Yang DiSaYAngi

Rabu, 22 Februari 2012

Syawal Mula Memahami Aku...mood : bangga jaa

Syawal tinggal lagi 17 hari lagi genap la syawal yafiq 2 tahun...baguih itu budak,....sudah membesar dengan jayanyer...(walaupun asik nak sakit jaa..kui..kui..kui...)

Dalam masa 2 1/2 bulan aku preggy ni...alhamdulillah pada aku nampak perubahan pada syawal yang mula dengar kat...kui..kui..kui..yeke...ok la jugak dari dolu...

Hobi dier sekarang ni suke memanjat ibu dier yang selengge ni..mmg kalo tak memanjat bukan la nama syawal yafiq...tau tak..kikikikikiki...so tak boleh la menajat ibu dier ni yang ngah nak membesar kan peyot ni N adik dier dalam peyot..sealuu la kena bising ngan abah dier..banyak kali jugak cakap...tak mo2 turun..last2 baru tuwun gak...lambat la kot nak dengar cakap ni...

semalam en asbeen ada cakap ngan dier...

en asbeen : Syawal...takmo la panjat2 ibu lagi...cian ibu...ibu nak kasi adik kat syawal..buat panjat2 pulak..(kakakkakakak,...gelak aku..selengge punyer laki..kakakakka)....jadi syawal jangan panjat2 ibu tau...
syawal : jajah..jajah....jajah....yeeeee...yeeeeee...(aku pon selengge gak tak paham..)
en asbeen : 1 lagi..abah nak pesan syawal jangan la kalo kawan2 dekat ngan syawal..dorang nak main ngan syawal...syawal jangan main sorang2 tau...main sama2...syawal kena berkawan tau..jgn main sorang2 tau...jgn ikut macam abah...(sebak lak dengar si abah berkata-kata)
syawal : yee...yee..yee(sambil tepuk tangan)

lepas tu syawal buat tak tau G la main sowang2..konon tukar tajuk..membaca depan abah dier...geleng kepala abah dier...akata abah dier...
"sebijik macam ibu dier..org nasihat...sebok nak tukar topik..."

kui...kui...kui..kui...ada betoinyer tu en asbeen...

Pagi tadi pon aku G anta dier kat taska aku ada pesan kat dier (mmg selaloo pesan kat dier pon..)

aku : syawal, ibu anta syawal G school, elok2 tau, dengar cakap cikgu, takmo gaduh2, elok2 kawan tau...nanti ibu datang amik syawal petang ni...tapi ibu tak amik macam petang semalam, bawa syawal G opis...ibu amik macam biasa..kiter tunggu abah kat school tau...ya..dengar cakap ibu tau ya..
syawal : ya bu..bu..bu...

terus muka aku terkezut jaa...pandang dier....
anta dier...say bye syawal...dier pon say bye.bye..(sambil melambai-lambai..alahai..)terkezut jaa...


10 ulasan:

Falsya berkata...

syawal kan dh big boy..nak jadik abg..;)

fieda berkata...

ALA..NAK JADI ABG DAH SYAWAL YE..MESTILAH KENA PANDAI KAN..

Cute Mum berkata...

baguih nya syawal..
kalo syawal paham tak dalam perut ada adik?
dania dah paham.. kadang2 bila ternampak perut uyun yang memboyot time tengah pakai baju, dania mesti sebut.. "adik..hai.. adik..."
die datang n cium .. suka sangat... :)

IntaNBerliaN berkata...

mcm sweet je aksi syawal bila sue bg nasihat dia dkt school tu.. good boy nih..

lurun namzar berkata...

bakal jadi abg yg bleh diharap. :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

slow2 die nk paham dh tu sue..
pelan2 kayuh la beb..
nko tu jgnla bg si sywal duk manjat lg, senok woo.. ;-p

take a good care!
psst, encem dak syawal rambut pacak ghitu.. =)

mekchu berkata...

teruk tak mabuk? lama2 nnti mesti syawal faham jugak tu kan..

dilazfamily berkata...

hensem yer syawal. rambut mahal tu

LYAfrina berkata...

comel sgt syawal...encem boy ni..suka style rambut tu..terpacak :-)

syawal dh nk dpt adik..sbb tu dia mkin pndai :-)

aanie berkata...

dah jadi abang, kena la good boy kan syawal....