...ok la tu..

tetibe en asbeen aku berkata-kata....

en asbeen : ala...tak yah la RM22...kiter kasi murah la sikit....mmmm...RM18 ke...
aku : eeee...macam2 la abang ni...sayang yang buat tau....G lantak kat abang...guna duit abang...bukan duit sayang...sayang kan tak da duit...kakakkakakakakka
en asbeen : eyela duit saya...ok RM18...
aku : eyela...sayang tak la buat abg partner ship bukak kedai...boleh bankrap sayang...kikikikki

dier gelak je...adoyai abang akob sayang oooiiiii....

macam tak caya je ada yang nak menempah...
so aku pun nak laberterima kasih kepada...
kerana kamu la kakak ada la yang nak order...kikikkki...

agak2 kire HEBAT tak...kakkakakka



p/s : esok ada makanan terbaru aku nak buat..nnt aku publish dalam entry aku tau...

Siapa ADAMNIGINA disebalik SYAWALSIMPSONS

semalam aku ada citer pasai akak aku ADAMNIGINA
pasai dier PREGNANT gitu

aku terpanggil nak buat entry ni pagi pasai comment kak fieda ni...
nampak dier comment ape...korang close up la sikit ye...
dier gelakkan aku  sebab aku panggil akak aku ADIK...
agak2 korang, korang tau tak sebabnyer mengapa??????
meh mak jemah nak cer citer ....

bagi siapa yang ikut la kan blog aku ni...
mesti korang kenai akak aku 
  tengok...dier bajet dier cun la tu bergambar ngan laki dier...akkakakka...

sebabnyer mengapa aku pangil dier ADIK sebab dier ni KEMBAR...
meh nak besarkan ayat tu...
DIER KEMBAR....

macam tak cayakan...muka camni pon ada kembar...kikikkikki...
tapi dier ngan kembar dier macam langit N bumi...

kembar dier lembut macam kek span...alahai..aku lak yang lemah tengok dier bila cakap ngan aku...
dier pulak ganas macam gangster....

sebabnyer mengapa...
mak aku dari dorang kecik...mak aku dok sebok la panggil kembar dier KAKAK...yang dier mak aku panggil ADIK..dah melekat sampai la ke tua ni...dah tua dorang ni..kakkaak...dah bernak pinak dah masing2 ni...try jugak mak aku cuba ubah...maap la mak it's to late...kakakkakakka...
sampai semua sedara2 aku...tak kire yang tua..ok la panggil adik...yang muda pon panggil adik..
siap anak sedara panggil dier CIK ADIK...padahal makcik adik..
dier egat dier muda lagi la tu..

aku tetibe ngan menaip pasai dier ni tetibe teringat dolu2 time dier form5 tak salah aku..hujan time tu..petang...mak aku G keje...waktu rumah kat bedong, kedah....dorang gaduh sesama...kakakak...siap tarik2 rambut....cian pulak aku tengok kembar dier...mengalah je la....

kejap je masa berlalu....

meh aku kasi tengok sikit muak si kembar ni...
ni dorang...muka sangat lain kan...yang si kakak ikut muka mak aku..yang si adik ikut muka abah aku...

si kakak ni dier duduk penang....cakap pon..alahai...ERL kat putrajaya ni lagi laju dari dier...kakakakak
tak macam si adik ni...ERL putrajaya pon kalah ngan dier....dah ke belakang...laju sangat cakap...kakakkaka

tapi dalam family aku bukan dorang je kembar...
adik pon kembar jugak...
ni dia....
pon muka tak sama...yang baju purple tu abang N yang baju coklat tu adik...kikikiki...
muka yang penting sengal + selengge...


p/s : agak2 aku ada potensi anak kembar tak...kakakakkak

Rabu, 9 November 2011

petang yang lemau tiba2 celik bijik mata

petang2 ni aku mmg agak lemau la...aku rasa bukan aku je kot....
semua camtu kot...so ngah buat2 keje...N refresh aku punyer blog ni...
tetibe aku dapat perkhabaran gumbira..
2 berita...

nak tau mana 1....
meh sini...aku cakap yang 1st...
aku menang ni..
FOLLOWER BERTUAH by LILO 80

TERUJA je...dah lama tak menang apa2 contest N GA ni...rajin jugak la join..tp bukan rezeki...


2nd story...
kalo pada yang mengikuti syawalsimpsons ni..mesti tau siapa ADAMNIGINA 
ADAMNIGINA  Ni akak aku...yang selengge pon macam aku...
aku pon tak tau sejak bila aku N dier kire rapat jugak la...
dah la umah pon 1 block..aku tingkat 8..dier tingkat 12..
anak aku N dier pon baik..macam belangkas...beza syawal N adam pon 6 bulan...

tetibe...aku baru baca blog dier tadi...kat SINI
bulat bijik mata aku ni...
dier pregnant?????????
close up sikit
DIER PERGNANT

MAAKKK aaiiii terkexut aKU...terus la caal dier..

aku : dik...ko biar betoi dik...
akak aku : betoi la...aku teraddcident...
aku : sengal ko dik..aku baru bukak pagar...dah ko dolu..ala..
akak aku : ko pagar sebelom bukak pagar jumpa aku dolu...ko kena belajar ngan aku..
aku : ye la kan..ko kan GURU aku...aku kena la berguru dengan ko...adohai...

menjerit aku bercakap dengan dier...

SYAWAL YAFIQ YANG TERBARU

esok genap la syawal yafiq 1 tahun 8 bulan..kejap je masa berlalu...
sejak2 syawal dah kuat makan N minum ni...macam2 la gaya yang die kasi...kikikikiki

meh kiter tengok syawal yang latest...
senyum mau lebar..
sebok la ajak G school...padahal malam...org ajak tido nak G school..
kuat benar sekarang ni makan biskut jacob's N marie...

syawal wit cousin dier...
 maap muka tuan tanah mesti ada jee....

semoga syawal yafiq sentiasa sihat sejahtera N dengar cakap ibu N abah ok sayang...

nak request menu kat en asbeen boleh????

semalam aku rebus daging nak masukkan dalam masak lemak aku buat semalam...
tetibe bile aku ada air rebusan daging tu...terus aku teringat kat en asbeen..

aku : abang...nak request boleh?
en asbeen : ape ??????
aku : sayang nak mee bandung AKOB boleh...
en asbeen : boleh...esok ye...cakap ngan mak jangan buang air daging tu...


yes...malam ni..menu kami sefamily...

MEE BANDUNG AKOB...kikikiki...


gambar tunggu dah siap ye...

Selasa, 8 November 2011

Berat syawal naik mendadak...Ibunyer melompat keriangan

tadi aku ada buat entry AKU HALF DAY HARI INI

G klinik je pon....kikiki...so setelah di kaji selidik N di periksa syawal yafiq...
alhamdulillah berat syawal yang memang susah mau naik macam bapak dier tu...dah pon naik dengan mendadaknyer....dari kecik syawal susah nak naik berat badan....paling tinggi naik pon 500gram je....

tapi alhamdulillah arini naik mendadak....1.1KG...
mak aaiiiiii..banyak tu....
aku pulak yang melompat keriangan depan nurse...nurse golak bosar jaa arrr depan aku...tetibaa excited..malu sekejap...aku kesah ape...ko ada...akakkakakkakakkakakka

bulan 2 bulan lepas 8.2kg..
bulan ni...9.3KG...
alhamdulillah....

syawal pon makan dah kuat...susu pon kuat...tido pon kuat....cuma yang liatnyer nak tidokan dier...amatla mencabar minda si ibu N abah dier ni....

yang penting syawal yafiq sihat kehendaknyer....
syawal pon dah pandai memacam N paham ngan ape yang aku cakap N suruh...seronok tengok dier sekarang....

baru ada rasa semangat sikit mau kasi itu adik kat ini budak...kikikikiki....
insyallah....





p/s : perasaan x..arini entry tanpa gambar...kikikiki

ARINI HALF DAY...mau amik angin kat klinik...

hari ini aku half day...boleh gitu...kikikiki...
ni kuar secara halal tau...kikiki...

sudah di ketahui boss...
di sebabkan amai yang x da kat opis ini hari...sunyi sepi je opis ni bagai singapura di langgar todak...kakkakakak...

so aku pon mau amik angin kat klinik sambil bawak itu budak tecik tu..syawal..
acee gile G amik angin kat klinik...org sengal je G klinik amik angin..org G klinik amik ubat...kakakkaka
bukan G mana pon...bawa syawal G check up je pon...hopefully berat dier naik seperti yang aku N en asbeen jangka kan...amiiinnn...sebab angkat dier sekarang pon...dah macam nak luruh tangan ibu dier...bapak dier dah macam nak bengkok bahu..kikikikiki

lepas tu mesti lama menunggu kan...kata klinik kesihatan kerajaan agak lambat la sikit....seb baik la diri ini sabar menunggu...so settle....pulang la kamu ke dunia asal kamu...rumah la mana lagi..nak masuk opis pon confirm dah nak abis time keje,,,kikikkiki....



p/s : blogger pon sunyi sepi macam opis aku jugak...mesti tak abis raya ni...mengorbankan coti mereka...kikikiki...aku rasa esok baru riuh rendah opis N dunia blog ni...

Demi ANAK sanggup ku duduk di bawah

semalam aku on da way balik dari johor...
biasa la bukan balik ngan family aku je...ada lagi yang menompang...
BIL n tunang dier...
mengenangkan dorang ni duduk dekat ngan aku sefamily je...
kalo tak mmg tak mo kasi tompang dah...kikikikii
(jahat je bunyinyer...yela mengenangkan ape yang dah dier buat pada laki aku yang selalo kena pijak kepala dek adik dier tu...saboo je la...)

so kat belakang hanya aku, syawal N tuang BIL aku...
(tak leh duduk sekali nooo....belom kahwin lagi tu...)

nak di jadikan citer...dah 3 org kat belakang..syawal kalo tido tak mo tido kat pangku aku...dah beso katakan...
nak tak nak kena la baringkan dier kat tempat duduk belakang...so dier sorang je dah setengah tempat duduk...aku nak duduk mana...tak mo duduk dekat ngan dier...kang aku di tendang..yela...syawal tak suka org dekat ngan dier time dier tido..mmmmm...

dah tunang BIL pulak kat belakang...

so aku ni...demi anak duduk la di bawah...berlapik kan alas kaki kete tu...dengan tido lagi...sakit kepala...tunang BIL boleh buat dekk je ngan aku...mmmmm...

takpe la janji anak aku tido lena sepanjang perjalanan...
sakit x pe la...janji anak aku selesa....