Yang DiSaYAngi

Jumaat, 30 Disember 2011

Abis TENTANG DHIA...bermula la GEMERSIK KALBU

Aku egat nak update pasai Tentang Dhia ni...
tapi dah ramai pulak blogger2 kesayangan ni UPdate kan...so tak la mak jemah nak menyebok jugak...mesti dorang pon malas nak komen kan...sebab dah komen kat org lain..kakkakakkakak....


mmmm...mmg sad ending....sedihhh jaaa...
melalak la aku kat opis..(lambat balik..kakkaka...seb baik ada TV kat opis..)

lepas abis citer ni...bermula la pulak 2 januari 2012...citer baru yang ganti Tentang DHIA ni....

GEMERSIK KALBU...

alahai ni pon adaptasi dari novel GEMERSIK KALBU by ANIS AYUNI

suke3...tapi kalo heroin tu tukar ke rita rudiani pon ok gak kot..kikikikiki....

semalam aku balik dari keje....belom sempat aku bukak tudung + duduk...mak aku berkata-kata...

mak : eh ko tengok tak tentang dhia....???????
aku : mak aiii belom sempat duduk dah tanya...aiiikkk asal ada kat umah ni..bukan G masjid ka...kakkakak
mak : diam rrr..aku kena buat kuih 100pcs ada org nak...opis adik nak..(AKAK AKU ADAMNIGINA)
aku :ooooooo...tengok la...kat opis ja...
mak : aikkk..opis ko pon ada TV....
aku : alahai...mak boleh tahan gak ni...mesti la ada...mak egat KPM cokiarrrrr keee,....kakakakka..mak egta opis lama mak je ada TV..(OPIS EN ASBEEN AKU SKRG...MAK AKU DAH PENCEN)
mak : ko tau kan minggu depan citer lain kan....GEMERSIK KALBU...
aku : tau...tu adaptasi novel....ada novel tu kat YAA...
mak : tu la aku tgk...egat nak baca...aku cari tak da...
aku : aiikkkk nak baca..tak sangka jaaa...YAA baca dolu...nak recall B4 kuar citer....


kakakkakakkaka...selengge giler keGOSIPPAN aku N mak aku..kakkaka...belom akak aku kat atas tu join lagi....seb baik umah dier tingkat 12..malas nak tuwun tingkat 8..kakkakakkaka



aper2 pun jom la kiter sama2 tunggu next drama ok....

Rabu, 28 Disember 2011

Sengal Punyer Anak En yusni...

Aku bagaikan tak sangka jaa..ada jugak bebudak 1 opis ngan aku yang di cap sebagai blogger ni..kakakkaka...aku egat aku sowang jaa....belagak tak ...kakakkakak.....

aku mmg dah lama tau yang kawan aku sowang ni ada blog....selaloo jaa kena marah sebab tak follow2 dier lagi..kakkakak....bukan ape..mak jemah kan pelupa...penyakit tuwun kat aku selepas en asbeen..kakakkakak....

yang bestnyer dier boleh la review pasai aku..adohai..malwe la mak jemah..mak jemah kan mmg pemalew orang nyer...kakakkakakakakkakakakkak...(malu la sangat...caya tak korang...)

korang G la klik kat BLOG ANAK EN.YUSNI
amik ko besaq..kakkakakakkaka
untuk tau ape yang die jahanamkan aku..kakkakakkak...nak kenai2 ngan si dayah senget pon tak da hal la...kakakkak...dier ni kalo kawan ngan dier..dah senget..lagi senget la kalo bergabung ngan dier..kakakakkaka......

ni la dier....

G la menjahanamkan dier..kakakakka....
kepada dayah senget
nah amik ko...kakkakakkakak....



p/s : alahai lupa la nak buat SKT...nnt dapat naik gaji tahun depan...nak G buat jap...chow...tak chow mana pon..nnt aku terjah korang balik...

Selasa, 27 Disember 2011

Nasi lemak berkembar...korang penah??????

Hari ini lepas keje terasa bagaikan malas nak balik umah mengenangkan...mmmmmmmm...agak2 korang tau ka......so aku ot kejap..pastu aku kebulur la kan..aku g melantak punyer la jauh ngan member opis aku...korang tau aku makan ape

Nasi lemak berkembar..korang wgat klcc je berkembar..nasi pon ada wei...member siap request tok aku...nak nasi lebey..aku apa lagi..mana cukup kan..sie pon tau aku piranna di kalangan mereka..amik ko..kakakkakakakakaka..yang best abis tu...kakakakakka...mmg uruk lantak benor suraya ni....penat pikir...pe salah makan tok hilangkan stress kan...kikikikii....ini kali keduaaku makan kat..mali' corner....

posted from Bloggeroid

Baru nak tengok IP MAN..lambat betoi..


selama ni aku pandang sebelah mata je ngan citer ni...rasa macam malas nak layan je..semalam aku kemas baju..lipat baju..kemas bilik..(syawal sepah bilik..kakakkaka)
en asbeen bukak citer ni kat TV3...mula2 ok gak...lama2...alamak..bestnyer...hoooohhoohohohohhoho....
suke benar la aku tengok citer ni...mmmm...dier punyer kungfu...fuyooooo....terus tangan aku terberenti lipat kain..kakkakaka...nganga la mulut aku ni....

yang bestnyer mamat ni....donnie yen ni...
dier ni mmg kungfu terbaik..semua aksi yang dier buat semua real...sebab dier pon mmg org dalam golongan martial arts ni...tak heran la pon kan...mmg dier sangat banyak berlakon dalam citer2 kungfu ni....

rupayer lepas abis citer ni...baru la aku tau yang citer ni IP MAN ni mmg citer betoi...kikikiki...baru mak jemah tau..lambat benor..kakkakakakka...

kalo korang nak tau siapa IP MAN ni...g la klik kat sini'

Jimat Cermat ada GENG tu...

kalo korang yang perasan pada ENTRY JIMAT CERMAT
aku baru publish pagi tadi....

dah ada yang comment...belom aku tgk sape yang comment pon aku dah tau dah....
siapa....


ni 1 geng la ngan aku...yola kami pon bukan jenis yang bersenang kan...tapi yang aku suke ngan uyun ni...dier mmg jenis yang berezeki...melimpah ruah je...walaupun yang kecik2 je rezeki nye...dier tetap terima...baguih ni...uyun ni sangat la luck orangnya...kikikiki...
aku ni hantar banyak mana pon contest..alahai..bukan rezeki kan..terima je la....

aku N uyun ni sama je...ada rezeki lebey...shopping ala kadar je la...tapi kalo short alahai..umah je la kami bertandang...kikikikikiki/...ape pon uyun mmg aku suke....


bila egat uyun ni..teregat last week...opis aku ada buat baca yassin...mmg selalu buat pon..selama ni aku baca yassin...slamber je...tetibe aku ada satu ayat dari surah yassin ayat 34...

kalo amati betoi2...last tu...UYUN...mmmmmmm...
terus egat kat uyun...kikikiki


best kan bila ada org egat kat kiter kan....


Perlu berjimat bulan ni...boleh ke...?????

haiii....mood merundum je pepagi...
huruf M masih besar setelah coti 3 hari ni...
terasa malas2 sejok2 kat kampung semalam...adohai....

arini en asbeen coti....
mmmm...pon sadis bila en asbeen call...

minta berjimat-cermat sebab dier pon short gak duit bulan ni...mana taknyer bulan ni...balik KG...mmg abis la banyak duit...kena pulak beli baju untuk budak kecik tu...baju semua dah kecik..nak G taska...dah la sezuk...kena la beli kan...mmmm..lama gak tak beli tok syawal baju ni....
baju basahan je pon...

mmmm...guano nak jimat ni...petih kat tangan pon tak do...adohai....
siap cakap ngan en asbeen...guano nak jimat..duit pon 10engget..kikikikikiki/.....

en asbeen kata...itu la jimat je la walau 10engget...

tapi terfikir gak boleh ke jimat...???????
sempat ke sampai gaji bulan januari 2012 ni...
16.01.2012 - isnin...
(tahun  baru cina)

soalan sempat ke...???????

en asbeen kata kena la bangun awal2 pagi pastu bawak bekal...alahai...
bonus masuk bulan ni pon macam tak da bonus...mmmmmm...

aku cam biasa la tetiap bulan kalo abis bayar utang....mmg en asbeen la aku minta sedekah..kikiki...
nak buat camno...gaji ciput jaa pon....

bulan ni aku banyak OT...boleh ke tampung rrrrrrr......


kalo la duit aku gini ka sedap ...kikikiki...
nan ado pon..kakakkakak...
berangan jaa lebey....



p/s : otak sudah mula ligat berfikir ni...adohai....

Ahad, 25 Disember 2011

Testing

Ok jaaaa

posted from Bloggeroid