Yang DiSaYAngi

Khamis, 17 November 2011

Salahguna Duit Bantuan RM100 : Sila buat Aduan di BPSH...

RM100 - RM20 (yuran PIBG) -RM30 (Buku latihan) =RM50

jika perkara seperti di atas berlaku kepada duit bantuan RM100 yang kerajaan agihkan kepada pelajar pada minggu ini, sila buat aduan bertulis kepada BAHAGIAN PENGURUSAN SEKOLAH HARIAN, KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA.

sepatutnya pelajar tersebut mendapat rm100 bersih tanpa sebarang penolakan bayaran.

sila sebarkan kepada rakan-rakan yg lain.

ni pon aku copy kat blog MAMALYNA 
yang baik hati menyebarkan...baguih.....

Rabu, 16 November 2011

hADIAH SUDAH SAMPAI

Dah lama sangat aku tak menang mana2 contest N GA ni...bukan rezeki kan...
tapi akhirnyer rezeki aku ada jugak kat 

pasai contest follower bertuah...
 
akhirnyer hadiahnyer sudah sampai...yahoooo.......
nampak siap pakai...walaupun muka selengge giler...peduli hapak....
aku kan mmg kurengnyer cun itu..kakkakakak///\

janji laki aku nak kat aku..kakkakakka...
siap pakai tu....

TQ..suke sangat2...

Happy Feet 2 sangat sweet N best...TQ NANA - PART 2


lepas dah selamat melantak sana sini....
aku en asbeen N syawal pon mulakan perjalanan kami ke wayang...
NANA ada bagitau aku yang wayang tu tempat lain...
aku tetibe pelik...
rupanyer...dier bukan dalam bangunan tu...rupenyer kat roof top parking...terbaeekkk tu..
en asbeen pon kata pelik....ada gak yang nak buat kat sini..
tapi aku kata dah buat pon..ape yang peliknyer...
mmg sekitarnyer penuh la dengan poster citer baru N lama,....
sebelom tu...tuan tanah mesti bergambo dolu ngan tiket free nana
ehhh salah ada lagi...
alahai selenggenyer muka aku...muka excited dapat tiket free..tayangan perdana lak tu...orang tak tengok lagi...aku dah tengok...KO ADA...????????kakkakakkka
hhaaa...ok la sikit...walaupun aku tetap lengge je muka aku...
meh kiter close up sikit tiketnyer..kalo dah boleh simpan tiket tu..aku simpan....
seb baik la tak boleh...
kikikikikiki....citer dier mmg terbaaeeekkk tu...
walaupun aku ni bengap sikit B.I aku...tapi aku kire ape...aku tengok laki aku khusyuk benar sampai anak jatuh dari seat pon dier tak sedar....
citer ni 3D..mmg kenala pakai spek 3D...tapi aku tak leh tumpu sangat citer ni..sebab syawal asik nak tarik2 spek aku...last2 aku suruh en asbeen pegang spek tu...aku tengok la berdouble2 tu....

tapi yang bestnyer syawal yafiq sangat havoc macam ibu dier gak...punyer la...asal penguin tu menari N menyanyi...dier pon terus berdiri..nak nyanyi menari jugak...tak senang duduk betoi syawal tu excited...
siap jerit2...egat orang paham kot dier nyanyi tu...

1/2 jam pertama syawal tengok menganga mulut...melopong tu..kakakkakakka....
lepas2 tu sebok la nak menari...seb baik la couple seat...luas sikit...



p/s : KEPADA NANA...tq SESANGAT KASI TIKET FREE TU...TERUJA LA MAK JEMAH NI...

Happy Feet 2 sangat sweet N best...TQ NANA - PART 1

semalam aku bergegas balik ke rumah nak siap2 nak tengok citer happy feet..
hasil dari PEMBERIAN NANA

Aku mmg teruja nak G kan...walaupun jauh...tapi demi en asbeen N syawal yang mmg giler kartun tu....aku ok kan jaaa...
(aku pon hantu kartun jugak..tapi tak fanatik macam syawal N abah dier la...)

siap2 semua...terus gerak dari umah pukul 6.30ptg..sampai 7.30mlm...ngam2 je...terus aku G solat dolu sementara tu en asbeen jaga syawal...pastu en asbeen pulak yang solat..
sementara tunggu en asbeen abis solat aku pun melayan la syawal yang mmg tak cukup tanah nak berlari tu....kalo tak berlari...alamat patah kaki dier...
sebok la nak masuk butik modern mum...
sebok mau suruh ibu kasi adik ke sayang....
dah settle modern mum....dier G pulak restoran ape benda tah...aku pon tak perasan....G pusing2 kat situ....org kat situ pon gelak la tengok gelagat dier...
SMART LIKE DADDY SWEET LIKE MOMMY...
kikikiki...sweet kan...

penat la aku sebok dok mengejar syawal ni..dengan galas beg susu dier lagi...beg aku lagi..adohai.
dah kurus aku...kurus lagi aku pasni...

seb baik en asbeen abis solat dah....
aku pon mula perot nyanyi...bukan boleh biar kosong...tak keruan aku...meroyan di buatnyer....
pusing2 punyer pusing...maklum la 1st time JJ kepong ni...
en asbeen nak ajak makan kat food court JJ..tapi tak jumpe..last2 makan kat johnny restaurant...

lama tunggu nak melantak...syawal sebok main HP aku...seb baik la tak di hempasnyer....risau jugak aku ni...\
muka berlagak je...kikiki...
kikiki....muka ada NUR tak...kakkakakakka
time aku msj  NANA
aku cakap kat johnny...rupenyer dier pon dekat2 ngan aku jugak....
secret recipe je..kikikikiki


sayang la syawal kat aku ni...bila aku nganga mulut..dier pon sebok la menganga jugak....
nampak...konon kuat la tu...minum SUSU>..
ni urat dawai tulang besi woooooooo...

muka tak semenggah benar la muka aku ni....

dah kenyang tak egat...
malu pulak aku ngan NANA
mana taknyer...dier datang kat aku nak kasi tiket...aku bersandar pulak....
en asbeen pon tak kasi tau...dier kata saja tak mo kasi tau....nak dier gelakkan awak...kakakkaka...
aku yang gelakkan diri aku sendirik...kakkakakakka
BERSANDAR KEKENYANGAN

dah selamat melantak...aku N en asbeen serta syawal pon mulakan perjalanan kami nak G tengok HAPPY FEET 2

Selasa, 15 November 2011

aku melalak hari ini...(koir)

hari ini aku tak dapat la nak BW kat umah korang sebab aku agak BZ join KOIR kementerian aku...untuk event next week...

so sekarang  mau cau dolu mau melalak...

bubyer....

Celebrate Bufday En asbeen....muka ada sinyummmm

semalam aku ada citer yang bufday en asbeen jatuhnya semalam

aku tengok kat FB dier petang tu...
(al maklum la...pepagi ni FB kat opis kn block..nk tgk...kena la tunggu petang)

sadis..tunggu org wish bufday dier...kikikiki..
dier tak egat kot yang aku dah wish bufday dier pepagi lepas kes gadoh tu...kikikikiki...
(konon nak sejokkan hati dier..)

so tengah hari semalam dier call JUSCO ada hantar msj redeem voucher bufday....
so kami pun decide G malam tu gak...

elok dah redeem dapat pon RM20.00...
jadi la nyah dari tak da...
en asbeen pon kata nak beli kek guna voucher tu..kakakakka..
ok la...aku punyer bufday last month pon guna voucher tu jugak...bukan beli besar2 pon..
x da yang nak makan..selamat jugakkk syawal yafiq pon mmg tak suka makan kek...

so sampai je umah kami pon buat sessi potong kek...
nampak...dier punyer bufday dier la bukak kek nyer sendirik...kikikikki...
nampak..muka ada sinyummmmmmmm...
suke je....
kek pon tak besar mana.....cukup untuk 2, 3 orang je...jimat....

waahhh bukanmain lagi..lilin nak 5...dier egat dier baru 5 tahun kot....
 tapi hadiah aper yang aku kasi....
mmmmm....ni la sursprisenyer....
aku dah lama beli hadiah ni...3 minggu sebelom bufday en asbeen...
aku simpan kat opis...siap aku hantar kat opis dier...buat parcel tu....siap aku balut guna pembalut sampai 3X..pastu aku taruk pulak dalam sampul...mmmg macam formal...bagai urusan rasmi tu...
siap aku minta despatch kat tempat aku tolong hantar kan N guna buku kat tempat aku untuk sign....

tetibe dier tak da pulak kat tempat...last2 benda tu kengkawan opis en asbeen letak atas meja...
terkezuttt je en asbeen...
tetibe call aku

en asbeen : sayang mekasih
aku (dalam hati dah tau N mulakan lakonan anda) aper yang mekasih nyer....sengal ke aper abang...
en asbeen : ala saya tau awak yang kasi...
aku : kasi pe...
en asbeen : ni saya terima dari KPM...mesti awak yang kasi...
aku : ape benda yang saya kasi...adoi....awak dah tengok ke sape yang kasi...kasi ape...dah bukak...
en asbeen : belom bukak...tp ni dari KPM...mesti awak punyer...
aku : abang KPM tu besar...mana tau urusan rasmi dari bahagian lain kat KPM ke...
en asbeen : yeke...ok la saya tengok dolu la...

aku letak call N gelak tak hengat..kakkakakakkakak....

korang rasa hadiah aper yang aku kasi...
tengok kotak pon tau kot...

 lama je aku kumpul duit...kikikikiki....

tadddaaaa... this year aku tak kasi kad..sebab aku dah taruk note kat hadiah tu....
teruja je la en asbeen aku ni....
muka pagi tadi....segar bugar je....seronok dapat hadiah...
muka ada sinyumm,m,mmmmm...

sayang bonar la aku kat laki aku ni...mmmm...egat je aku bufday dier even kengkawan opis aku pon semua aku egat sorang2..kikikiki...dorang egat bufday aku...

haaarrrraammmmmm...hampeh...ikkikikikikikik


Isnin, 14 November 2011

rentetan dari Muda atau Tuakah aku

ada yang jawab 26...kikikikiki...
mak jemah muda lagi la....26 dah tua jugak tu...kikikikiki...

ni haa nombor aku...kikikikiki
muda jaa lagi...sebab tu aku tak suke org panggil aku kakak...sebab aku tau aku muda lagi pon...kalo setakat muda @ tua 2 3 tahun dari aku jgn la panggil aku kakak....selengge aku di buatnya...

Muda atau Tua kah aku?????????

aku baru Publish bufday en asbeen yg ke-27

ramai yang tertanya-tanya kalo en asbeen aku 27...berapakah aku....mmmmm....
yang tau berapa umo aku of coz la AKAK AKU..ADAMNIGINA 
N sorang lagi....FIZA naman 
dier pon terkezut je umo aku banyak tu jaa...kakakkakka....dier kata muka ganas....macam banyak pengalaman ja....kakakkakak...last bila tau umo aku....gelak je kami dua org...

agak2 korang berapa umo aku sekarang....
jom main teka-teka suka2 saja....

Selamat Ulang tahun Kelahiran buat Suamiku tercinta

selamat ulangtahun yang ke-27 buat suamiku yang tercinta...(tercinta la sangat..)mesti intan payung aku ni...kakakkakak....

kepada en asbeen semoga kamu menjadi suami N abah yang baik untuk kelauarga kecikmu ini...

ada surprise untuk en asbeen tapi nnt la citer...kikikikiki....

biar dier call dolu....

Pagi yang malang buat kami sekeluarga

pagi ini....aku merancang nak wish bufday en asbeen jatuh arini lambat sikit...sebab konon nak buat surprise...

pagi ini pon syawal pon nak hantar ke taska pon tido lagi...
so dalam perjalanan nak hantar syawal ke taska..
satu kejadian telah berlaku...

tengah sedap la en asbeen aku ni bawak kete...
aku pon sedap la mendengar radio...tetibe..
korang bayangkanlah....

en asbeen dah sampai perkarangan pagar KPM en asbeen belok ke kanan..nak hantar syawal ke taska...so lepas belok ke kanan tu en asbeen pon terus la...so mmg tu jalan kami..tetibe ada 1 moto ni...
terus je nak masuk selekoh nak pancung depan kami...dari arah bertentangan en asbeen...sikit lagi nak langgar...terkejut la kami....so tetibe...die sanggup patah balik N ketuk cermin kete..pastu dier terus maki hamun...
aku suraya apa lagi...mmg nahas la ngan mulut aku yang siut ni....

(cakap ikut loghat utara)
moto bangang : apa ni main terus ja..tak nampak ka aku nak masuk....
en asbeen : saya tahu la abang nak masuk..tapi masalanyer abang tak bagi signal...saya mana tau abang nak masuk,,,sy egat abang nak terus...
moto bangang : aku nak masuk selekoh la...dengan hang tak angkat tangan, muka toya...
aku : haiii bang..agak sikit..awat tak buleh cakap elok2 ka...awat kena nak semboq menyemboq ni...
en asbeen : ok kalo itu salah saya yang abang nampak.,...saya malas nak bising2...saya minta maaf...saya terkejut mana sempat nak angkat tangan...
moto bangang : hang ni...aku bagi kang (sambil angkat tangan nak lempang)hang keluaq...

en asbeen pon keluar sama ngan aku sambil aku dukung syawal yang ngah tido...

en asbeen : abang nak apa lagi...kan saya dah minta maaf...saya tak tau ini salah siapa...tapi yang saya tau saya dah slowkan kete N saya nampak abang N abang nak saya minta maap...ok saya minta maap...
moto bangang : hang cakap sedap ja...macam aku tak penah bawak kete..
en asbeen : kalo abang tau bawak kete...mesti abang tau peraturan....saya mmg tak nampak abang nak bagi signal...
moto bangang : hang tak kkan tak nampak aku nak masuk selekoh...heeeiii hang ni kecik je aku tengok(sambil mendabik dada depan en asbeen)

aku bersuara

aku : awat aiii kalo laki saya kecik..tak apa kan...
moto bangang : aku tau la ni jalan aku...
aku : awat kalo jalan abang...ada nama abang kaa...abang egat abang ja kreja sini...saya pon kreja sini...saya pon tau la jalan ni macam mana...
moto bangang : hang siap hang(sambil tunjuk kat en asbeen )seb baikq ada anak bini hang..kalo tak mmg lembik hang kat sini...
aku : awat arrrr kalo saya N anak saya tak da kat sini...nak bagi lembik laki saya...sama ja pon kalo saya ada kat sini...mesti abang nak kasi lembik laki saya jugak...tp minta maap la abang...kalo abang lembik kan laki saya....abang jangan egat saya cuak ka ketaq ngan abang...silap aribulan abang pon lembik jugak kat sini..tok sah dok pandang sebelah mata kata saya...
moto bangang : hang siap....tak sedaq dah salah...

aku terus meningking...dah dier meninggking laki aku...

aku : dak awat yang tak abis lagi...tau dak pagi2 aku bangun nak P kreja nak carik rezeki...yang dok meningking orang tak abis2 lagi..awat...abang dok pikiq salah kami...abang tak pikiq salah abang....yang bengong abang tak bagi signal awat....

mamat tu terus blah...aku tak sempat nak amik no plat moto dier...
tapi aku tau namadier saari N keje pon 1 kementerian ngan aku....

semua org dok pandang kami...terus terbantut nak hantar anak...syawal terus nangis N dier pon blah...sambil menjeling..
aku terus cakap...

aku : tok sah dok mejeling kalo tak tau mana salah silap hang...

aku terus redakan laki aku...wish bufday kat dier....
baru egat nak wish lambat sikit...
dah dapat hadiah yang tak di ingini...