Yang DiSaYAngi

Isnin, 19 Mac 2012

Aku bengang Ngan PA ni..sengal..


Aku menyirap la ngan PA2 kat opis aku ni...adoi...elaun itu ini mau...tapi keje bapak punyer payah nak buat..jaga boss jaa kot...alamak...

bukan ape...aku ni jaga bahagian service...so mmg jaga2 pegawai2 N pagar2 dawai kat opis aku ni..(termasuk la aku,,,so segala perkhidmatan dorang mmg unit aku la jaga...tak da unit kami..mmg tak jalan dorang ni...semua nak kena suap jaa..adoi...

1 hari aku ngan kwan aku ni...call sorang PA ni..bukan org lain..mmg aku kenai pon..kengkawan gak...
yang menyirap tu..call 15 ratus 16 ratus kali kat tenpat dier langsung tak berangkat....
last2 aku N kawan aku ni G naik tempat dier...elok kami naik ke tempat dier..terserempak ngan boss dier...

takkan nak amik maklumat boss dier kat tuan punyer badan yang ngah sebok nak G meeting kan...ada PA ape guna...baik G kat PA dier jaa...

elok kami G je tempat dier....mmg dah mencarut dah dalam hati...pastu ishtifar jap...
kawan aku terus pandang aku terus maki hamun depan aku menyirap punyer pasai ngan PA ni...bangang ni...
boleh pulak main makan2 kat luar bilik diier siap belek2 makanan sambil berdiri..mulut kunyah2....

aku N kawan aku ni minta maklumat boss dier yang baru bertukar kat opis aku dah lama dah kat  dier..tak dapat2...terus kawan aku G jumpe dier...

kawan aku : oit D***L ....jap...
PA : asal kak...
kawan aku : sini la...aku nak tanya maklumat boss ko yang ko nak kasi kat aku tu...
PA : alamak akak...akak tak nampak kaa saya ngah BZ ni..saya banyak keje ni...
(sambil menunding jari ke arah meja yang dier dok sebok2 BZ)

aku yang dengar pon menyirap la pulak...alamak..sebok makan kot...

kawan aku : meh la sini aku nak minta maklumat boss ko...
(sambil berjalan masuk bilik PA tu...)
PA : ala akak tak namapk ke dier tadi kuar....akak minta la kat dier...
kawan aku : buat aku minta kat dier kalo ada ko..apa guna ada ko..jaga boss je kot....

terus diam PA tu...pastu bising...

PA : asal akak tak caal saya sebelom naik...?????
kawan aku : aku dah call beratus kali sekali pon ko tak jawab...
PA : ooo yeke...oooo nomobor 7274 tu akak erk
(sambil buat sore gedik..)
kawan aku : ye la aku...abis takkan ko kot...
PA : ala akak minta la kat dier...
kawan aku : ko kan PA dier...asal lak minta kat dier...ko pe guna ddk goyang kaki jaa kaa...aku ni jaga lagi ramai dari ko..ok je...ko jaga sorang je....

terus buat muka bengang..padan muka dier...

last2 dier cakap nak kasi ari jumaat...
mmg jumaat la dier kasi..jumaat petang..tu pon selepas di bising lagi...

adoi....bengang lak camtu...


kepada : EIMA aku tau ko tak camtu N ko jangan jadi camtu tau....PA kat opis aku semua camni dowh...menyirap aku...keje dorang unit aku yang keje buat....



p/s : mood geram./..

5 ulasan:

~diAhOntHeblOg~ berkata...

haihhh...ngape gitunye..aku dlu jd PA gak..jaga dato2 smpai 3 org..lancar je bukan lancau cm die..hahaahah tercarut lak kt die...hahahha jgn mrh ye sue..

IntaNBerliaN berkata...

alahaiii sy pun tumpang geram baca entry nih..

Anum berkata...

sabar sis
hehehe
biasa la banyak perangai pa nie ek

eima berkata...

siap tulis nama aku besar2 tu ... ceit takut kena marah ngan aku la tu ........hahahahaha

i'm not that type .....hehehe besa la budak²... ko kasi pelempang je budak gitu ...

syawalsimpsons berkata...

eima : budak2 gini la yang menyusahkan hidup org len ni...tak sedar diri elaun sana sini mau...selengge...