Yang DiSaYAngi

Rabu, 7 Disember 2011

Masih KEHILANGAN SUARA

sudah 3 minggu berlalu....aku masih di landa kesakitan yang aku rasa untuk kali pertama ini la yang paling lama...adohai...sudah 3 minggu aku sakit tekak + selesema + batuk...this week aku dah tak selesema lagi..juz batuk yang teruk N sore sudah hilang..aku tak egat kat mana aku campak anak tekak aku...kakkakakka....

Isnin lepas aku G klinik lagi...N dapat la antibiotik...siap cakap ngan doc tu...
"agak2 kalo saya makan ubat ni...2, 3 hari ok tak sore sy...????????


ada ke tanya lagu tu..kakkakka....
aku bukan ape...
ESOK(KHAMIS 8.12.2011) HARI JADI
untuk koir KPM ni...

sempenan pelancaran program pementoran & akrab, Kemeneterian Pelajaran Malaysia
anjuran bahagian Psikologi...

guano nak nyanyi ni...
tadi praktis pon dah better sikit dr sebelom ni...mmmm...
hopefully aku akan lagi ok...

gambar koir...tunggu aku update esok ye...majlis petang...so pagi leh la jumpe korang dolu...

ni testing untuk kawana aku yang sengal baru nak blaja buat blog

hari ini aku buat entry testing 1, 2, 3...
sebab member aku sowang ni sengal sebok nak berblogger gak...aku nak dier pon nak...

padahal dier juruteknik..mesti lagi...kau ado..kakakkakakak

nampak...mmg muka nampak terrer...bajet hensem arrr tu...en asbeen aku lagi hensem..walau kecik dari dier....

ni dier ada kat belakang dok tengok aku dok post entry...konon untuk dier la ni...

ok...pastu bising2 kat belakang aku...
OK AKU PUBLISH....ok....
Aaron aziz

Selasa, 6 Disember 2011

Rentetan dari SURAT CINTA BUAT EN ASBEEN

Ahka2 korang tau tak kisah SURAT CINTA BUAT EN ASBEEN

aku ada terbaca comment dari UYUN

agak2 korang ape yang en asbeen reply sepanjang lebar aku kasi ni...














ini je yang dier reply...adohai...
aku tanya dier....

aku : mak aiii abang...ini je yang abang reply...
en asbeen : yela sayang oiiii.....nape....
aku : kakakkakka...abang ni reply la panjang2 sikit...sama macam sayang hantar kat abang....
en asbeen : ala....BZ la ...lagipon kalo panjang2 nnt awak kaat saya jiwang...saya jiwang tak tunjuk...
aku : busuk la abang ni.....
en asbeen : kena la terima kenyataan yang awak dapat suami tak jiwang...kalo jiwang dah lama saya ngorat awak...ni awak yang ngorat saya....



adoi...sabo je la ngan en asbeen aku ni....

korang tau nape dier tanya 25.12.2011 keje ke tak...mmg time tu krismas...
tapi en asbeen nak balik kampong...tengok kebun kesayangan dier tu....




p/s : sabo je la aku...

SBPA oh SBPA..bile mau habis da...

aku baru je settle dengar taklimat SBPA ni lagi...adoi..naik muak la pulak...
aku kena la stay back dari esok sampai la ke 30 dis ni...adoi...

tapi aku dapat panggilan call dari opismate aku...yang MESCA(ministry of education sport club)
ada buat larian pada 19-23 dis ni kat JOHOR...
yang bestnyer dapat elaun + baju koprat + T-shirt + suar + kasut +sport shoe
banyak tu....aku mmg nak join...tapi tula...memandangkan SBPA ni belom abis...N aku tau yang confirm BOSS aku cik hazriza tu tak appove punyer tu...adoi...
yela kena settlekan tu sebelom 30.12.2011 ni...
tapi aku N kawan aku yang sengal tu bagi jugak nama, ic N saiz baju n kasut...

dapat tak dapat G lain citer la...hopefully boss aku kasi...

adoi...aku dah lama benar tak berlarian ni...last aku berlarian pon waktu aku belajar kat ipoh dolu...boleh buai laju2 lagi ke...mmmmm...aku bile dengar mmg excited ni...

kalo boleh G./...alamatnyer en asbeen kn la jaga syawal lagi untuk seminggu...adoi...ciannyer en asbeen aku ni...asik kena jaga je...aku la rasa serba salah ni...mmm..en asbeen aku ni tak aktif macam aku pon...lebey suke ngadap komputer macam komik..mmmmm...

SURAT CINTA BUAT EN ASBEEN

En asbeen                                                                                             06 Disember 2011
Alamat rumah 
Presint 16, 
Putrajaya la...mana lagi...
Putrajaya je pon ada Presint ni..

Abangku sayang...

PEMBERITAHUAN PULANG LEWAT DARI KERJA KERANA URUSAN SARAAN BARU PERKHIDMATAN AWAM(SBPA)

Adalah dimaklumkan bahawa :

            saya suraya akan pulang lewat mulai 07 - 30 Disember 2011 kerana syg sudah mula ada keje yang sangat2 banyak sebab SBPA ni la...nak cover 500++ orang kat opis ni.confirm...balik umah syg sudah flat...kikikiki...terpaksa diri ini menguruskan warga opis yang nak kan SBPA ni...

            Maaf ye abang ku sayang sebab kamu terpaksa jaga si budak tecik untuk beberapa minggu ni..terpaksa la kamu jaga makan minum dier..maaf ye sayang tak dapat nak luangkan masa bersama kamu N budak tecik tu..maap ye sayang...kerja ni membuatkan syg confirm sampai rumah lewat sehingga pukul 12 tengah malam...

            Biasa la sebok nak buatkan opsyen dorang2 ni..gaji dorang la...nak kena online lagi la..update BRP la untuk semak pergerakan tahunan lagi...adoi....

            jadi sila la jaga syawal yafiq elok2 ye...selapas 30 disember 2011 kiter G coti2 malaysia ye...sebabyer takut jugak weekend pon isteri tercinrta kamu ni pon terpaksa menjalankan tugas demi negara...kakakakkak...


            Akhir kata jaga anak kiter bebaik ye...cakap ngan dier "syawal ibu G work....duduk ngan abah...nanti ibu abis keje...kiter kuar jalan tau"...kikikikkikiki...

salam sayang buat kamu en asbeen

yang benar
ISTERIMU
SYAWALSIMPSONS







p/s : pasni muka N mata aku macam panda la...bertambah2 kurus la aku..dah la coti di bekukan gara SBPA ni...

Isnin, 5 Disember 2011

BONUS lesap begitu sahaja...bengang aku..

Bonus belom singgah lagi kat bank aku...dah abis...
camne ni...adoi...ni semua gara2 ni...
PTPTN....

adoi....aku mmg potong gaji PTPTN aku ni...sebab senang...tau2 dah nak abis dah PTPTN aku ni...
last potong gaji  bulan 12 ni.....
aku tau walau aku dah abis potong gaji...selepas bulan 12/2011 ni pon...aku still ada tunggakan lagi...
aku sedar tu...aku terskip tahun 2007 tu..
ada lagi RM600.00..pon sedar diri....sedar tu...

yang aku bengang  tu...bulan 6 aritu aku ada call hotline PTPTN ni...
aku minta dorang sambungkan ke unit yang incharge urusan pembayaran ni...operater tu tak kasi...kena cakap ngan dier jugak...
(kire mmg tau semua benda la..)
dier suruh la aku fax surat mohon batal potongan gaji N nak full settlement hutang aku tu...untuk aku tau jugak baki terkini aku tu...aku kata aku sms...x kana dalam sms x betol kot...dier kata tak...adoi bengang lak aku..kalo camtu tak yah la buat khidmat sms ni...aku pon buat la...tetibe aku dapat surat dari PTPTN tak benarkan aku buat pembayaran ni.,...lagi la aku menyirap...

aku simpan la duit tu....tapi tahula kan...mana leh simpan lelama dengan keadaan kewangan family aku pon bukan senang sangat kan...ada je yang terguna untuk keperluan lain...

tetibe aku call 30.11.2011 aritu...aku call tanya camne ngan status aku last bulan 12 ni...dier kata dorang tak leh stop sebab still ada tunggakan...aku nak bayar yang tunggakan tu...kalo boleh nak settle semua...tetibe operater tu kata boleh pulak...bengang lak aku...aku siap cakap ngan operater tu....

"puan...boleh tak puan bagi saya duit...??????"
dier gelak...aku cakap...
"puan saya tak main2 ni..saya serius...aritu sy ada duit nak full settlement tak boleh pulak bayar..ni boleh pulak..camne ni..."

operater tu pon tak tau nak kata ape...dier kata mungkin ada kesilapan...dier kata boleh...aku juz G kat HQ PTPTN dier kat damansara height tu...terus bayar cash je kat situ...

bila aku PK2 kan...bengangnyer aku...last2 aku discuss ngan en asbeen..aku terpaksa guna bonus aku untuk settlekan semua...tapi still tak cukup dalam 100 ke 200...tp en asbeen kata...

"takpe..saya kan ada..."

mmmmm...baru aku N en asbeen rancang nak beli baju untuk keje guna duit bonus ni...

Sebok nak Beli tiket OMBAK RINDU..tertegur BLOGGER...boleh ke

Hari sabtu aku dok malas2 kat rumah...dok PK nak G tengok wayang ngan sape...en asbeen confirm sudah takmo..last2 aku call opismate aku...dier pon onn...lepas solat maghrib aku N en asbeen G alamanda nak beli air asam jawa untuk sore yang dah hampir 3 minggu ni tak da...N alang2 aku pon beli tiket wayang...


tengah2 sedap jalan laje kemain nak beli tiket punyer pasai...
tetibe aku jumpe dier....
terus aku tegor dier....
(ops lupa..tuan tanah pinjam gambar ye...)

terping-pinga je...papazakwan pon ape lagi...

aku : nad kan...??????????
nad : ahhh...sape erk...
aku : ok fine tak egat...kikikikiki
papazakwan : sape...member blogger ke...
(laki nad pon dah tak heran kalo org tegor bini dier ...mesti dier pon egat blogger...)
aku : yup...tengok org egat dier...dier tak egat org...artis ni...
nad : ehh..mana ada..tak egat la..
(malu2 sebab tak egat...)
aku : cer teka...cer teka.....kikikiki..
(saja menganggu gugat perasaan nad..kakakka)
nad : ala jangan la....sape erk...
aku :kikikiiki..suraya la...

terus nad cakap....

nad : oooooo...egat la...syawal mana...
(kakakka...nampak sangat aku ni ibu syawal...kalo syawalsimpsons..ada yang kenai gak ke)
aku : syawal dok lepak ngan maktok dier kat umah...kikikiki

openyer NAD 
nak tengok ombak rindu sama ngan aku...

yang penting papazakwan mmg friendly tu..walhal aku baru je ngan dorang...nad ni mmg jenis malu jugak la...tapi lelama dier ok gak sembang gebangnyer...kikiki..
tapi nad ni tak macam aku yang tak semenggah tak tau malu ni..ramah terlebey..
terus je terjah nad..kakkakakka....

AKHIRNYER KU KETEMU KAMU JUA....
berubahala friendlist aku dlm blog ni dari...
yang ingin ku jumpe...

ke 
yang penah ku jumpe...



p/s : besaq peyot omelll nad tu...bile aku nak sama camtu..kengkawan yang baca...doakan ye...

Feeling je OST OMBAK RINDU ni...(feeling di awangan2...)

Raut wajah...Mendamaikan...
Dan sesuci..Selembut hatimu..
Sinar mata...Mempersona...
Bagai gugur seluruh jantungku...

Aku Ingin engkau tahu...
Cinta aku satu...
Tercipta buat dirimu..
Hanya... Untuk kamu...

Huuu....Huuu...Huuu....
Huuu....Huuu...Huuu...

Aku ingin engkau tahu..
Cinta aku satu.....
Tercipta buat dirimu...
Hanya untuk kamu....


ni ost dari 
aku tau bukan aku je yang suke ngan lagu...tapi pada yang tengok OMBAK RINDU ni pon mesti suke kan...kikikikikiki...

aku suke ngan lagu ni sebab en asbenn...kikikiki...
sebab hari yang aku KURSUS GAJI

aku balik...saja aku tanya....

aku : abang...sayang tak da...tak windu kaaa....???
en asbeen : rindu jugak....
aku : yela tu...windu....mmmmmmm....
en asbeen : betoi la....saya rasa bile awak kursus dolu awak asik call saya...ada la jugak...
tapi ni awak G kursus pon susah nak caal saya...rasa sunyi je rumah ni...cam ada saya N syawal je kat umah ni...padahal ramai je pon...
kalo kat opis pon awak asik call saya...tapi ni tak da pon....terasa tertunggu pulak saya...
aku : yeke....saya pon windu kat abang gak...


wahhh so sweet....tak sangka en asbeen aku ni leh tahan romantik...bukan pe...en asbeen aku ni kan..asik aku je dolu...dier..haaarrraammmmm


p/s : ombak rindu dapat ke aku jumpe ngan AARON AZIZ ni...

Jumaat, 2 Disember 2011

gaji oh gaji SBPA (mood penat baru balik kursus)

hari ini aku baru je selesai sudah untuk 
SARAAN BARU PERKHIDMATAN AWAM (SBPA)...

pening aku macam2 pilihan N macam2 kebaikan N keburukan dalam SBPA ni...

yang penting sapa tak pilih opsyen SBPA ni rugi la tak naik gaji...walau untung sikit untuk tahun pertama...tapi tahun seterusnyer...UNTUNGLAAAA...kikikikiki...

penat otak ni menyimpan bagai....maklumat...

tunggu pekeliling keluar 05 DISEMBER 2011 ni...


p/s : yang aku tau gaji terbaru aku ape...kikikikiki

H12-Media Ads

jGn x KLiK yE..sAYA pUn kLiK aWAk gAK