Yang DiSaYAngi

Khamis, 15 Mac 2012

Sadis ja...

Semalam aku G Klinik untuk Check up YOT2 yang omel ni...berkobar la konon nak G...walaupun dalam hati kuat mengatakan yang akan sesuatu bakal terjadi...

semalam macam biasa G check up macam biasa...

bila time amik darah...mula la berlap dahi aku ni..cuak ngan darah aku ni kan...

settle amik darah G check up...nurse pon dah dapat aku punyer result darah aku...aku dengar...aku dah..mmmmmm....
apakan daya...dah nak jadi...

last2 kena datang lagi 2 minggu ...
elok kena datang sebulan sekali ...kena datang 2 minggu pulak..mmmm...
nak wat camno...dah HB aku merah sama ngan darah aku gak...


ni yang aku bosan ni...silap2 sampai ke 9 bulan aku kena G 2X dalam sebulan..mmmm....
padahal benda yang sama check kan...mmm...apa kan daya,....

aku cakap ngan nurse tu aku makan ubat2 yang dorang kasi N banyak sayur hijau makan..semua la..apa ja yang dier cakap aku tak makan...sadis..ngadu2 ngan en asbeen..katanyer...
:nak buat camne....pasrah je la...pasni kiter buat jadual pemakanan awak..."

boleh pulak buat lawak..alahai...aku pon ikutkan jaa...
tapi nurse tu kata..nak tak nak aku kena jugak berusaha...aku dah berusaha walaupun aku ni mmg payah la nak makan ubat...(sampai meleleh air mata aku..)tetap jugak...kalo dah ada yang memaksa N pantau kan..mmm....


dalam kesedihan ini aku pon sebok la nak buat teka teki tok korang ....

agak2 berapa HB aku semalam...??????????

mesti jawab sebelom pukul 12tengahari ni tau..lepas tu...udah tak de...


10 ulasan:

IntaNBerliaN berkata...

alaaa br nk tanya brp hb.. sekali suh teka pulak.. hihii..

disebabkan sampai 2x sbuln kne dtg.. so, sy agak bwh dr 10.. antara 8-10.. hntam sajelh..hihii

Anum berkata...

anum teka ek
HB sis 11.5/ 11

LYAfrina berkata...

xpelah dear.. utk kebaikan baby gak... kalo hb rndah kna mkn pil ferrost 9btl ke eja)

lya doakan semuanya baik2 saja yer
take care;-)

Cho Zila berkata...

tak dapat nak menekanyer... semua ini untuk kebaikankan.. redhakanjer...

aanie berkata...

alahai, nak buat camne...sue dah berusaha....
susu minum x?

hb bawah 11.0 la kot...:)

Alycia berkata...

mesti bwh 10 kan hehe..

mkn jambu batu byk2.. sbb jambu batu byk zat besi...

Cute Mum berkata...

ala.. tak sempat nak teka..
sue.. uyun baru jer balik dari klinik nie.. pergi scan baby.. peliklah.. due date tak sama.. pening kepala pikir bila 1st day last period haritue...

fieda berkata...

apa2 apun semoga semuanya ok yer sue..

IntaNBerliaN berkata...

sue.. nrp hb ni???.. nak tau jugak.. sampai kene kne dtg 2 minggu sekali tu.. bp lak brp?

~diAhOntHeblOg~ berkata...

sila jaga pemanakan ye...hahaha
jgn la tkot makan ubat sue...nnt ssh nk baik tau..tgk nana keding skang die da ok..kalo x dulu die tkot makan ubat..bertambah teruk tau