Yang DiSaYAngi

Selasa, 31 Januari 2012

Kuatnyer ko Makan

Sejak2 preggy ni...alhamdulillah mmg tak da la morning sickness tu...agaknyer ALLAH sayang kat aku..untuk menjaga family yang tak berapa beaso ni kena la selaloo sihat..nak2 la pulak syawal si budak tecik tu asik la nak menyendeng kat aku..berdiri pon menyendeng..tak paham aku...alahai...kalo la aku ni tak sihat alah jaa memanjang sepanjang preggy ni..masak laki aku tu...aku tau dier boleh..tapi menguji kesabaran jugak la...

dolu preggy aku n en asbeen boleh la...jaga diri kami je..ni ada si syawal ni..alamat mmg kena la kuat...seb baik la...alhamdulillah rezeki aku..harap semua di permudah oleh nyer..aminnnnn.....

Tapi peyot sekarang cepat sangat lapar N berkeroncong ..adoi..macam2 benda la dalam kepala otak ni nak makan...mmmm...dah amik 1 makanan, terasa nak makan benda lain..adoi..tengok kengkawan punyer sedap jaa...(padahal biasa jaa..)
pon kena rembat..kakakkakaka...kalo break1st...dalam pukul 10am lapar lagi..pastu lunch...pastu 3pm..pastu balik kijo pukul 6pm..pastu dinner 8.30pm...pastu pukul 12.00am lapar lagi...alahai..mmmmmm...

ni antara makanan yang aku terasa nak makan jaa...





terbaik...semuanyer waktu tengah malam aku melantak..alahai....aku pon tak paham la...mmg tak boleh nak kawal ni...peyot aku ni..asik nak makan ja.....

13 ulasan:

IntaNBerliaN berkata...

hahah... baby dlm peyot nak cepat besar la tu..hihii

eB ezrin berkata...

awal2preggy mmg skn western kan? dh msk skit sok. nang ado. hu3

Falsya berkata...

adoiiii sue..pagi2 tgk yg first2 tuh mmg terliur..dh la peberet plak tuh..

Maz berkata...

jgnkn org preggy,sy yg tak preggy ni pn nmpk sedap je semua tu...

klu sudi follow la blog sy hatimamaz.blogspot.com

~diAhOntHeblOg~ berkata...

wahahaha..banyak nye weyh...hulur2 la sket..ekekeke

eima berkata...

time skrg ni la bagus mkn byk2 sbb skrg ni pembentukan janin....otak die ....

hopefully tak de morning sickness la ek ... kang kurus plak ko ....

Anum berkata...

perggggggg
semua buat ku jadi gemok

Cute Mum berkata...

heheh..
uyun pon sama macam sue gak..
selalu kat ofis breakfast pukul 9, lunch kol 2~3..
sekarang kol 12 dah makan.. karang kol 4 turun makan kuih pulak..
balik makan malam, tengah malam makan lagi..
hehe.. dah sama simptom macam sue jer kan..
paling sedih bila part dania nak tetek, uyun tak larat nak bagi.. penat..sian pula tengok dania..

noor berkata...

hihihiih klau time preggy mmg kan semua rasa nk telan..

fieda berkata...

amboi2...baby nk bina badan la ni..

nanakimie berkata...

semua sedap2,nana yg nengok gmbr2 tu pun terliur neh,hehe.....btw,congrats sis!he,nana baru taw:)

MrS. F!zA berkata...

kita aawl haitu tkselera mkn sue..3bulan lebih baru blh mkn..tu pon ikan udang gitu je..ayam ni msuk boleh lah..dh hbis mkn rsa nk kkuar balik..hehhe

IntaNBerliaN berkata...

sue... busy ek.. lama x update.. nak tau cite baby dlm kandungan tu...hahhahah *hover tau i ni*