Yang DiSaYAngi

Isnin, 31 Disember 2012

TQ sesangat

 
 
Salam petang...di sebabkan KES DIAM TADI
dah reda sikit hati ni di pujuk diri sendiri...mmmm..minta en asbeen pujuk...itu abang tecik tak pandai memujuk...dier biarkan je...dah bertego tu kire ok la tu..mmmmm....
 
*********************************************************************************
 
so petang ni nak mood gumbira...bila ari sabtu petang aritu aku dapat sesuatu dari seseorang.....
 
 
siap sekali ngan nama akak ak meh...senang sekali harung...sekali bukak..alahai sweetnyer...menjerit suke meh..terkujat izz..kikiki...tgk ibu dier melompat..kakkakaka....
 
 
harus la suke kan...bukan dua2 ni aku punyer...1 je kot..jgn tamak hokey...1 lg akak aku punyer...
 
TQ sesangat NAD atas pemberian ni..suke sangat..
 
almaklum la baru nak berjinak2 ngan dunia FM ni...betoi la terasa nikmatnyer bila mengumpul FM ni..kena2 bila dapat free lagi seronok kiter letak kan fridge ni..mmm..terasa bangga jee...
 
 
haa nampak baru sikit kot...si NAD ni lagi banyak..penuh sampai tak nampak rupa peti ais sudah...kikikiki....
 
 
ok sebelah upin ipin aku letak...kikikiki...suke sangat tgk pemberian org di abadikan kat situ..
 
TQ sekali NAD ...luv u..luv u..luv u...
 
 
 
 
p/s : bila nak penuh..ada yg nak kasi free lagi ke..???????????pppuuuuiiii free la sangat suraya oiiitt

DIAM JE LA

 
 
 
nak bertanya pon tak boleh ke????????????
 
 
org lain tanya boleh...tau la aku ni jemah...tapi aku ni beragak jugak la kalo nak jemah kan..mmmm....
 
 
aku nak tanya di tengking suruh diam...tapi yang lain tanya ok je...mmmm...tau la ngah berapi kan..tapi orang lain  tanya yang nagh dier berapi tak pe meh..mmm...sedey pedih meh...
 
tak pela...
 
BERDIAM LEBEY BAIK DARI BERBICARA..
 
 
 
 
p/s : ngah ulser pon...

Pakai tudung ni ikut trend erkk!!!!!

 
 
aku mmg pakai tudung dari dulu lagi...alhamdulillah...
 
tapi ni aku nak citer pasai tudung yang ikut trend ni...mmg aku perasan kat malaysia ni mmg kalo pakai tudung ikut trend...tak ketinggalan jugak aku...dolu pakai tudung gini..
 
mak buruk benar muka kau..maap waktu ni aku G kursus BTN...tak mandi weeii...jauh perjalanan tu...kakakkaka...tudung bawal sajoo....
 
ni B4 kawen..2 bulan sebelom...
dah kawen...tak pandang dah bawal mawal ni...pandang ni pulok...
 
tudung patern sarung pulok..senang...nak kemana, tak yah iron..sarung jee..sonang...jimat masa..elok kena ada anak ni kan...tgn N kaki tu agak lambat bergerak kan...
 
 
 

makkk aiii tak semenggah punyer muka..kakkaka...ni time perutusan tahun baru tahun 2012...time ni izz dah ado dalam peyot dah...
 
tapi sejak syawal dah tak BF ngan aku lepas umo dier 1T 6B...aku mula berjinak2 pakai ini...
 
 
haaa..haammmikk jalan tudung periuk..berbelit la leher tu belit2 shawl tu..kakkaka...
 
 

 
mcm2 pesen gaya la aku pakai shawl ni...
 
tapi shawl ni tak lama...lepas aku disahkan prgenantkan izz..aku mmg dah bertekad selama pregnant ni tak mo shawl sana..lilit sini...nak sarung2 gini je...
 
 
haa...jenis ada inner ni..sarung sajoo senang...ni kire 1st time aku pakai..org dah berkurun..aku baru nak pakai...tp masih belom ketinggalan...
 
 
tapi lepas bersalinkan izz ni aku ngah kemaruk pulok ngan tone sana tone sini..org dah pakai berkurun..aku baru nak mula..mmm...mmg jenis yang ketinggalan..
 


 

haaa...sudah kemaruk ngan tudung bawal tone sana sini kembali..mmmm...
 
mmg sangat2 selesa..puas hati pakai ni..terasa diri ni cun meh..kakakka...cantik je aku..kakkaka...cantik ke???????soalan?????...
 
mana tak kemaruk..murah meh////kawan aku jual 1pcs RM13...mmm...mmg puas hati la..klo banyak kali aku cakap cantik tu, mmg cantik la tu..
 
en asbeen siap kata..
"awak klo kuar jalan bukan biasa pakai tudung hitam sarung je ke...nape pakai tudung ni.."
 
ayat adoii bikin hangit je hati ni...org nak cantik2 untuk dier pon tak mo.kkakakkaka
 
 

 
 
p/s : perasan sokmo kan
 
 


perkara yang tak di duga..tu pon takut

 
 
malam semalam aku request ajak en asbeen G makan kat luar..paling dekat alamanda je la..senang..jalan kaki..mmmm...so elok sedap2 makan..mak aku call mau gula 2KG..mmg nak tak nak kena la masuk carrefour...maktok demo ni sebok nak buat kuih org tempah..
 
 
nak di jadikan citer...waktu beratur nak membayar tu..aku terjumpe la ada 1 anak patung ni jenis yang bersuara kat tempat letak air tin...biasa la org kalo nak tak nak membeli ni..last2 tak mo letak balik kat tempatnyer, di campak je kat mana yg dier suke..anak patng bear rukalo tekan kat perut tu berbunyi..ok la kan..
 
 
aku tunjuk kat syawal yang sebok dok pelok vitegen..dier nampak dier larik...tak pela..aku tunjuk kat izz...bukan main suek dier...muka teruja ngan terbeliak bijik mata dier..kakakka...seronok dier senyum...sekali tu si syawal ni dok la mengendap2 la aku dok main2 ngan izz...sekali tu aku sergah main2 la kat dier...sekali boleh dier menjerit pulok, siap nangis..alamak mmg menggelabah la si ibu ni...kelam kabut aku campak anak patung tu...
 
terus aku pelok syawal yang melalak tu...en asbeen dah bantai gelak...tgk aku menggelabah...kakakkak...org yang beratur tu dok pandang2 je gelagat2 kami..kakakkak...aku pujuk si syawal tu sambil gelak2 kan syawal..
 
 
alahai anak...apo la kamoo takut sangat..mmmm....
penah jugak sekali en asbeen buat gitoo kat syawal...tp reason dier sebab syawal tak dengar cakap..kakakkak...
 
 
p/s : nakal ibu kamoo kan syawal.

3 versi

 
Salam pagi kengkawan..arini last day untuk tahun 2012...banyak kan kenangan dalam tahun 2012 ni....
 
 
arini nak citer2 pasai 3 versi ni...ni dier..
 
 
 
ni la versi yang nak kobarkan tu..mmm....
 
 
1 - ibu punyer buat tahun 2007
buku terang2 kelabu je..mmm..udah lunyai..kakkakakkak....
 
 
2 - abang syawal punyer buat tahun 2010
jeles si ibu tau tgk buku si abang lagi cantik...terang mak aiii...elok je...rasa cam nak tukar baru je...
 
 
3 - adik izz punyer buat tahun 2012
aiiikkk...dah kelabu balik...lagi kelabu dari ibu N abng punyer...mmmmm...
 
 
 
 
macam2 versi buku tabung haji ni...
 
 
 
p/s : kena siap kan keje..jap G ado training koir pulok




Jumaat, 28 Disember 2012

Padan Orang kata sedap

 
 
Padan la orang kata CKT sg.dua tu sedap..
aku banyak kali balik penang pon tak sampai2 sini gak...last2 sampai jugak akhirnyer...
 
aku cakap ngan BIL aku..dier senyum je bila aku jaka G JJCM...kakkakakka...
 
 
nak jugak masuk frame abg ipar aku ni..kakkakaka...
takpe..dier belanjer...TQ abg ann..nnt belanjer lagi yee..
 
nak jugak dua beranak ni posing2...gamba aku N izz takmo pulok dorang ni nak snap..mmmm..al-maklum la...sesak kat situ...ramai sangat org....
 
punyer tunggu...sampai la jugak...tapi nasi goreng udang kakak aku je...
mmmm...bila rasa...alamak...sedap la weiii....
"maap kakak...nasi ko dah setengah makan.."
 
haa ni la kembar kakak aku..ADAMNIGINA..tak sama kan muka dorang ni..
 
ni dia...sudah sampai....
 
makan sebelah tangan..sebelah lagi sebok dok pegang si adik bam bam tu...
 
ok fine abis..nampak sangat sedap..tapi tu la sikit..kalo tau, aku rembat dua, tiga pinggan..mmmm...
 
rembat jugak...anak sedara aku punyer..dier tak abis..kakakkakak...
 
 
p/s : mmg sedap la seperti apo yang org kata...
 
 
 


perubahan dalam diri saya (ABAH BUAT)

 
pagi ni aku nak citer2 pasai abang tecik ni...
SYAWAL...
 
 
 
ini gamba sebelom dier...waktu kat penang...
 
meh tgk gamba dier bila balik putrajaya...
 
masuk2 rumah je nampak syawal gini terus jerit..
"oohhh...so sweet...cumillnyer anak ibu ni"
 
terus dier datang gelak2 pelok2, cium2..muka malu2 sambil tangan di kepala usap2 kepala sendirik..kakkakakkak...terus terkeluar kat mulut maktok demo ni..
 
"eeiiii abg syawal dah botak macam adik izz"...
 
kan...sama lak muka dorang ni...ini la XTVT weekend abah N si anak ni..apabila si ibu N si adik kuar jalan2 tanpa si abg N abah..
 
 
p/s : nampak bersih muka syawal dah motak ni


Sayu hati bila melihat dier

 
Salam siaran kengkawan ibu saya ni....arini ibu saya nak citer pasai saya...
 
******************************************************************************
pepagi B4 G keje..mmg akan anta syawal ke taska....1 yang aku perasan akan syawal..lepas hantar dier masuk taska tu dengan seret beg..mesti dier akan masuk ke ke 1 kawasan ni...kawasan ni dekat ngan tingkap besar mmg nampak la ibu bapa mmg hantar N amik anak2..mmg petang2 kllo mak pak ni amak anak2..mmg bebudak ni mmg suke la meneggek kat tingkap besar ni....
 
pagi2 kawasan tu mmg tak akan di buka, sebab bebudak ni akan terus ke meja makan N break1st dolu...tapi tidak pada syawal..
 
hanya syawal sajoo dibenarkan pegi ke kawasan tingkap besar tu..mmg cikgu2 dier bukak kawsan tu untuk syawal sajoo...mmg tiap2 pagi pon..hanya nampak dier sajoo kat kawsan tu...lepas ibu N abah dier gerak je...nampak la cikgu2 dier akan amik die G meja makan...
 
terasa sayu pulok tgk syawal pepagi gitoo...entah...hati ni rasa...sayu je tgk..mcm kesian duduk sowang2...mmg aku berharap yang dier mmg akan berkawan ngan kawan2 kat taska tu..i hope..
 
entah..aku mmg tak suke dier gitoo..tp kata en asbeen PK+VE...insyallah syawal tu ok...yela ibu dier mak aiiii kalo bercakap mcm petir..ramah tamah tak hengat ...so bila tgk anak begitoo..hati ni sayu je rasa...mmmm....tapi si ibu ni kena la terima kenyataan yang si anak ni sama ngan si abah dier...
 
 
yang mana aku bulatkan merah tu mmg ada yang syawal buat...entahla..org kata tak da pape...tapi kiter sebagai ibu risau tu tetap ada walaupun pada org yang kata "itu semua normal"...
tapi kiter sebagai ibu, selagi ada inisiatif untuk anak2 kiter buat kan...mmmm...
 
tapi so far lepas G check up jumpe  paed aritu...dah nampak improvement yang syawal buat...dah boleh sebut :
 
abah = abah
sayang = ayang
syawal = awal
adik = dik
ibu = ibu...(itu yang paling buat aku teruja)
abang = abang
maktok = atok
bye2 = bubyer
assalaimualaikum = akkkkuummmmm
waalaikumussalam = alam
betoi, betoi, betoi = toi, toi, toi
tresure = tezer
what = what
elly = elly(citer pocoyo kot)
 
so far alhamdulillah..berkat aku N en asbeen mencari segala inisiatif
 
1 benda yang syawal amat2 suke buat sekarang, salam, cium PP kiri kanan, N pelok..nak G mana2 pon akan dier buat kat aku, en asbeen, maktok...atau pada org yang aku suruh salam...
 
p/s : tak sabar nak pelok cium syawal..


Khamis, 27 Disember 2012

saya anak pasca merdeka

 
 
saya anak pasca merdeka...nasib baik tak lahir 16.09.2012 kan...nak jugak kuar sehari selepas..ok la tu kan...
 
so far izz dah pandai pegang bendera..ada la dalam beberapa saat..pastu lepas..nak masuk mulut je tau...
 
meniarap belom lagi..mengiring , dah nak masuk meniarap dah, tak lepas2...pastu mcm biasa..tak boleh, mengamok..mmmm....
 
now berat dier 3bulan...
5.45KG
 
 
p/s : alhamdulillah...menadah tangan pada illahi
 


Dari jauh kami bertemu

 
 
Salam pagi N salam siaran...
arini ni break1st hanya roti canai kosong...kena rushing ni..arini BZ ngan kour lagi untuk perutusan tahun baru ni, lagi dengan keje yang baru nak menimbun ni, sebok nak set time nak buat bekal untuk izz...so arini pepagi dah buat entry untuk korang semua...
 
**************************************************************************
 
last week time krismas aku balik penang..mmg niat di hati tu nak jumpe anak2 sedara aku N akak aku yang dah setahun tak jumpe...sila percaya...last jumpe raya tahun lepas..mmmm...N mmg nak jumpe someone jugak...dah sms2 N calling2 sudah N waktu pon dah di teetapkan...so berjumpe la kami..alang2 umah dier pon dekat ngan umah mak aku kat sungai petani tu..so mmg baguih la jumpe kan..sesambil tgk umah mak tu kan...guano org yang sewa umah mak tu...
 
 
ni la dier...
 
 
 
ini la dia..
 
 
mmg aku tau dier duduk dekat ngan umah yang mak aku sewakan kat sungai petani..alang2 balik penang umah akak aku..jumpe la ina @intanberlian
punyer la ina ni takmo aku datang umah dier sebab umah dier family2 je yang datang..tp aku tak kisah...mmg takmo sangat2 susahkan dier..ngan aqilah lagi, alisha lagi...husband dier keje lagi...so ok la G umah dier...best bila jumpe ina ni...tak egat dah berejam duduk kat umah dier...siap ina buat nasi ayam N puding koktel ni...terbaikk wokkk...aku pon tak terrer gitoo..
 
elok pulok husband ni balik makan..sedang elok la dapat jumpe kan...sweet je husband ina ni, ramah orgnya...sebab ina ni kan tak taruk gamba laki dier...so bila jumpe...wahhhh ramah tamah jugak ni...
 
 
ape pon mmg seronok sangat jumper ina ni...siap ina kasi ni kat izz..
 

saya la izz si bam bam..kikikiki...geram ibu dier ngan peha domok adik izz ni...mmmm...aku egat baju ni besar untuk izz...sebab baju untuk umo 12-18m...alih2 alamak..ngam2 meh....mmmm..syawal pon muat ni..kakakkak.....
 
TQ ina..tak sempat nak kasi ape2 kat ina..sowi bebanyak ye ina...
 
 
p/s : ke BZ an...nak settlekan semua benda B4 training koir



Rabu, 26 Disember 2012

Izz Ballerina anggelina...kikikiki

 
Budak tecik sekarang ni makin bam2 je rasa bile pegang dier..pejal tau..lagi2 tang peha...
 
1 hari di pagi hari...si ibu ngah siap2 nak G keje,.,.memasing sebok nak bersiap..bangun pulok si tecik ni..mmmm...egat nak BF kan dier...
 
sekali tgk2..
 
alamak...saya sudah tido balik...tapi saya nak susu ibu la...
 
ni ikut abang syawal...abang syawal punyer fav pose..mmg suke sangat tido gini tau...
meliuk lentuk....
 
 
lenanyer tgk si tecik ni tido...muka tanpa dosa..mmg best tgk...
 
kata abah deme ni..
"ni pose awak tie ngandungkan syawal N izz..mmmmmm"
 
untung la..ada pose gini...ok laa tu..at least ada patern kan...dari en asbeen tu tido...staraight je kaki ngan selimut...mmmm
 
geram la tang paha, tangan N pipi yang mula nak londeh tu..mmmm...
alhamdulillah berkat susu...
 
 
p/s : bam2 ni lagi bam2 dari si abang dolu


surat buat mama N abah


baru2 ni aku balik umah akak aku kat penang..sekali nampakkat fridge akak aku ado ni...
 
ni mama dier dapat...sempena hari ibu...
ni kak long kasi...
 
ni si kak ngah kasi...sempena abah dier G US baru2 ni selama sebulan..mmm..mmg windu la ni...
 
 
 
 
sweetkan...dorang ni...adoi...lama tak jumpe dorang ni makin cumill je...
 
 
 
ni la kembar akak aku..ADAMNIGINA...lain kan...dorang ni mmg masing2 ikut muka akak aku ni...
 
 
p/s : baru balik dari penang...windu la pulok kat demo ni..


iPhone5 - untung la...

 
 
untung la pegang iPhone5 ni...
 
mmg da bomb pon iPhone5 ni...ringan, nipis..mmg jeles mak jemah ni tau...
tapi bukan akak aku ni yang punyer...ni ADAMNIGINA ni berangan je lebey..konon dier punyer..kakakka...takpe..berangan itu percuma
 
adik aku...kakakkak..giler adik pakai lagi up dari akak2 dier..mmmm...untung la...
 
 
aku ni sekadar tgk je la..nak beli, mmg tak la..banyak benda duit tu nak di salurkan..mmmm...sekadar tgk ok la...
 
hati masih samsung....alhamdulillah...
 
 
 
p/s : walaupun samsung VS apple kan..kakakkakak
 


Wordless Wednesday : hijau di pagi hari


abah N syawal si motak
 
kami yang hijau
maap...si ibu gedixss lebey
 
nampak bersih muka syawal motak ni
 
 
 
p/s : rindu pulok kat izz tgk syawal motak ni


Rabu, 19 Disember 2012

Nyenyaknya Kamoo

 
 
Lenanya tgk si kecik ni tido...mmmm...pepagi abah dier ngan abag dier bangun nak G keje N school...dier pon sebok la pepagi bute bangun jugak...pastu ngamuk nak susu...mmmm...elok susu terus tido sampai pukul 9am..penangan tu duduk ngan ibu dier arini...
 
suke la tu duduk berkepit ngan ibu dier arini...
 
 
untuk makluman..kakkakkak..arini aku cuti...cuti jaga anak...baru masuk keje 2 hari, dah sebok cuti..nak buat camno..nak tunggu bulan januari 2013 masuk taska lambat lagi..mmmm...kena la gilir2 jaga si tecik ni ngan en asbeen...maktok demo dah selamat balik penang naik train KTM malam tadi...so esok N usa en asbeen akan jaga si tecik ni...
 
next week baru la mak jemah ni...
 
p/s : nak kuar bertiga lunch jap G...


Selasa, 18 Disember 2012

Izz Dani Aqlan 3bulan


Semalam genap izz dani aqlan 3bulan...alhamdulillah masih lagi si chenta hati ini bernafas di muka bumi allah ini dengan sihat cergas..alhamdulillah..bersyukur sangat...bila tgk izz, selaloo sangat teringat2 lagi akan kejadian kisah sebelom raya ....selaloo terkenang je...

izz sangat la kuat dalam peyot ibu dier ni...mmg kuat untuk si ibu dier ni menghadapinya kan...

so arini nak bawak izz G check up 3 bulan...

waktu umo dier 2 bulan..alhamdulillah berat dier 4.6KG,....sekarang ni tak tau la brape...kata maktok demo..
"ko ni izz, berat macam berat beras..."
kakakakka..maktok demo buat lawak...

kiter tgk la berapa berat dier kan...petang ni nak bawak G klinik...skali cucuk...so ibu dier ni mmg penakut akan jarum..mmmm..kena kuat demi anak...





sekarang ni izz ni sangat2 suke bercakap..mmmm..kalo tinggal sowang2 marah...bukan ape..nak ajak gebang2 je...mmmm..masalah la klo camtu..mmg tak buat keje la ibu dier ni...mmmmm....

alhamdulillah suke tgk izz sekarang...susu pon dah pandai manage sendiri dah...thumb up kat aku, en asbeen N maktok demo ni..

jumaat ni nak balik penang..mau balik umah kakak aku lakat BM...so kerisauan di hati ini adalah...akan 
EBM izz tu...kat umah hujung minggu ni sesape tak da...yang ado akak aku ADAMNIGINA...tapi tu la...takut klo blackout tu..mmmm...takut la..nak pinjam ruang frezzer kat peti ais akak aku...dier punyer pon dah cukup banyak guna ruang...kesian pulok kan...mmmm..hanya doa je la yang mengiringi kan...

doa aku..moga tak da la blackout ni..ammiinnn..tu semua hasil bekalan untuk izz...yang terbaik hanya mampu aku bagi..insyallah...aku tau...ALLAH dengar akan doa aku ni..



p/s : alhamdulillah berkat susu ibu...

reward untuk diri sendiri


Mentang2 arini gaji..semangat bukak rimau pepagi ni kan...jelaskan semua hutang piutang yang kekal depan mata ni kan...elok ngah sebok la dok bukak rimau ni..kengkawan aku ni sebok la dok nak order mengorder kat adik kawan aku ni barang2 body shop..ada less 30%..almaklum la adik kawan aku ni keje kat situ..so leh dapat dikaun kan....pakat semua membeli..boss aku pon terjebak..aku pon macam nak...teringin meh...nak pakai perfume..lama sudah tak wangi-wangian kan...tapi selaloo PK 2,3X depan  mata ni...

almaklumla...gaji+bonus pon tak la banyak mana pon..dah tolak2 hutang piutang2 ni semua ni cukup makan je untuk diri aku nak samapi 23.01.2013 bulan depan punyer gaji...mmmm...tak termasuk sekarang sudah bertambah akan duit taska bulanan untuk izz pulok kan..mmmm...

mmg elok untuk reward untuk diri sendiri sekali sekala...tapi susah la..hati mmg sangat2 teringin...tp nak kasi duit kat org asik berat je..mmmm...bagaikan terasa "takpe..tak wangi2 pon..janji anak2 selesa"..tapi hati membuak2...sekadar boleh tengok je la...dorang order2 ni...


p/s : soalan sengal di ajukan pada en asbeen 
"abang..agak2 bila gaji kiter nak banyakkan..nak kaya  la."
kakkakakakkakakkakak

Mari bekerja



Salam siaran semua...

arini baru nak mulakan keje..sebab semalam sebok dok mengemas meja yang tak da rupa meja B4 aku tinggalkan dolu waktu  bersalin dolu...so sekarang ada la nampak rupa sikit....arini nak refresh balik semua keje yang tertangguh tu..nak tau ini ape..itu ape kan...ambil masa gak ni...

esok kena cuti sebab jaga izz...maktok demo ni mau berangkat balik penang mlm ni naik train...so kena la bergilir ngan en asbeen jaga izz...esok sajoo aku jaga...khamis & jumaat en asbeen jaga..
next week after krismas pulok aku jaga(tupon kalo maktok demo ni tak balik lagi kan)...sampai la ujung tahun ni..sebab izz mula masuk taska awal januari/2013..insyallah..ammmiinnn...

makanya arini kena siapkan semua keje yang tertangguh ni...


ini muka semangat nak bekerja arini..mmmmm...
bila la mata aku ni parut tu nak elok..nampak dah macam tertarik pulok...orang pon asik la dok tanya bila nak elok..dah parut...tinggal kesan la...mana nak elok nyer kan..klo elok pon amik masa la .....

giler gambo siap ado tarikh ko...
semangat guna 
CAMERA 360

tu yang muka cun semacam kan..walaupun tak da cun mana setelah senget mata sebelah.kakkakkaka.....


p/s : mood bekerja sudah mari...

Isnin, 17 Disember 2012

Dan Jalan tapi sayangnya tak sampai..



Salam maaf dari mak jemah ni untuk kawan2 aku ni...

NANA, DIAH(terutamanya la), PASYA n NANA K..

kerana...jemputan kawen diah sabtu lepas aku tak attend..sayang betoi...ni semua berlaku kerna papago...mmm..mmg tak go go la aku ni..

alkisahnya...NAD ada whatss app aku tanya G kul brape...
aku cakap dalm kul 12.00pm kan..mmm...alih2 NAd dah sampai..ok la...aku ni klo tgk jalan mmg fail la..so mmg minta jasa baik en asbeen je la..dier mmg cekap bab2 tgk jalan ni...dier pon kata dier tau..so aku tak la rasa ralat sangat kan...


on da way nak G tu...asik2 la en asbeen ni berenti2 sebab papago tu buat hal...(papago hat HP aku)...papago tak pandai guna mana pon aku ni,...install pon untuk en asbeen je..mmm..

mmg pegi tu aku lalu LDP, masuk FEDERAL HIGHWAY...tapi asik2 la pusing kat situ...last2 en asbeen ajak balik...mmmm..malas nak kata banyak..time tu pon dah pukul 2pm dah..balik je la...mmmm...tgk map pon biul aku ni...mmm...tp bila aku tgk map tu lalu kat airport subang...aku nampak dah signboard tu..tp entahla..nape tak terkuar dari mulut ni nak cakap kat en asbeen...


balik tu PM NAD kat FB..rupanyer jalan yang aku lalu tu betoi...cumanya  kena lalu kat airport subang tu...mmmm..selamat...klo lalu situ mmg dah sampai la tu kan...tp nak buat guano...tak da rezeki..ralat pulak rasa hati bila NANA kat dorang tunggu jemah ni tak sampai2..mmm..sayang betoi...bukan rezeki aku nak jumpe DIAH ni...tak pela at least dah tgk gamba kawen..ok la sikit..terubat la hati tu sikit...

kepada kamoo2 semua...maapkan mak jemah ye...

p/s : semangat tau nak kasi hadiah...kena pos la jawapannya