Yang DiSaYAngi

Isnin, 30 Januari 2012

**Wink Wink** ...Teruja jaa mak jemah..


Pagi yang aku rasa indah la jugak ni..mau berkongsi 1 CER kat korang ni...
pada yang egat pada MOOD SEDEY JAA
selepas kejadian tu aku G check ngan doc...dier pon check N dier kata terlalu awal sangat...
tapi mmg doc consider PREGNANT jaa...
doc pon minta kau jaga permakanan N diri...sebab waktu aku jumpe doc tu 17.01.2012..belom lagi tibe waktu period...sepaptutnya aku kena jumpe selepas 23.01.2012..sebab 1st period aku pada 23.12.2011..tapi sebab waktu aku asik fenin2 lalat..macam kampong pening lalat...en asbeen pon kata G...ok la...tapi doc minta aku datang balik ujung bulan untuk check N scan sekali lagi..nak konpomkan betoi2,...

so bermula la hidup aku menjaga diri aku yang selengge ni..kakakkak....
aku tak da la heboh 1 kampong..tapi yang mana tau..aku juz kata insyallah....tapi selera makan..subhanallah...penat en asbeen aku nak melayan..siap dier kata waktu preggy kan syawal dolu pon tak teruk camni....

so aritu sabtu malam aritu aku G sekali lagi jumpe doc..untuk mendapatkan kesahihan...
N ini la jawapannyer...
suke jaa...mmg kecik sangat...5 minggu kot...pada yang paham tengok..baguih la...aku pon tak nampak sangat..tapi aku tau ada..kakakkakakak...

due aku 30.09.2012...asal la tak bulan 10..sama ngan bulan aku..kakkaka...
tapi ape pun bersyukur dengan ape yang ada...

alhamdulillah...preggy kali ni..takda morning sickness yang melampau...cuma pening nak makan ape ja...kkkkakakakakkakak....mmg melampau2 aku punyer selera makan ni...banyangkan seklai nak makan....
terikir..nak makan nasi goreng ikan masin+roti canai...kakakkaka...

ari jumaat lepas aku makan...
nasi putih+sup tulang+kangkung masak belacan+telor dadar+satay ayam N daging....
amik ko.....kakakkakakakak


p/s : mood gumbira rasa di hati..

13 ulasan:

AYuNG berkata...

waaa...tahniah!

mama tisya berkata...

tahniah mak jemah,,,jg diri baik2 jgn over2 sgt tau...hehehe

MrS. F!zA berkata...

tahniah sue..thn dpn nenek syawal dpt 2 cucu lah ek..ekeke

eima berkata...

tahniah dear... jg diri elok2...

due 30.9.2012 ek .. tu due abib fahim tu 30.9.2008 hehehe tp adib fahim aku tu kuar 29.9.2008 .....

Cute Mum berkata...

tahniah sue..
jaga diri baik2..

Falsya berkata...

congrats sue!!!!..bestnyeee!!..

aanie berkata...

tahniah sue....bestnya syawal nak dpt adik....
sue mkn byk xpe, senang nak bwk baby.....

eB ezrin berkata...

haku jeles jugak. x kira. wa ha ha :)
tahniah sis :)

IntaNBerliaN berkata...

huwaaaaaaaaaaa...... nak prgnant jugak.... ni yg maaakin xsabar2 ni..hihii

btw, tahniah sue.. :-)

LYAfrina berkata...

huhu.tahniah,,anugerah drp allah swt

fieda berkata...

tahniah..jaga diri ye sue..

Jaa berkata...

tahniah sue.. bestnyer selesa makan naik..saya ni selera makan plak turun..x lalu nk makan pa2...huhu...

IntaNBerliaN berkata...

ooo maknanya sue g checkup sebelum tarikh period la ek.. sy g checkup lps 2 hari tarikh period..

sepatutnya 1st day period 27hb.. sy g check 29hb.. tp bila check xterang,.. tu yg doc suruh dtg lg 10 hari...

harap2 positiflah... saya kalu blh, nak sgt prgnnat.. sian alisha nak adik..kikikiii